Stranica 22 od 85 PrviPrvi ... 1220212223243272 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Na VV prije mjesec i pol sam dao spermiogram i 0,00. Isti ponovio kod. dr. Lučingera dva tjedna poslije i opet 0,00, isti dan oba testisa punktirana i opet 0,00. Napravio hormonski nalaz gdje mi je FSH 15,9, LH 6,4 i test. 9,85 i na to dr. Lučinger kaže da jednostavno nema pomoći po pitanju Klomifena ili sl. zbog visokog FSH. Sad sam pred zidom. Tribestan ili nešto, jednostavno sam se moram snalaziti. Imate li kakve preporuke, jer još čekam bakteriološki nalaz ejakulata.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Polo prvotno napisa Vidi poruku
    Dali zna netko dali sa gore navedenim hormonskim nalazima smijem piti tribestan iki neki drugi pripravak?
    Polo pozdrav tebi i svima redom! Prvi put vam pisem a citam redovno. mm je pio tribulus a FSH mu je 4,5 puta veci od gornje granice, LH 3 puta isto veci a testosteron duplo nizi od donje granice. Znaci uzas! Posle neka cetiri meseca koriscenja tribulusa rezultati su za mrvicu bolji, nas su ohrabrili. Nije se FSH spustio ali je testosteron otisao blize donjoj i inhibinB je malo bolji (jos uvek je ispod donje granice). To je nase iskustvo.
    Niko ne moze da ti kaze da ce ti sigurno tribestan pomoci, mislim da je sve to individualno. On sadrzi tribulus terestris koji podize LH a ovaj opet utice na proizvodnju testosterona.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moze li mi se javiti neko ko je bio u Istanbulu kod doktora Bakircioglu, trebaju mi informacije kako da kontaktiram tog doktora i tu kliniku i kako da se sporazumijem sa njima jer zelim da i mi radimo mikro tesu, kako to sve funkcionise jel se prvo ide na konsultacije pa onda ponovo u postupak,koliko kostaju konsultacije a koliko postupak i kolko se vremena provede tamo za vrijeme postupka?Unaprijed hvala.

nonek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

draga alma_itd
    vezano na tvoj post
    (MM je dijagnosticirana azoospermija na osnovu svih pretraga(hormoni,UZ)cve je bilo OK.Onda je isao na biopsiju.Operacija nije strasna,izvodi se u opstoj anesteziji.Imao je 2 sava na lijevom testisu,cak nije dobio ni antibiotike,nego samo tablete protiv bolova koje je pio mozda 3 dana.Najteze mu je bilo voziti auto jer su ga farmerice ''stiskale''.MM nije neki ''hrabrica'',ali je stvarno operaciju super podnio.U tim komadicima tkiva koji su uzeli pronasli su spermatozoide u razlicitim razvojnim stadijima.Neznam da li je to bila Micro TESE(MM nije ni pitao).Nakon par mjeseci je isao na punkciju i uzeli su spermice koji su jos uvijek zaledjeni za slijedeci postupak.Mislim da je MM teze palo svo cekanje i neizvjesnost kakav ce rezultat biti nego sama operacija,on je bio totalno ubijen u pojam cinjenicom da mozda nikad nece imati svoje dijete,a eto nakon nekoliko postupaka ocekuje sina ako Bog da u 3 mjesecu.Ne treba odustajati dok se sve ne ispita. )

zanima me sljedeće....naime, moj suprug ima istu dijagnozu i prošli smo ohoho pretraga osim te čuvene biopsije, međutim prema svim saznanjima kod nas je nitko ne obavlja, pa te ljubazno molim da mi kažeš gdje ste je vi obavili....

hvala

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Biopsija je obavljena u Belgiji.Ne mogu ti 100% reci da li je to bila Micro TESE ili obicna TESE,jer nisam bila sa MM na operaciji,a ovdje ne dobijes nalaz da procitas nego ti samo jave rezultat.Ja sam cula da je taj Micro TESE zapravo ''zavrsni'' nalaz,ako se tu nista ne dobije onda stvarno treba gledati druge opcije(donacija npr.)Micro TESE se obavlja u Belgiji,ali mislim ne u svim bolnicama i jos u Istambulu,a mislim da se obicna TESE obavlja i u Ceskoj(pitaj cure sa Ceskog Pdf-a).Ako te interesuje jos nesto za Belgiju,javi se.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj nela 86 prvotno napisa Vidi poruku
    Moze li mi se javiti neko ko je bio u Istanbulu kod doktora Bakircioglu, trebaju mi informacije kako da kontaktiram tog doktora i tu kliniku i kako da se sporazumijem sa njima jer zelim da i mi radimo mikro tesu, kako to sve funkcionise jel se prvo ide na konsultacije pa onda ponovo u postupak,koliko kostaju konsultacije a koliko postupak i kolko se vremena provede tamo za vrijeme postupka?Unaprijed hvala.
    Dr.Emre Bakircioglu Mail:emre@emrebakircioglu.com
    444 39 49
    0212 310 3100
    Fax 0212 310 31 90
    Micro Tese se izvodi i u UZ Gent(Belgija) i u Diseldorfu,evo sta sam ja saznala za Diseldorf:
    PUR/R Duesseldorf
    www.pur-r.de
    0211/303 296 44 Fax:0211/303 296 42
    TESE -765
    Anestezija-220
    Micro TESE-1565
    Anestezija-440
    Transport uzetog uzorka-90
    histoloska analiza-160
    Sve su ovo cijene naravno u eurima.Cijene za Belgiju neznam,jer nemogu da otvorim na njihovoj stranici(nama je pokrivalo osiguranje jer smo u Belgiji,pa nismo nista platili)
    Ova Istambulska klinika otvara valjda slijedece godine svoju kliniku u Sarajevu,dolazice ovaj doktor iz Istambula,pa se malo o tome raspitaj.

nonek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj alma_itd prvotno napisa Vidi poruku
    Biopsija je obavljena u Belgiji.Ne mogu ti 100% reci da li je to bila Micro TESE ili obicna TESE,jer nisam bila sa MM na operaciji,a ovdje ne dobijes nalaz da procitas nego ti samo jave rezultat.Ja sam cula da je taj Micro TESE zapravo ''zavrsni'' nalaz,ako se tu nista ne dobije onda stvarno treba gledati druge opcije(donacija npr.)Micro TESE se obavlja u Belgiji,ali mislim ne u svim bolnicama i jos u Istambulu,a mislim da se obicna TESE obavlja i u Ceskoj(pitaj cure sa Ceskog Pdf-a).Ako te interesuje jos nesto za Belgiju,javi se.
    da li se u tom slučaju i oplodnja obavlja u Belgiji ili postoji neka opcija da se zamrznuti uzorak dopremi u Hrvatsku....
    znam da su pitanja malo glupa, ali naprosto sve nam je to još novo pa smo malo izgubljeni...

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da,i ja bih pitala:evo,napisala si alma "Transport uzetog uzorka-90", a gdje ga to mogu slati,zna li iko?je l to podrazumijeva samo po njemackoj transport ili i u druge drzave?

sto se micro tese tice,mi ,ako sam dobro skuzila,nikad nismo bile nacisto da l gent radi micro,zar ne?
    meko od forumasica je kontaktirao dr.Schlegela(tako nekako) koji je rekao da su amerima dolazili na obuku 2 doktora iz Europe:jedan iz Turske(Emre 100 %,citala mu ja biografiju) i neki dr koji je u Belgiji,al niko nikad nije znao ko.
    za ostale,ja nemam pojma d al rade bas micro po tom americkom "receptu"

i,da,turci su daleko najjeftiniji,njihova je 900e,a u belgiji ne znam ni sama koliko puta skuplja,javit ce se vec neko....

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i,da,ja sam iz BiH i skoror ce biti ovdje klinikadr Emre ce dolaziti povremeno,pa nije ni to losa opcija,jer je odlazak jako skup,dosta skuplkji od same operacije.
    ali,bas ne kuzim da l ce bas micro ovdje raditi,bilo bi odlicno,savrseno da to bude tako....ja ako nesto saznam,javim.kontaktirala sma nekad covjeka koji je zastupnik,predstavnik bahceci klinike i rekoa je do kraja godine ,klinika ce bit otvorena.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Jel moze da mi se javi neko ko je bio u Istanbulu i radio mikro tesu, jer kako vidim meni i mom muzu je jedino to jos preostalo,zanima me kako da stupim u kontakt sa njima,da li je bolje ici avionom ili autobusom zna li tamo neko nas jezik,kako i sa kim da dogovorimo konsultacije i koliko kostaju konsultacije a koliko mikro tesa i icsi?Unaprijed zahvaljujem.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ovaj transport od 90 eura podrazumjeva transport u njihovu lab. gdje se obavlja histoloska analiza.Za Njemacku neznam tacno ali sam cula da u Belgiji mozes npr. dobijene uzorke spermatozoida koji se zalede za slijedece postupke prenijeti u npr Hrvatsku,ali se moraju obezbjediti odgovarajuci uslovi za transport.Znaci moraju se imati odgovarajuci koferi sa mislim tecnim azotom ili sta vec ide u njih da bi se odrzavala konstantno temp. mislim na -149 stepeni,a isto tako je i sa zaledjenim embrijima(doduse ako je u Hr. jos uvijek zabranjeno zaledjivanje embrija neznam kako bi se to izvelo).I to se nesto dodatno placa.Saznala sam i cijene u Turskoj,ali je to u aranzmanu iz Holandije sa avionskim prevozom,pregledima,smjestajem,prevodiocom i sve onako bas lijepo uredjeno,i izadje za 16 dana oko 2000 eura,mislim da se moze puno jeftinije proci sa smjestajem u vlastitom aranzmanu i dogovaranjem sa bolnicom direktno.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Zaboravila sam napisati da je ova cijena od oko 2000 eura zapravo cijena kompletnog postupka,znaci i pregleda i ICSI koji nakon toga slijedi.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam ,cinim i se ,cula d aje malo vise od toga....smjestaj i prevoz su skupi.ipak,16 dana niej malo.
    micro je 900e,ja nedavno pitala predstavnika bahceci klinike u sarajevu, a za postupka ne znam.moguce je da je postupak 2000e,ili vise,jer oni svaki dan mjere estradiol...
    neko mi je nekad rekao da za sve(put,smjestaj,micro,postupak) kosta gotovo 9 000 e! moguce?!
    gdje su cure sa istanbulskim iskustvom?

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

tužna, i ja bih rekla da se prije radi o ovoj cifri koju ti spominješ
    koliko sam pohvatala, dvije su cure bile u postupku u istanbulu (jedna ima bliznace, za drugu ne znam), ali mislim da više ne navraćaju na ovaj pdf, pa teško da ćemo do informacija o njihovom (pozitivnom) iskustvu
    inače, info da se u sarajevu otvara do kraja godine otvara njihova klinika je sjajna, javljaj nam sve što saznaš

čestitke šogorici na trudnoći, pročitala sam da je mb postupak bio bingo

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da,bio je. blago njoj.
    a,naravno da javljam,smao cekam informacije i cim nesto znam,znate i vi.duznik sam vam,svima na forumu.
    ja sam nekad imala neki pp od cure koaj je isla tamo,i kojima su rekli da, sa tolikim fsh njenog muza, nece naci smermij ni kad bi testise isjeckali na komadice i imali su 2 biokemijske
    ne znam da l su u meduvremenu nesto odradili,al to je zadnja info

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jesuli vasi muzevi koristili HCG inekcije za hormone i jeli bilo kakvog pomaka?

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

pozz drustvo!!
    nisam se dugo javljala,vidim da nazalost ima dosta novih clanova,da nazalost to je realnost.
    tuzna imas pravo u Istanbulu bi sve doslo oko 9-10 000eura.,neznam otkud informacija o 2000??
    Ja sam pisala dok.Emre B.prije 2mj.odgovorio je i trazio nalaze itd.te od tada sam mu pisala par puta
    ali se uopce nejavlja,tak da sam razocarana.neznam u cemu je problem mozda zato sto sam naglasila micro-tese
    iskljucivo da zelim.e sad su nam se i poslovi zakomplicirali tak da sve ostavljamo za proljece,ljeto,a onda u potragu za
    nekim doktorom koji je zainteresiran,neznam sto reci.svima sretno

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo citam na holandskoj stranici human first.nl da TESA u Turskoj kosta 770 eura imaju i pojedinacno cijene za ICSI anestezije,embriotransfer....Vjerovatno ima jos neka stranica na engleskom gdje je sve detaljno objasnjeno.U Holandiji je human first agencija preko koje se sve ugovora sa bolnicom u Istambulu pa ide brze i jednostavnije jer je sve organizirano od aviona,nocenja,prevodioca dogovaranja sa dr...Kad sam sabirala koliko bi doslo npr sa TESA i ICSI kasnije uz anestezije i kako oni pisu cuvanje embrija godinu dana uz medikaciju(predpostavljam da se misli na stimulaciju) izadje oko 3300eura.Naravno tu nije ukljucen transport i boravak tamo.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj postoji nada prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    Ja sam pisala dok.Emre B.prije 2mj.odgovorio je i trazio nalaze itd.te od tada sam mu pisala par puta
    ali se uopce nejavlja,tak da sam razocarana.neznam u cemu je problem mozda zato sto sam naglasila micro-tese
    iskljucivo da zelim.e sad su nam se i poslovi zakomplicirali tak da sve ostavljamo za proljece,ljeto,a onda u potragu za
    nekim doktorom koji je zainteresiran,neznam sto reci.svima sretno
    vidi,i meni se desilo isto.i ja sam mu pisala,odgovorio na prvi mail,i nikad vise. ocito covjek nema bas vremena,sto mi je razumljivo,vjerojatno je pretrpan,
    akko bude u sarajevu,to ce na m biti odlicno,necemo placati ono sto ej najskuplje u cijeloj prici:put i smjestaj. cijena micro tese(pitala ja ) je 900e
    cak sam imala napisano i koji nalazi trebaju(to mi je rekao onaj predstavnik u sarajevu,koji je dr Emreu slao upit)

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Da tuzna totalno isto ,na jedan i nikad vise.a gledat cu to tak da je tako moralo bit pa da ga docekamo u BIH,
    ja sam mu rekla da smo iz HR,pa mozda nam covjek zato nije ni pisao vise,misli uskoro cemo imat blizu kliniku.Jako se veselim za Sarajevo,ali i
    zato sto mi je zelja vidjet i doci u taj grad.Da 900e,je micro-tese,ali sve drugo se naplacuje tak izade 3000e,za jedan postupak ,te plus smjestaj,
    hrana,avionske karte tak da sam cula iz pouzdanih da je to 9-10 000e.,pa cemo cekat Sarajevo.pozz svima

nonek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

drage curke, i mi smo u istim problemima kao i vi pa eto da podijelim novosti koje sam jučer saznala...
    jučer sam razgovarala s dr P s VV vezano uz biopsiju testisa....u 12 mj će se počet ista odrađivat na Rebru....
    "materijal" bi se ajmo to reć tako "deponirao" na Šalati jer oni jedini imaju uvjet za čuvanje, a postupci bi se onda odrađivali u petrovoj bolnici....

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Na VV prije mjesec i pol sam dao spermiogram i 0,00. Isti ponovio kod. dr. Lučingera dva tjedna poslije i opet 0,00, isti dan oba testisa punktirana i opet 0,00. Napravio hormonski nalaz gdje mi je FSH 15,9, LH 6,4 i test. 9,85 i na to dr. Lučinger kaže da jednostavno nema pomoći po pitanju Klomifena ili sl. zbog visokog FSH. Bakteriološki nalaz ejakulata došao i piše 5 - 10 polimorfonukleara u vidnom polju. Kultura: Fiziološka flora uretre. Preporuca se ponoviti nakon toalete spolovila.Sad sam pred zidom. Tribestan ili nešto, jednostavno sam se moram snalaziti. Imate li kakve preporuke, s obzirom na visok FSH i bakteriološki nalaz, da mi se malo pojasni. Puno hvala!!!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

taj doktor iz turske o kojem pricate je vec bio ljetos u sarajevu gdje je drzao besplatne preglede i savjete, i mozda cu se ruzno izjasniti al je ispitivao trziste . tako da koliko ja znam trebao bi otvoriti sledece godine u sarajevu kliniku , pa kome se ne zuri najbolje je sacekati jer ce cjene biti mnogo mnogo manje.
    e da se pohvalimo i mi smo krenuli sa terapijom pa cemo vidjeti za 3 mjeseca hoce li sta biti. mada bilo ili ne bilo cekamo mart i nas prvi pokusaj.
    polo uzmi antibiotike dva razlicita i negde sam citala na rodi o onome sa vinom i bijelim lukom pokusaj sve nemoze ti odmoci.pa tek kad rjesis bakterije pokusaj sa tim tribestanom jer sam citala da je nekome pomogao al nakon godine koristenja.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ljudi,u HR i BiH niko ne lijeci azoo.(uglavnom) medutim,po Srbiji dr.-i pokusavaju,daju sve od sebe.
    ja definitivno zelim pokusati...mislim da bi hormonska terapija jedina mogla mozda dati neki rezultat.
    evo,ja sam preko jednog srpskog foruma upoznala zenu,ciji muz ima azoo,fsh oko 15(ref max do 12), biopsija_spermatocite tipa A i B.
    nakon toga neki cajevi,pa onda kod nekog dr u Bg koji je dao Menopure 2 puta sedmicno 3 sedmice,pa onda andriol(testosteron) vit B,C,E,cink....to je bilo u maju.onda sus e pojavile te spermatocite u ejakulatu,ali opet nije bilo spemrica.nisma bas sigurna da l je i dalje primao terapiju manopura ili je pio samo vitamine i cajeve neke,uglavnom,covjeku neki dan nasli 15 spermija u ejakulatu...
    a neki dr u austriji,koji radi sa schlegelom,rekoa da nema sanse nikad ni za sta!
    ja sam kontaktirrala preko jedne cure dr u BG(ne tog,ali isto jednog koji daje hormonsku terapiju,tj bar pokusava lijeciti azoo) i dao je mm andriol 3x40mg dnevno +2x25mg klomifena. licno sam pricala(jos prije godinu)sa curom iz BG cijem je muzu ta terapija pomogla,ali i nmuzu njene prijateljice,koji ma biopsiji nije imao nista, a poslije sndriola i klomifena ,pojavili se milioni spermica.
    ja znam da j esvaki azoo slucaj,slucaj za sebe.ali,ja zelim,moram pokusavati...iskreno,ne vjerujem u cajeve,pa cak ni vitamine,kad je azoo u pitanjua,ali nekako,ne znam zasto,vjerujem(makar malkice) da hormonska terapija moze mozda podstaknuti nastanak pokojeg spermica,koji je vec zapocet u sjemenom kanalicu....mene licno brine samo sto je kod mm pisalo na nalazu biopsije da je tkivo uglavnom fibrozirano,osteceno,a znam da je potrebno zdravo tkivo(je l tkivo,sta vec?!) da bi nastali spemriji...
    uglavnom,ja bih bila presretna da se u ejakulatu pojavi 1 spermij,nekako mi jelogicno da ,ako ima1 u ejakulatu, vjerojatno ima nesto vise u testisima.
    et,ljudi,svim zelim puno srece,bas na m treba sreca u ovoj borbi

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

boss, dr Emre nije dolazio.klinika nije njegova,klinika je vlasnistvo dr Mustafe Bahceci.a, dr Emre je urolog koji radi u toj klinici,a cini mi se u jos pokojoj u Istanbulu. Covjek je doista strucan i ispitivanje trzista je malo "grub" izraz,ali,hej,nije to jedina klinika,sve su klinike tu radi profita.koja nije? nigdje nam nije besplatno,svugdje placamo po 2000-3000e,zar ne? i u MB-u postupak je vec izasao na 2500e.a,micro tese nigdje nema jeftinije,vjeruj mi.
    evo,u gentu je taj neki tese(niko jos ne zna je li micro tese) bar 3 puta skuplji.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I mi bi trebali za dvje sedmice da idmeo da vidimo jesuli se hormoni poceli vracati na neku normalo.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

evo jelena30 da ti javim iz prve ruke, doduše sa zakašnjenjem...MM je biopsiju napravio jučer, ali ne na VV nego na merkuru, s ozirom da su sada spojeni...mogu ti samo reći da je suprug prezadovoljan osobljem i doktorima i da je sve prošlo u najboljem redu...naravno sve je to krenulo zahvaljujući dr.A, bez kojeg sve ovo ne bi uspjelo...ako imaš bilo kakva pitanja, samo reci....

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

tuzna
    nebi se sa tobom slozila ovo sto pises za bih, jer i ja sam iz bih i mogu ti reci da bar njegovi doktori se trude da mu vrate spermice , pokusavaju na sve moguce nacine, trenutno je na menopuru 3 mjeseca i jos na masi tableta. iako smo zakazani za mpo oni ipak pokusavaju da ih vrate i ne odustaju. ja neznam gje si ti isla al ovi dr kod koji smo mi isli stvarno pokusavaju lijeciti azoo. moj embriolog je okrenula masu brojeva telefona i raspitivala se od svojih kolega iz inostranstva kako da ga lijeci i pokusava sve i ne gubi nadu.I ti isti doktori su sa menopurom i ovom terapijom koju moj mm prima uspjeli nekidan da kod jednog momka poprave nalaz koji je skoro normospermija, a prije samo 5 mjeseci je bio azoo.meni icsi ionako negine al sto nepokusati lijeciti ako su vec sigurni da ce necim uspjeti.
    mozda je moj slucaj drugaciji posto kod nas je sve ok i nezna se uzrok azoo.

jelena30 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

super, kad su rezultati? mi idemo u utorak na dogovor. naravno ti nisi bila u postupku, zar ne

nonek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj anE prvotno napisa Vidi poruku
    evo jelena30 da ti javim iz prve ruke, doduše sa zakašnjenjem...MM je biopsiju napravio jučer, ali ne na VV nego na merkuru, s ozirom da su sada spojeni...mogu ti samo reći da je suprug prezadovoljan osobljem i doktorima i da je sve prošlo u najboljem redu...naravno sve je to krenulo zahvaljujući dr.A, bez kojeg sve ovo ne bi uspjelo...ako imaš bilo kakva pitanja, samo reci....

mi imamo isti problem i isto tako čekamo na biopsiju, međutim, nam je rečeno da ipak od biopsija na merkuru neće biti ništa..pa mi sad nije jasno kako ste vi uspjeli odradit to...kako ste krenuli...jeste li išli gore na urologiju ili ste nekim drugim putem uspjeli to obaviti....

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

rezultati su nam gotovi, ali nisu definirani....znači, nađeno je dosta i to je sve što znam
    ja sam baš prošli ciklus (početkom ovog mjeseca) bila u stimuliranim ciklusu, našli 6 js i zamrznuli, ali sad ćemo pokušati u ovom prirodnom izvući jednu, da povećamo šansu i sa barem jednom svježom js...ja sam isto gore u utorak, pa daj da se probamo vidjeti i popričati....

jelena30 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

anE imaš PP

nonek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

draga anE, kako ste to uspjeli odraditi? mi istu stvar čekamo već skoro godinu dana i zadnja informacija koju smo dobili je bila da se ipak to neće odrađivat na Merkuru..pa te ljubazno molim da mi kažeš proceduru kojom ste uspjeli do toga doć...jeste li išli na urologiju ili ste to preko VV uspjeli dogovoriti?....hvala puno

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

darag moja nonek...sve je išlo preko VV i dr.A...čekamo već isto jako dugo, ali samo su u utorak nazvali MM iz VV i rekli da dođe u četvrtak na biopsiju...čak nismo bili sigurni da li je to samo razgovor i dogovor o biopsiji ili će ista biti napravljena..kod kojeg si ti doktora?

nonek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

darag moja nonek...sve je išlo preko VV i dr.A...čekamo već isto jako dugo, ali samo su u utorak nazvali MM iz VV i rekli da dođe u četvrtak na biopsiju...čak nismo bili sigurni da li je to samo razgovor i dogovor o biopsiji ili će ista biti napravljena..kod kojeg si ti doktora?
    ja sam kod doktorice Pavan Jukić...i baš sam u srijedu išla kod njegovog endokrinologa pa mi je rekao da neće biti ništa od toga...već neka druga opcija sa Rebrom i Petrovom...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

sad mi stvarni nije ništa jasno...daj se raspitaj još jednom...

nonek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

pa ni meni...zato te i pitam to...jer mi smo izgubili cijelo ljeto čekajući to, pa onda kao na kraju ipak ništa...
    znači, on je bio na pravoj biopsiji? ne punkciji?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

da, baš na biopsiji...evo leži, sve ga boli ovaj rez šta su ga napravili...bio je vać na par punkcija, ali ništa nisu našli...

nonek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

pa, baš ću pitat doktoricu sutra kad idem na kontrolu...želim mu brzi oporavak...

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj boss prvotno napisa Vidi poruku
    tuzna...
    super! odlicno ako se u BiH neko bavi time.ja jos takvog nisam srela.inace sam iz ZE-DO kantona,mozda si ti negdje drugo....stvarno mi je drago ako imamo takvih ljekara, ja jednostavno za njih nisam cula. a vrtim se po forumima godinama. ako cemo realno,na nekim bosanskim forumima i nije bilo puno slucajeva azoospermije,a kako sam ja od pocetka svoje borbe bila sa ovim curama na Rodi, nekako sam i bila vise naklonjena citanju ovog foruma nego nasih,ali i tamo skoknem ponekad...i od tebe prvi put cujem za lijecenje azoo u BiH i ,molim te,napisi ko je taj dr i gdje je,pa ako neko i ovo cita ,neka ima informacije.ovo i jeste najbolji nacin da se masovno dijele informacije.
    ako skuzih(spominjes pripreme za VTO) ,tm ima spermija? mm ima neopstruktivnu azoo,i biopsija u sloveniji pokazala jos prije 4 godine da ima samo zacetke spermija-spemratogonije i spermatocite.
    dakle,mi ne mozemo na VTO,jer nije bilo spermija,ja sma godinama tragala za nekim ko ce pokusati da nas lijeci...samo da pokusamo...i nasla ga u Bg....

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

BOSS...

Volio bih da znam za vino i češnjak, ali nisam naišao kako se priprema. Što se tiče antibiotika - koja dva? Bilo bi mi od velike pomoći da mi javiš. Što se tiče Tribestana rezultati su induvidualni, ali on u kombinaciji sa e-vitaminima, medom i sl. kod mnogih je polučio dobre rezultate, a sa nulom nemam što izgubiti. Što se tiče Tribestana (tko ga želi) javite mi se u inbox jer sam našao isti po cijeni od 180 kn u jednoj priv. body building apoteci (Mošćenica, Sisak) što je do sada najeftinije. Koje li ironije, tražim ga posvuda preko neta a isti mogu nabaviti 5 km od kuće
    Posljednje uređivanje od Polo : 20.11.2011. at 15:52

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

jelena 30 imaš PP

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Bog ekipa!!!Nešto me jako zanima , pa sam htjela vidit šta vi mislite o tome!!
    Spermiogram mm je varirajući od asthenozoospermije do azoospermije. Prvi spermiogram, prošle godine u lipnju - asthenozoospermija ,Nismo uzimali ništa jer je tako preporučio naš MPO liječnik, kaže IVF-ICSI je jedino rješenje.
    Slijedi prprema za postupak u listopadu. Na moj zahtjev odlazimo na provjeru spermiograma prije postupka, jer mi se bilo glupo bockat 20 dana, a da nismo netom prije provjerili kako stoje stvari u tom mjesecu. Dijagnoza - azoospermija-
    Odmah odlazimo kupiti bioastin i dopabean i nakon mjesec dana ponovno nađeni spermiji. Odlazimo na IVF-ICSI koji završava trudnoćom , no međutim spontani u 10 tt. Svi nalazi pokazuju da je s nama sve ok, pa smatram da je greška loša kvaliteta sperma . Tada još nismo bili na IMSI metodi, jer se još nije primjenjivala u toj klinici.

To je bilo u veljači ove godine. U lipnju ponovno radimo spermiogram , opet azoospermija, ali nismo uzimali ništa. Nakon toga krećemo sa profertilom , kojeg mm pije 5 mjeseci, dopabean 3 mjeseca i folna kiselina. Našli smo doktora koji nam je savjetovao klomifen 6 mjeseci, on smatra da bi se nakon toga trebali pojaviti spermiji. KlomIfen smo pili 70 dana , napravili spermiogram dok ga je pio i spermiogram opet azzo. Nazvali g. Miju iz Solina koji nam je rekao da klomifen zaustavlja proizvodnju i da se tek rezultati mogu vidjeti nakon 20 dana od prestanka uzimanja klomifena.
    Sad mene zanima , ako je nama profertil pomogao, da li će se to moći također tada vidjeti.

Malo sam skeptična oko tog klomifena i odlučili smo ga više ne uzimati, to nam je preporučio i g. MIJO a i taj doktor je rekao da s klomifenom ako uopće djeluje spermiji pojave, ostaju neko vrijeme i više ih se ne može dobiti.
    Evo uzimamo već mjesec dan bioastion , c vitamin i folnu pa ćemo provjeriti spermiogram za mjesec dana, jer se nadamo da će uspjeti nešto biti od profertila i bioastina a da se nije moglo pokazati zbog klomifena. Inaće hormoni ok.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Marina25

Nakon tvog iscrpnog izlaganja, evidentno je, a nakon svih postova na ovom forumu, da jednostavno nema pravila. Svi se borimo i za svakog individualno nešto pomaže. Nekome klomifen, nekome tribestan, nekome razni vitamini, a nekome ništa pa dođu do bebača. Zato mislim da treba slušati liječnike, a kada dođete na zid u roku mjesec dana kao ja, onda ih s oproštenjem odj..... i krenuti malo po malo sa raznim pokušajima, jer strašna je činjenica da u HR najbolji liječnici kažu nakon 1 mj. priče i pregleda da nema tretmana ni mogućnosti. Zato svi koji imaju iskustva s dobrim liječnicima koji žele pomoći, kao i sa alternativnim iskustvima neka se jave na ovaj forum. Puno pozdrava. Vaš Polo!!!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Polo, nadam se da ćete uspjeći naći neko rješenje.Znam kako vam je i ja na Vašem mjestu ne bi odustala bez pokušaja da išta provam napraviti.

argrh avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nakon apsolutne nule, bez stanica spermatogeneze, nakon visokog FSH , terapija klomifenom u trajanju od 9mjeseci je kod mene dovela da ih ima cca 5mil u nativnom ejakulatu-poanta, za klomifen je klinički ispitano da u prosjeku djeluje na 1/3 muskaraca, sluzi za povecanje hormona testosterona i slobodnog testosterona koji su bitan cimbenik proizvodnje spermija i stanica spermatogeneze.FSH je u biti samo marker koji pokazuje da nesto nije uredu, a sve ostalo podrzavam doticna misljenja, na svakoga nesto djeluje pozitivno...da spermiji nestanu nakon nekog vremena koristenja klomifena, nisam siguran, jer ja ga nekoristim cca- 1god i spermiji iz ciste azoospermije su doveli da ih u konstantno imam u nativnom ejakulatu sto neznaci da ce isto biti i kod nekog drugog...
    lijep pozdrav

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

polo
    pola kile cesnjaka se oguli i skuha u litri crnog vina te procjedi pa se pije dvije kasike ujutro i dvije navece.
    nisam probala al sam cula da je djelotvorno.

tuzna
    mog mm lijeci embriolog iz mediko s i urolog dr hajder. mi smo iz banjaluke i mogu ti reci da gdje god smo pokucali svi su nas lijepo primili i ohrabrili. inace moj mm je radio punkciju i nadjeno mu je 5 komada jednim malim ubodom tj punkcijom. ali nas embriolog hoce da nadje bar jednog vani jer prema njenim rjecima to povecava sansu vto, a i nezeli da ga vise bode jer gdje god ubode na tom mjestu se stvara oziljacno tkivo koje nema funkciju vise. a dr hajder nam je rekao da nam je sad prioritet napraviti bebu pa ce onda dalje da eksperimentise i trazi uzrok i nastavi lijeciti. kod njega nije opstruktivna a i hormoni svi su idealni. cekamo sad da zavrsi sa menopurom pa pocetkom februara ulazimo u postupak.
    trenutno pije antibiotike krenuo je uzimati menopur 3 puta sedmicno, pije ortomol fertil plus, maticnu mlijec te ishranu smo promjenili skroz, te najvaznije nema vise stresa .

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

polo
    zaboravi napisati ti da pije 10 dana doksiciklin pa posle 3 dana sumamed, ovaj koktel ako ista ima od baja ima da pobije. a planiram mu ukljuciti sad i to vino sa cesnjakom , pa sumnjam da ce nakon toga ista ostati ako ima ista od bakterija.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Angrh

Nakon koliko vremena uzimanja klomifena su se pojavili spermiji?Pozdrav!!

argrh avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

MARINA25
    Nakon cca 2,5mjeseca Klomifena (ponedjeljkom,srijedom,petkom), prvi spermiogram kontrolni je pokazao da u nativnom ejakulatu nema spermija,ali u 1/10 taloga centrifugata se pojavilo 50-60 spermija pokretljivosti 50% osrednje do dobre. Nakon 3,5 mjeseca, u nativnom ejakulatu opet nista,ali je izvanredan porast testosterona (34,7) i opet u centrifugatu se pojavilo 30-ak spermija losije pokretnih. Nakon 5 mjeseci Klomifena, u nativnom ejakulatu se pojavilo 0,5mil/ml spermija...
    Sve ostalo vidim da nemogu primiti niti poslati pp, ali se nezelim ni "igrati" doktora, samo cu prenijeti svoje iskustvo, te misljenja doktora koji se bave tim podrucjem muske neplodnosti, ali, naglasavam, vezano striktno uz moje zdravstveno stanje od pocetka do danas. mail neznam smijem li ostaviti, ali cu nastojati napisati dovoljan broj postova da se moze kontaktirat na pp ako te nesto jos zanima.
    lijep pozdrav...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •