-
Radili su samo jednom TESE i tada su napunili neznam tacno koliko cjevcica i te jos uvijek upotrebljavamo.Njegova operacija je bila u 10 mjesecu 2009,tad su ''materijal'' zaledili a moja prva stimulacija je bila u 4 mjesecu 2010,tad je od 10 stanica oplodjeno 8,jedan su embrion vratili a od ostalih stanica oplodjenih samo se jedna dobro razvijala do 5-og dana i nju su zaledili.Medjutim ta jedna nije kasnije prezivjela odmrzavanje pa sam morala ponovo na stimulaciju u 11 mjesecu 2010.Tad je oplodjeno 16 stanica(opet sa odmrznutim spermatozoidima iz 2009),2 embriona su vracena,9 zaledjeno.treci transfer je bio u prvom mjesecu ove godine,vracena jedna blastica ostalo 7(zamrzavaju ih po 2 pa u svakom postupku odmrzavanje se moze desiti da jedna ne prezivi).Juce sam bila na novom transferu.Biolog mi je rekao da su dan ranije poceli sa odmrzavanjem i prvo su odmrzavali osmostanicne od kojih 3 nisu prezivjela onda su poceli sa blastocitama i od njih je jedna prezivjela i nju su mi vratili a u ''rezervi'' imam jos dva 8-stanicna smrzlica.To znaci da ako ovaj FET ne uspije(pu,pu,pu,pomjeri se s mjesta
),a ta 2 ne prezive odmrzavanje moracu opet na stimulaciju
.Nemam pojma da li je takvo slabo prezivljavanje embriona nakon odmrzavanja normalno ili je razlog sto su spermatozoidi isto odmrzavani.U svakom slucaju se ne smijem zaliti kad vidim koliko ima slucajeva sa negativnim punkcijama ili sa stimulacijama u kojoj se dobije samo jedna jajna stanica.Hvala Bogu pa ih imam kakve su takve su,ja bolje ne mogu.Samo pozitivno i pogledace Bog i nas nekad a ako i ne opet cemo moci reci sebi da smo ucinili sve sto sam mogli i da nema onog "'a sta da smo..."'Nebo strpljive voli
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma