-
Bog ekipa!!!Nešto me jako zanima , pa sam htjela vidit šta vi mislite o tome!!
Spermiogram mm je varirajući od asthenozoospermije do azoospermije. Prvi spermiogram, prošle godine u lipnju - asthenozoospermija ,Nismo uzimali ništa jer je tako preporučio naš MPO liječnik, kaže IVF-ICSI je jedino rješenje.
Slijedi prprema za postupak u listopadu. Na moj zahtjev odlazimo na provjeru spermiograma prije postupka, jer mi se bilo glupo bockat 20 dana, a da nismo netom prije provjerili kako stoje stvari u tom mjesecu. Dijagnoza - azoospermija-
Odmah odlazimo kupiti bioastin i dopabean i nakon mjesec dana ponovno nađeni spermiji. Odlazimo na IVF-ICSI koji završava trudnoćom , no međutim spontani u 10 tt. Svi nalazi pokazuju da je s nama sve ok, pa smatram da je greška loša kvaliteta sperma . Tada još nismo bili na IMSI metodi, jer se još nije primjenjivala u toj klinici.
To je bilo u veljači ove godine. U lipnju ponovno radimo spermiogram , opet azoospermija, ali nismo uzimali ništa. Nakon toga krećemo sa profertilom , kojeg mm pije 5 mjeseci, dopabean 3 mjeseca i folna kiselina. Našli smo doktora koji nam je savjetovao klomifen 6 mjeseci, on smatra da bi se nakon toga trebali pojaviti spermiji. KlomIfen smo pili 70 dana , napravili spermiogram dok ga je pio i spermiogram opet azzo. Nazvali g. Miju iz Solina koji nam je rekao da klomifen zaustavlja proizvodnju i da se tek rezultati mogu vidjeti nakon 20 dana od prestanka uzimanja klomifena.
Sad mene zanima , ako je nama profertil pomogao, da li će se to moći također tada vidjeti.
Malo sam skeptična oko tog klomifena i odlučili smo ga više ne uzimati, to nam je preporučio i g. MIJO a i taj doktor je rekao da s klomifenom ako uopće djeluje spermiji pojave, ostaju neko vrijeme i više ih se ne može dobiti.
Evo uzimamo već mjesec dan bioastion , c vitamin i folnu pa ćemo provjeriti spermiogram za mjesec dana, jer se nadamo da će uspjeti nešto biti od profertila i bioastina a da se nije moglo pokazati zbog klomifena. Inaće hormoni ok.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma