Stranica 8 od 85 PrviPrvi ... 6789101858 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pametnica, glavnu stvar nisam napisala

evo cijena koje je doktor meni poslao, mislim da je to ono što bi i vi eventualno radili

IVF TREATMENT PRİCE : 2350 US dollars (all is included)

TESE: ıf ıt is required 1000 us dollars

IVF medication: 1200 dollars

tu još pored hotela i hrane dodaš avio karte koje ako ranije rezervišete možete dobiti nešto povoljnije.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

slusajte sad ovo: danas sam uradila uzv, i endometr. 2 mm,na jajnicima ima par malih do 3mm folikula. sad bih ja to trebala javit danici,danica lazarovskoj, i ond ada daju zeleno svjetlo da primim prvu injekciju puregona. ali.....nekakav opticki kabal je prekinut i ne mogu uspostavit mdunarodnu vezu , tako da ne mogu da dobijem danicu.mislim,kakav peh!!!
    poslala mail mardesicu,nije jos odgovorio, ne znam smijem li se usudit da si to dam kad stignem doma,jer je stanje onako kako su rekli da treba biti na danasnjem uzvu da bih mogla primit prvu injekciju stimulacije...
    mislim,sva sam :shock: :shock:

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tuzna, mozes skypom nazvati ako imas skype nalog i kreditnu karticu. Osim sto ti je jeftinije, neces zavisiti od telefonskih veza.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno ***

Drustvo, stigao je danas odgovor iz Genta i to postom.Misle da nakon 2 bezuspjesne biopsije nema indikacija za microTESE.
    Da, dobro ste cule, znaci da rade microTESE.POZDRAV SVIMA

palmica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Natasa73,
    Uh, draga, pa sta sad planirate.
    Jel' mozete da insistirate da ipak radite micro tese?

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sretn svima!
    nakon svih peripetija,i nakon sto nisam nikog u pronatalu nisam mogla kontaktirati,jer nije bilo ok sa vezama, nakon danasnjeg uzv i tankog endometrija i na jajnicima par folikula od 3 mm, smatrala sam da je to ok down regulacija,tj da je supresija uradila svoje, mm mi je oiknuo prvu injekciju puregona>! :D
    2 h je setao oko mene i molio da jos samo pola sata odlozimo pikanje
    uglavnom,nakon sto sam povisila ton,hrabro je zgrabio injekciju i piknuo meQ!
    malo pece,ali nista nepodnosljivo.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cestitke za hrabrog muza i pikalicu! :D
    Natasa, sta cete sada dalje?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: ***

Citiraj Natasa73 prvotno napisa
    Drustvo, stigao je danas odgovor iz Genta i to postom.Misle da nakon 2 bezuspjesne biopsije nema indikacija za microTESE.
    Da, dobro ste cule, znaci da rade microTESE.POZDRAV SVIMA

Nataša73, nemojte se obeshrabriti! Treba gurati dalje.

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne mogu da se ne javim... za pocetak veliki svim mojim hrabrim curama
    Nataša73 po meni nije to razlog da vas odbiju, ako zelis mozete inzistirat i ipak odradit to, naravno ako zelite jer ipak vi placate
    cvijetak77 ne mogu virovat da tamo tako jeftino a svi pricaju kako uzasno skupo :? jesi sigurna da su te cijene u dolarima a ne eurima?
    kako to da vi sa oligo uopce idete tako daleko i to na TESE?!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

regina 78

cijene su sigurno u USD, to je to.
    A kod nas je teski oblik oligo sa samo dva tri plivaca u ejakulatu tako da su odmah predložili TESE jer su tako puno veće šanse da nađu kvalitetne spermije s tim da će na dan punkcije prvo uzeti uzrak ejakulata pa ako ponovo bude isti nalaz onda rade TESE a ako se situacija popravi, prolazimo bez TESE

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pozdrav cure,
    mozda bih mogla da vam pomognem u vezi troskova celog postupka u TR, pa ako se dobro secam ICSI je otprilike 2000EUR, a ne USD, microtese 850EUR i terapija varira od 800 - 1200EUR i jos treba racunati neke dodatne troskove, npr prvi UZ se placa (100EUR), svako vadjenje E2 je nekih 60,70 EUR, zatim MM je radio isto neke nalaze dan pre intervencije (200EUR) i to dodje ukupno 4000 - 4500EUR. Nas je sve kostalo nekih 4000EUR, ako izuzmemo troskove smestaja, aviokarte itd.
    Tuzna pa to su super vesti, eto saljem ti puno vibrica za uspeh ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Natasa a da kontaktiras TR? I mi smo imali jednu bezuspesnu punkciju, ali na konsultacijama dr. Tansel se nije na to obazirao i jos je dodao da smo dobro postupili sto smo se odmah odlucili na microtese, jer je verovatnoca uspeha daleko veca nego da smo se odlucili na klasicnu biopsiju. I vama puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dalje.

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

cvijetak77 hvala na brzom odg
    nisi napisala koliko kosta ICSI, jer to ce vama sigurno bit radjeno a ne IVF
    i da li znas jel imaju tamo donora?
    eliza mozda cu sad ispast bedasta, al koja je klinika TR

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj regina78 prvotno napisa
    eliza mozda cu sad ispast bedasta, al koja je klinika TR

Radi se o German Hospital IVF Center and Bahceci Clinic , Istanbul Turkey

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

regina78,

cijena koju sam napisala za IVF je zapravo cijena ICSI, fakat ne znam kako su tolike razlike u cijeni :?

Za donora nisam pitala ali mislim da to ne rade.

palmica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Devojke, da li je neka od vas dogovorila konsultacije sa dr Bakircioglu u Turskoj?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Palmice, ja sam dogovorila. Danas sam kupila aviokarte. Narednih dana ću saznati detalje gdje ćemo ići, mislim u koju kliniku jer je neizvjesno da li će to biti German Hospital Bahceci Clinic ili neka druga klinika.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

fato,

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

upravo me zvala danica. mm ce dr. izvanredno u srijedu da radi operaciju,a u utorak moramo da krenemo. dakle,bez obzira kako ja reagujem,i koliko bi se produzavala stimulacija,radi mm i njegove operacije,moramo biti tamo u srijedu.idealal bi bila da nakon 8 dana stimulacije reagujem dobro i da u utorak primim stop injekciju....
    kako me samo strah svega!
    cure,vi iskusne,sta mislite trebam li uraditi jos koji uzv prije tog 8.dana? oni mi nisu rekli,ali kontam sta da uradim u petak ,dakle 5.dan stimulacije? ima li potrebe? moze li se tad sta predvidjeti?

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Drage moje,
    već sam greškom postavila pitanje na "Tribestanu" pa ću ga ponoviti i ovdje.
    Naime, danas je mm radio ultrazvučni pregled testisa i nalaz je uredan. Ono što me zanima je da li se time isključuje nefunkcionisanje testisa? Zapravo, šta je od nalaza potrebno da bi se utvrdilo da su testisi stradali?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj LittleBirdie prvotno napisa
    Drage moje,
    već sam greškom postavila pitanje na "Tribestanu" pa ću ga ponoviti i ovdje.
    Naime, danas je mm radio ultrazvučni pregled testisa i nalaz je uredan. Ono što me zanima je da li se time isključuje nefunkcionisanje testisa? Zapravo, šta je od nalaza potrebno da bi se utvrdilo da su testisi stradali?

Kako misliš stradali? Pregled ultrazvukom je također jako bitan, međutim kod azoospermije pravo stanje se zna nakon biopsije.

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma na netu stalno nailazim na termin testicular failure što može predstavljati mnogo stvari. Mislim da nije upitanju nikakav "sindrom" jer je biopsija pokazala spermatogenezu. Ja stalno čitam tekstove koji kažu da do slabe proizvodnje spermija dolazi usljed posljedica neke upale, infekcije itd. Međutim, stanje zna biti jako ozbiljo i onda testisi nikako ne funkcionišu, tj. totalno stradaju i tu se navodno ne može puno učiniti.

Ja zapravo pokušavam skontati gdje je problem (nemojte se smijati, znam da nisam doktorica ). Na zadnjem spermogramu mm je imao 28000 u ml što znači da nije više azoo ali ja sam kao tvrdoglavo magare, vjerujem da se stanje, ako se nađe pravi uzrok, može još popraviti samo bih voljela biti sigurna da su testisi ok. Zato pitam šta je sve potrebno da se uradi

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno ***

Drustvo otisla nam tema na drugu stranicu...Pozdrav svima

Vivach avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ponovo smo završili na drugoj stranici.
    Nadam se da je ovo zatišje pred buru...

samo mala napomena - zadnji puta kada sam ovo napisala, to se i obistinilo, malo iza toga su Sanja79 i ajvica ušle u svoje dobitne postupke

i zato:
    tuzna ~~~~~~~~ da u Pragu bude sve kako treba
    fato ~~~~~~~~~ za uspješne konzultacije u Istanbulu
    i za sve nas ostale ~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Vivach, tvoje riječi su potaknule suze u mojim očima, hvala ti od srca. I ja ~~~~~~~ da i nas sviju konačno sunce obasja i ovom prilikom zahvaljujem našim suborkama koje su trudne i koje su rodile, a koje nam i dalje nesebično pružaju podršku u našoj borbi.

Vivach avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj fatamorgana prvotno napisa
    Vivach, tvoje riječi su potaknule suze u mojim očima, hvala ti od srca.
    Draga moja, evo sada su i moje oči zasuzile
    Mi sakupljamo sve dobre vibre za 2010., nadamo se da je to naša godina

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno micro-tese Gent

Drage moje, vratili se iz Genta, totalno razocarani. Toliki put za 15 minuta razgovora, a od toga 5 minuta nam je pricala kako je pusenje stetno za reprodukciju Prvo, nije nas primio dr. Geris, kao bolestan, vec neka mlada doktorica. Njihova praksa je klasicna biopsija - tese na oba testisa. Oni rade micro-tese ali im to nije rutinski postupak, rade ga samo u nekim specificnim situacijama i za to angazuju urologa sa neke druge klinike. Nije mi znala reci koje su to specificne situacije :? jer me je bas zanimalo. Nama je preporucila da idemo na donaciju, jer nakon 2 neuspjesne biopsije necemo imati nikakve ni sa micro-tese. Ona je bila ljubazna i ok ali ipak ovo su nam sve mogli napisati, a ne cimati nas da dodjemo sa kraja na kraj Evrope.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno ***

Dejana idemo dalje.I meni su bili sumnjivi zbog cijene.A da je daleko, daleko je...Mogli su odmah reci da ne rade, da se ne patimo...Kao sto neko rece :" Show must go on"!!!! Puno pozdrava svima

Datum pristupanja
    Mar 2008

naravno da idemo dalje, bude i uspona i padova, bude i suza i razočarenja, ali moramo dalje gurati. Nema nam druge.

palmica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Dejana76, bas mi je zao sto ste tako prosli.
    Ali, kao sto devojke kazu, nema odustajanja, idemo dalje.

Mi smo pisali dr. Bakircioglu-u u Tursku, i sad cekamo da nam zakazu konsultacije.
    Inace, pitali smo ga da nam ukratko objasni micro tese postupak. I ovako nam je napisao:
    "General anestesia is used for micro TESE operation. It is an open procedure and midline scrotal insicion is done for both testis. However if we manage to find sperm in one testis we do not need to open the other one. When the testis open, the tubules search under the operating microscope with 16-25X magnification. This help us to find a better area which produce sperm. Because it is done with direct vision, I do not need to collect excessive tissue if all tubules look the same. That means this procedure is less harmful and protect unneccessary loss of tissue. If we need to detect the other testis, the procedure takes 60-90 minutes depending on your testicle size. It is a outpatient procedure and you will discharge from hospital at the same day. However I want my patient to stay in town at least 48 hours before travel. The complication rates are very low and the most seen complication was hematome (collection of blood in scrotum) less than 1% incidence. The other important complication is decrease testosteron level after operation. If the patient has normal testosterone level before the surgery it is unlikely to see this complicaiton after surgery."
    Sta vi mislite? Meni ovo lici na micro tese (kakvim sam ga ja zamisljala).
    Pozzz

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Dejana zao m je sto ste tako prosli ja imam totoalno drugaciji utisak, pa pricali smo s doktoricom vise od 1 sat i prvi put sam bila odusevljna od pristup lekar pacijent. Eto sad cemo jos malo poslati nalaze pa cu jos jednom napisati da mi isklucivo zelimo micro tese, nadam se da cemo to i dobiti ako ne opet smo na pocetku :/

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Gent

Naravno da idemo dalje :D Otplakala sam turu cim sam izasla iz bolnice i je... im sve redom... Bar smo se najeli cokolade i probali koje pivce Sutra saljem mail u Tursku.
    Palmice i ja upravo tako zamisljam micro-tese i mislim da je to taj postupak. Ne znam, ja zaista ne sumnjam u strucnost doktora u Gentu, ali me ovo iznerviralo. Za nekog ko radi obicnu biopsiju tj. tese oni su mozda pravi izbor, ali im zaista zamjeram sto ljudima ne kazu otvoreno koji postupak rade.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, nemam rijeci.
    Zao mi je sto je tako ispalo...
    Ljubim vas i saljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nadjete svoje u Turskoj...

Vivach avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Cure moje, žao mi je što je sve tako ispalo.
    Mene, na žalost sve ovo nije iznenadilo.
    Mi smo ovo proljeće bili u Brusselu i doktor Tournaye kod koga smo bili na konzultacijama (specijalist za azoospermiju tj. TESE na klinici) nam je tada rekao da se u Belgiji baš i ne radi microTESE (ostavio mogućnost da se radi u istraživačke svrhe - ali ne u njihovoj klinici) a kada je Sanja79 pisala da su NJM radili baš microTESE, pomislila sam da nas je dr. obmanuo i čak sam se osjećala povrijeđeno jer sam mislila da nas je time pokušao zadržati u svojoj klinici. Sada ispada da je govorio istinu. :/

Idemo dalje, naći ćemo svi mi kliniku koja nam odgovara i koja će nam donijeti naše

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno ***

Narode idemo dalje.
    Ako ljudi ne rade,ne rade.. Sta da se radi.Sanji je uspjelo a valjda ce i nama.Samo, bez nerviranja...Pozdrav
    PS.Kazem bez nerviranja ali kako!?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

drustvo,

evo mene i mm u Turskoj. Bili smo u bolnici juce, ja dobila puregon da se bocam pa u sub na uzv da vidimo kako su reagovali jajnici. Saljem vam ime doktora, bolnice itd

FLORENCE NIGHTINGALE HASTANESI

www.florence.com.tr

dr Emre Karatekelioglu

00 90 212 288 34 00 na ovaj broj se javlja sestra Sedef koja jako lose govori nas ali moze se nesto skontati a ovo je mail od doktora i vec sam pisala da je vrlo spor u odgovoru tako da preporucujem kontakt telefonom.
    emrekaratekeli@hotmail.com

Nase iskustvo do sada je vrlo dobro, doktor je jako ljubazan i citava ekipa oko njega, na svako pitanje vrlo smireno i detaljno odgovara sve u svemu ulijeva povjerenje i ima jedan prije svega ljudski odnos.
    Eto dovoljno sam ga nahvalila

Pozdrav svima

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno micro

Sta je ovo, svaki doktor u Turskoj se zove Emre Ja sam jutros poslala mail ali Dr Emre Bakircioglu i cekam odgovor.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: micro

Citiraj Dejana76 prvotno napisa
    Sta je ovo, svaki doktor u Turskoj se zove Emre Ja sam jutros poslala mail ali Dr Emre Bakircioglu i cekam odgovor.

koja koincidencija.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno ***

Koliko tih EMRE ima? I ja sam poslala jednom ali onom sto se preziva sa B.Mislimo li na istog ?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Citiraj Natasa73 prvotno napisa
    Koliko tih EMRE ima? I ja sam poslala jednom ali onom sto se preziva sa B.Mislimo li na istog ?

Doktor s kojim sam se ja e-mailom dopisivala i s kojim sam jučer telefonski razgovarala je dr. Emre Bakircioglu. Moram reći da je ostavio izuzetan dojam na mene. Razgovor je bio opušten i ni jednom riječju nije ubrzao da što prije završimo razgovor. I još da napomenem, ja sam njega nazvala u jutarnjim satima na fiksni telefon koji sam našla na njegovoj web stranici. Javila se jedna jako ljubazna ženska osoba i rekla mi da je dr. u operacionoj sali i da ostavim kontakt tel. Poslije podne doktor je mene nazvao i razgovarali smo.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj marti_sk prvotno napisa
    Dejana zao m je sto ste tako prosli ja imam totoalno drugaciji utisak, pa pricali smo s doktoricom vise od 1 sat i prvi put sam bila odusevljna od pristup lekar pacijent. Eto sad cemo jos malo poslati nalaze pa cu jos jednom napisati da mi isklucivo zelimo micro tese, nadam se da cemo to i dobiti ako ne opet smo na pocetku :/
    ali marti, kao sto sam vec spomenula u prijasnjim postovima, ili sam to samo pomislila vise ni sama ne znam... da li je tebi stvarno u interesu da nagovaras nekoga da ti napravi nesto sto on inace ne radi (pogotovo kad se radi o ovoj metodi gdje je bitno upravo iskustvo i spretnost), a to je kao sto si i sama rekla zadnja stepenica prije nego sto se odlucite na donora? Nista te ne kosta da napises mail dr. B u Istanbul kao sto su i ostale cure napravile, imat ces plan B u pripravnosti, a kod njih ti to ide jako brzo i ne ceka se kao za Belgiju ili Prag. Sretno

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj misur prvotno napisa
    ali marti, kao sto sam vec spomenula u prijasnjim postovima, ili sam to samo pomislila vise ni sama ne znam... da li je tebi stvarno u interesu da nagovaras nekoga da ti napravi nesto sto on inace ne radi (pogotovo kad se radi o ovoj metodi gdje je bitno upravo iskustvo i spretnost), a to je kao sto si i sama rekla zadnja stepenica prije nego sto se odlucite na donora? Nista te ne kosta da napises mail dr. B u Istanbul kao sto su i ostale cure napravile, imat ces plan B u pripravnosti, a kod njih ti to ide jako brzo i ne ceka se kao za Belgiju ili Prag. Sretno
    misur a dali je tebi u ineteresu da nekog nagovars da ide u Istanbul? Jer otkad si tu nisi izvadila Istanbul iz usta i svaka drugacija odluka kako vidim spored tebe je pogresna. To dali cu ja ioci u Gent ili Istanbul ili Prag je moja stvar,moja odluka i moj izbor i ako je pogresan opet je samo moj izbor i ne vidim sto se ti o tome iscudjavas. Imam ja svoj plan B nemoj da brines

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

zao mi je marti da tako reagiras, stvarno ne znam cime sam stvorila takav dojam... ja sam prva na ovom forumu spomenula microTESE prosle godine, i sve sto sam od tada napisala je bilo zato da pomognem sebi i drugima, mozda bi bilo bolje da nisam nista od toga napisala i zadrzala to samo za sebe? sretno ti gdje god se odlucila ici na postupak!

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam za micro tese saznala iz naseg urologa nakon nesupjesnu tesu, tako da....sretno i tebi

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I mi smo naglasili u pismo da zelimo micro tese i zato su nas pozvali. Sve vreme na konsulatacijama smo pricali o micro tesu i da zato idemo ovoliki put jer oni imaju tu opciju. Zato je i doktor rekao da su nam potrebni jos nalaze o y microdelicije i cariotip kako ne bi radili micro tesu badava. Stvarno nisu nam nista rekli o tome da oni ne rade micro tesu.
    Bas cu ih pitati kad im poslajemo rzultate da nam potvrde da ce se raditi micro tesu
    OK marti_sk, drago mi je da imaš informiranog urologa, naši zagrebački stručnjaci nisu takvi, ali da ja nisam napisala da u Gentu ne rade microTESE ti i tvoj muž bi i dalje bili u postupku za klasičnu biopsiju jer vjerujem da ti ne bi nakon konzultacija od sat vremena još jedanput pitala doktora da li oni rade microTESE, zar ne? Da si fer mogla bih ti još svašta reći o dijagnozi tvog muža, nalazima koji vam trebaju i slično, jer znam podosta o NOA, a sigurno više od doktora u Gentu, ali mislim da ću u ovom slučaju to preskočiti... i to je vjeruj mi bio tvoj izbor

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj misur prvotno napisa

OK marti_sk, drago mi je da imaš informiranog urologa, naši zagrebački stručnjaci nisu takvi, ali da ja nisam napisala da u Gentu ne rade microTESE ti i tvoj muž bi i dalje bili u postupku za klasičnu biopsiju jer vjerujem da ti ne bi nakon konzultacija od sat vremena još jedanput pitala doktora da li oni rade microTESE, zar ne? Da si fer mogla bih ti još svašta reći o dijagnozi tvog muža, nalazima koji vam trebaju i slično, jer znam podosta o NOA, a sigurno više od doktora u Gentu, ali mislim da ću u ovom slučaju to preskočiti... i to je vjeruj mi bio tvoj izbor

Hocemo li to poceti naplacivati informacije???
    Uuuuuu, pa sta si ti, doktorica sa Cornellia iz New York-a?
    Ako ti marti sk, kojim slucajem, bilo sta bude nejasno slobodno mi se javi.
    Sretno!

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

zana

misur ne mogu da se spustam na tvoje nivo, ali bas mi je drago sto si pokazala tvoje pravo lice

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

marti, zana
    Ja sam svoje ranije rekla o klinikama pa se necu ponavljati, samo bih zamolila da se ovaj topic ne koristi za ubjedjivanje i rasprave- ako je neko zainteresovan za koju kliniku- zna kome se moze obratiti (ili neka pita) na pp, a ne da ovdje raspredamo koja je klinika bolja. Kako bi ovaj topic bio sto edukativniji, saznanja o novim metodama i naprecima u lijecenju azoospermije bi trebala biti ovdje objavljena, a ne da se ponasamo kao djeca- "ja znam, ali necu da ti kazem". To mi je djetinjasto i smijesno i ljudi sa ovog topica imaju previse problema sa ovom dijagnozom da bi ih se tako tretiralo.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno ***

Ma dajte ljudi, molim vas...
    U pravu je Sanja.Ako mozemo na fin nacin da razmjenjujemo iskustva a ne da se raspravljamo kao djeca?!
    Pa valjda treba jedna drugu da podrzavamo.Neka svako sebi trazi kliniku-CILJ je vazan. Pozdrav svima

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Gent

Zaista se svadjate bez razloga. Iskreno, ja vjerovatno nikada ne bih ni pokusala nagovoriti MM da ga sjeckaju treci put da nisam procitala Sanjinu pricu i nakon pet godina opet mi se vratila neka nada. I hvala ti na svakoj info koji si mi dala Ali, svaka od nas razmislja svojom glavom i bira kliniku koja joj daje vece sanse. To moze da znaci puno, ali kod azoo ne mora da znaci ama bas nista. Svaka od nas bi vjerovatno voljela da ima 40 000 $ i moze otici u NY i opet nismo sigurni da ce i taj najnaj dr nesto naci. Cuvajte cure zivce za bitnije stvari. Pozdrav

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: Gent

Drage moje, ja se ovim putem zahvaljujem i Zani (od nje sam saznala za Brisel i činjenicu da su oni kreatori TESE metode), Sanji79 sam zahvalna do neba (jer je nakon moga downa u Sloveniji bila prvi tračak nade da ipak ima nade za nas), zahvalna sam Misur beskrajno (od nje sam saznala za dr. Bakircioglu i podijelila je sa mnom iskustvo njm iz Cornell klinike iz NY i uz to ću dodati da je vrstan stručnjak u svojoj branši koja itekako ima veze sa problemima sa kojima mi imamo posla).

Zahvalna sam svima sa ovog pdf-a beskrajno jer, ja sam bila ubijeđena da nikada neću imati djecu i s tom činjenicom sam ušla u brak. Sada, ja imam nadu, da ću ipak nekada imati svoje dijete.

hvala Vam puno svima još jednom i molim Vas da sva svoja iskustva dijelite sa svima nama.

Stranica 8 od 85 PrviPrvi ... 6789101858 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •