Stranica 79 od 85 PrviPrvi ... 29697778798081 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,901 do 3,950 od 4229

Tema: "azoo statistika"

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Oooo mila moja i nasa Aboni76 ,nemoj tako mila,ti si tu najmanje kriva i tvoje tijelo.Ajmo od pocetka,a da nije bila uspjesna micro-tese,ja nevjerujem da bi muzic tebi rekao da si mogla imat snekim drugim djete a da nisi snjim,jelda nebi?? a sad ona druga stvar. Ti mila nikad neces saznat koliko je stvarno bilo spermija mozda su nadena 3,kako su vam rekli a mozda samo taj 1,ako su i bila ta 3 mozda su sva 3 bila losa ali su ipak probali da jednim,iako su oni morali znat da nemoze doci do trudnoce??ja vjerujem da tvoje tjelo nije krivo,vise mi je sve cudno sa nadenim spermijima,ali nije na meni da nekoga osudujem.Dosta sam cula prica da odredeni ... i kad znaju da nece doc do trudnoce ipak uvedu neke zene u postupak, normalno sve zbog novaca,isto kao sto je bilo svega sa jaj.stanicama.,nazalost toga ima,ali mi nikad nemozemo saznati pravu istinu i koji je bio razlog.Nadam se da je sve proslo u najboljem redu stobom i tvojim postupkom i da je tako moralo biti iz nekog drugog razloga.Zato glavu gore i u nove pobjede kad se malo oporavis.
    Ispricavam se svima na ovako otvorenom postu,ali to sam ja,nemogu drugacije znam da sam preiskrena pa me to vecinom kostalo ,al eto nemogu si pomoc.
    Puno te grlim mila Aboni76

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kao što reče postoji nada na neka pitanja nećemo nikada dobiti odgovore, ali moramo dalje.

Samo polako, vremenom se čovjek nauči živjeti s tim, što reče jedna naša forumašica na drugoj temi: mislimo da smo ojačale i da smo preboljele dok se ne pogledamo u ogledalo i vidimo neku drugu osobu, ni sličnu onoj od ranije. Jednostavno, ovo je ostavilo trag na nama. Ipak, život ide dalje. Ponekad, kad čujem oko kakvih gluposti se parovi svađaju, ne mogu vjerovati. Zapitam se kako bi oni preživjeli ovo što smo mi, a onda se nekad zapitam šta bi bilo da sam to znala ranije: na početku naše veze i znam odgovor: opet bih sve ponovila. Mislim da je upravo to ono što i ti trebaš shvatiti, koliko god nam je bitno imati dijete, bitnije je da ga imaš s pravom osobom. Ne bi tvoj muž bio sretan da ima dijete, ali da život provodi pored druge žene. Pod uslovom naravno da su ta tri plivača zaista bila tako dobra, kako su tebi rekli.

Abony76, draga, nemoj mi se zahvaljivati, ja na vas na forumu gledam kao na najbolje prijateljice, jedino vi znate moju bol i moju tajnu, vi ste mi uvijek bile utjeha i podrška. Tako se i ja trudim da vam pomognem, iz najboljih namjera, možda nekad pretjeram sa ovako dugim postovima, ali ponoviću opet riječi postoji nada takva sam, ne mogu si pomoći.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Drage moje malo ste me osvijestile, tako mi je drago što sam s nekim popričala o ovome , kao što ti Sos kažeš na vas gledam kao na najbolje prijateljice, to jeste zaista tako, ni skim nisam mogla podijeliti ono što osjećam, osim sa vama ovdje. Sos kažeš da si se znala zapitati šta bi bilo da si znala na početku veze i odgovor je da bi sve ponovila, a ja ti mogu potvrditi da je sigurno tako, jer ja sam poslije 6 mjeseci veze znala za azoo dijagnozu i znala da želim da provedem život s njim, sa djecom ili bez njih, a znam da i on tako misli, jer sam ja njemu prvi mjesec veze rekla da možda ne mogu da imam djece prirodnim putem. Znam da su moje misli pogrešne, a posljedica su bespomoćnosti koje osjećam upravo radi onoga što je postoji nada rekla, što na neka pitanja nikad neću dobiti odgovor....

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Sos15 upotpunosti te potpisujem , mi smo posebne jake zene kao i nasi muzevi posebni ljudi, i na kraju krajeva mi i imamo drugaciji ,posebniji zivot ,nakon svega sto smo prosli i sto cemo jos cijeli zivot tko zna ,ali cemo ga kvalitetnije provesti sa vise ljubavi i razumijevanja. I uz ovaj bol uz koji zivimo i borimo se da je svaki dan sve laksi i ljepsi imamo ovdje nase drage forumske da,ali najbolje prijateljice i prijatelje,i nemoze nas nitko bolje razumijeti od nas samih.

Aboni76, tako mi je drago da si se povjerila ,i ispuhala,puno ce ti to olaksati sve sto ti se mota po glavi i sto te muci,samo izbaci sve iz sebe ,a znas da smo mi tu da pomognemo ako ikako mozemo.

Evo drage vec dugo zelim promjenit avatar ,pa evo jedna ljepa slikica samo za vas drage moje zauvijek prijateljice

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ljudi nije ni mene bilo vec dugo vremena, ali posto smo danas bili kod naseg urologa moram da podelim svoju srecu/tugu sa vama.
    Naime ... urolog je rekao, posto su na prvom Micro Tese pronasli plivace, da su sanse da na drugom Mico Tese pronadju ponovo plivace oko 85%
    Mi smo ustvari isli sa namerom da pitamo da li on misli da bi nam hormonska terapija pomogla. Muz nije bio spreman na jos jedan Micro Tese jer je imao lose iskustvo prvi put.
    Uglavnom .... nakon sto nam je Dr. propisao terapiju HCG-a, moj muz je rekao da pristaje da ide ponovo na Micro Tese pod uslovom da nam organizuju IVF u isto vreme. Bila sam toliko ponosna na svog muza da vam ne mogu opisati.
    Eto .. uglavnom plan je da pocne sa HCGom pocetkom avgusta, pa na jesen ce mo da vidimo sta i kako.
    Da li neciji muz imao HCG terapiju?
    MM je imao FSH 32 pre godinu dana, a sada mu je bio 48.
    Blago sam se sokirala.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

zasto_bas_mi, bravo za muza, sjecam se kako si snama djelila svoju tugu da nece muz da ponovi micro-tese, a imali ste ju uspjesnu, jako ljepa vijest. Samo naprijed ako doktor smatra da biste mogli opet doci do plivaca ,zasto ne pokusati.
    Sto se tice hormona poslje operacije,mislim tese ili micro-tese, hormoni totalno polude,hocu reci skoce i podivljaju,tako su i nama rekli da treba vremena da dodu bar na staro stanje,ali neznam kako je sa terapijama,mogu li sta ubrzati ,to nek se jave cure koje imaju iskustva sa HCG, u svakom slucaju sretno , super da si opet snama ,stvarno te dugo nije bilo

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

tuzna
    romi

gdje ste curke???

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala ti Nado moja
    Je li imate vi ikakav plan ili ste u fazi "cuti i ne kvari raspolozenje".
    Nama se te faze cesto desavaju i traju po godinu dana minimum, dok ne dodjemo sebi od soka, a do sad ih je bilo mnogo.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

postoji nada, reci mi molim te kako da dodam potpis da mi ostaje posle svakog komentara, kao sto ti imas??
    Trebali bi svi staviti, kul je

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Draga imas p.p.

he,he bas tako kako si rekla, ma salim se pricamo mi o svemu,ali zasad nema planova, nismo za druge opcije ,opet kazem zasad nismo spremni za ,ali nekazem da necemo ,neznam mila
    puse

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

zasto_bas_mi ,

evo mene sa lošim iskustvom hcg terapije. MM je prije terpaije imao visok FSH, a nizak testosteren. Nakon tri mjeseca terapije FSH je pao ispod 1, a testosteron je skočio na gornju granicu referentnih vrijednosti. Doktor je rekao da je to dobra reakcija, pa smo nastavili još dva mjeseca - do micro tese. Možda će zvučati glupo, ali ja sam ubijeđena da je nama ta terapija samo pogoršala jer su prije nje mm našli na spermiogramu dva nepokretna spermatozoida, a poslije ni pri micro tese ništa. Još jedno pitanje na koje nikad neću dobiti konkretan odgovor. Doktor preko koga smo kupili sperm hope kaže da fsh nije trebalo snižavati hcg injekcijama jer to ne daje efekte. Da li da mu vjerujem

Muž od boss je takođe neuspješno koristio hcg terapiju, a čini mi se i od edine. Ne mora značiti da sam u pravu, ne bih da te odgovaram od terapije, ali ja nisam vidjela napredak. Ono u što sam uvjerena je da će pri ponovnoj micro tese sigurno vam opet naći plivače. To vam želim od sreće. Da priča sa micro tese završi sa bar jednom bebom.

Postoji nada, slika je predivna.

Ja se još nisam natjerala da promijenim sliku, valjda se još nadam svojoj maloj djevojčici, ali sam zato potpis obrisala, suviše me je boljelo kad god ga pročitam. Možda ga ponovo vratim, bar pokušam.

Neke cure su nam se prestale javljati. Ne znam šta se dešava sa njima: romi, tužna, ciska, boss,new girl, gdje ste?

Boss je trebala u postupak u Sloveniju, ne znam je li se odlučila?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sos, mila draga Tu sam, citam vas redovno samo sto nemam bas sta napisati. Posle Sarajeva smo bili uzaaaaas jedan. Zimus, negde u februaru sam mislila kako smo preboleli pa kad nas je onda spucalo.... Sad smo dobro. Ostavili smo to u proslosti. Sa jedne strane smo prihvatili to sto je bilo a sa druge se i dalje koprcamo, borimo. Oboje pijemo Soul(pisala je Tuzna o tome). Dogovorili smo se da cemo u toku juna raditi nalaze jer od tese nista nismo ponavljali. Moj potpis dg se prosirio tako da sad osim IR, Hasimota imam i mutacije MTHFR i PAI1. Ne dam se i jos uvek verujem da ce se nesto okrenuti u nasu korist.

Aboni, sve sto su devojke pisale bih ti i ja rekla. Imate jedno drugo i to je pravo bogatstvo. Deca nekome jesu smisao i cilj u zivotu ali opet nisu ni ona od presudnog znacaja. Koliko je brakova gde ljudi imaju po dvoje, troje a medjusobno ginu, svadjaju se...Zahvalna sam dragom Bogu sto mi je dao ovakvog coveka, sto me je uputio da ga upecam , sto imam toliko ljubavi, podrske, razumevanja, ma svega....

Devojke, sve vas redom ljubim i pozdravljam a novim koracaljkama zelim svu srecu ovog sveta i da im se ostvare zeljice. Cujemo se, pisemo se!

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala ti mila Sos15,ma to je samo za vas moje jedine prave i najdraze prijateljice ,cesto se sjetim onog tvog divnog osmjeha,pa nevjerovatno kako si zracila pozitivom,samo si se smjeskala, slatkica nasa
    Neka nek stoji tvoja curka ,slikica je posebna.

Ono sto sam i ja cula je da se stanje pogorsa kad se snizi fsh,ali nisam imala blizeg iskustva ,samo sam cula od doktora pa ga mi nismo niti pokusali smanjivat. Da nazalost evo kod nase Sos15,tak je ispalo,sto je meni jos uvjek nevjerovatno da je bio 1,pa drugi a unutra da nema,neznam dali je stvarno pogorsalo stanje te inekcije??
    Mada svakako ja bih na vasem mjestu sigurno ponovila micro-tese i vjerujem da bi se sigurno naslo spermija, a evo i kazes da vam i doktor garantira dosta da ce biti uspjesno.Sretno i samo naprijed draga.

Cicka ,ajde napokon da nam se javis.,kakve su promjene kod soula jeste li sto primjetili?? To je nesto sto i mene zanima jedino ta terapija soulom,cula sam sve od nase drage tuzne. Ajde nek vam je sretno, bit ce bolje svima nama jednom,valjda uskoro.
    U pravu si ,sto se tice poslje neuspjesne micro, i kod nas je bilo faza da smo tugovali,pa prihvatili pa opet nas uhvatila patnja a evo sad nakon 6.mj,mogu rec da smo totalno se promjenili,smirili i zivimo bolje vec ikada, sve nas ceka ista stvar poslje neuspjesne biopsije ili micro,treba to prezivjeti ,ali eto nas ,tu smo opet zajedno u novim borbama.

Drage moje pozdrav i ja vjerujem da ce nam se javit uskoro tuzna ,romi i ostale suborke ,jako mi nedostaju...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

kod mog muza su se hormoni popravili ali se spermici nisupojavili mada mi nismo radili operaciju.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Edinaaaaa, kako si nam ,kako napreduje trudnoca, kad je tebi termin poroda??, jel ono kod tebe bila 3-sreca??
    puno pozdrava ,cuvaj se i uzivaj u trudnoci , a tek kad sincic dode, pocima savrsenstvo zivota

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nado, sto se soula tice, mi smo primetili da se generalno bolje osecamo. Definitivno utice na raspolozenje. Prvi put u zivotu da mi nije smetala kisa a znate koliko je neumorno padala. Nesto me je zezalo sa desne strane stomaka, vadila krv, le i sedimentacije na mestu (mislila sam da je slepo crevo), bila kod ginekologa sve ok, pocela sa soulom i bi mi bolje. Imala sam osecaj kao da mi je nesto ukljesteno u stomaku.
    mm je od jula do decembra prosle godine primao pregnil 5000(kao i vecina muzeva ), FSH mu je bio preko 50 a T ispod donje granice. Pocetkom septembra uradimo kontrolu hormona, T se popne na jedinicu iznad donje granice, mi presrecni, a FSH koliko se secam je ostao isti ili je mrvicu otisao gore(ali na to nismo ni obracali paznju). Tad sam isla kod mog endokrinologa i ona nam preporuci testagen. Pocnemo i to kad ono T padne, jos gori nego sto je bio. Malo se popeo do biopsije a odmah smo prestali sa tim testagenom. Mada nam je rekla da je dao sjajne rezultate u Australiji....e sad ga znaj sta je. Ponovicemo nalaze sad do kraja juna pa cemo videti. Taj soul radi regeneraciju pa ko zna...Jos uvek imamo vremena(mislim na godine) da pokusamo da damo nama sansu. Stvarno nekako verujem da cemo uspeti.
    Edina, drago mi je da ste uspeli. Vi ste bese isli na donaciju? Oprosti ako gresim.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zaboravih da kazem Sos- znam da Emre ne preporucuje da se dva puta radi ali nam niko pa ni on ne moze reci "ne moze". Jeste sve agresivno ali...Mi smo pricali i opet bi ponovili micro kroz neki period.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Cisca81, drago mi je da si se javila. Često te se sjetim, nevjerovatno kako su me svi parovi iz Sarajeva oduševili na svoj način i kako su svi posebni. Ja zaista mislim da smo mi posebni i vjerujem da je Bog, i pored ovog velikog tereta koji osjećamo, sačuvao za nas nešto dobro i da ćemo svi osjetiti sreću kad tad, i na bilo koji način.
    Te faze i promjene raspoloženja svi osjećamo, u jednom momentu smo sretni, uživamo u životu, u nećacima i malim kumicama, a onda samo suze krenu. Valjda tako mora biti. Mi smo odmah pitali doktora za drugu micro tese, ali on je rekao da nema razloga jer je kod mm sve atrofiralo, tako je napisao i u nalazu koji smo naknadno tražili, ali ko zna, možda nekad opet pokušamo. Sad pije taj sperm hope i nada se nečemu, a ja baš i ne. Ali, nikad se ne zna.

nada me je zapamtila po osmijehu i pozitivi, ali iza toga se krio veliki strah, a ja tako reagujem kad imam tremu, uoči svakog ispita sam se smijala i zezala, samo da odagnem strah. Zapravo i sad se smijem često, mada je to drugačiji osmijeh, pomiješan sa tugom i maskom, jer ne dopuštam drugima da vide moju bol. To je rezervisamo samo za vas, jer me jedino vi možete razumjeti i imate tu čast da vam kukam. Malo šale,ali je tako.

Edina, je li se približio termin? Kad stiže dječak?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Postoji nada, avatar ti je super .
    Zašto baš mi, to su super vijesti, a to što je FSH porastao, ne mora ništa da znači, kada smo mi bili na MT, momku koji je imao FSH 60 su pronašli dovoljno spermića i to samo u jednom testisu i ja sam ubjeđena da će ih kod vas opet biti dosta kao što je i prvi put.
    Cicsa, drago mi je da si se opet javila i da si tu sa nama . Izmamila si mi osmjeh svojim komentarom za pecanje .
    Sos .

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj postoji nada prvotno napisa Vidi poruku
    Edinaaaaa, kako si nam ,kako napreduje trudnoca, kad je tebi termin poroda??, jel ono kod tebe bila 3-sreca??
    puno pozdrava ,cuvaj se i uzivaj u trudnoci , a tek kad sincic dode, pocima savrsenstvo zivota
    dobro sam. trudnoca napreduje fino. bez ikakvih problema. svaki dan teze i teze se kretati ali nema veze proce i to.termin

mi je 14,octombra. ja sam 2 puta rsdila iui i onda sam promjenila doktora i odma isli na ivf i hvala bogu uspjelo je iz prve.
    mi smo uzeli donera i nekajemo se ni malo. vazno je da smo dosli do zilja svog.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Samo da proverim da li radi potpis i da se zahvalim Nadi ako radi

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Tu je ,tu je bravo ,ma nista nezahvaljuj

Edina ,a to sam ukupno racunala 3-sreca , znaci 2.iui, i prvi dobitni ivf, e sad mi je jasnije .,ma bitno da je bebac u busi.
    Ma nemam ja nikakvih predrasuda vezano sa donorom,mislim da je to najbolja opcija ,ali mi zasad oboje nismo za to,nekako se nadamo jos uvjek cudu he,he, a za buducnost neznam sto ce donjeti, sto ce nam se sve motat po glavi i sto cemo odlucit.Zasad smo konacno preboljeli micro-tese i nastavili zivjet punim plucima,i nikad nam nije bilo bolje,sretni i veseli i puni ljubavi.
    Cuvaj se i budi s nama ,jako je ljepo kad netko nas uspije sa ove teme i ostane snama djelit savjete i iskustva.
    puse svima

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure moje drage, citam vas svaki dan, ali odlucili smo mali odmak napraviti. Moram se dovesti u red prije, na poslu je katastrofa, sto puno utjece na mene i moje zdravlje. Donosimo neke velike odluke a za to treba mir, i samo nas dvoje.
    ali skicam vas stalno

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Poz drage moje. Evo da se i ja prikljucim grupi koja se bori protiv azoo. Nisam jos procitala sve postove ali je mnogo lakse kad cujes druga iskustva i tudje uspjehe, nekako dobijem snagu. Ja i mm smo 4 godine u braku. Prije 2 godine je konstatovana azoo. Iza nas je 1 neuspjesna vto. U septembru nas ocekuje 2 vto. Suprugu je radjena biopsija i tom prilikom nadjen materijal kojim smo isli na vantjelesnu. E sad.. tom prilikom je iskoriscen sav materilja tako da ce mm morati ponovo na biopsiju. Recite mi da li je neciji muz radio biopsiju vise puta i kakav je nalaz bio u odnosu na prvi put? Nama je inace doktor savjetovao da se ovaj put radi micro Tese i da se radi u isto vrijeme kad i aspiracija, tj da se oplodnja radi odmah. Ovaj put bi izbjegli zamrzavanje, jer se kvalitet dosta pokvario nakon odmrzavanja. Hvala

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ledena,aboni
    edina
    rominka i ja sam nekako u tom filmu..
    ...falili su još neki nalazi...ti za operaciju..idući tjedan očekujemo neke vijesti s rebra...
    sve ide tako polako, kao usporena snimka!
    sretno svima koji očekuju nalaze, tese, micro tese!!!!
    pozdrave i poljubce šaljem svima !!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo mene

bila sam u nekom emotivnom downu ovih dana, pa sam samo pomalo gledala postove,nisam imala ni volje a ni ideje sta bih pisala.
    jbg,i meni se desava

uglavnom, digla sam se, otresla prasinu i pokusala zacijeliti rane koliko toliko i evo pokusavam funkcionisati kako znam i umijem.,
    naime, bila sam na kafi sa prijateljicom koja je psiholog i pocela sam sa njom da pricam i na kraju dozivjela ttotalni slom! uzas zivi...tek sam shvatila koliko me sve ovo pogadja i koliko se tesko nosim sa svim. rekla mi je ona da moram naci nacin kako da se rijesim silnog naboja,inace...ko zna sta ce se desiti!

osim toga,sve po starom...soul i nije bas dao rezultate
    sad su malo hormoni mm u zbrci.fsh i lh su blago visociji,free testoteron je blago nizi.inhibin je 50(minimum 120).
    nazalost,dalje nemamo gdje,niti kome.samo cekati vrijeme da psihicki budemo spremni za microtese.
    inace,svima pozdrav

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Romi ,Tuzna ,super da ste opet snama, bit ce bolje curke,mora

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Zenske, ako ste za ... bilo bi fino da svaka od nas napise nesto u kratko o sebi i sta smo sve prosle od kako smo saznale za ovu odvratnu dijagnozu.
    Tesko je pohvatati sve o svima nama, pa zato mi je palo ovo na pamet.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj edinas prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nagovaram svog muza da radi nalaze y kromozona jer je to doktor rekao da mora da radi a on nece. Kaze ako se nebude nista popravilo sa tribestanom onda ce raditi nalaze y kromozona.
    Mikrodelicije y hromozoma spadaju u genetsku analizu, i nikakvi lekovi, operacije i slične stvari ne mogu uticati na njih. Ja sam kopala o tome kad je mm radio kariotip i mikrodelicije i ako tu nešto ne štima, onda nema svrhe ići dalje. Nateraj ga da i to uradi i pravac u borbu, iz sve snage navijam da nalaz bude dobar

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

vesnam, gdje si iskopala ovaj post??? on je iz 2009

zasto bas mi ,bravo ,dobar prijedlog ,ljepo bi bilo imat svaki put podsjetnik sto je tko prosao

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo, pridružiću se i ja akciji potpisa

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

pozdrav društvance
    čitala sam vas ovih dana, al nešto nisam imala volje pisati.. drago mi je da ste sve opet aktivne, i stvarno ste posebne osobe sve odreda
    mi smo odgodili konzultacije za 9.mj
    primjetila sam da ima dosta 82. godišta, pa me to podsjetilo kad sam bila jednom kod dr. opće prakse tu kod nas u mjestu, da se čudila jer je u zadnje vrijeme imala već 4-5 slučajeva totalne azoo, svi muškarci 81. ili 82. godište... kaže to bi trebalo istražiti...
    ja nekako vjerujem da je to sve od rata, oni su tada bili u razdoblju predpuberteta, možda je to utjecalo, neznam.....

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

i da, mjesto ima svega par tisuća stanovnika..

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj postoji nada prvotno napisa Vidi poruku
    vesnam, gdje si iskopala ovaj post??? on je iz 2009

zasto bas mi ,bravo ,dobar prijedlog ,ljepo bi bilo imat svaki put podsjetnik sto je tko prosao

Skontala sam sinoć, kad sam ušla na forum ispao lepo na početku i ja odgovorila, pa posle pogledam ko je pisao, pa mi nešto nelogično, i ukapiram da sam se ispalila

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

vesnam,

i ja sam primjetila da ima dosta te generacije među azoo. Sjećam se da mi je i doktorica endokrinolog to spomenula, a i doktor Emre u Sarajevu da je vjerovatno to bombardovanje uticalo na njih. Ko će znati šta je, samo da nam nađu lijeka.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

E mi bili kod endokrinologa, uputila nas na još neke analize, traži da mm proveri insulin, navodno, utiče na testosteron i hoće i tu opciju da ispita, pošto po dosadašnjim nalazima ne zna gde je problem. ispitala ga detaljno sve, i rekla da do 22h mora da bude u krevetu, pošto se posle tog vremena luči neki enzim ili šta već što utiče na opadanje testosterona.
    Kad odradimo sve, tri dana po jedna inekcija pregnila od 5000 jedinica, opet vadimo krv pa na kontrolu sa nalazima. Eto mog izveštaja.

sweet_one avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

E drage moje..da vam se pozalim,nemam kome a poludjet cu...
    Mm je opet pricao s nekom ocito jako pametnom osobom i dosao s posla sa idejom da on odustaje od micro tese! da nema smisla,da uzalud muci mene i sebe,da on ne vrijedi,on nebude nikad tata... drama i drama...
    Volim ja njega al dode mi da mu bacim vazu u glavu.. razumijem ga al sad se ja osjecam glupo zbog toga...ti njegovi ispadi,nezadovljstva,bijesa,jada neznam!!ne zeli ni pricati o tome sto ga muci
    Ah ((
    Odmah lakse

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

drage moje nisam zalazila dugo na rodu posto nisam zeljela da se opterecujem. mi smo bili usloveniji kod dr rasa na postupku radio je tesu i punkciju paralelno , tesa uspjesna uzet dio tkiva i nasli male momke i zaledili 3 pakovanja spermatozoida ili kako se vec to zove a nesto su iskoristili. od 6 jajnih celija jedino se dve oplodile i te dve vratio drugi dan , danas je 11 dan transfera i posto sam dobila u medjuvremenu hiperstimulaciju otisla jutros da vadim betu i beta 124 .jos uvjek nismo svjesni sta nas je snaslo. izgleda da ce biti bar jedno azoo bebce.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Boss koja divna vijest! Poskoci forume!!!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

hvala bubecki nakon dugog vremena red je vise da i na ovoj azoostatistici se okrene sreca i krenu dobre vijesti.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Draga Boss pa to su divnee vjesti ...Častitam i da ti trudnoća bude školska ...Javljaj nam se sada češće, moramo da pratimo kako napreduje azoo bebče

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sweet one znam da si sada i razočarana i ljuta, ali sačekaj da prođe koji dan i pokušaj razgovarati mirno s njim, sigurno će se predomisliti...Ti ispadi su mi poznati i proći će sigurno, samo mu daj malo vremena. I ja nekad poludim, ali odmah se sjetim koliko je mm ipao strpljenja i razumjevanja na moje ispade kada sam mislila da je do mene...Teško se nositi sa činjenicom da ne možeš imati dijete, jeste da je neplodnost, neplodnost para a ne samo jedne osobe, ali mislim da je njima ipak teže i moramo imati dosta razumjevanja i strpljenja...Mislim da ipak ti imaš više uticaja od tog nekoga ko mu je napunio glavu, samo polako i predomislit će se on

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

boss,

čestitam draga! Ma to se zove pobjeda nad azoo! Ja cijeli dan mislim o tebi, htjela sam ti slati mail, ali rekla si da ćeš raditi betu tek u ponedeljak,pa nisam željela stvarati nervozu.

Tako si me obradovala! Ovo je razlog za slavlje svih nas. Ja ću nazdraviti za našu boss i njenog muža!

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

sweet_one,

aboni ti je već sve napisala, zaista je u pravu! Nije mu lako, koliko god čvrsti izgledali, muškarci su male maze koje se boje možda više i od nas samih. Svi smo prošli te faze predomišljanja, kada smo bili u iskušenju da radi , ali moraš ga razumjeti. Pričaj s njim, neće on odustati od micro tese, samo mu treba dati vremena i biti uz njega.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

boss Zelim ti pravilno duplanje bete i skolsku trudnocu

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma Boss to su super vijesti!!!! Fenomenalne vijesti!!!! Bravooooooo!!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

uh nemate pojma kako je ja jos ne mogu vjerovati da se to nama moze desiti ipak nas svi otpisu cim se pojavimo bilo gdje sa ovom dijagnozom.
    sos trebala sam u ponedeljak vaditi al posto imam bas al bas gadnu hiperstimulaciju dr mi je reko da idem odmah izvaditi da je trudnoca u pitanju.
    bas danas muzu govorim jel se sjecas posle proslog postupka kad nam je doticna gospodja rekla da nikad necemo biti bioloski roditelji nek da idemo na donaciju, mene je to toliko potpalilo njeno strucno misljenje da sam u sloveniju otisla vise njoj u inat da dokazem da pravi doktor moze i sa losim materijalom uspjeti.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Boss, cestitke i od mene, bas si me obradovala! Zelim ti pravilno duplanje bete, uredni trudnocu i ostvarenje sna za 8,5 mjeseci! Braaavooo!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj boss prvotno napisa Vidi poruku
    drage moje nisam zalazila dugo na rodu posto nisam zeljela da se opterecujem. mi smo bili usloveniji kod dr rasa na postupku radio je tesu i punkciju paralelno , tesa uspjesna uzet dio tkiva i nasli male momke i zaledili 3 pakovanja spermatozoida ili kako se vec to zove a nesto su iskoristili. od 6 jajnih celija jedino se dve oplodile i te dve vratio drugi dan , danas je 11 dan transfera i posto sam dobila u medjuvremenu hiperstimulaciju otisla jutros da vadim betu i beta 124 .jos uvjek nismo svjesni sta nas je snaslo. izgleda da ce biti bar jedno azoo bebce.
    E meni su sad suze krenule, pa ovo je predivna vest, čestitam draga, od srca, neka ta mrvica lepo napreduje i neka sve bude u najboljem redu

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Bravoooo BOSS!!!
    Ulepsala si mi vikend.
    Zelim ti svakim danom sve vecu i vecu betu, dok ne cujes srculence svoje mrvice i ne vidis oke svoje bebice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •