Polo prvotno napisa
Vrhunski liječnik koji mi je radio punkciju (Doktor D.L. iz IVF centra) mi je pojasnio da se u Hrvatskoj biopsijoom nitko ne bavi na profesionalan način i da je u malom broju slučajeva nešto pronađeno, a operacija i nije laka. Moja dijagnoza je ustanovljena prije par dana kao što sam napisao pa mi je rečeno da još ne gubim nadu dok sve pretrage ne obavim. Doktorica L.K. sa IVF centra mi je objasnila da mogućnosti još postoje, ali statistički male, sve ovisi od uzroka azoo. U prijašnjim postovima sam vidio par dečki sa istom dijagnozom pa se stanje nevjerovatno promijenilo i to mi ulijeva nadu. Naravno zvao sam i gosp. Miju iz Solina i čovjek mi je u 20-ak minuta objasnio čitav postupak reprodukcije i zašto i kako dolazi do azoo i sve što ne saznaš na klinici, ali je rekao da vjerujemo liječnicima, a da on ostaje zadnja karika koja se zove i to na temelju svih mogućih nalaza (androloga ,urologa, ginekologa itd.)
Sad mi preostaje napraviti sve nalaze, rekao mi je (gosp. Mijo) da tražim i mikrobiološke pretrage ejakulata, sve hormone (štitnjače, gušterače, nadbubrežnih žlijezdi, jetrenih enzima i sl., dok mi je dr. L. rekao da tražim uputnicu za FS TSH testaterone.)
Obavit ću sve pa što bude, a MicroTESE ostavljam kao zadnju opciju.
Idemo do kraja i ne posustajmo, zato curke i dečki na ovom forumu, treba se uvijek nadati!!!
I zato molim sve dečke koji imaju ovakve nalaze neka se jave i podijele iskustva jer nije sramota u današnje vrijeme boriti se sa azoo jer nas ima stvarno, stvarno puno.