Stranica 19 od 85 PrviPrvi ... 917181920212969 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Snekica nažalost nema ti nekih črobnih pretraga koje bi rekle to i to napraviti ,muške dg su samo dg a ne bolest tako da liječenja nema jedino ti preostaje da odeš u neku od malo bolje opremljenih klinika i da vam pokušaju pomoći sa nekom od novijih metoda ICSI -ija(IMSI,PCISI)eventualno napraviri DNA fermentaciju sjemena čisto da vidiš koji je postotak fermentiranih 8fermentacija je jedan od glavnih uzroka biokemijskih T)u sjemenu ali opet i to je sve samo da budeš mirna da nešto pokušavaš jer ove nove metode su dosta dobro riješenje za mušku neplodnost!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Od danas pocinjemo sa novim preparatima. Nadamo se da ce nam ovaj put pomoci. Pocinjemo nove cajeve i neki prah da koristimo.

anaitomi2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Prije svega pozdrav svima !
    Mi nažalost nismo novi,već neko vrijeme se borimo s našom situacijom(azoospermia,klinefelterov sidrom,katastrofa hormoni,inhibin svega 12,2 itd
    Sve se to dosta razvuklo što zbog naših doktora što zbog posla al sve u svemu vrijeme jako leti i zbog toga više ne želimo čekati
    Konačno smo obavili sve preglede i odlučili se za Istambul iako smo već bili na konzultacijama u Pragu ali tamo nažalost ne rade micro tesu.A pošto je nama jer dr. preporučio micro tesu što zbog veće učinkovitosti i zbog toga jer mm smije ići samo na jednu operaciju
    Kontaktirali smo Dr. Emrea Bakirciogla i nakon brzog odgovora za sada nam je preporučio za mm terapiju od 3mj sa HCG 5000 iu (Human chorionic gonadadotropin) ili kako oni to u Turskoj zovu Pregnyl,zbog jako niskog testosterona.
    Pa Vas ovim putem molim ako netko ima iskustva s time da mi odgovori
    Tužna dali ste vi krenuli u dogovor sa Istambulom
    I još nešto da li je moguće sve dogovorit putem maila ili moramo na konzultacije?

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e,draga,nismo jos nista dogovorili .
    ja sam slal mail dr.i na prvi mail ,gdje sam napisala podatke,i sve nalaze,dr je odgovorio da daje 10% sanse i pitao za PH nalaz mog muza.

kasnije sam slala mail jos 2 puta,jedan je cak bio prevod patohistoloskog nalaza iz Mb-a preveden na engleski, i nikad mi vise nista covjek nije odgovorio.
    koliko si ti puta razmijenila mail? kad ste odlucili ici u Istanbul? kako idete? avionom? koliko su karte iz zg do istanbula?
    je l ti rekao sta sa tvojom stimulacijom ili se podrazumijeva da idete na micro,bez stimulacije?
    ne znam sta bih vam rekla.

anaitomi2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ej draga ja sam jučer tek poslala mail sa osnovnim nalazima i danas ujutro dobili odgovor.
    On nam svakako sugerira micro tesu zbog klinefelterovog sidroma a i mi ne bi riskirali sa nečim drugim kad imamo samo jednu šansu da to napravimo,vele ako bi išli na još koju operaciju da bi mm imao posljedice za cijeli život sad koliko je to istina iskreno ti ne znam al više doktora nam je to reklo
    Za sad nam je rekao da mm prvo mora uzimati 3mj taj HCG 5000 iu (na tjedan jednu injekciju ) i nakon tri injekcije da mu pošaljemo nalaz od testosterona i dao nam je šansu od 50 % što je nas šokiralo inače do sada je bilo najviše 5% a neki su čak rekli i 0%
    E sad draga moja kako će to sve biti ni ja sama ne znam
    Malo je problem što HZZO to ne plača al to ću još provjerit za svaki slučaj
    Danas ću mu još poslat mail dali meni može isto preko mail prepisat terapiju iako ja već imam terapiju s Praga ali čitala sam da oni prepisuju neke jače hormone,
    Mislim da nema smisla ići u istambul samo da mi prepišu terapiju tako smo bili i u Pragu pa tek kasnije vidjela da sam to sve mogla riješiti putem maila ali učimo cijeli život
    Što se puta tiče to još ne znamo
    Kad dođe povratni mail javim ti što je napisao

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hmmmmm, vidis,nikad se ne zna sta ocekivati.
    azoo je bas kao zavezana vreca,nikad ne znas sta ces naci unutra kad ju otvoris.
    i mi cemo probat jos to...
    mm sad pije neku (manje-vise bezzveze terapiju) i mislili smo ponoviti inhibin da vidimo je l se maknuo sa 25...ako bude,nastavili bi sa terapijom,ako ne,idemo na micro ,da probamo i to i da stavimo tacku na sve i nastavimo svoj zivot dalje vec jednom.
    dosta mi je svega...i nadanja...i razocarenja konstantnih...

anaitomi2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Tužna slažem se u potpunosti sa tobom

Mi ćemo još probat to u Istambulu tako da si ne predbacujemo da nismo probali
    Ako bude rezultata biti ćemo najsretniji a ako ne nastavit ćemo život i truditi se ostat složni i biti potpora jedno drugom u svemu

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

stalno mislim kako mi je sve svejdeno,al kad pogledam ove bebe u svom avataru ,pomislim kako mi nikad nece biti svejedno,kako smo mi doista zakinute za nesto veliko i vazno....
    malo sam OT,znam...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

drage moje, sve vas lijepo pozdravljam.... imam jedno pitanje...ima li ijedna od vas iskustva sa biopsijom testisa??? MM je naručen na VV za biopsiju, ali nije mi jasno zašto su nas naručili u VV kad je tamo ne obavljaju...može li mi ijedna od vas pomoći???

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

anE mislim da je posrijedi neka zabuna?!?!. Meni je Čolak na VV rekao (doduše prije godinu dana) da oni to ne rade. Jedina kombinacija koju je on spominjao je da se biopsija izvede na Rebru kod prof. Ježeka i onda ako nešto nađu šalju na Medicinski fakultet kod prof.Krhena na smrzavanje. Možda se nešto u međuvremenu promijenilo.
    a koliko sam upućen biopsija se radi na Svetom Duhu. Za Sveti Duh mogu reći samo moje mišljenje (ne želim kreirati tuđe) .... bio sam na biopsiji kod dr.Stojčića i kada bi mogao ponovo birati on bi mi bio zadnji na popisu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

azooman: Kakvi su kod tebe hormoni?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj edinas prvotno napisa Vidi poruku
    azooman: Kakvi su kod tebe hormoni?
    Vise manje svi su u normali osim FSH koji je (Sky High) 20

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Dobar dan dragi suborci.Nova sam na forumu iako vas dugo pratim.Želja mi je ako mogu pomoći savjetom ili našim iskustvima jer znam koliko su mi značila vaša.Sve što smo ja i suprug prošli u posljednje 2, 3 god. je plod informacija prikupljenih na forumima nakon što su doktori ( u Hrv. ) dignuli ruke od nas zbog neopstr. azoospermije.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj azooman prvotno napisa Vidi poruku
    Vise manje svi su u normali osim FSH koji je (Sky High) 20
    jel te smijem pitati kako je prošla biopsija kod tebe, s obzirom da je FSH kod tebe povišen kao kod MM koji je 23,3...???

