Pozdrav svima..!
Nakon dugog proučavanja foruma i svega šta ima veze sa trudnoćom molila bi za malu pomoć.!
Ukratko ja 26 i mm 30 pokušavali smo imati bebu al neuspješno,nakon niz pregleda (3 spermiograma,2 posjeta urologu,endokrinološka obrada,mjerenje hormona(LD,FSH,ECL) sljedili su samo šokovi.
Kako je već zasigurno svima poznato da ako ništa ne pitaš doktore nema ni odgovora.. Pa ovim putem želim svima zahvaliti da postoji ovaj forum iz kojeg se može puno naučit i pronaći utjehu kad je najteže.Čitajući ovaj forum pronašla sam isti šlučaj kao što imamo mi a to je da su kod mm jako mali testisi,trostruko povišeni FSH 36,1 LD 164 i TESTERON 7,99 i to sve meni upućuje na NEOPSTRUKTIVNU AZOOSPERMIJU ali nama to doktori nisu rekli već ostaje na azoospermiji. I na kraju svega nam preporučili da u obzir dolazi AID (oplodnja donatorskim sjemenom ili posvojenje) te iznimno samo jedan pokušaj PESE zbog posljedica..
I na kraju moje pitanje glasi dal slučaj mm upučuje na neopstruktivnu azoospermiu,koje su posljedice ako se učini još koji PESE(jer znamo da su šanse da prvi put nađu nešto male) kamo ići na taj PESE ili možda kome se još obratiti za savjet?
Još jednom molim pomoć ako netko ima ovakav slučaj
pozzzzzzzzzz iz Zg