Citiraj boss prvotno napisa Vidi poruku
prvo veliki pozdrav svima koji su u isto sosu.
u aprilu je dijagnostikovana azoo svi ostali nalazi uredni nezna se sta je uzrok. radjena tesa i nadjeno pet komada koji su zamrznuti i cekaju. u martu sam zakazana za prvi postupak , da mogli smo i ranije al cekaju da pokusaju da se pojave u ejakulatu, za sta je moja dr veoma optimisticna da ce ih naci. tj bar pokusava da ih pokrene da izadju van.
iscitala sam sva vasa iskustva i nemogu da vjerujem da svi imate neke male postotke uspjesnosti , s obzirom da su meni rekli da ima oko70 80 % sanse da uspije .
necu da vam svima dajem laznu nadu al juce sam srela momka koji je od azoospermije dosao skoro pa do normospermije sa ljekovima, a slucaj je bio isti kao nas . tj nema uzroka jer sve pretrage su ok.
Pa sa kojim lijekovima ako su svi nalazi uredni? I kod MM su svi nalazi uredni,od hormona,preko UZ a u ejakulatu nema nista,tek su mu biospsijom nasli spermatozoide.Ne zelim da budem negativna ili da te demoralisem,ali MPO je tezak put i budi spremna psihicki da se ne razocaras ako ne uspije od prvi put ili cak nekoliko puta.Najvaznije je od svega da su nasli spermatozoide,a sve ostalo je sad samo cekanje,nadanje i pokusavanje dok ne uspije.Zelim ti puno srece u postupku koji slijedi i da budete jedni od sretnika koji su uspjeli ''od prve''