Stranica 20 od 85 PrviPrvi ... 1018192021223070 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

edinas stvarno ne znam cemu ovaj komentar.U startu sam se ogradila i napisala da zelim da svako krene svojim putem.To sto sam ja napisala samo zivu istinu i to sto je ona bolna, je samo moje misljenje.Naravno, niko ne mora da slusa.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

teško se ljudi moji pomiriti s činjenicom da nečeš imati nikada svoje biološko dijete.neznam kako vi al ja u zadnje vrijeme ko da se raspadam.probudim se noču s takvim pritiskom u plučima razmišljajući kako nikad neću imat svoga muža u malom...pa ga gledam dok spava...zamišljam njegove ruke,trepavice,usta na našem dijetetu i onda mi se srce raspada.onda se sjetim svih naši prijatelja koji su svoju djecu dobili usputno bez puno muke,,a da stvar bude gora u mojoj okolici nema baš ni jednog para s problemom plodnosti...nije da bi mi bilo lakše al svakako mi je puno teže.ljudi te nekuže.i moja štitnjaća je proradila a čini mi se i želudac al šta ću,pomirit se s stanjem ne mogu..bar ne trenutno...možda s vremenom...razumjem obe strane gledišta i ovu da treba jednom povući crtu i onu da češ se uvik nadat.vjerujem da bi svak dao maximum sebe,novaca i vremena za 1 posto pomaka i da smo ogorčeni kad nam ništa ne daje rezultat al znam da treba sve probati,jer nitko ti neće oduzeti nadu da bi se možda baš tebi ili meni situacija promjenila .mene to drži na životu,možda sam u krivu al šta ću tako mi je.eto malo mi je sad lakše....pozdrav svim herojima na ovoj temi jer nismo ništa drugo nego veliki heroji

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Po mom misljenju ova tema je da se pise kako se borim sam azoo a ne kako necemo uspjeti.

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

magalena5,edinas,nisam htjela nikoga povrijediti ili odgovarati od pokušavanja,
    potpuno vas razumijem, znam kako se osjećate, svatko želi svog partnera vidjeti u zajedničkom djetetu.I ja nisam noćima spavala, misleći kako bi nam biološko dijete izgledalo..Ali kod nas je stvar da moj muž želi dijete koje će voljeti nakon dugih 10 godina braka i koje će ličiti na mene.Možda je stvra upravo u tome koliko sve traje;mi smo intezivno počeli borbu prije 4 godine a do tada smo mislili "bit će i sl."Možda je upravo tih 10 godina braka donijelo promjene u naše razmišljanje jer da je meni netko na početku braka rekao ovo vjerojatno mu ne bih vjerovala.Muž sada kaže da mu ne želi život bez djece..Srce mi se slama kad vidim kako gleda tuđu djecu, s ljubavlju i tugom.Nekidan, dakle prije postupka na koji se spremamo za 10- ak dana je htio u trgovinu s dječjom opremom....Zato ga volim toliko, jer je širokogrudan i zreo.Stvar je sigurno i u tome što je njegova dijagnoza temeljena na genetskim razlozima pa dodatno potvrđuje konačnost.Kod vas ostalih tako ne mora biti, više je uzroka, zato ne odustajte, borite se dok ne iscrpite te mogućnosti.I konačno, dobro je rekla magalena5, mi smo svi zaista veliki heroji kad se nosimo s ovakvim križom.

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

lijep pozdrav suborke i suborci
    dugo nisam pisala ovuda,sada sam vas malo citala unatrag.neki su jos tu neki su uspjeli a neki krenuli dalje. svi pisemo svoje price.
    mi se nismo nigdje pomakli godinu dana otkad smo bili u pragu i sad bi trebalo napraviti jos nesto,ono za kraj da recemo sutra da smo sve probali. razmisljamo o istanbul.tj nije da razmisljamo-odlucili smo,nismo jos pisali,sve odgadjam da mi jos malo potraje ovaj mir bez stresa i trke po doktorima za nalaze. kao sto su neke napisale tako i mi idemo jos to probat...šanse nisu velike znamo i sami ali ne mogu zatvorit ovo poglavlje dok sve ne probamo.
    mi smo heroji,baš to,borci i heroji,....i svima želim sreću najveću kud god krenuli i sto god odlucili
    ljubim vas

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

little ivy zelim vam od srca da postupak u Istambulu bude uspjesan
    Posljednje uređivanje od alma_itd : 21.08.2011. at 11:42

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uskoro pocinjemo sa hcg inekijama. Nadam se da ce muz pomoci da se pojavi malo sperme

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pozdrav svima
    nažalost i MM i ja se borimo s azoo. ja sam 80g., MM 78g. prije 6mj. dijagnoza teška oligoastenozoospermija,dva spermiograma, oba puta su našli 2 spermija u centrifugi(mislim da se tako kaže).Uskoro će na sv.duhu na biopsiju testisa pa ako išta nađu zamrznuti će i možemo u postupak,stavili su me na listu za lijekove.. što više čitam o ovoj dijagnozi sve sam tužnija i obeshrabrenija, a nismo još ni krenuli s postupcima,odnosno ne znamo ni da li ćemo moći u postupke,ovisi o biopsiji..

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vidi,ako ih je bilo nakon centrifugiranja,znaci da se proizvde u testisima,to je za sad najbitniej
    probati mozda nekom terpaijom malkice poboljsati stanje,ili ocuvati kkakvo jeste
    moj muz nema ni u tetsisima spermija,pa se nadam ,stalno tragam za nekim terapijama i ocekujem cudo.
    svakako ste u boljoj situaciji od nas...samo hrabro naprijed,nije gotovo!

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pozz dola
    slazem se s tuznom,gledaj to s pozitivne strane i ako je nesto jednom pronađeno naći će se opet. glavu gore. malo trzni čovjeka,ubaci zdraviju prehranu,izbaci mu cigare alkohol uske gacice i te neke pizdarije koje nam barem davaju osjecaj da nesto radimo. postoje razni čajevi, kreni s nekim od njih i bit ce sve ok... da su nama ta dva....eh ne bi nam bilo kraja

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

little ivy,slazem se potpuno

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

hvala cure od srca na pojašnjenju i riječima utjehe MM nikad nije pušio, alkohol baš ne pije i o.k. se hranimo,a nabavila sam ovih dana neku čajnu mješavinu od jedne gospođe kod koje idem na masaže,pa ćemo probati,ne može škoditi..lijepi pozdrav

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj azooman prvotno napisa Vidi poruku
    Bok svima,

Eto da podjelim iskustva sa Svetog Duha. Odjel za humanu reprodukciju je super. Svaka preporuka za dr.Baumana i njegov tim.

hmmm urologija. Ne radi se MICRO (kao sto vec svi znaju, ali samo da ponovim), vec obicna TESE.

dr. Stojčić - nezaboravno iskustvo... koje nikako nemogu preporučiti

Sretno svima u lovu na bebača.

Za dr. Stojčića i ja potpisujem koma iskustvo

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

gdje još rade biopsiju osim na sv.Duhu? mi smo iz Rijeke i ne radi ju u Rijeci nitko.MM je naručen kod dr.Stojčića za kojih par tjedana, a čitam da je nekima bilo grozno, pa sad ne znam kud i šta...

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj dola prvotno napisa Vidi poruku
    gdje još rade biopsiju osim na sv.Duhu? mi smo iz Rijeke i ne radi ju u Rijeci nitko.MM je naručen kod dr.Stojčića za kojih par tjedana, a čitam da je nekima bilo grozno, pa sad ne znam kud i šta...
    Moje iskustvo sa dr. Stojčićem je samo kao andrologom malo riječi nikakvih pojašnjavanja, na temelju vrijednosti hormona (mada se zna da je TESE-om a pogotovo micro-TESE-om pronađeno spermija usprkos koma vrijednostima) nije mi ni predložio biopsiju nego samo rekao da nema nikakvih šansi i uputio me da razmislim o drugim načinima očinstva, poslije njega otišao sam na Rebro kod dr. Bernart i sada čekam da na Rebru počnu raditi biopsije trebali bi sada u 9mj. (uređuje se postor za pohranjivanje genetičkog materijala). Meni je primarno to da kada već radim biopsiju da nije samo dijagnostička nego ukoliko što pronađu da se pohrani kako bi se kasnije moglo iskoristiti.
    Možda sam subjektivan jer mi je to bio prvi susret sa andrologom nakon šokantnog saznanja o problemu, ali puno su mi značili postovi i iskusttva svih sa ovog foruma tako toplo preporučam kompletno čitanje i onda odlučiti sam što je najbolje, ja sam više saznao o azoospermiji ovdje nego od bilo kojeg doktora

Pozdrav
    Posljednje uređivanje od florjan : 30.08.2011. at 19:06

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

cure ne predajite se,bit ce jos trudnica sa nasom dijagnozom

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno azo problemi

Drago drustvo jos jednom pozdrav,stigla vam je nova prijateljica
    Ja 80god.,MM80,kod mene ok,a naravno kod njega sekretorna azospermija,jos uvjek neznam sto je to tocno,takva dijagnoza,nista nam nisu objasnili.Prije 7,godina smo doznali ovu strasnu dijagnozu,druzili se sa doktorom Čolak,koji nam je radio punkciju,naravno nista nije nadeno samo sertolijeve stanice i naznaka bez spermija i stanica spermatogeneze.uradili kariogram uredu.Svaki spermiogram 000000000000000000000.Sad vec dvije godine nismo isli Čolaku na kontrolu,zato sto je MM ubio u pojam nemate sansu to je to,konacna dijagnoza,MM pitao za biopsiju,naravno to su gluposti ,nema nist od toga,maltretiranje,unistavanje tkiva,moguce komplikacije a nista!!i to je to MM poslje toga nije htjeo niti cut za kontrolu,VV ili bilo koju drugu kliniku za neplodnost.vjeruje on dok.Č.Tek neki dan sam malo bolje procitala sve vase price vezano za azoo,i shvatila da ipak postoji nada??idemo napravit micro tese jedan jedini put pa ako sta bude Hvala Bogu.I tak uspijem ulovit muza da malo pricamo jel inace poludi FSH-visok(pa je zivcan za sekund) zbog te teme,to je za njega zavrseno,gotovo nema pomoci,i kaze mi dobro kad si tak odlucila,ak je nekome uspjelo sa nalazima kao nasim,dogovori oticemo.jupiiiiiiiinakon 2.godine napokon da smo na nekom putu nade.Planiramo Brisel ili Istambul kod nas u HR,nedolazi u obzir i da nam ponude al nema od toga nista.Malo nam je problem jezik eng.samo nesto osnovno znamoe sad neznam dali imaju prevoditelje ili se svako snalazi kako zna??Eto toliko o upoznavanju i nasem putu prema izlazu iz ove boli.sory na dugom postu.evo jos MM jedan od nalaza sa VV;
    LH 11.7 , FSH 22.9 ,TESTETERON 23 ,ESTRADIOL 0.16 ,PROLAKTIN 28.4 .
    FSH-nekad 29. ,27. 22. ,uvjek varira tu negdje ali uglavnom uvjek pise na nalazu azospermija sa visokim FSH-27, ,neznam sta znaci taj 27,zato sto je samo jednom bio takav a svaki put je drugaciji?? svaka ce mi jos informacija dobro doc ,pa mi se javite drustvo.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne moze se slati pp jos tebi
    vidi,ovako,i ja sam se raspitivala za microtese.
    u belgiji rade,al su jako,jako skupi
    u istanbulu imas dr koji je isao u Ameriku,na Cornell,i tamo ucio od ongo slavnog Schlegela(tako nekako mu je ime)
    medutim,ja imam i ovu info,provjereno od ljudi koji su predstavnici Bahceci klinike u BiH(Bahceci je klinika na kojj tajj dr Emre radi microTESE)da ce do kraja godine u BiH biti otvorena Bahceci klinika,sa super opremljenim labom i covjek mi rekao da ce sve raditi kao i u Istanbulu.pitala sma za cijene(u istanbulu je trenutno micro 900e,ali je skup put i smjestaj),rekli jos nisu formirane.
    dakle, i ja sam odlucila cekati ovdje da otovr ekliniku(ja sma iz BiH i ljekari iz Bahceci klinike su 5-6 puta vec bili u BiH i radili besplatne preglede i djelili savjete). predstavnik mi rekoa da ce dr Emre ponekad dolaziti(pa sam mislila organizirati da nam on radi micro)
    jedino mi nije jasno kako se njima isplati manevrisati sa tim nekim mikroskopom(ili ja imam krivu info,nekad je neko rekao da je to jako skup mikroskop i da zbog toga sve klinike ne rade micro)
    vise ni u sta nisam sigurna,ali jesam u ovov:jasno i glasno sam pitala da li rade MICROTESE, rekao covjek da rade i cijenu.
    eto,nadam se da ce nekome pomoci informacije....

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

tuzna hvala od srca na ovoj informaciji.ja sam iz HR.Pitala bih te jos dali znas gdje u BIH ce se otvoriti klinika??ako znas?? da jos se nemoze slati meni pp.valda zato sto sam nova...
    Mislim da nam otpada Belgija zato sto sam citajuc postove shvatila da oni pravu micro-tese nerade,pa ostaje Istanbul,,ili cekati da se otvori klinika u BIH,e sad kad bi to bilo uskoro ......
    bilo bi divno.inace moj MM je iz BIH,ali vec dugo zivi u HR. velikI pozz i hvala ti jos jednom na ovoj informaciji

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj postoji nada prvotno napisa Vidi poruku
    tuzna hvala od srca na ovoj informaciji.ja sam iz HR.Pitala bih te jos dali znas gdje u BIH ce se otvoriti klinika??ako znas?? da jos se nemoze slati meni pp.valda zato sto sam nova...
    Mislim da nam otpada Belgija zato sto sam citajuc postove shvatila da oni pravu micro-tese nerade,pa ostaje Istanbul,,ili cekati da se otvori klinika u BIH,e sad kad bi to bilo uskoro ......
    bilo bi divno.inace moj MM je iz BIH,ali vec dugo zivi u HR. velikI pozz i hvala ti jos jednom na ovoj informaciji
    Ja sam cula da ce biti u Sarajevu.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da,u sarajevu negdje
    rekao mi predstavnik da ce se otovriti do kraja godine,ako bi sve bilo OK
    tj,ako ne bi bilo nekih birokratskih velikih prepreka
    ali lab vec spremaju
    nadam se da smijem,ali stavljam dio poruke od predstavnika Bahceci klinike u BiH:

"Postovana Emina,
    Nasa klinika u BiH ce bit aBd otvoran do kraja ove godine, ako ne bude
    kakvih ekstremnih nepredvidjenih okolnosti, nadamo se da nece.
    Na klinici ce raditi ljekari iz Turske, nasi ljekari, dr. Enver Kurt,
    jedan od vodecih ljekara na nasoj klinici, embriolog takodje, i svo glavno
    osoblje ce biti iz Turske.
    Mi opremamo laboratoriju koja ce raditi sve sto se radi i u Istanbulu, a i
    zamrzavat ce se embriji.
    Dr. Emre ce takodje boraviti ponekad u BiH.
    U svakom slucaju potrebno je da uradite preglede kod nasih ljekara, to je
    predlozio i dr. Emre.
    Cijena ce se formirati u skladu sa okolnostima u BiH."

i odogovr na moje pitanje da li bas microTESE rade:
    "Postovani,
    - Microscopic / Microdissection Testicular Sperm Extraction (MICRO TESE)
    - Testicular Epididymal Sperm Aspiration (TESA)
    - Microsurgical Epididymal Sperm Aspiration (MESA)
    - Intracytoplasmic Morphologically Selected Sperm Injection (IMSI)
    - DNA Tunel Test
    Ovo su sve zahvati koji se rade na nasoj klinici u Istanbulu na odjelu
    urologije.
    cijena zahvata je 900 EUR"

eto,nadam se da sam od pomoci,zasto ne?i sama sam u dilemi kako i sta,jer je i nama jos microTESE jedina opcija

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

juhuhuhu,pa to je divno,hvala curke,mozda onda dodemo u Sarajevo,sve zavisi kakve ce bit konzultacije sa dr.Emre B.pokusavam stupit snjim u kontakt da cujem dali "postoji nada" i za nas???? puseki

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

zasto su mi komentari vidljivi tek satima poslje???

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zasto su mi komentari vidljivi tek satima poslje???
    zbog toga što prvih nekoliko postova na forumu pregledavaju/odobravaju moderatori, a mi ne možemo biti prisutni na forumu stalno
    uskoro će ti se postovi prikazivati automatski čim ih pošalješ...

postoji nada, dobro došla i nadam se da će se nada pretvoriti u zbilju
    Posljednje uređivanje od BHany : 15.09.2011. at 19:25

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

da,da u pravu si.procitala sam pravila foruma al sam malo nestrpljiva bila ispricavam se,zao mi je ((
    hvala BHany,da i ja se nadam da ce nam svima nada postati stvarnost )

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj medeni prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se s Natašom73, ne želim potkopavati nade nikome ali azzo, posebno neopstruktivna je uglavnom konačna stvar.I mi smo bili puni nade, vjere u uspjeh, radili lani TESE u Pragu, neuspješno.Prethodno potrošili vremena, novca i vjerojatno mog zdravlja- problemi s štitnjačom.Psihološke aspekte te dijagnoze znate, suprug je bio neutješan, depresivan.Ali ljubav nas je ojačala i povezala u nevolji.Tada je on predložio donatora, gesta neprocijeniva i veoma zrela, i eto nas za koji dan idemo u Prag na IVF doniranom spermom.
    Sigurno je to da morate sve pokušati prije nego se s tim pomirite i odlučite na doniranje i/ili posvajanje jer će te za 10, 20 godina znati da ste učinili sve i neće biti sumnje " a šta bi bilo...".Suprug od TESE nije godinu dana radio spermiogram, mnogo smo mirniji oboje, zatvorili smo tu stranicu.A sada "pičimo" po IVF putu, za nas nepoznatom ali s mnogo vjere i ljubavi.
    medeni,ceka se beta koliko vidim za koji danak neke bude velika bete

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Hvala puno postoji nada!Da, sutra vadim betu.Tebi želim mnogo uspjeha!Super zvuči to da će otvoriti klinika u BiH, sigurno će to donijeti mnogo napretka za ovakve dijagnoze.Sretno svima i da uskoro svi zajedno dočekamo lijepe bete!

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala puno postoji nada!Da, sutra vadim betu.Tebi želim mnogo uspjeha!Super zvuči to da će otvoriti klinika u BiH, sigurno će to donijeti mnogo napretka za ovakve dijagnoze.Sretno svima i da uskoro svi zajedno dočekamo lijepe bete!
    ~~~~~sretno medeni~~~~~vibram za veliku betu~~~~~javi nam se~~~~~

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

svima sretno
    mi vec drugi puta pokusavamo imati dijete, prvi put trebalo 5 godina

meni uvijek ulijeva nadu jedna kolegica s posla, koja je nakon 15 godina pokusavanja svega ostala 3 puta trudna... s malo pomoci

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jesuli vas muzevi dobijali inekcije hcg za hormone i imali kakvog pomaka?

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

ja nisam cula za te inekcije za hormone??? kome su one preporucene,za koje dijagnoze?? za MM.sekretornu,neopstruktivnu azzo,nije nitko to preporucio,
    niti bilo kakve tablete,vitamine,tak da mi nismo nista uzimali,osim prirodnog:voce,med ,pravi vitamini i to domaci he,he.

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Cure drage, javljam vam betu:5044, u šoku sam!Ako bude sve u redu do ultrazvuka kaže dr. da su možda jednojajčani blizanci!Pozdrav svima i puno uspjeha!

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Cure drage, javljam vam betu:5044, u šoku sam!Ako bude sve u redu do ultrazvuka kaže dr. da su možda jednojajčani blizanci!Pozdrav svima i puno uspjeha!
    juuuuuuuuuuuuuuuuupi ,ajme medeni,tako sam sretna zbog tebe,nakon sve patnje koju ste prosli,napokon predivna vijest,

moram priznat danas cijeli dan mislim o tebi i cak sam se i pomolila za vasu srecu , sve najbolje i javljaj nam se .puseeee

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Hvala od srca postoji nada!
    I tebi želim veeeliku betu čim prije!

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala od srca postoji nada!
    I tebi želim veeeliku betu čim prije!
    ma nezahvaljuj draga,zaista sam danas bila stobom u mislima,i samo cekala pozitivnu i veeeeliku betu!!presretna sam zbog tebe,ove trudnoce vjerujem su svima
    najdraze,kad nam je tako tesko doci do ostvarenja sna i kad nakon duge borbe docekas ovaj dan,,ma ima li ista ljepse u ovom danu!!!sretno,cuvaj se i javi nam se ponekadhvala ti

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

čestitam medeni od srca! Moj mužić je danas bio na biopsiji na SD,boli,ali živ je), rezultate napeto očekujemo i nadamo se dobrim smrzlićima...

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

iznenađenje biopsijom nije nađen niti jedan spermij...sad zaista ne znam gdje ni kako ni šta...ako ih je u ejakulatu bilo dva (brižna dva ,ali ipak ih je bilo), kako na biopsiji ništa?

Vivach avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

uhh dola, vjerujem da vam je bio šok kada se čuli nalaze biopsije i znam kako se osjećate jer smo i mi proživjeli isto

Doduše mi smo biopsiju radili u Belgiji, ali mislim da je odrađena na isti način kao i vama na SD - uzimaju se (da ne kažem čupkaju) nasumce dijelići testisa i tek naknadno se pod mikroskopom traže spermiji.
    Ja nikako ne bi prihvatila taj vaš nalaz kao konačan ako kažeš da ste u spermiogramima znali imati po 2 spermija što znači da se spermatogeneza kod TM sigurno odvija!
    Zato i svi ovdje na podforumu spominjemo microTESE jer se ona radi na drugačiji način - prvo se mikroskopom traže kanalići koji upućuju da bi u njima moglo biti spermija i SAMO takvi se uzimaju na analizu.
    Tako da ne znam ti šta reći - ne bi stala na samo toj jednoj biopsiji, neka se TM oporavi pa se onda odlučite šta i kako dalje, a možda se do tada i otvori klinika u Sarajevu koja će raditi microTESE...

A nitko vam nije predložio da idete u prirodnjake pa pokušate oploditi js sa tih 1-2 spermija koji se nađu u ejakulatu? (imamo ovdje dječice koje su tako nastale )

Samo hrabro dalje, vjerujem da u vašem slučaju ima još puno nade

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da,dola,prosla sam i ja to i znam kako se osjecas....sigurno je klasicna biopsija,koja je i kod mm pokazala veliku nulu(da,Vivach i mm su cupkali tkivo...)
    a, ja recimo,na pricu ne stavljam tacku dok microTESE ne odradimo... definitivno!
    i cekat cu ju u sarajevu samo ako dr.Emre B. bude tu,ako ne,idemo mi via Istanbul

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

dola ja sam sokirana i neugodno iznenadena,kako da nisu nasli nista a imali ste nesto spermija?? strasno to je dokaz kako se radi kod nas,bas ih briga,kao na traci ajmo sljedeci,niti se netrude naci zalosno.joj kako sam ljuta na nase zdravstvo i doktore kad je u pitanju neplodnost.
    mi idemo na micro tese definitivno samo da uspijemo dogovorit sve sa doktorom Emre,(Istanbul)poslala sam mu drugi vec e-mail,al mi se najavlja,cekat cu jos koji dan.na prvi se javio.
    to je nasa jedina opcija ako ista postoji tako ce se naci,nada jos uvjek postoji.necemo cekati da se otvori u Sarajevu ako uspijemo prije snjim dogovorit sve.
    pozz cure i nepredajite se

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

curke gdje ste,kako ste,eto nam i vikenda
    Medeni jel sve ok,sa betom i bebi??
    Dola jesi bolje,jestel se oporavili od soka??
    dali je netko kontaktirao s nekim doktorom,klinikama??
    imali netko iskustva sa klinikom u Austriji-Winn.kinderwunsch... gold...neznam bas tocno ime klinike..pozz svima

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

hejla evo malo smo dosli k sebi nakon prvotnog soka, MM se oporavlja i hoda vec sasvim dobro, jos je jako otecen i savovi jos nisu otpali ali valjda treba vremena,bitno nam je sad da se dobro oporavi kad se vec gadno namucio, a bez rezultata.. kad malo dodemo k sebi ici cemo opet na konzultacije na humanu u Rijeci. oni su nam predlozili da probamo u postupak s tih nekoliko spermija, mada sam ja prilicno skepticna. nekako mi logika govori da tih par mora biti izvrsne kvalitete i da je upitno da li ce ih biolog naci...a opet,citam da su neki i tako uspjeli..sigurno cemo ipak probati sve sto se moze..da li netko ima iskustva sa homeopatijom kod ovog problema?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Drago drustvo jos jednom pozdrav,stigla vam je nova prijateljica
    Ja 80god.,MM80,kod mene ok,a naravno kod njega sekretorna azospermija,jos uvjek neznam sto je to tocno,takva dijagnoza,nista nam nisu objasnili.Prije 7,godina smo doznali ovu strasnu dijagnozu,druzili se sa doktorom Čolak,koji nam je radio punkciju,naravno nista nije nadeno samo sertolijeve stanice i naznaka bez spermija i stanica spermatogeneze.uradili kariogram uredu.Svaki spermiogram 000000000000000000000.Sad vec dvije godine nismo isli Čolaku na kontrolu,zato sto je MM ubio u pojam nemate sansu to je to,konacna dijagnoza,MM pitao za biopsiju,naravno to su gluposti ,nema nist od toga,maltretiranje,unistavanje tkiva,moguce komplikacije a nista!!i to je to MM poslje toga nije htjeo niti cut za kontrolu,VV ili bilo koju drugu kliniku za neplodnost.vjeruje on dok.Č.Tek neki dan sam malo bolje procitala sve vase price vezano za azoo,i shvatila da ipak postoji nada??idemo napravit micro tese jedan jedini put pa ako sta bude Hvala Bogu.I tak uspijem ulovit muza da malo pricamo jel inace poludi FSH-visok(pa je zivcan za sekund) zbog te teme,to je za njega zavrseno,gotovo nema pomoci,i kaze mi dobro kad si tak odlucila,ak je nekome uspjelo sa nalazima kao nasim,dogovori oticemo.jupiiiiiiiinakon 2.godine napokon da smo na nekom putu nade.Planiramo Brisel ili Istambul kod nas u HR,nedolazi u obzir i da nam ponude al nema od toga nista.Malo nam je problem jezik eng.samo nesto osnovno znamoe sad neznam dali imaju prevoditelje ili se svako snalazi kako zna??Eto toliko o upoznavanju i nasem putu prema izlazu iz ove boli.sory na dugom postu.evo jos MM jedan od nalaza sa VV;
    LH 11.7 , FSH 22.9 ,TESTETERON 23 ,ESTRADIOL 0.16 ,PROLAKTIN 28.4 .
    FSH-nekad 29. ,27. 22. ,uvjek varira tu negdje ali uglavnom uvjek pise na nalazu azospermija sa visokim FSH-27, ,neznam sta znaci taj 27,zato sto je samo jednom bio takav a svaki put je drugaciji?? svaka ce mi jos informacija dobro doc ,pa mi se javite drustvo.
    Moj muz ima potpuno istu dijagnozu kao tvoj.
    Posle TESE procedure, kad nisu nasli nista mi smo odlucili da idemo na Micro Tese (zivimo u Americi).
    Uradjen je i Micro Tese 2.2011. Tada su pronasli neke nepokretne spermice i zaledili su ih.
    Ja imam i moje jajne celije zaledjene i tacno me strah da to sve koristimo jer se bojim neuspeha.
    Nakon sto sam citala izvestaj sa te operacije shvatila sam da moj muz ima Varikocelu, koja je pokazana i na ultra zvuku, koji je radio pre 3 godine, ama niti jedan urokolg nije obracao paznju na to. Svi hoce sto pre da rade ili TESE ili Micro Tese jer misle da je to najbrze i najefikasnije.
    Uglavnom, trazila sam da nas upute kod radiloga koji je uradio embolizaciju varikocele mom muzu sto je fakticki isto kao operacija varikocele, tako da sada cekamo da li ce biti ikakvog pomaka.
    Trenutno muz uzima Fertilaid, Zinc, C vitamin, Q10,Vitamin E i pije Tibetsku Gljivu. O da, jede i maticnu mlec u medu.
    Ne znam da li je to dovoljno i da li bi trebalo jos nesto da ukljuci.
    Da li ima iko ovde sa slicin iskustvom.
    Hvala unapred.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

aaaajjjj,sad sam opet u bedu samo nepokretne spermice nasli??da,neznam sta da ti kazem,neznam ni ja sto bih na vasem mjestu??
    pa sto doktori kazu vrijedi li pokusat sa takvim spermicima?? ma svi se mi bojimo neuspjeha,a opet ako ne pokusamo sve ,uvjek cemo se pitati
    zasto nismo probali...neznam nekako sam ovih dana opet u bedu PMS,ubija. e da vi ste ipak u Americi,pa ima nade za vas kako kazu Amerika je Amerika!!
    zelim vam srecu i da uspijete sto prije.javi se sa pozitivnim rezultatima.velik pozz

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Evo i mene danas muž napravio spermiogram!Teratozoospermia!Pomagajte kaj sada mi planiramo na donaciju u Prag a kaj sada??????

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Hejla cure, gdje ste? da prijavim da se MM na svu sreću nakon dva tjedna oporavio od biopsije, nisu još doduše svi konci poispadali, ali uspješno smo provjerili da li sve "radi kako treba" a šta ću kad sam zamamna naručila sam nas drugi tjedan na humanu u Ri, da vidim šta kažu, da li bi ipak probali ICSI s tih par spermija ili nam je potrebno sjesti i razmisliti o donoru te krenuti put Praga , dotakli smo se te teme, ali nije laka odluka definitivno ...

hedoniza avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Dobar dan van drage moje, nova sam tu... Ovako mm i ja odlucili smo imati bebu prije pola godine, i zamislite 1 spermiogram je azoo, šok.. Nisam se bas mogla nositi sa tim lako, drugi spermiogram nakon mj dana od prvoga smo ponovili opet isto.. jos gore nam je bilo, iza toga ponavljamo i treci nakon 2mj i opet azoo.. Pomirili smo se sa tim da je jako losa diagnoza i da moramo na umjetnu... Narucili smo se u 9mj u vv i dosli na pregled, izvadili hormone, spermiogram, kompletan pregled i ne bas dobre diagnoze nam doktor nije dava... Dosli su nam nalazi i ponovo sok nadeno 14miliuna spermija, 8% pokretni i 3% progresivno pokretni.. Nitko sretniji od nas 2 niti znamo kako.... Hvala dragom bogu, samo opet je to malo ali bar ih ima i mocemo na umjetnu bez problema.. Jedva cekam dobit svoje malo djetesce.. CURE MOJE DRZI VAM SVIMA SRECU I DA VAM SE ZELJE ZA BEBICOM OSTVARE..

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj hedoniza prvotno napisa Vidi poruku
    Dobar dan van drage moje, nova sam tu... Ovako mm i ja odlucili smo imati bebu prije pola godine, i zamislite 1 spermiogram je azoo, šok.. Nisam se bas mogla nositi sa tim lako, drugi spermiogram nakon mj dana od prvoga smo ponovili opet isto.. jos gore nam je bilo, iza toga ponavljamo i treci nakon 2mj i opet azoo.. Pomirili smo se sa tim da je jako losa diagnoza i da moramo na umjetnu... Narucili smo se u 9mj u vv i dosli na pregled, izvadili hormone, spermiogram, kompletan pregled i ne bas dobre diagnoze nam doktor nije dava... Dosli su nam nalazi i ponovo sok nadeno 14miliuna spermija, 8% pokretni i 3% progresivno pokretni.. Nitko sretniji od nas 2 niti znamo kako.... Hvala dragom bogu, samo opet je to malo ali bar ih ima i mocemo na umjetnu bez problema.. Jedva cekam dobit svoje malo djetesce.. CURE MOJE DRZI VAM SVIMA SRECU I DA VAM SE ZELJE ZA BEBICOM OSTVARE..
    To je strava!!! Kamo srece da se svima nama desi tako nesto.
    Da li je tvoj muz ikada radio analizu hormona??
    Kakvi su mu bili??
    Da li je ista koristio???
    Super, super!
    Zelim vam sve najbolje na IVF-u

hedoniza avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

MM ti je 2 puta radio analizu hormona, i oni su bili ok, ali u zadnji 6 mj niti jedan spermij mu nisu mogli nac u spermogramu... On ti u ti mj dana izmedu vv i posljednjeg spermiograma koji je bija azoo. nije uopce nista uzima.. Sad smo oboje pod sokom, cak sam citala na nekim forumima da sa oligo. moze se i prirodnim putem ostat trudan, ali opet... Bitno je da imamo materijala

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

hedoniza, to je super,s azoo na oligo.. puno sreće u postupku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •