Ako je u pitanju opstruktivna azoo. znati će se odmah na punkciji. Punkcija je lagan zahvat u odnosu na biopsiju. Traje cca. 15 sekundi za oba testisa. Radi se na živo bez ikakve anestezije, radi se o ubodu iglom prvo u jedan pa u drugi testis, vidiš zvijezde ali si za par minuta OK i nema nikakvog oporavka.
Biopsija je operativni zahvat koji uključuje skalpel. Traje cca. sat vremena sa pripremom. Oporavak traje cca. 30 dana. Od toga prva 2 tjedna nisam mogao obući traperice. Taj problem sam riješio upotrebom sportskog suspenzera koji prilično fiksira stvari

Koliko ja znam na Sv Duhu biopsiju radi dr. Stojčić, a za druge nisam siguran.
Ja ga nikako nebi preporučio jer moje iskustvo je slijedeće:
Na prvi razgovor čekao sam 3 tjedna i to ponedjeljkom kad mu je ambulanta od 7:30-12, da bi u 12 saznao da ga nema. Kada sam došao do njega pristao je raditi biopsiju bez ikakvih daljnjih informacija o samom zahvatu i pripremi. Tjedan dana prije operacije saznao sam da moram obaviti anesteziološku pripremu što je nemoguće u tako kratkom roku jer se na razgovor s anesteziologom čeka 2 tjedna. Tako da sam na operaciju išao bez ikakve anesteziološke pripreme. Zahvat je obavljen pod lokalnom anestezijom što je poprilično loše iskustvo. Nakon zahvata su me odvezli u sobu gdje su me čopili jaki bolovi u donjem djelu trbuha. Kako mi se to nije smirivalo sestra je zvala dr. Stojčića koji je rekao da sam valjda hiper senzibilan. Spas mi je tada bila tableta Voltarena koju sam si ponio od doma za svaki slučaj. Doma sam otišao 2 sata nakon operacije, doktora nisam vidio od operacijske dvorane, a otpusno pismo je već bilo spremno u kojem je bilo navedeno da me pregledao od glave do pete i da sam bolnicu napustio dan kasnije (valjda da naplate dan od HZZO-a).
Nakon svega ni danas mi nije sve ok, vec ponovo moram kod (naravno drugog) urologa zbog ucestalih probadanja u donjem dijelu trbuha.
Sami uzorci se pregledavaju na ginekologiji i rezultat se znao prije nego su me sašili. Dobio sam nakon dva mjeseca, opisni (laboratorijski) nalaz bez ikakvih navedenih vrijednosti - tipa ništa nije pronađeno.
Žao mi je što ništa ne zvući ohrabrujuće..