Drago drustvo jos jednom pozdrav,stigla vam je nova prijateljica
Ja 80god.,MM80,kod mene ok,a naravno kod njega sekretorna azospermija,jos uvjek neznam sto je to tocno,takva dijagnoza,nista nam nisu objasnili.Prije 7,godina smo doznali ovu strasnu dijagnozu,druzili se sa doktorom Čolak,koji nam je radio punkciju,naravno nista nije nadeno samo sertolijeve stanice i naznaka bez spermija i stanica spermatogeneze.uradili kariogram uredu.Svaki spermiogram 000000000000000000000.Sad vec dvije godine nismo isli Čolaku na kontrolu,zato sto je MM ubio u pojam nemate sansu to je to,konacna dijagnoza,MM pitao za biopsiju,naravno to su gluposti ,nema nist od toga,maltretiranje,unistavanje tkiva,moguce komplikacije a nista!!i to je to MM poslje toga nije htjeo niti cut za kontrolu,VV ili bilo koju drugu kliniku za neplodnost.vjeruje on dok.Č.Tek neki dan sam malo bolje procitala sve vase price vezano za azoo,i shvatila da ipak postoji nada??idemo napravit micro tese jedan jedini put pa ako sta bude Hvala Bogu.I tak uspijem ulovit muza da malo pricamo jel inace poludi FSH-visok(pa je zivcan za sekund) zbog te teme,to je za njega zavrseno,gotovo nema pomoci,i kaze mi dobro kad si tak odlucila,ak je nekome uspjelo sa nalazima kao nasim,dogovori oticemo.jupiiiiiiiinakon 2.godine napokon da smo na nekom putu nade.Planiramo Brisel ili Istambul kod nas u HR,nedolazi u obzir i da nam ponude al nema od toga nista.Malo nam je problem jezik eng.samo nesto osnovno znamoe sad neznam dali imaju prevoditelje ili se svako snalazi kako zna??Eto toliko o upoznavanju i nasem putu prema izlazu iz ove boli.sory na dugom postu.evo jos MM jedan od nalaza sa VV;
LH 11.7 , FSH 22.9 ,TESTETERON 23 ,ESTRADIOL 0.16 ,PROLAKTIN 28.4 .
FSH-nekad 29. ,27. 22. ,uvjek varira tu negdje ali uglavnom uvjek pise na nalazu azospermija sa visokim FSH-27, ,neznam sta znaci taj 27,zato sto je samo jednom bio takav a svaki put je drugaciji?? svaka ce mi jos informacija dobro doc ,pa mi se javite drustvo.