Nama je samo rekao HCG inekcije posto moj muz ima nizak testrone a visok fhs.
Nama je samo rekao HCG inekcije posto moj muz ima nizak testrone a visok fhs.
Ljudi moji,
Nemojte me pogresno shvatiti.Azoo je konacna stvar.U najvecem broju slucajeva.Mi smo pogrijesili sto nismo te davne '98 god isli na donatora.Tada nam je doktorka Svetlana Vujovic , inace internista endokrinolog, najmladji doktor nauka tada, rekla da je kod Azoo jedini spas donator ili usvojiti dijete.
Nismo htjeli poslusati, gurali smo po svom.I cajeve i ovo i ono i Belgija i Istambul.Mislim da nema puno pomoci.Rijetki su oni kod kojih je nesto nadjeno pa su uspjeli.
Toliko
Slažem se s Natašom73, ne želim potkopavati nade nikome ali azzo, posebno neopstruktivna je uglavnom konačna stvar.I mi smo bili puni nade, vjere u uspjeh, radili lani TESE u Pragu, neuspješno.Prethodno potrošili vremena, novca i vjerojatno mog zdravlja- problemi s štitnjačom.Psihološke aspekte te dijagnoze znate, suprug je bio neutješan, depresivan.Ali ljubav nas je ojačala i povezala u nevolji.Tada je on predložio donatora, gesta neprocijeniva i veoma zrela, i eto nas za koji dan idemo u Prag na IVF doniranom spermom.
Sigurno je to da morate sve pokušati prije nego se s tim pomirite i odlučite na doniranje i/ili posvajanje jer će te za 10, 20 godina znati da ste učinili sve i neće biti sumnje " a šta bi bilo...".Suprug od TESE nije godinu dana radio spermiogram, mnogo smo mirniji oboje, zatvorili smo tu stranicu.A sada "pičimo" po IVF putu, za nas nepoznatom ali s mnogo vjere i ljubavi.
Bravo medeni.
Tako treba.Zatvoriti tu stranicu.Kad nesto ne ide-ne ide.
Ali ne treba ni na koga vrsiti uticaj.Neka svako odluci kojim ce putem.
Samo znam da smo se mi krvi napili.I nista.
Svi znamo koliko sve kosta.Kad se samo sjetim koliko su nam naplacivati obicni vit.C u Istambulu u Bacheci klinici!!!
Mogu da nam traze ''crno ispod nokta'', mi bi svi dali.Da se postigne cilj.Ljekari to znaju i zaradjuju.
Toliko
Sretno svima