Page 14 of 85 FirstFirst ... 412131415162464 ... LastLast
Results 651 to 700 of 4229

Thread: "azoo statistika"

Cao Tamara,
    MM ima potpuno iste hormone kao tvoj. Mislim da mu je FSH bio 32 zadnji put, a pre toga oko 25. Genetika mu je OK.
    Ja se trenutno pripremam za postupak, a on ide na mTese, pa cu ti javiti kako je proslo. Mi smo u inostranstvu.
    Inace ovo nam je prvi put, tako da nemamo neko iskustvo od pre da podelim stobom.

Quote Originally Posted by TAMARA27 View Post
    pozdrav svim,evo da vam se i ja pridruzim nakon duuugo vremena.uglavnom u 10 mj.idemo na biopsiju (U Splitu kod dr.Tandare) ,a nalaz hormona izgleda ovako : FSH 33,22 LH 20,64 TESTOSTERON 14,72 INHIBIN B 28,0. znam da nije bajkovito.ali me isto zanima vase misljenje i vasa iskustva opcenito i o nalazima i o samom tijeku biopsije.hvala
    Draga Tamara27,
    mm je imao povišen prolaktin 446,5mIJ/L (ref.vrij. 54,2-380,5) i povišen FSH 26,4 IJ/L (ref.vrij. 1,37-13,58). Testosteron i LH -ok, a inhibin b ne mogu naći, ne znam da li je to uopće vadio.
    Uglavnom, i mi smo se bojali posebno zbog čak duplo povišenog FSH da neće biti plivača, a ipak su nađeni (dr. Reš, Postojna)!!!
    Zato, pokušajte ne očajavati, dok ne napravite biopsiju! Pusa!

hvala vam na odgovorima.sve mi je ovo novo i nepoznato,i svaka informacija zlata vridi. zasto_bas_meni i trunčicabalunčica nadam se i od srca vam zelim da ce biti uspjesno(i svima nama naravno) i da ce za 9mj.plakati.

ej cure da jos nesto pitam ako netko zna ; nama dr. nije nista savjetovao u vezi genetike i nije mm dao nikakve tablete (tribestan),a vidim da pisete o tome.

Quote Originally Posted by TAMARA27 View Post
    ej cure da jos nesto pitam ako netko zna ; nama dr. nije nista savjetovao u vezi genetike i nije mm dao nikakve tablete (tribestan),a vidim da pisete o tome.
    Da li ste se vi vec odlucili da idete na biopsiju??
    Ako jeste, trebao bi poslati tvog muza da proveri genetiku.
    Za Tribestan ti ne treba recept, to mozes da kupis u biljnim trgovinama.
    Ni mom muzu nisu prepisali nikakve lekove, posto ne misle da moze ista da mu pomogne, ali on guta svakakve vitamine, cink, MACA i Piskavicu.

Quote Originally Posted by trunčicabalunčica View Post
    Draga Tamara27,
    mm je imao povišen prolaktin 446,5mIJ/L (ref.vrij. 54,2-380,5) i povišen FSH 26,4 IJ/L (ref.vrij. 1,37-13,58). Testosteron i LH -ok, a inhibin b ne mogu naći, ne znam da li je to uopće vadio.
    Uglavnom, i mi smo se bojali posebno zbog čak duplo povišenog FSH da neće biti plivača, a ipak su nađeni (dr. Reš, Postojna)!!!
    Zato, pokušajte ne očajavati, dok ne napravite biopsiju! Pusa!
    Truncice, da li je tvoj muz ista koristio pre biopsije???
    On je imao obstruktivnu, a povisen FSH? To je bas cudno.
    Jesu li mu uradili operaciju ikakvu??

Quote Originally Posted by zasto_bas_mi View Post
    Da li ste se vi vec odlucili da idete na biopsiju??
    Ako jeste, trebao bi poslati tvog muza da proveri genetiku.
    Za Tribestan ti ne treba recept, to mozes da kupis u biljnim trgovinama.
    Ni mom muzu nisu prepisali nikakve lekove, posto ne misle da moze ista da mu pomogne, ali on guta svakakve vitamine, cink, MACA i Piskavicu.
    idemo u 10mj.na biopsiju,a krajem 8 mj.trebamo mu se javiti pa mozda onda nas posalje na provjeru genetike(ako moze da mi neko objasni sta je to tocno i kakav je postupak i jeli mozemo mi to sami otic u bolnicu i zatrazit provjeru) ,a sta se tice tribestana kupit cemo-ne moze odmoc( da li pisu upute na receptu?)

Evo i mi idemo u Utorak po nalaze spermogram posle koristenja tribestana i bioastina. Isto smo radaili nalaze hormona i genetice.

edinas nema te dugo, bas sam se pitala sta je sa nalazima.Srecno i javi sta ima!!!

Nemam nikakve novosti pa tako da i nepisem nista.

mrvica7's Avatar

evo i mene...nisam se javila odmah jer je mm pao u tešku depresiju, ali evo sad je već bolje...bili smo na VV i kod androloga je ušao sam, međutim, neće mi reći što mu je sve rekao, ali izašao je u totalnoj depresiji, samo mi je rekao da mu je dr. objasnio da je situacija preteška i preozbiljna...vjerojatno mu je i rekao da nema previše nade, jer se ne bi mm tako ponašao...sad smo u čekanju nalaza...bila sam ih zamolila ako mi mogu ranije dostaviti nalaze, ali su me "lagano" otpilili...predugo je ovo...mjesec dana iščekivanja je stvarno dugo...ali najviše me razočarao njihov pristup svemu tome, jer ne podnose svi muškarci tu situaciju jednako...i samo su nam rekli da će u nalazima pisati što se mora dalje...najvjerojatnije slijedi punkcija i da, za 6 mj. mora ponoviti opet spermiogram i nalaze hormona, to mu je rekao da će sigurno morati....

Pozdrav svima
    prije nekog vremena postavila sam pitanje u vezi dijagnoze mm i rečeno mi je da bi bilo najbolje da mm napravi mikrodeleciju y kromosoma kariogram i f508
    kako mi već jesmo učinili mikrodeleciju y kromosoma i ti kromosomi nisu pronađeni dali su nam šansu 5% i sad hoćemo ići na kariogram i veli doktorica mm i urolog da to nije potrebno jer kod mikrodelecije nisi pronađeni ti y kromosomi i da sa kariogramom nećemo ništa dobiti
    Zna li možda netko šta da učinimo?
    Dijagnoza muža azoospermia
    Spremamo se na umjetnu oplodnju u Češku

Quote Originally Posted by anaitomi View Post
    Pozdrav svima
    prije nekog vremena postavila sam pitanje u vezi dijagnoze mm i rečeno mi je da bi bilo najbolje da mm napravi mikrodeleciju y kromosoma kariogram i f508
    kako mi već jesmo učinili mikrodeleciju y kromosoma i ti kromosomi nisu pronađeni dali su nam šansu 5% i sad hoćemo ići na kariogram i veli doktorica mm i urolog da to nije potrebno jer kod mikrodelecije nisi pronađeni ti y kromosomi i da sa kariogramom nećemo ništa dobiti
    Zna li možda netko šta da učinimo?
    Dijagnoza muža azoospermia
    Spremamo se na umjetnu oplodnju u Češku
    mozes li malo pojasniti nalaz y mikrodelecija? Koji krak fali?

Evo kod nas opet azoo. Znaci nista nam nisu pomogli tribestan i bioastin. Kromozoni su uredu.

Draga fatamorgana
    u nalazu piše pod rezultat ovako citiram UTVRĐENI GENOTIP:NISU UTVRĐENE MIKRODELECIJE KROMOSOMA Y
    urolog je rekao da je taj nalaz ok
    ja više sama neznam kako i šta dalje
    hvala na javljanju

Quote Originally Posted by zasto_bas_mi View Post
    Truncice, da li je tvoj muz ista koristio pre biopsije???
    On je imao obstruktivnu, a povisen FSH? To je bas cudno.
    Jesu li mu uradili operaciju ikakvu??
    Hej, oprosti što tek sad odgovaram, ali ne znam kako, promaknuo mi je tvoj post.
    Mm nije nikada pio te dodatne preparate i vitamine. Ja sam nekako skeptična prema tome, a osim toga, ja vjerujem ako u ejakulatu nema plivača, dakle 0, kao što je on imao na dva spermiograma koja je napravio, da se oni neće pojaviti taman popio ne znam šta s vrha ne znam čega. Neka me netko demantira, bilo bi mi drago.
    Može mi bit jedino jasno da se s nekim preparatima mogu popraviti spermiogrami u kojima već ima bar 1 plivač, ali ovako kad nema ništa, ne vjerujem. Ili je negdje zapelo, ili ih nema. Nema druge.
    Mm je imao kad je bio mali operaciju spuštanja testisa i pretpostavljam da su mu prilikom te operacije ozljedili kanalić kojim idu plivači iz testisa. I da zbog toga oni jesu unutra, ali nemaju kuda izaći van. Evo to je moja teorija.
    Kako nam je dr.Reš rekao, ta operacija se zove TESE (u lokalnoj anesteziji su mu uzeli (odsjeckali) nekoliko uzoraka iz testisa. I tu su našli plivače). Nakon operacije je imao par šavova koji su sami otpali.

Quote Originally Posted by anaitomi View Post
    Draga fatamorgana
    u nalazu piše pod rezultat ovako citiram UTVRĐENI GENOTIP:NISU UTVRĐENE MIKRODELECIJE KROMOSOMA Y
    urolog je rekao da je taj nalaz ok
    ja više sama neznam kako i šta dalje
    hvala na javljanju
    znaci taj nalaz tm je uredan sto je super vijest. Bez obzira na velicinu testisa i visinu FSH mislim da se pravo stanje u testisima moze doznati nakon TESE i to tzv micro TESE koja je modernija verzija vec pomenute TESE. Potrebno je uraditi i Kariogram da se vidi da li tm ima uredan muski kariotip. Zaboravih na momenat da li je tm uradio taj nalaz. Zaista ne razumijem kako se ijedan dr usudjuje davati prognozu od 5% kada je apsolutno neizvjesno sta ima tamo dole dok se ne uradi iskljucivo TESE odnosno microTESE. Ako jos jednom detaljno proucis forum, shvatit ces u kojim slucajevima se koristi zahvat TESE, a u kojim PESA i sl. te koja je razlika izmedju TESE i micro TESE. Prosurfaj malo netom.

Fatamorgana
    hvala na odgovoru
    evo mi se danas naručili za kariogram 05.07 bez obzira šta neki vele da nije to potrebno
    nadamo se najbolje

Izvadjeno mi je 12 JC. Muz je radio TESE na isti taj dan i nista nisu nasli ((
    Jos uvek sam u malom soku.
    Planirano je bilo da se radi micro Tese, ali nisu mogli da dobiju operacionu salu za taj dan. Odlucili su da zalede mojih 10 jajnih celija.
    Da li iko ovde ima iskustvo sa tim?? Kakve su sanse da one prezive ako se muz odluci da ipak uradi micro tese malo kasnije???

Vivach's Avatar

baš mi je žao draga zasto_bas_mi što nisu našli plivača kod TM

Ako nije problem možeš li nam reći gdje ste bili u postupku, barem državu? Malo mi se čini neozbiljnim kod takve dijagnoze da vam obećaju microTESE, a onda da naprave obični TESE

Nadam se da ćete ipak uspjeti napraviti microTESE kasnije i tada naći barem nekoliko junačkih plivača, a koliko čitam iskustva cura s naših klinika kojima zamrzavaju jajne stanice kasnije ih uspjevaju oploditi.
    Iako, moram biti iskrena - na vašem mjestu ja bih ipak išla ponovo u stimulaciju prilikom microTESE i nadala se oplodnji sa 'svježim materijalom' da se tako izrazim.
    Uh, sa dijagnozama naših dragih MM-a i pod idealnim uvjetima je teško doći do trudnoće i ja ne bih željela apsolutno ništa da nam ugrozi šanse pa makar to bile i moje zamrznute jajne stanice i da zbog toga moram ponovo u stimulaciju.
    Sada dobro razmislite i onda hladne glave odlučite šta dalje, sigurna sam da ćete odlučiti ono što je najbolje za vas!

Tako nesto moze da se desi samo u "cuvenoj" Americi.
    Je li vi imate isti problem?? Jeste ista pokusali do sada??

zasto_bas_mi zao mi je sto niste uspjeli! Mi smo radili u Turskoj, zimus, i isto nije nista nadjeno.A kao "cuveni Istambul" !!!
    Znaci i "cuvena" Amerika nije pomogla.Iz licnog iskustva vam mogu reci da nije vazno gdje se radi, nego sta ce se naci.Puno pozdrava svima.I molim vas ne zamjerite...na komentaru.
    Last edited by Natasa73; 27.06.2010 at 14:21.

Nema sta da se zameri. Kako je tako je. Kakav vam je plan sada??

Draga zasto bas mi,gde cete raditi biopsiju,pozz za Edinas

zasto_bas_mi nema plana...odmaramo.Sve smo ispucali...Pozdrav

merycica gdje si, ne sjecam se kad smo se zadnji put cule!?

Nismo jos nista odlucili.
    Razmisljamo da promenimo urologa za micro tese, ali ko zna koliko je i to pametno.

Tapkamo u mestu sve klinike najbolje u Srbiji smo obisli ali nejverovatnije cemo za Brisel.
    Jer ne bih da prepustam nista slucaju,a ovde ako urade biopsiju i ne nadu nista smanjujemo mogucnost da nadju nesto putem Micro TESE jer se stvara oziljak.
    Razmisljali smo i o pRagu cak sta mislite?

Merycice da li mislis da se smanjuje sansa na Micro Tese i kad se obicni Tese uradi???
    Zasto da ne probate Prag??
    Da li je tvoj muz ista radio do sada??

AB7's Avatar

Puno bračnih parova iz Srbije idu u Prag dapače baš smo upoznali zadnji put u Pragu stariji bračni par iz Novog Sada pravi su borci.

AB7's Avatar

anaitom dobro je da ste odlučili napraviti kariogram jer se iz kariograma vidi dali ima genetskih oštećenja tipa DOWN ILI KLINEFELTEROV SINDROM.

Evo nisam se javljala neko vrijeme jer nema nista novo. Od danas pocinjemo neku terapiju kapi pa ce mo za jedno mjesec ili mjesec ipo raditi novi nalaz spermograma. Idemo dalje i nadamo se ali neznam samo koliko dugo da se nadamo.

Devojke ne znam da li sam dobro informisana ali klinika koja jedina radi najsavremeniju metodu kod azzo je u Briselu i to je maping kada uzimaju isecke iz testisa i tog momenta gledaju pod mikroskopom.
    Da li ste cule za to?

regina78's Avatar

posto sam ja bila dvaput u briselu, red je da odg...
    istina je da oni tako rade biopsiju, to ti nije standardna microTESE al puno bolja od obicne! Kod microTESE se mikroskopom gleda direktno u testise i traze bolje ocuvani sjemeni kanalici te u njima radu rezovi i uzimaju uzorci, dok ovde uzimaju uzorke i direktno traze pod mikroskop, tj ne zatvaraju dok ne nadju, bar koliko sam ja upucena

tuzna's Avatar

i sad,ko radi pravu micro? istambul samo?

Hvala regina na odgovoru,sta mislis posto imas iskustva sa Briselom gde ici,ko radi najbolje?
    Ko radi pravu micro TESE?

mrvica7's Avatar

nisam se javljala jer još nema ništa novoga...nalazi još uvijek nisu stigli sa VV...idući tjedan će biti točno mjesec i po...zar im stvarno toliko treba da pošalju nalaze

mrvica7's Avatar

stigao je nalaz i nikako nije dobro...sve je uredu i svi hormoni ali nedostaje izoenzim LDH-x što znači da je genetski poremećaj i da neće naći ništa...da li je netko od vas imao takav nalaz?...ima li bar malo nade ili je to definitivno?...za 3 mjeseca treba napraviti punkciju i ponoviti sve ove nalaze....

mrvica7's Avatar

evo nalaz je ovakav:
    1. EJAKULAT ( CASA-HAMILTON THORNE: IVOS HTM 10)
    Vol ejakulata 2.600mil, apstinencija 5 dana, likvefakcija norm, pH 7.7, st.spermatogeneze 0, leukociti < 0.5. Nativno spermiji nisu nađeni, u centrifugatu ejakulata ih također nema.
    TSH = 2.53[mIU/L]
    LH = 3.4[IU/L]
    FSH = 5.2[IU/L]
    Testosteron = 16.0[nmoI/L]
    Prolaktin = 167.6[mIU/L]
    Izoenzim LDH1=6.9[rel%]
    Izoenzim LDH2=28.8(H)[rel%]
    Izoenzim LDH3=36.2[rel%]
    Izoenzim LDH-x = 0[rel%]
    Izoenzim LDH4=19.3[rel%]
    Izoenzim LDH5=8.8(H)[rel%]
    Kisela fosfataza=1224[kJ/L]
    Fruktoza=11.0[mmoI/L]
    Limunska kiselina=47.9 (H)[mmoI/L]
    Cink=5.8(H)[mmoI/L]
    Zaključak
    U normalnom volumenu ejakulata spermiji nisu nađeni niti nakon centrifugiranja. Hormoni u serumu uredni. U sjemenskoj tekućini nemjerljiv izoenzim LDH-x. UZV skrotuma uredan.

Hvala vam unaprijed ako je netko imao ovakav nalaz....

Drage moje,
    samo da javim da smo bili u Istanbulu, MM je radjen mTESE i nista nije nadjeno. Svi njegovi nalazi (kariotip, Y-delecije, hormoni, velicina, UVZ) su OK, ali nazalost to nam nije nista znacilo iako je davalo veliku nadu.

Kao sto sam rekla zimus, ko se sjeca, SVE SU TO PRODAVCI MAGLE...
    Uzimaju nam pare kako hoce.Nemam rijeci da opisem kako je nama bilo a sad razumijem i Dejanu76.Jedva sam dosla sebi od razocarenja.Trebalo mi je pola godine da dodjem sebi a i sada kad se sjetim Istambula i Turske dodje mi da VRISNEM.Puno pozdrava svima i puno srece...

marti_sk's Avatar

potpisujem Natasu

Quote Originally Posted by mrvica7 View Post
    stigao je nalaz i nikako nije dobro...sve je uredu i svi hormoni ali nedostaje izoenzim LDH-x što znači da je genetski poremećaj i da neće naći ništa...da li je netko od vas imao takav nalaz?...ima li bar malo nade ili je to definitivno?...za 3 mjeseca treba napraviti punkciju i ponoviti sve ove nalaze....

Draga mrvica7,
    izostanak LDH-x enzima samo potvrđuje da nema spermija u ejakulatu, on ne upućuje na neki genetski poremećaj, već je potvrda neopstruktivne azoospermije (jer ima fruktoze u ejakulatu, znači nema opstrukcije). Ako bi se pojavili spermiji, pojavio bi se i LDH-x enzim u ejakulatu. Kako su svi hormoni normalni svakako ponovite spermiogram, možda je ovo samo prolazno stanje, tipa posljedica upale ili slično. Sretno

Oprosti, tek sam sad vidjela da već neko vrijeme znate za dijagnozu pa vjerojatno nije prolazno
    U svakom slučaju obavite daljnje pretrage, možda u vašem slučaju budući da su svi hormoni ok i punkcija bude dovoljna da se nađu plivači
    I reci tvom mužu da nikako ne sluša androloga na VV, on pretjeruje sa svojim crnim prognozama. Ja se na vlastitom primjeru uvjerila u to. Samo hrabro naprijed

Draga Dejana,Natasa,Marti sta predlazete sta je pametno gde ici koja tacno klinika u Belgiji radi micro TESE?
    Bas sam u dilemi.

regina78's Avatar

Ja sam bila u UZBrussel i tamo rade tu detaljnu TESE, navodno gent radi microTESE a i jeftiniji je, vise ce znat nasa trudnica sanja79 a koliko vidim i marti_sk
    marti_sk nisam ni znala da ste odradili postupak i to u gentu, ipak nasli spermice?

mrvica7's Avatar

jooooooooooj draga misur uljepšala si mi dan ....suze su mi krenule na oči od sreće...njemu su svi nalazi uredni i sve mu je ok jedino taj spermiogram pokazuje azoo, ali sada mi je lakše i nisam izgubila nadu, i nekako je ne mogu ni izgubiti...ljubim vas sve puno i još jednom hvala....

mrvica7's Avatar

eh da, zaboravila sam napomenuti da ovi sa VV nisu dali dijagnozu, već samo preporuku za ponovni pregled spermiograma i citološku punkciju testisa...

Mi smo bili u Ghentu, nama su rekli da oni ne rade microTESE tj. da im to nije rutinski postupak, da ga rade samo u nekim određenim slučajevima i da tad dovode doktora sa neke druge klinike. Na osnovu nalaza bipsije rekli su nam da vjerovatno neće biti uspjeha i nisu nam preporučili da radimo. Za razliku od njih, u Istanbulu su nam rekli da su nam šanse 10-15% (iste šanse nam je dao i dr u Londonu) i da, ukoliko mi želimo, oni će uraditi postupak. Ja sam vec napisala da sa slala mail dr Schlegel i da mi je on preporucio ovog ljekara u Istanbulu i jednog u Londonu (jako skup).

meni je bitno da nadjem najboljeg lekara bilo gde da je u Evropi nebitna je cena i da kod njega odradim Micro Tese jer ne bih to prepustala slucaju.
    Nista onda mi ostaje Brisel evropski centar za sterilitet.
    Ko je bio kod njih?

Page 14 of 85 FirstFirst ... 412131415162464 ... LastLast