Boss cestitam odZelim ti mirnu i skolsku trudnocu
![]()
Zene,molila bi da mi se javi na pp tko je iz bih.. Trebala bi inf.. Hitno;(
E drage moje,ja vam se nisam javljala hrpa problema(meni puklo slijepo crijevo,pa kompliciralo se sve) mi nismo otisli u bacheci zbog mene...mi bi oba dva u postupak..
Mm je imao nedavno konzultacije i radio spermiogram.. Nakon centrifugiranja nadeno 6 spermija.. Opet kontrolni bio opet sve nule.. Vratila nas na klomifen..
Sad neznam sto da mislim... Ako i je tako da su ih bili;(( sto je pomoglo neznam..(tribestan,klomifen,mix vitamina)...
Cestitam curama, sretno vam puuno srece od srca
sweet one, sličan slučaj kao i kod nas..kod mog muža je u 6 mjesecu u centrifugatu nađeno 10 spermija, nako 4 duge godine borbe sa azoo kad smo na kraju izgubili svaku nadu, da bi nakon 10 dana ponovo išli na kont spermiog i nisu našli ništa ...išli ponovo jučer i nađu ponovo 10 komada i zalede. Očito kad ih je mali broj da im treba vremene da se skupe, al bitno je da se stvaraju![]()
Nevjerojatno mi je,8 godina sve nule na sperm... I odjednom se pojave,i tesa i tese negativni bili)
Inhibin u podrumu)
Evo mene opet...
Pošto je mm napokon završio terapiju sperm hope, a ponukani dobrim iskustvom naše tin i mi smo se zaputili put Sarajeva.
Tamo se dosta toga promijenilo, od namještaja do radnika. Tako nas dočeka nova sestra koja nam ljubazno objasni da trebamo ispuniti obrazac sa našim podacima kako bi nas uveli u listu pacijenata, na šta smo mm i ja u glas počeli sa objašanjavanjem: A ne,ne, vi ste novi mi smo stari! Ne moram vam ni pričati kakav je pogled imala kad je ušla u naš dosije i vidjela da pored neuspješne micro tese opet dolazimo kod njih. Pomiješano sa sažaljenjem i čuđenjem. Sigurno je pomislila da smo ludi. Na žalost, nije puno pogriješila, nakon ponovnih 000 na nalazu i ja tako mislim. Ne znam čemu smo se nadali.
Još me više čudi koliko nas je to pogodilo, skoro kao poslije prvog nalaza. Posebno mi je bilo teško kad sam vidjela jednu djevojku kako sama sjedi i nervozno čeka da njenom mužu završe micro tese. Sve je to vratilo sjećanja na decembar. Ipak, danas sam po ko zna koji put shvatila koliko mi je značilo društvo sa foruma koje me je bodrilo tih dana. Hvala vam cure na tome. To je nešto neprocjenjivo.
sos,zao mi je.
ali,glavu gore,nadjite nacin da upotpunite svoju srecu,
i ja sve vise mastam o usvojenju,ali se jos dvoumim da li da idemo u onu neku Spebo kliniku u Leskovcu i eventualno probamo sa nekom hormonskom ili da i mi probamo spermhope.
ima ovdje neko ko je isao u Leskovac da mi kaze iskustva?
Tužna, danas je već bolje, tako je to kod nas, šokiraš se po ko zna koji put, otplačeš, digneš glavu, nabaciš lažni osmijeh i idemo dalje.
Ja sam kontaktirala Spebo na samom početku, brzo su odgovorili i djeluju ljubazni. Čitala sam na forumu Kutak da su cure imale pozitivna iskustva, pokušaj se tamo raspitati.
Tin i sweet_one, kakve su hormone imali vasi muzevi i da li su ista koristili?
To su super vesti.
Sos, zao mi je. Vjerujem da cemo svi naci da zivimo s boli i prihvatimo zivot i ono sto nam nosi ne zatvarajuci se za druge opcije.A isto tako vjerujem da se cuda dogadaju kad se najmanje nadamo.
Tuzna,drago mi je da si spomenula da mastas o posvajanju.Mi smo na pocetku nase borbe odlucili da ne zelimo zivot bez djece.Iako smo razgovarali o svemu najvise smo zeljeli posvojit dijete i ta zelja je ostala bez obzira sto je micro tese u Sarajevu bila uspjesna i sto se spremamo u postupak.Svima zelim puno srece i snage za sto god se odlucili.
Ne znam da li neka od vas ima slicnu situaciju, pa bih voljela da mi se javi....Naime, vec dvije godine smo u braku, trudnoce nemaaaa....nakon prve godine su pocele analize,,,kod mene su stvari ok iako nisam sve pretrage napravila jer smo zapeli kod muza,muzev spermiogram je pokazao dijagnozu oligoastenospermie...i nakon toga smo isli ruologu gdje mu je urolog utvrdio variccocelu,,operirao je u decembru na nagovor doktora koji nam je rekao da je to jedini izlaz,,a i mi prestraseni dijagnozom smo se odlucili na operaciju,,,uglavnom sve je zavrseno dobio je terapiju proxeeda 3 mjeseca i nakon toga kontrola, s tim da sam ja vec u medjuvremenu uspjela pronaci par prirodnih napravaka za poboljsanje, prestao da pusi, itd....e nakon svega toga kontrolni nalaz je pokazao azoospermiu,,,sok nista vise,,uzas....kad smo se pribrali odemo urologu i ja sam trazila da nam da sve pretrage mikrobiloske i hormone jer to nikada nije radio....urinokultura, hormoni su ok a u eksprimatu prostate je pronadjena escherichia coli a u spermokulturi streptoccocus species...sad smo dobili antibiotike,,pa cemo ponoviti nalaze....Da li ima neka od vas da je bila u slicnoj situaciji i da se stanje popravilo?? Ocajna sam...hvala
Ivy86,
mogu pretpostaviti u kakvom ste šoku. Nisam imala slično iskustvo, ali moj ti je savjet da pokušate najprije sanirati bakterije, a nakon toga možda se i spermiogram popravi, Ako ne, tražite savjet urologa i idite dalje sa pretragama. Pretpostavljam da bi se kod vas moglo naći plivača makar punkcijom, s obzirom da ih je ranije bilo. U svakom slučaju, čim ih nađete, zamrznite ih da bi se obezbijedili. Sretno!
boss, čestitke....
ostali, kad ste u klincu, sjetite se da ste nekad bili najbrži spermatozoid u grupi![]()
anaitomi2,
hvala na lijepim riječima. Kao što kažeš, sad smo i to probali. Ja sam juče i mm rekla: dosta je lažnih nada, ispucali smo sve opcije, skidamo ružičaste naočale i završavamo. Ako se ne odlučimo za alternativne opcije nemamo šta očekivati.
[QUOTE=zasto_bas_mi;2455384]Tin i sweet_one, kakve su hormone imali vasi muzevi i da li su ista koristili?
Sorry kasnim s odg,poslovne obaveze,fsh i lh ok,testosteron malo nizi,inhibin b 20.koristili klomifen,bioastin,tribestan,koenzim +selen,cink,,, onaj mix ne sjecam se tocno al mogu provjeriti!
Kod njega je 8 god sve nule,pojavilo se nekoliko komada nedavno,losi al ih je bilo..doktorica veli da klomifen posto je testosteron puno visi i da ocito tijelo treba samo malu pomoc:
e ovako nije ta tema bas ali nadam se da ce mi netko pomoci ..dijagnoza mi je idiopatski centralni hipogonadizam bez sekundarnih spolnih karakteristika...znaci hipofiza mi izlucuje sve horone ali ne i testestoron..imam 20 godina i tek sam prije par mjeseci se javio doktoru(bilo me sramota) i rekli su mi specijalisti da cu cjeli zivot morat dobivat inekciju testestorona i da cu biti ne plodan....sad sam dobio prvu inekciju nebido ampule i sljedeci mjesec trebam drugu dobiti....zanima me ako itko ima isti problem da li ces se sta popraviti znaci velicina penisa,da li ce doci do ejakulacije,da li ce se povecati dlakavost...molim vas ako netko zna vise o tome da mi pomogne ili ako znate neki forum o ovom problemu...hvala unaprijed..bitno mi je znatoi da li cu koliko toliko dobiti obiljezja muskosti?
Cure, molila bi za pomoc,koji su Vam pretrage trazili da napravite prije postupka IVF/ICSI u Sarajevu?
Luli,
Koliko se sjećam ja sam radila spolne hormone, hormone štitne i briseve. Mada je najbolje da pitaš doktora. Kad krećete u postupak? Sretno!
Hvala.Nadam se sljedeci mjesec.
boss da li mozes da mi das sajt o klinici u kojoj ste uspesno dosli do cilja i nesto vise informacija o vasem dr rasi? i sve cestitke![]()
Pozdrav svima, nova sam u svemu ovome pa i na forumu!!! . I moj slucaj izgleda ovako....
Moj suprug i ja se borimo sa sterilitetom. Nas problem je azoospermija! Nismo jos uvek proverili hormone, uskoro cemo i to. Mene sada zanima kojem tipu azoospermije on pripada, da li opstruktivna ili neopstruktivna? On je pre 13 godina bolovao od tumora testisa, gde mu je isti i odstranjen. Nakon toga je imao i operaciju limfnih zlezda, i nekoliko hemoterapija. Posle lecenja vise nije mogao da izbaci ejakulat, i ako ga izbaci to bude vrlo malo. Na preporuku lekara koji ga je operisao, uzimao je tablete kako bi mogao da da uzorak (tablete se nazivaju melipramin). Uz pomoc tih tableta imao je 1ml semene tecnosti. Ali na zalost, dijagnoza je azoospermija! Mene sada zanima da li je u pitanju neopstruktivna azoospermija, i da li uopste moze da se zakljuci na osnovu datih podataka o kojoj se vrsti radi?? Koji su Vasi predlozi za dalje? Da li nam neko moze preporuciti dobrog strucnjaka u Srbiji za ovu oblas??
lucija 85 , tek kad odradite hormone i punciju odnosno biopsiju testisa znacete o kom tipu azoospermije se radi , bez tih nalaza nijedan dr ne moze ustanoviti. prvo nadji urologa po mogucnosti drzavnog posto privatno sve kosta a trebace vam dosta para za kasnije i na uputnicu izvadite hormone. jer bez toga ne mozete ni ici na biopsiju , a ni jedan dr vam nemoze ni kakvu terapiju dati. ako ima u testisima onda ste na konju, a to bez punkcije ili biopsije nemoze se znati.
ja sam isla u sloveniju u kliniku dravlje u ljubljani al on radi samo obicnu tesu , tj ako ima spermatozoida u testisima moze pomoci , al imas kliniku u sarajevu koja radi mikro tesu gdje je veca sigurnost da ce uspjeti nesto naci . posto smo mi punkcijom imali par komada tako da je nama bilo svejedno i mogli smo ici gdje god hocemo.
Evo mene sa novostima, Mm radio OGTT test, i test pokazao da mu je povećan insulin, i to baš dosta povećan. takođe i štitna žlezda ne funkcioniše baš najbolje. Primio je tri inekcije pregnila od 5000 i posle je ponovo prekontrolisao free testosteron (po uputu doktorice). Sa 4 je skočio na 15,9, a po ovim parametrima je gornja granica 9,8. Ako neko ima bilo kakvo iskustvo ili pojma o tome šta može ovo da znači, neka piše, ja ne znam kako da dočekam doktoricu sutra
Povise i slobodni test ukazuje na dijabetes, probleme sa inzulinom.
ali mislim da na temelju samo jednog nalaza nece nista zakljucivati, vec ce ga kontrolirati kroz neki period.
Vesnam, kada budete kod dr postavi sto vise pitanja, budi i dosadna ako treba samo da dobijete odgovore. Javi se kasnije da vidimo sto je bilo
pozz
Mm dobio terapiju pregnilom, 4 meseca 2 puta nedeljno. I još neke tablete koje će mu pomoći kod regulisanja insulina, pošto i on blokira testosteron pa je zato nizak. Ishrana bez šećera, spavanje pre 22h, i fizička aktivnost. Za ta 4 meseca treba da skine 15kg i da vidimo kakvo je stanje.
Evo i kod nas je pocelo nesto polako da se desava. Muz je poceo sa HCG inekcijama 1. avgusta. Druga Micro Tese je zakazana za 3. decembar, a ja sam u procesu menjanja klinike.
Plan je da se prebacimo kliniku koja je u sklopu bolnice u kojoj ce biti radjen Micro Tese i da ja radim IVF na isti dan.
To je to zenske, ako imate nekih saveta, slobodno... slusam sve sto bi moglo biti od koristi.
Sta je sa ostalima? Nema vas!![]()
Tin,isprazni inbox,ne mogu ti poslat pp.
zašto baš mi pa to je super opcija, nema zamrzavanja, odmrzavanja..želim vam svu sreću da uspije!!
mm bi trebao sutra na biopsiju..pa ćemo zamrznuti šta se nađe,
ja bi trebala u postupak u 11 mj. ako sve bude po planu!
vesnam da pomogne terapija ~~~~~~~~~~
pozdravi svima!!![]()
Kameleon, sretno sutra, nadam se dobrim vijestima da se opet radujemo na ovoj temi.
Zašto baš mi, drago mi je što ste se odlučili za micro tese ponovo, nadam se da je ovaj put dobitni.
Sretno!
zasto baš mi biopsija je prva i još čekamo nalaz iz labaratorija. MM se oporavlja, boli i ne može baš na wc, ali kažu da će brzo biti bolje..sutra će ga pustiti iz bolnice!javim kad nešto više saznam
dijagnoza je azoospermija, retrogradna ejakulacija- nije nikada dobio terapiju i nije uzimao ništa osim bioastina, ali to su samo vitamini..., nalazi uredni- brdo toga je radio( od kariotipa, uzv testisa, trus prostate, hormoni ok,varikokele ok,sve ok)
sos15 hvala!![]()
Punkcija nije dolazila u obzir? Odmah biopsiju?
Mazi ga i pazi i ~~~~~~ za sto bolji nalaz!
Posljednje uređivanje od tina_julija : 11.09.2013. at 20:05
kameleon
gdje je išao na biopsiju? kako to da tako dugo morate čekati nalaz?
zageb, na rebru su mu radili biopsiju, a u labu petrove će ih zamrznuti kad ih nađu..
ne znam zašto,da duugo... ali do operacije smo čekali još duže pa...
šta su vama rekli na konzultacijama?
Sad sam skužila da nisam ispravila, pomaknuli smo termin za 7.10.
koliko ste dugo čekali?
kameleon to je bas dugo cekanje nalaza, mi smo odmah znali ima li ili nema,drzim vam fige da nadju sto vise za zalediti![]()
thnx boss!!! je, a tako su nam rekli, šta ću..moram čekati!
zašto baš mi što se tiče operacije...prvo je godinu dana radio sve nalaze, onda je prošlo još pola godine dok ga je dr. naručio...i operacija trebala biti u 6 mj. ali je ipak čekao još do 9 mj. jer su bilki godišnji...tako da šta je to dva tjedna!!
![]()
drage moje, evo i mene malo,proslo ljeto,pa sad opet u nove radne pobjede.Nisam vas uspjela pratit ,ljeto sam provela na moru i uvjek je bio netko samnom pa nisam imala priliku uhvatit se interneta i vidjeti sto se dogada. Vidim veliku novost od nase boss, draga nek ti je sretna i bezbrizna trudnoca, uzivaj u svojim mrvicama.
Najdraze moje iz prosinca 2012, uskoro ce nam se napunit godina dana, nevjerovatno kako je brzo proslo. Iskreno se nadam da cu uskoro procitati radosnu vijest i od neke od vas prijateljice moje, koliko negativnih rezultata tada,strasno.,pa evo daj Boze bar nekoj od nas da uskoro zasja sunce ,iskreno se nadam i vjerujem u to.
Sos15.mila zao mi je da nista terapija nije novoga i dobroga donijela.Drzite se ,imate jedno drugo, a tko zna sto nosi zivot,cuda se dogadaju.
Sve ostale suborke stare i nove ,da sve nenabrajam, sretno,borite se zajedno sa svojim muzevima,neodustajte dok neiskoristite i zadnju sansu. Zelja mi je da cim prije ovdje na nasoj temi pocmu dolaziti samo dobre vijesti,i nadam se da ce to biti uskoro, zasluzili smo. grlim sve![]()
Postoji nada,
baš se dugo nisi javljala. Tema nam je utihnula. Nadam se da će biti lijepih vijesti pa da se opet veselimo kao kad je boss javila za trudnoću.
Kao što kažeš, decembar se bliži, a sa njim i tuga. Nevjerovatno kako vrijeme leti. Meni je ovaj mjesec jako teško pao, sjećanja naviru kao nikad. Stalno razmišljam o tome kako bih sad već imala bebu u naručju da je u decembru sve prošlo kako treba.
Ipak, život ide dalje, ,moramo razmišljati pozitivno i boriti se.
Pozdrav za sve cure![]()
nalazi biopsije mm su jako dobri
ako sve bude po planu uskoro ćemo krenuti u postupak...
u dobru i zlu kako su prošle konzultacije???
zašto baš mi jeste vi radili tese?? promjenili klkiniku??
vesnam kako ste vi?
svima!!
Kameleon,
to su divne vijesti!
Mogla si dati malo detaljniji izvještaj, koliko materijala je nađeno, zaleđeno u jednu ili više epruveta, itd.
Oprostićemo ti zbog uzbuđenja. Sad se spremajte za postupak, pa da opet slavimo na ovoj temi.
Pozdrav za sve
kameleon super z
i mene zanimaju detalji....jel kod tvog muža bila retogradna ejakulacija ili nekog drugog? vidim u potpisu da ste već imali par postupaka...
Otkazali nam konzultacije zbog štrajka, kažu pratite vijesti, kad objave da je gotov štrajk, nazovite pa ćemo vam dati novi termin...![]()
joj sorry, sad sam pročitala gore da je retogradna kod tm..
bilo bi vrijeme da ova naša tema oživi![]()