-
ljudi,u HR i BiH niko ne lijeci azoo.(uglavnom) medutim,po Srbiji dr.-i pokusavaju,daju sve od sebe.
ja definitivno zelim pokusati...mislim da bi hormonska terapija jedina mogla mozda dati neki rezultat.
evo,ja sam preko jednog srpskog foruma upoznala zenu,ciji muz ima azoo,fsh oko 15(ref max do 12), biopsija_spermatocite tipa A i B.
nakon toga neki cajevi,pa onda kod nekog dr u Bg koji je dao Menopure 2 puta sedmicno 3 sedmice,pa onda andriol(testosteron) vit B,C,E,cink....to je bilo u maju.onda sus e pojavile te spermatocite u ejakulatu,ali opet nije bilo spemrica.nisma bas sigurna da l je i dalje primao terapiju manopura ili je pio samo vitamine i cajeve neke,uglavnom,covjeku neki dan nasli 15 spermija u ejakulatu...
a neki dr u austriji,koji radi sa schlegelom,rekoa da nema sanse nikad ni za sta!
ja sam kontaktirrala preko jedne cure dr u BG(ne tog,ali isto jednog koji daje hormonsku terapiju,tj bar pokusava lijeciti azoo) i dao je mm andriol 3x40mg dnevno +2x25mg klomifena. licno sam pricala(jos prije godinu)sa curom iz BG cijem je muzu ta terapija pomogla,ali i nmuzu njene prijateljice,koji ma biopsiji nije imao nista, a poslije sndriola i klomifena ,pojavili se milioni spermica.
ja znam da j esvaki azoo slucaj,slucaj za sebe.ali,ja zelim,moram pokusavati...iskreno,ne vjerujem u cajeve,pa cak ni vitamine,kad je azoo u pitanjua,ali nekako,ne znam zasto,vjerujem(makar malkice) da hormonska terapija moze mozda podstaknuti nastanak pokojeg spermica,koji je vec zapocet u sjemenom kanalicu....mene licno brine samo sto je kod mm pisalo na nalazu biopsije da je tkivo uglavnom fibrozirano,osteceno,a znam da je potrebno zdravo tkivo(je l tkivo,sta vec?!) da bi nastali spemriji...
uglavnom,ja bih bila presretna da se u ejakulatu pojavi 1 spermij,nekako mi jelogicno da ,ako ima1 u ejakulatu, vjerojatno ima nesto vise u testisima.
et,ljudi,svim zelim puno srece,bas na m treba sreca u ovoj borbi
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma