kameleonza zimskog bebaca
vesnam sretno na konsultacijama u sarajevu,ako se sjetis,molim te pitaj doktora da li je nuzno centrifugiranje spermatozoida ako ih nadju u postupku,sjecam se da su kod nekih parova u decembru pronadjeni spermatozoidi ali nakon centrifugiranja nisu bili dovoljno kvalitetni za oplodnju ( obzirom da je kod svih nas sa dijagnozom azoospermija svaki plivac zlata vrijedan,mozda je moguce izbjeci to centrifugiranje,hvala ti unaprijed)
a sto se femare tice,mislim da nasi doktori nemaju neko preveliko iskustvo u lijecenju muske neplodnosti sa istom,uglavnom se propisuje zenama nakon operacije raka dojke ili zenama u postupku mpo za veci broj folikula...propisivanje femare u svrhu lijecenja mn izgleda je praksa ponajvise americkih doktora a negdje sam procitala da je znaju predloziti i evropski (brisel) kao terapiju nekoliko mjeseci prije biopsije...cim dobijem termin kod androloga pitat cu ga za femaru pa cu prenijeti njegovo misljenje...za sada znam da ju se prije 4-5 godina u zagrebu moglo dobiti na recept a da je bez recepta kutija za mjesec dana bila oko 1000 kn,raspitat cu se po apotekama da li moze dobiti na recept i kod nas u bosni...