-
U braku sam od 2008. godine, Nakon dužeg "rada" na djetetu ništa se nije dogodilo i tako ja na inzistiranje supruge 23. 09. 2011. godine odem na pregled i spermiogram u "Vuk Vrhovec".
Rezultati pregleda o.k., no onda nakon dvadesetak dana šok. Na kućnu adresu mi dolazi nalaz spermiograma - azoospermia (od spermića ni s). testisi uredni itd. itd. likvefakcija normalna (što god to značilo) , pH 7.7, leukociti o.k.
Nakon prvobitnog šoka lagano na forume i dođem do IVF centra u kojem rade liječnici koji su napustili "Vuk Vrhovec" te opet na inzistiranje supruge, 17. 10. 2011. godine ponovno sperrmiogram ništa, pa na (zaista) bolnu punkciju oba testisa i u 5 minuta isčekivanja i nade opet šok, ni prilikom punkcije nijedan nije nađen i to u "obilju materijala" što god to značilo.
Liječnici fenomenalni, ali ja šokiran pola nisam uspio razumjeti što mi pričaju.
Uglavnom moram napraviti još hormonske nalaze, ali mi liječnici ne daju neku veliku šansu u uspjeh i ne preporučuju više punkciju jer navodno ostavlja još veće posljedice na spermije ukoliko ih ima igdje u testisima, a biopsiju ni pod razno (a i ja baš ne želim)!
Molio bih nekoga tko je imao ovakvu dijagnozu, a uspio nešto popraviti da se javi na ovu temu sa svim saznanjima i mogućnosti da ipak dođem do nekog sppermića.
Pozdrav svim curkama i dečkima koji se bore sa neplodnošću.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma