dobar dan curke
evo i mene u vaše jato. naravno i ja vas već duže vrijeme čitam i s vama se veselim i tugujem. iskreno evo nisam imala što ni pisat prije. u sijećnju ove godine naš prvi spermiogram je rekao azoospermija...ko da me netko dobro zviznuo šakom. doktorica nas je odman naručila na VV,prvi put nam je propao put zbog nevremena(tad mislim da mi je lagano proradila štitnjača od stresa hihi),i onda ponovo naručivanje i opet čekanje.prvi pregled je bio u ožujku.potvrđena azo ali hormoni su barem uredni. inaće je mm operirao testise u dobi od 5 god,spuštali su ih(kao sto znat to i moze biti uzrok ali..) ponovo smo bili na pregledu 1.7.mog i konacno docekali nedavno nalaze.....stvari stoje ovako: u ejakujatu nativno ništa,a nakon centrifuge nadjeno 20ak slabije pokrenih.citološkom punkcijom isto ništa spermija samo sertolijeve stanice i stanice spermatogeneze i rijetko stanica nalik spermatidi.
znam znam...super je sve to u centrifugatu i to me veseli,zbunjuje me sto nema ništa punkcijom. dalje treba vadit krv na rebro i eventualno konzultacija za biopsiju,ali mislim da ako opet spermiogram ponovi se ovako da nam ista ne treba,konzultirala sam se s mojom lječnicom a ona s kolegom.
eto to je naša priča... i da...naravno poceo je mm pit tribestan odmah nakon prvog pregleda u zgb,to zahvaljujem ajvici kojoj šaljem tople pozdrave