Jeste li gledale film Lost in translation? Odličan je, ali ne znam da li bih ga ikome na ovom pdf-u preporučila nakon ove gužve u šesnaestercu, da ne bi ispalo kako namećem svoj ukus ili izbor ili štogod. Neću iznositi tijek mojih misli prije nego što sam napisala prvi post marti_sk, samo ću iskreno reći da je bio dobronamjeran, a s njene strane je dočekan na nož, i k tome uz neke čudne insinuacije o PR-u istanbulskim klinikama. Ok, nakon drugog posta skužim da mi je jasno dala do znanja da ne trebam brinuti za nju, ona ima informiranog dobrog urologa i plan za dalje, dakle, moji savjeti joj ne trebaju. I to napišem, e sad, kako s ljudima koji ne žele da im pomažeš, a ne žele niti da im ne pomažeš?
Osnovna ideja ovog foruma je razmjena informacija - ako kliknete na moj profil pa kliknete na sve postove, a ima ih samo 22 (s ovim 23) vjerujem da ćete se složiti da su ti postovi većinom informativni i korisni. Ok, osim optimističnih (tipa izrazito povišeni FSH daje iste šanse pronalaska spermija microTESE metodom), ima i relativno negativnih (tipa ne rade microTESE u Gentu), ali činjenice su činjenice, i s time se moramo pomiriti, netko prije, a netko kasnije.
Draga fatamorgana, naravno da ću i dalje pisati na forumu, no da napravim pošteni PR kad sam već za njega optužena - dragi azooparovi koji čitate, a ne pišete, obratite se s punim povjerenjem dr. Bakircioglu u Istanbul (ne isključujem druge urologe u Turskoj, ali za ovog garantiram), da ima donacije u Turskoj bio bi idealan unutar naših mogućnosti, ovako ga zakon ograničava. Ako su već iza vas jedna ili dvije klasične biopsije, a ne želite riskirati uzaludnu stimulaciju, postoji mogućnost smrzavanja tkiva, no u tom slučaju odgodite ICSI barem 6 mjeseci, a idealno bi bilo godinu dana (ako u slučaju odmrzavanja ne bude živahnih momaka) da se stvore optimalni uvjeti za novu biopsiju. Eto, ja vam u biti više nisam potrebna, i iako mi je žao da neki srljaju u maglu, naučila sam lekciju, pusti..... samo ću još dodati da tek ako je 4. negativna klasična biopsija iza vas (iako ne znam tko bi bio baš ovakav maratonac), znatno su vam smanjene šanse kod microTESE, ali nisu ravne 0, naravno, u rukama stručnjaka, jer ne može svatko tko tvrdi da radi microTESE jednako uspješno naći taj (ne)sretni spermij.![]()