Ljudi, pa ja nisam ni znala da se na Rebru bave muškom neplodnošću. Mislim, i tamo se može ići kod endokrinologa, ali što ti on može više reći ili napraviti nego oni na VV. Mi smo bili na Rebru na genetskom savjetovanju i dr. Begović nam je vrlo smireno objasnio da je problem genetski i da tu nema pomoći te da nam predlaže usvajanje. Tek nakon našeg inzistiranja, rekao nam je da možemo otići na biopsiju, ali da su šanse za uspjeh skoro nikakve (na faci mu se vidjelo da misli: nadanje ludom radovanje). Prije njega taj isti nalaz vidio je dr. Peroš s VV i s puno više entuzijazma nam je rekao da ništa nije izgubljeno i da svakako napravimo biopsiju pa ako se nađe spermija, postoji mogućnost za umjetnu. MM jedino ima loša iskustva s Lučingerom, on ga je ubio u pojam i bacio u depresiju, a Peroša jako voli jer ima dojam da mu je stvarno stalo i puno je topliji kao osoba. A budimo iskreni, naravno da su svi oni poprilično hladni jer im je to profesija i to rade svaki dan pa su sve već čuli i sve već vidjeli, a budući da se kod nas ne rade sve te sofisticirane metode potpomognute oplodnje, logično je da nam oni ne smiju reći da idemo u Prag ili Belgiju. Nama je Peroš rekao da moramo ići na biopsiju i PGD te da se to u Hrv. ne radi i da nam oni na VV više ne mogu pomoći. I to je to, to će ti reći svaki doktor u Hrv. Jedino što je stvarno istina i što sam i ja čula više puta je to da se oni ne žele baviti težim slučajevima neplodnosti jer im to kvari prosjek i jer je manji postotak za uspjeh. Ali pitam ja vas tko se uopće u Hrvatskoj želi baviti težim slučajevima neplodnosti u državnim klinikama?