Nije problem, naravno, to je jedina klinika odnosno urolog za kojeg ja znam da radi microTESE kako bi ga trebalo raditi jer je učio od Schlegela iz NY koji je prvi napravio ovu metodu i još uvijek je najuspješniji u tome, a i Dr. Bakircioglu mi je sam rekao da ni on nije siguran za druge urologe u Istanbulu gdje praktički sve klinike navode kako rade microTESE. Njegov mail je ebakircioglu@yahoo.com, radi na Bahceci klinici koja je nekad bila u sklopu German Hospital, no sad su odvojeni. Postupak (ICSI, transfer, smrzavanje viška embrija) je oko 2000 eura, microTESE je oko 700 eura (i uključuje smrzavanje 3 ampule materijala, ako ima dovoljno naravno) i oni traže da žena bude tamo od 2. ili 3. dana ciklusa. Uz vađenja estradiola, lijekove, put i smještaj izađe otprilike 5-6000 eura. Odmah da te upozorim, oni imaju američki stil, dakle puno jače stimulacije pa su i lijekovi skuplji, no šansa za ozbiljniju HS je manja nego ovdje jer to jako elegantno rješavaju dodatnom terapijom. Inače, s obzirom na azoospermiju mislim da je to čist ok dobiti maksimalni broj stanica jer nema prostora za baš puno pokušaja. Osim doktora i dvije sestre nitko praktički ne govori engleski pa je meni u svemu pomagala jedna jako draga gospođa Hidžran, mogu ti dati mob ako se odlučite za Istanbul. E sad, kod nas koliko sam čula od donošenja novog MPO zakona mogu raditi biopsije na način da se materijal smrzne i poslije koristi za ICSI, no kako to funkcionira ne znam, reći će ti urologica vjerojatno. Ono što bih ti ja svakako preporučila je da sa svojim nalazima kontaktiraš dr. u Istanbul koji će procijeniti da li bi bolje bilo ići odmah na microTESE ili možete pokušati prvo s klasičnom biopsijom kod nas. No, ne znam da li su donijeli amandman na novi zakon da kod ovakvih slučajeva oplode više od 3 stanice, znam iz vlastitog iskustva kako se brojevi smanjuju dok ne dodješ do embrija... Držim fige da uspijete čim prije!