Pozdrav svima na Forumu Nije me bilo neko vreme, ako se secate zadnji put sam pisale da se konsultiram oko tipa protoloka-dali je bolji dugacak ili kratak? Uglavnom vako su se stvari odvijale u medzuvremenu:na 3dc krenuli smo u kratak protokol. 1 Oktobra mi je radzena punkcija (13dc), izvadili su 2js, od kojih je samo jedna bila OK, druga nije bila zrela za oplodnju. Endomertij je bio u kako d-r kaze odlicnom stanju, na zadnju UZ (4 dana prije punkcije) bio je 12mm...Obzirom da je kod nas problem bio u azoospermiji kog mm, imali smo zamrznut materijal dobijen putem TESE metode. Sledeci korak bio da se u materijalu pronadze barem jedan motilni spermic, kako bi pokusali ICSI metodom da oplode moju jedinu js. I uspelo je, oplodili su se. Drugi dan se embion podelio na 4 celije, a na 3ci dan kad smo radili transfer, vec je imao 8 celija. Imao je blagu fragmentaciju od 5% (zbor cega su ga otcenili kao drugorazredni), pa su uradili laserki "assisted hatching". Transfer je prosao u najboljem redu, bezbolno i kratko, ocenjen sa 3 plusa-smestili su tacku na pravo mesto . Nakon transfera, 2 sata lezanja u bolnici i kuci na leskaranje i cekalacke muke. Jos od 3dnt imala sam malu nelagodnost u stomaku, male bolove, stomak je postajao naduven ali nije bilo nista strasno. Dani su polako prolazili, bez neka velika ocekivanja, obzirom na to da je u pitanju jedna js, i zamrznuti materijal koji nije bio najboljih karakteristika. Kako su dani prolazili, tako mi se stomak postajao sve tvrdzi, naduven-nije mi bilo bas prijatno, ali ipak nista strasno. Danas ujutro ( 12dnt), informativno sam se javila u bolnici, da pitam embiologe dali su OK, i kad sam im rekla za stomak-rekli su da hitno dodzem na pregled. Ocito da sam imala simptome hiperstimulacije. Videli su na UZ da imam male ciste na jajnicima i vodu koja se nakupila u stomaku -ali je male kolicine. Na njihovo insistiranje uradili smo bHCG, i rezultat je 189 ( 12dnt). TRUDNA SAM )))) Eto to je moja danasnja prica: prvi ISCI, jedna js, zamrznuti materijal-i beta 189...e sad ostaje da se borimo i resimo se hiperstimulacija. Preporuka mi je da mirujem, pijem oko 3l Izotonika na dan, da svaki dan merim tezinu i obim struka, produzim sa uobicajenom terapijom Estrofem-6mg+Crinone gel+aspirin..pa u petok ponovo kontrola krvne slike i na moje insistiranje jos jednom provera bHCG..hvala svima koji su me bodrili na moja 2-3 posta koja sam do sada poslala. Nadam se da cemo ja i moja slatkica u stomaku brzo pobediti i ovu hiperstimulaciju i da ce na kraju sve biti OK. Zelim puno, puno srece svima koji su u istoj situaciju...ako vam nekako mogu pomoci savetima, slobodno mi se obratite. Veliki pozdrav, vasa T.