Citiraj anE prvotno napisa
Citiraj misur prvotno napisa
Citiraj anE prvotno napisa
pozz svima...
imam par pitanja, a znam da vi imate odgovor, pa bi vas molila za malu pomoć
suprugu je dijagnosticirana azoo, ali mu je u testisu pronađeno nešto spermija...sada nas je dr. Čolak poslao dr. Alebiću na TESA-ICSI. Odmah su me naručili 6. dan menstruacije (27.11) za pregled i obradu...e sad...mene zanima da li je moguće da počnu sa oplodnjom odmah u ovom ciklusu ili se na to čeka, čeka, čeka... e da...rekli su mi da ćemo ići u modificiranom prirodnom ciklusu...da li to znači da neću morati primati nikakvu terapiju prije oplodnje...eto toliko od mene...nadam se da ćete mi dati koji odgovor...hvala, hvala, hvala
Draga anE,
ne znam cemu takva zurba, ako je opstruktivna azoospermija svakako bi TM trebao napraviti analizu gena za cisticnu fibrozu, ako je neopstruktivna onda je to bingo da TM ima spermije vec punkcijom, i onda samo naprijed! Ja bih rekla da mozda nisi vec u ovom ciklusu u postupku jer se terapija pa i klomifeni prima od 3. dana ciklusa (ja bih rekla da je to modificirani prirodni ciklus). Sretno

ja stvarno neznam da li ima opstruktivnu ili neopstruktivnu azoo...ništa o tome ne piše u nalazima...a dr je spominjao modificirani prirodni ciklus u kontekstu da nema potrebe mene tretirati nikakvim terapijama, s obzirom da je sa mnom sve ok....a što se tiče ove analize gena što si mi spominjala, ne znam da li je to to, ali slali su ga na rebro na pretrage CFTR-DNA i nalazi su super...nije nosioc nikakve mutacije gena, niti delecija y kromosoma...pa sam zato mislila da bi možda mogli ovim ciklusaom krenuti u oplodnju, a sve mi je to ipak nepoznato...
Onda je opstruktivna, i super je da nema delecije tog gena, to je najbolja kombinacija u azooprici. Mozda ce raditi prirodni ciklus, ako imas redovite ovulacije, samo se opusti i prepusti.