Prije svega pozdrav svim hrabrim parovima u ovoj teškoj i dugotrajnoj borbi protiv dijagnoze.

Prije dva tjedna urušio nam se svijet, supruga ('78) i ja ('74) nakon godinu dana pokušavanja zatrudnjivanja krenuli na kontrole, sa suprugom sve OK, a na mom nalazu spermiograma (Petrova) sve nule. Što sada, kuda sada, naišao sam na ovaj forum i saznao stvarno puno stvari o ovoj dijagnozi i stoga prije svega svima velika hvala na dijeljenju vaših iskustava,
Sljedeći korak bio je urolog, pregled nešto manji testisi i mekše konzistencije ostalo OK, brisevi OK, virusi (HIV, hepatitisi OK) i hormoni gdje je katastrofa:

Inhibin B <10 80-220
LH (Lutropin) 12 1.5-5.0
FSH (Folitropin) 33.8 1.0-10.5
Testosteron 20.5 10.5-49.0
Sl. testosteron 299(1.46) 204-637(1.68-2.97)
Globulin 59 11-71
Prolaktin 6.9 2.0-20.0

Čitajući forum sam sam zaključio da je jako loše, ali danas stigla i potvrda od dotičnog urologa, neopstruktivna azoospermija i komentar nema smisla raditi biopsiju sa ovakvim inhibinom jer se ništa neće naći, i TO JE TO razmislite o usvajanju, nema dajnjeg traženja uzroka još jedan šok. Na moje pitanje o dodacima prehrani (Tribestan, BioAstin, Profertil …) odgovor nema smisla ako stanice ne rade ne mogu se natjerati, te stvari pomažu kada ima ikakve proizvodnje.

Kuda i kako sada dalje, na VV je koliko sam shvatio stanje koma, sadašnji urolog je bio na sv. DUHU, probali bi sa androloškom ambulantom u VINOGRADSKOJ bolnici ima li tko kakvih iskustava, a možda prvo do nekog endokrinologa da vidimo što on kaže, čuli smo da je dr. ALTABAS također u VINOGRADSKOJ ok ili preporuka ili savjet za nešto drugo, možda privatno ?!?.
Ne bi jedino htjeli gubiti puno vremena ali ne opet i da nas netko pere za lovu jer i sami znate da se u ovakvoj situaciji hvatamo i za najmanju slamku.
U budućnosti bi se svakako odlučili ma TESE ili micro-TESE ako ima šanse za pronalazak ičega.

Za sad prije toga svega probali bi sa ovim dodacima 3mj. pa na još jedan spermiogram (rađen samo taj jedan), samo sa čime početi i u kolikim dozama, što se tiče Tribestana vidio na forumu da nije dobro koristiti ako je testosteron u redu (ili se varam), da li vitamine sam pojedinačno kupiti i miksati ili kupiti Profertil ili Proxeed (da li dotičnog ima u Austriji) i u kojim dozama koristiti, i probali bi nazvati g. Miju u Solin da vidimo što on kaže i da li može smješati neki čaj.

Ima li još netko sa sličnim nalazima hormona pa da izmijenimo iskustva.

Oprostite na podužem postu i hrpi zahtjeva i HVALA svima i naravno puno sreće u daljnjoj borbi