zasto_bas_mi prvotno napisa
Caos,
Nami hvala na odgovoru.
Procitala sam ovaj post nekoliko puta, ali mi neki detalji oko micro-TESE procedure nisu jasni.
Recimo, koja je razlika izmedju centrifugata i nativno??
Nativno je kad nadju spermije u komorici direktno iz ejakulata, a centrifugat je kad u talogu nakon centrifugiranja ejakulata nadju spermije (recimo da ih tako ukoncentriraju pa je i veca sansa da ce se naci). Azoospermija je kad nativno ne mogu naci spermije, a ako nadju u centrifugatu to bi bio tezak oblik oligozoospermije.
Mi idemo na konsultaciju sledece nedelje i ne mogu da odlucim da li da radimo micro-TESE pre IVF-a ili u istom danu.
Mozda bih htela u istom danu, ali problem je u tome sto se ovde micro-TESE isto radi pod opstom anesteziom, a to se radi samo u bolnicama, a klinika u kojoj bih ja radila IVF je udaljena sat vremena voznje od bolnice.
E sad, i da micro-TESE bude uspesan i da se nesto nadje, zar ne mislite da bi to sve uginulo dok "plivaci" dodju do klinike sat vremena kasnije??
Punkciju rade pod regionalnom anesteziom, pa razmisljam da li je moguce da i micro-TESE urade pod istom u klinici.
HELP!