Datum pristupanja
    May 2011

Početno azoospermija zbog kemoterapije

Pozdrav svima,suprug i ja smo još jedan par u nizu koji se mora boriti s ovom užasnom dijagnozom...s obzirom na vaša iskustva zanima me jel ima netko od vas sličnih iskustava,naime,moj suprug je izliječen od non hodkingsove bolesti prije 7 godina i od tada nema nikakvih zdrastvenih poteškoća,osim azoospermije,njegovi hormoni su uredni kao i svi nalazi koji su rađeni vezano za ovaj problem,jedino što ima je varikokela ali ona navodno ne može biti uzrok azoospermiji.Rađena mu je punkcija ali ništa nije nađeno.Uputili su nas na biopsiju testisa al me strah....strah od onog odgovora žao mi je nema ničega.da još napomenem da su nam svi davali velike šanse s obzirom na hormone al svaki put pljuska u lice i ništa....neznam kakve su nam šanse ,al sve mi se čini da hormoni više ne igraju veliku ulogu u pronalasku spermića...ima ih puno s visokim FSH pa im je bilo uspješno a isto tako s normalnim pa neuspijeh...rado bih čula neko pozitivno iskustvo ili dobar savijet....unaprijed hvala svima

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj magalena5 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima,suprug i ja smo još jedan par u nizu koji se mora boriti s ovom užasnom dijagnozom...s obzirom na vaša iskustva zanima me jel ima netko od vas sličnih iskustava,naime,moj suprug je izliječen od non hodkingsove bolesti prije 7 godina i od tada nema nikakvih zdrastvenih poteškoća,osim azoospermije,njegovi hormoni su uredni kao i svi nalazi koji su rađeni vezano za ovaj problem,jedino što ima je varikokela ali ona navodno ne može biti uzrok azoospermiji.Rađena mu je punkcija ali ništa nije nađeno.Uputili su nas na biopsiju testisa al me strah....strah od onog odgovora žao mi je nema ničega.da još napomenem da su nam svi davali velike šanse s obzirom na hormone al svaki put pljuska u lice i ništa....neznam kakve su nam šanse ,al sve mi se čini da hormoni više ne igraju veliku ulogu u pronalasku spermića...ima ih puno s visokim FSH pa im je bilo uspješno a isto tako s normalnim pa neuspijeh...rado bih čula neko pozitivno iskustvo ili dobar savijet....unaprijed hvala svima
    razmišljala sam da ovo ostavim kao zasebnu temu - iako se na forumu, sukladno pravilima, ne preporuča otvaranje novih tema ako se o istima već vodi rasprava negdje drugdje - dvoumila sam se da li smatrati ovo kao kao specifičniu (pod)temu azoospermije zbog kemoterapije
    ipak procjenjujem da ćeš sličnih iskustava naći i najviše odgovora dobiti na već postojećoj temi AZOO STATISTIKA na koju i prebacujem tvoj post - na kojoj smo sada
    sigurna sam da će ti se ovdje cure javiti, a i sama tema u prethodnim postovima i stranicama je vrlo korisna

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

magalena, pogledaj i javi se i na OVU temu

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj magalena5 prvotno napisa Vidi poruku
    evo,ja bih ti savjetovala da uradite inhibin b hormon,on ce reci mnogo toga.
    zao mi je,ali mi se cini najpravednije napisti sta znam,ali ja znam slucaj azoospermije ako posljedica Hodgkina i radili su sve:punkcija,biopsija,micro tesa i nisu nasli niti jedan spermij...nazalost...a,hormoni su i kod njega bili OK(ne znam za inhibin,njega nije niti radio)

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa Vidi poruku
    evo,ja bih ti savjetovala da uradite inhibin b hormon,on ce reci mnogo toga.
    zao mi je,ali mi se cini najpravednije napisti sta znam,ali ja znam slucaj azoospermije ako posljedica Hodgkina i radili su sve:punkcija,biopsija,micro tesa i nisu nasli niti jedan spermij...nazalost...a,hormoni su i kod njega bili OK(ne znam za inhibin,njega nije niti radio)
    tužna hvala na odgovoru,uistinu cijenim iskrenost......možda se samo tiješim al mi nismo radili ni biopsiju niti micro tese,za inhibin sam prvi put čula na forumu,nitko mi to prije nije tražio.....za punkciju je liječnica moga muža rekla da je to kao kad tražiš iglu u sijenu.....možda je žena samo tila bit obazriva...svakako čemo raditi biopsiju ..čak se mislimo ići direktno u belgiju na micro tese mislim se zašto riskirati običnom biopsijom ako je micro tese puno preciznija....pa da znam da smo učinili sve.al me još uvik zanima postoji li netko na forumu sa sličnom situacijom da je ipak uspio postići neki pomak ili ostvariti spermatogenezu nakon ovakve situacije?stvarno mi treba neka pozitivna priča da me drži na životu...ovako bi mogla samo poludit od brige i razmišljanja....samo da je do jednog doći.....

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Magalena5 mi smo radili TESA u Belgiji jer je dijagnoza bila azoospermija a svi su nalazi bili ok kako hormona tako i UZ.Nadjeni su na svu srecu spermatozoidi ali nisu izvadjeni pa je MM morao kasnije na punkciju zbog ICSI.Ako kod tvog muza punkcijom nije nista nadjeno mozda da ce biopsijom uspjeti da se nesto dobije,mada znam par slucajeva koji su samnom na ICSI gdje su muzevi bili izlozeni zracenju ali je predhodno prije bilo kakvog postupka uzeta sperma da bi se nakon par godina koristila u postupku vantjelesne oplodnje.Neznam kako je sa kemoterapijom ali znam sigurno da je nakon zracenja trajno ostecen proces spermatogeneze(mislim na zracenje testisa).Kako god da bude zelim ti puno srece sa daljim pretragama.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pozdrav svima, prvi put pišem, ali čitam neko vrijeme i ovdje sam našao puno korisnih stvari.
    Prisutna je azoospermija, nadam se opstruktivna, tako misle doktori, (jer su FSH i Inhibin B u granicama normale) ali naravno bez punkcije i biopsije ništa ne znamo.
    Molio bih ako mi azooman (ili netko drugi) može odgovoriti, da li na SD samo dr. Stojčić radi biopsiju ili i drugi doktori?
    Koliko je oporavak (posao i npr. sportske aktivnosti) nakon biopsije, a koliki nakon punkcije?

I slažem se s većinom na forumu da nikada ne treba klonuti i uz sve što doktori kažu, i sami trebamo poduzimati korake i tražiti rješenja.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

alma hvala na odgovoru....moj muž nije zračen..znam i sama kakve posljedice zračenje ostavlja na spermatogenezu...znaći primao je kemoterapiju ali za non hodking a ne hodking razlika postoji jer su kod takvog oblika lijekovi manje opasni za spermatogenezu....alma kako je moguće da su vam radili biopsiju prije punkcije,mislim punkcija je puno jednostavnija i brža od biopsije,,,,zapravo nije ti ni bitno glavno da su plivaći nađeni

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

To se i dr. pitao Predpostavljam da su mu nakon svih urednih nalaza htjeli da ispitaju i to koji je produkcioni kapacitet testisa,pa su odmah isli na invazivniju metodu.E sad neznam da li je to kod njega bila micro-TESA prvo(ne pise precizno na otpusnom pismu).Uglavnom kad smo dobili nalaz da je sve ok u testisima sto se produkcije tice,onda smo se poceli pripremati za ICSI i za taj postupak je morao MM ponovo u opstu anesteziju zbog punkcije.Ja se nadam da ce kod TM sve biti ok i da ste i vi uskoro u ICSI postupku.Ako se odlucite za Belgiju eventualno,pitaj sve sto te zanima, ja zivim u Belgiji.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj anE prvotno napisa Vidi poruku
    jel te smijem pitati kako je prošla biopsija kod tebe, s obzirom da je FSH kod tebe povišen kao kod MM koji je 23,3...???
    Nažalost nije bilo uspješno.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj gagarin prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima, prvi put pišem, ali čitam neko vrijeme i ovdje sam našao puno korisnih stvari.
    Prisutna je azoospermija, nadam se opstruktivna, tako misle doktori, (jer su FSH i Inhibin B u granicama normale) ali naravno bez punkcije i biopsije ništa ne znamo.
    Molio bih ako mi azooman (ili netko drugi) može odgovoriti, da li na SD samo dr. Stojčić radi biopsiju ili i drugi doktori?
    Koliko je oporavak (posao i npr. sportske aktivnosti) nakon biopsije, a koliki nakon punkcije?

I slažem se s većinom na forumu da nikada ne treba klonuti i uz sve što doktori kažu, i sami trebamo poduzimati korake i tražiti rješenja.
    Ako je u pitanju opstruktivna azoo. znati će se odmah na punkciji. Punkcija je lagan zahvat u odnosu na biopsiju. Traje cca. 15 sekundi za oba testisa. Radi se na živo bez ikakve anestezije, radi se o ubodu iglom prvo u jedan pa u drugi testis, vidiš zvijezde ali si za par minuta OK i nema nikakvog oporavka.
    Biopsija je operativni zahvat koji uključuje skalpel. Traje cca. sat vremena sa pripremom. Oporavak traje cca. 30 dana. Od toga prva 2 tjedna nisam mogao obući traperice. Taj problem sam riješio upotrebom sportskog suspenzera koji prilično fiksira stvari
    Koliko ja znam na Sv Duhu biopsiju radi dr. Stojčić, a za druge nisam siguran.
    Ja ga nikako nebi preporučio jer moje iskustvo je slijedeće:
    Na prvi razgovor čekao sam 3 tjedna i to ponedjeljkom kad mu je ambulanta od 7:30-12, da bi u 12 saznao da ga nema. Kada sam došao do njega pristao je raditi biopsiju bez ikakvih daljnjih informacija o samom zahvatu i pripremi. Tjedan dana prije operacije saznao sam da moram obaviti anesteziološku pripremu što je nemoguće u tako kratkom roku jer se na razgovor s anesteziologom čeka 2 tjedna. Tako da sam na operaciju išao bez ikakve anesteziološke pripreme. Zahvat je obavljen pod lokalnom anestezijom što je poprilično loše iskustvo. Nakon zahvata su me odvezli u sobu gdje su me čopili jaki bolovi u donjem djelu trbuha. Kako mi se to nije smirivalo sestra je zvala dr. Stojčića koji je rekao da sam valjda hiper senzibilan. Spas mi je tada bila tableta Voltarena koju sam si ponio od doma za svaki slučaj. Doma sam otišao 2 sata nakon operacije, doktora nisam vidio od operacijske dvorane, a otpusno pismo je već bilo spremno u kojem je bilo navedeno da me pregledao od glave do pete i da sam bolnicu napustio dan kasnije (valjda da naplate dan od HZZO-a).
    Nakon svega ni danas mi nije sve ok, vec ponovo moram kod (naravno drugog) urologa zbog ucestalih probadanja u donjem dijelu trbuha.
    Sami uzorci se pregledavaju na ginekologiji i rezultat se znao prije nego su me sašili. Dobio sam nakon dva mjeseca, opisni (laboratorijski) nalaz bez ikakvih navedenih vrijednosti - tipa ništa nije pronađeno.

Žao mi je što ništa ne zvući ohrabrujuće..

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

cure jel netko zna jeli fatamorgana sa foruma trudna ili rodila.....bilo bi mi drago jer je njena priča identična mojoj....

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

je, fata je mamica blizanaca (cura i dečko)...uspjeli su u istanbulu!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

ajme....strašno mi je drago...ona je živi dokaz da se ustrajnost itekako isplati...kad bi se i nama tako posrečilo...

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ako je u pitanju opstruktivna azoo. znati će se odmah na punkciji. Punkcija je lagan zahvat u odnosu na biopsiju. Traje cca. 15 sekundi za oba testisa. Radi se na živo bez ikakve anestezije, radi se o ubodu iglom prvo u jedan pa u drugi testis, vidiš zvijezde ali si za par minuta OK i nema nikakvog oporavka.
    Biopsija je operativni zahvat koji uključuje skalpel. Traje cca. sat vremena sa pripremom. Oporavak traje cca. 30 dana. Od toga prva 2 tjedna nisam mogao obući traperice. Taj problem sam riješio upotrebom sportskog suspenzera koji prilično fiksira stvari
    Na prvi razgovor čekao sam 3 tjedna i to ponedjeljkom kad mu je ambulanta od 7:30-12, da bi u 12 saznao da ga nema. Kada sam došao do njega pristao je raditi biopsiju bez ikakvih daljnjih informacija o samom zahvatu i pripremi. Tjedan dana prije operacije saznao sam da moram obaviti anesteziološku pripremu što je nemoguće u tako kratkom roku jer se na razgovor s anesteziologom čeka 2 tjedna. Tako da sam na operaciju išao bez ikakve anesteziološke pripreme. Zahvat je obavljen pod lokalnom anestezijom što je poprilično loše iskustvo. Nakon zahvata su me odvezli u sobu gdje su me čopili jaki bolovi u donjem djelu trbuha. Kako mi se to nije smirivalo sestra je zvala dr. Stojčića koji je rekao da sam valjda hiper senzibilan. Spas mi je tada bila tableta Voltarena koju sam si ponio od doma za svaki slučaj. Doma sam otišao 2 sata nakon operacije, doktora nisam vidio od operacijske dvorane, a otpusno pismo je već bilo spremno u kojem je bilo navedeno da me pregledao od glave do pete i da sam bolnicu napustio dan kasnije (valjda da naplate dan od HZZO-a).
    Nakon svega ni danas mi nije sve ok, vec ponovo moram kod (naravno drugog) urologa zbog ucestalih probadanja u donjem dijelu trbuha.
    Sami uzorci se pregledavaju na ginekologiji i rezultat se znao prije nego su me sašili. Dobio sam nakon dva mjeseca, opisni (laboratorijski) nalaz bez ikakvih navedenih vrijednosti - tipa ništa nije pronađeno.

Prvo puno hvala na objašnjenjima. Stvarno neugodno iskustvo. Mislim da ću prvo na punkciju i nadati se da je opstruktivna, a ako ne onda tražiti da li još netko radi biopsiju u Zg. Netko je spomenuo i Rebro i dr. Ježeka. Što se punkcije tiče, zar se ne bode svaki testis na par mjesta, jer što ako na mjestu uboda nema, a 2 centimetra dalje ih ima?

Pozdrav uz onu latinsku Dum spiro spere - dok dišem nadam se

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ovo je prestrašno...samo kod nas se ovakve stvari mogu dogoditi...u kojoj si sad fazi??? jel poduzimate šta?? mi ćemo najvjerojatnije u 6. mj na biopsiju na Merkur, s obzirom da su se spojili sa VV...ne znam kako će to izgledati, ali javim se svakako...SVU SREĆU SVIJETA VAM ŽELIM!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

gagrin....tako ti je to s punkcijom...pregledavaju se mjesta koja su ubodena...možda da se piknulo milimetar lijevo ili desno, možda bi se našlo....čista lutrija ako mene pitaš....

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Zato i mislim da su MM prvo radili biopsiju,valjda da vide prizvode li se uopste.MM je od biopsije imao 2 reza i to oba na lijevom testisu,za punkciju neznam koliko su ga puta ''piknuli'' ali je bilo u potpunoj anesteziji tako da ni on sam nezna,a i oporavak je bio brz 1-2 dana a nakon biopsije 7 dana(tesko mu je bilo voziti auto u farmericama).

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

cure drage,muči me jedna stvar a nigdje odgovora da nađem.čitajući prijašnje postove vidim da je u večini vaših muževa testosteron u donjim granicama a u mog muža je sve uredno a testosteron na gornjoj granici?zbog toga mu nebi smjela davat tribestan jer on podiže testosteron.uopće neznam šta da mu dam jer me strah da ga ne podignem van granice....kako bi to utjecalo na spermatogenezu?doktorica kaže da je to ok....ma više im ništa nevjerujem

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

edinas isprazni inbox

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo izbrisala sam

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sta se desava sa azoo? Imali kakvih promjena.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

vidim, duze vrijeme se nitko ne javlja, pa eto da javim bar neke novosti...mi smo trenutacno na cekanju za biopsiju testisa (na Merkuru bi trebali napokon krenuti u tom smjeru, u suradnji sa VV), ja za to vrijeme pijem yasmin za pripremu...znam da sam vec pitala, ali ne skodi pitati opet...voljela bi da mi se javi svatko tko je imao iskustva sa biopsijom testisa.....kako ste na najbezbolniji nacin prosli kroz razdoblje oporavka....?sretno svima...koji sudjeluju i koji samo citaju forume i traze svoje odgovore..znam da nas ima (na zalost) jako puno...

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo javicu se ja sa iskustvima MM. On je isao prvo na biopsiju testisa a kasnije i na punkciju. Sve je radjeno u opstoj anesteziji. Od biopsije je imao 2 reza koji su oni tako zasili da su napravili sad kao neku ''faltnicu'' Uglavnom nakon biopsije je pio samo analgetik,nesto tipa paracetamola od 1000mg(razmuti se u vodi) po potrebi,mislim da je prvi dan popio 3 ukupno.Dali su mu uputstva da se u slucaju temperature ili oticanja javi na njihov broj tel.ali mu nisu dali nikakve npr antibiotike preventivno. Otprilike 2 nedjelje je imao bolove(svaki dan se intenzitet polako smanjivao) i nekakve ''zigove'' u testisima,morao je nositi mekanije hlace(ne farmerice jer su mu one ''dole'' valjda bile ostre). Najvise mu je smetalo npr da vozi auto. Nakon biopsije je isto imao malo nekakvog strecanja u testisima ali ne toliko strasno.Sve u svemu nista strasno samo sto je to iz muske perspektive a pogotovo kad se radi o bilo kakvom ''cackanju'' po njihovom ''aparatu'' straaaaaasno.Naravno ja sam morala biti brizna zenica i tetositi svog ''heroja''

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj alma_itd prvotno napisa Vidi poruku
    Evo javicu se ja sa iskustvima MM. On je isao prvo na biopsiju testisa a kasnije i na punkciju. Sve je radjeno u opstoj anesteziji. Od biopsije je imao 2 reza koji su oni tako zasili da su napravili sad kao neku ''faltnicu'' Uglavnom nakon biopsije je pio samo analgetik,nesto tipa paracetamola od 1000mg(razmuti se u vodi) po potrebi,mislim da je prvi dan popio 3 ukupno.Dali su mu uputstva da se u slucaju temperature ili oticanja javi na njihov broj tel.ali mu nisu dali nikakve npr antibiotike preventivno. Otprilike 2 nedjelje je imao bolove(svaki dan se intenzitet polako smanjivao) i nekakve ''zigove'' u testisima,morao je nositi mekanije hlace(ne farmerice jer su mu one ''dole'' valjda bile ostre). Najvise mu je smetalo npr da vozi auto. Nakon biopsije je isto imao malo nekakvog strecanja u testisima ali ne toliko strasno.Sve u svemu nista strasno samo sto je to iz muske perspektive a pogotovo kad se radi o bilo kakvom ''cackanju'' po njihovom ''aparatu'' straaaaaasno.Naravno ja sam morala biti brizna zenica i tetositi svog ''heroja''
    hvala ti na iskustvu...ma neka meni rade šta hoće, samo da njega ne diraju....čini mi se da muški to nekako teško podnose...a na kraju nas iznenade. vidiš, samo mi nije jasno kako to da ste prvo išli na biopsiju, a tek onda na punkciju....uglavnom, hvala ti puno...sve nas to čeka uskoro...a da te pitam....jel su doktori preporučili kakav "steznik" ili takvo nešto, da mu testisi budu "na čvrstom", odnosno da ne "vise"???...ne znam kako bi to stručno nazvala....

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Neznam zasto je prvo morao ici na biopsiju,mozda da vide da li ih uopste ima,jer mislim da za punkciju ne bodu bas onako k'o goblen,nego samo na jednom mjestu(barem je tako meni po onom flasteru kasnije izgledalo). I dr. se cudio kad je dosao na punkciju,zasto mu to odmah prvi put nisu uradili nego su ga dva puta morali uvoditi u anesteziju. Nije dobio nikakav steznik. U principu muski ne bi trebali nositi nikada one uske gacice nego uvijek boxerice da se to dole lijepo njise i hladi jer je toplina od tijela losa za spermatogenezu. Ja sam svom MM te ''stezne'' gacice sve pobacala.A muski najbolje znaju kako da to sebi ''namjeste'',nista se ti ne sekiraj

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Opet sve same nule na nalazu. Preprorucuju HCG inekcije muzu za hormone.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

edina,a vi ste u americi? ja bih sve dala d aneko preporuci neke hormonske injekcije mom muzu.....njegovi hormoni su OK

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa Vidi poruku
    edina,a vi ste u americi? ja bih sve dala d aneko preporuci neke hormonske injekcije mom muzu.....njegovi hormoni su OK
    mom muzu je dr na VV dao klomifen isto su mu bili hormoni ok i nije mu jasno zasto su nule na nalazu nakon godinu je imao 1200000

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da mismo u americi. Neznam dali ce mu pomoci. Dokotr kaze male su sanse ali bolje ista nego nista. Imali ko da je njegov muz koristio ove HCG inekcije.

Laky kako je dosao sa nule na 1200000

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vidis, laky, i mm je pio klomifen nekih 3 mjeseca, radio biopsiju koja je pokazala smao spermatogonije i spermatocite i ne bas najbolje stanje tkiva (fibrozirano tkivo u tetisima,tako nesto)...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama je samo rekao HCG inekcije posto moj muz ima nizak testrone a visok fhs.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ljudi moji,
    Nemojte me pogresno shvatiti.Azoo je konacna stvar.U najvecem broju slucajeva.Mi smo pogrijesili sto nismo te davne '98 god isli na donatora.Tada nam je doktorka Svetlana Vujovic , inace internista endokrinolog, najmladji doktor nauka tada, rekla da je kod Azoo jedini spas donator ili usvojiti dijete.
    Nismo htjeli poslusati, gurali smo po svom.I cajeve i ovo i ono i Belgija i Istambul.Mislim da nema puno pomoci.Rijetki su oni kod kojih je nesto nadjeno pa su uspjeli.
    Toliko

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Slažem se s Natašom73, ne želim potkopavati nade nikome ali azzo, posebno neopstruktivna je uglavnom konačna stvar.I mi smo bili puni nade, vjere u uspjeh, radili lani TESE u Pragu, neuspješno.Prethodno potrošili vremena, novca i vjerojatno mog zdravlja- problemi s štitnjačom.Psihološke aspekte te dijagnoze znate, suprug je bio neutješan, depresivan.Ali ljubav nas je ojačala i povezala u nevolji.Tada je on predložio donatora, gesta neprocijeniva i veoma zrela, i eto nas za koji dan idemo u Prag na IVF doniranom spermom.
    Sigurno je to da morate sve pokušati prije nego se s tim pomirite i odlučite na doniranje i/ili posvajanje jer će te za 10, 20 godina znati da ste učinili sve i neće biti sumnje " a šta bi bilo...".Suprug od TESE nije godinu dana radio spermiogram, mnogo smo mirniji oboje, zatvorili smo tu stranicu.A sada "pičimo" po IVF putu, za nas nepoznatom ali s mnogo vjere i ljubavi.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Bravo medeni.
    Tako treba.Zatvoriti tu stranicu.Kad nesto ne ide-ne ide.
    Ali ne treba ni na koga vrsiti uticaj.Neka svako odluci kojim ce putem.
    Samo znam da smo se mi krvi napili.I nista.
    Svi znamo koliko sve kosta.Kad se samo sjetim koliko su nam naplacivati obicni vit.C u Istambulu u Bacheci klinici!!!
    Mogu da nam traze ''crno ispod nokta'', mi bi svi dali.Da se postigne cilj.Ljekari to znaju i zaradjuju.
    Toliko
    Sretno svima

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E bas ste nas utjesili.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •