-
danijela
ja koliko sam citala da jedino mozete ici negdje vani gdje rade tese+icsi s tim u kliniku koja ima mogucnosti da odredi dnk spermatozoida i da vam naprave curicu, nisam sigurna al mislim da na podruciju balkana niko to ne radi.skupljajte pare i idite vani po svoju curicu.
-
Bili smo jutros na Rebru, dr. Begović nam je potvrdio ono što smo već znali (zahvaljujući internetu i forumima), a to je da je problem genetski (došlo je do mutacije gena na y kromosomu prilikom začeća) i da pomoći nema. Zbunilo ga je kad smo mu rekli da je jednom u ejakulatu nađen jedan pokretni i jedan nepokretni spermij jer po njegovim riječima to je nemoguće. Tada je popustio pa je rekao da kad bismo i išli na umjetnu oplodnju (u slučaju da bude plivača nakon biopsije testisa), to ne bismo mogli napraviti u Hrvatskoj (kao što napisa boss) i spomenuo nam je problem s muškim potomstvom (što smo isto već prije znali). Uglavnom, uputio nas je na VV, a tamo su nam već rekli da nam oni više ne mogu pomoći.
Pa, evo sada dva konkretna pitanja:
1) Zna li itko koje su to klinike u Europi koje rade dna analizu spermatozoida prije umjetne oplodnje?
2) Poznajete li ikog tko ima istu dijagnozu (mikrodelecija y kromosoma) i ako poznajete, voljela bih čuti iskustva s biopsijom testisa i sl.
I na kraju, hvala vam svima na iskustvima koja dijelite na ovom forumu jer smo zahvaljujući vama uvijek bili korak ispred doktora. Kad je mm prvi put bio kod dr. Peroša na VV ovaj mu je rekao da nikad nije imao tako informiranog pacijenta.
Pozdrav!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma