Citiraj Rominka prvotno napisa Vidi poruku
tuzna hvala ti!da li kojim slucajem i fsh utjece na inhibin jer kod mm je fsh jako visok. dok nisam ovdje procitala nisam ni znala za inhibin, nitko nam ga do sada nije spomenuo. mi jos uvijek ne znamo koja azoo je u pitanju- i mislim da me to najvise zivcira jer se ponasaju prema nama kao beznadnim pa onda ne trebaju ni trositi drzvani budzet na takve.
Rominka, potpuno te razumijem jer smo mm i ja takodjer prosli taj dio ove price na samom pocetku. Dakle ovako, nKon sg-a koji je pokazao azoo poslali su nas na urolosku i endokrinolosku obradu, koje nisu dale bas nesto obecavajuce. Nalaz hormona je pokazao povisen FSH (17-19 u 3 navrata), a urologica je, danas mogu reci iz ove perspektive, bila drska i bezobrazna te nam rekla da se NAJVJEROVATNIJE radi o neopstr. azoo i da bi bilo dobro da se pomirimo sa situacijom i razmislimo o drugim mogucnostima ostvarivanja roditeljstva... Nakon pola god. razvlacenja upuceni smo u Bolnicu u Vinogradskoj da izvadimo inhibin b, mozes doc bilo koji dan od 8 do 10, cijena je 270kn jer se ne radi na uputnicu i nalazi budu za otprilike 2 tj., mozes ih dobiti i na mail. Sve sto su ti cure napisale o Inhibinu tocno je i nemoj gubiti vrijeme, odi to napraviti na svoju ruku, nije na odmet, jer je kod ovakvih dg-a vrijeme itekako bitno... Nisam sigurna jesu li FSH i inhibin povezani, kod nas se ispostavilo da jesu obrnuto proporcionalni, ovaj prvi nesto povisen, drugi nesto snizen, a objasnjenje je glasilo da je takav rezultat inhibina ratlog da ipak s nama nesto pokusaju jer da je izrazito nizak, tj. blizu nuli ili nula, ne bi ni pokusavali... Necu te gnjaviti daljnjim razvojem naseg slucaja, u potpisu mozes vidjeti da su stvari drugacije sad, ali ti mogu samo rec da sam do tih novih saznanja dosla iskljucivo zahvaljujuci svojoj tvrdoglavosti i po vlastitom nahodjenju, ne cekajuci da mi se netko od lijecnika smiluje i da neku potrebnu informaciju, sto je naravno apsurd, ali se evo dogadja... Sretno i ako ti treba neka jos info, a ja ti je mogu dati, samo se javi!!!