Stranica 24 od 85 PrviPrvi ... 1422232425263474 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

malena
    ako su kod mog nasli sa istim takvim nalazima ma nace i kod tvog garant, mada ako vec idete na biopsiju obavezno zaledite uzorak , da ga kasnije nebi opet morali sjeci, tj nemojte raditi u dijagnosticke svrhe vec nadjite kliniku koja ima mogucnos smrzavanja.
    p.s. uzivajte i bez stresa pretjeranog.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure,ev mail predstavnika Bahceci klinike u sarajevu(na pitanje ko ce od dr.-a raditi, hoce bit MICRO u Sa ,te hoce li Dr Emre licno dolaziti u sarajevo):

"Mi cemo raditi kompletne tretmane i operacije koje su vezane za ovaj problem,

Zamzavat cemo i embrije i cuvati ih.

Sto se tice cijene usluga ovdje ce biti dosta jeftinije nego u Istanbulu,
    sacekat cete jos malo da mi zvanicno zavrsimo citav posao oko otvaranja
    objekta i dobit cete precizne podatke.

Dr Emre ce raditi sa muskom populacijom pacijenata, embriolog i glavna
    sestra su iz Turske. Glavni ljekar na klinici je nas dugogodisnji ljekar,
    specijalista za infertilitet i posebno teske slucajeve, dr. Enver Ali
    Kurt, iz Istanbula."

cini mi se solidno ,stavise,cini mi se savrseno!!!

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Na takve vijesti mogu samo skakati sa svim ''smajlicima"'

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Da, to smo i mi planirali. Klinika u kojoj radimo biopsiju, radi i zamrzavanje uzorka. Ja se nekako nadam da ce nesto da nadju.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pridružujem se i ja

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Da, planiramo da zamrznemo uzorak, naravno pod uslovom da nesto nadju, mada dr nije bio bas najpozitivniji tako da nisam ni ja.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Tuzna ovo je odlicna vijest nadam se da ce raditi i mikro tesu u sarajevu,jer smo i mi iz ze do kantona kao i ti.pozzz

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nela 86,da radit ce microTESE u sarajevu,pitala sam

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Svi vi koji ste u prilici da idete na Micro Tese proceduru ja vam preporucujem da dok cekate pokusate sa bilo kojom vrstom tretmana koja bi mogla da vam poveca sanse na Micro Tese, pa makar to bilo i 5% sanse.
    Mislim na hormonsku terapiju, uklanjanje varicocele ili slicno.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da,i ja sam istog misljenja.
    ja i mm takode laniramo microTESE odraditi,to nam j ejos jedina mogucnost,al ne zelimo ici dok ne rpobamo nesto, bio je prvo ezerex,nolvadex i profertil 3 mjeseca,pa sad andriol i klomifen,pa ce nam dr jos dati i menopur, tek nakon toga pristajemo na micro. smatram da cemo ovako sebi povecati sanse,nisam htjela da idemo na micro,pa da se sutra pitam :a,sta da je prije operacije pio nesto?mozda bi nesto podstaklo spermatogenezu....
    ovako znam da smo sve dali od sebe

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa Vidi poruku
    da,i ja sam istog misljenja.
    ja i mm takode laniramo microTESE odraditi,to nam j ejos jedina mogucnost,al ne zelimo ici dok ne rpobamo nesto, bio je prvo ezerex,nolvadex i profertil 3 mjeseca,pa sad andriol i klomifen,pa ce nam dr jos dati i menopur, tek nakon toga pristajemo na micro. smatram da cemo ovako sebi povecati sanse,nisam htjela da idemo na micro,pa da se sutra pitam :a,sta da je prije operacije pio nesto?mozda bi nesto podstaklo spermatogenezu....
    ovako znam da smo sve dali od sebe
    Tuzna kakvi su nalazi kod TM?

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hormoni svi OK (spolni + hormoni stitne), osim inhibina koji je 25 (50-250). genetske pretrage OK(kariogram i mikrodelecija y hromozoma).
    kako su hormoni oduvijek bili OK, dr Vlaisavljevic nam je 2007. godine,kad smo isli na biopsiju, rekao da ce to sve biti OK.
    na biopsiji utvrđeno da je tkivo fibrozirano(i to me nekako najvise brine), u jednom uzorku(ne pise iz kojeg testisa) nije naden nitit psermij,niti zaceci spermija.
    u drugom uzorku iz drugog testisa nadene spermatogonije i spermatocite. dakle,bilo je zacetaka u jednom kanalicu.
    dakle,uzroka nema, niti nam je iko znao objasniti zasto se to desilo..niti sta da ocekujemo dalje....

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

tuzna vidim da i ti, u stvari tvoj muz, pocinjes sa menopurom , ja nesto polazem velike nade u njega jer bar ovdje na nasoj klinici se pokazao kao efikasan kod azoo sa normalnim fsh i lh. i ja mislim da prije sjeckanja testisa treba sve pokusati bar ako imas vremena tj. ako te godine ne stizu.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma,da....pricala sam vec kako sam se ja odlucila na to. naime,pricala sa curom ciji je muz imao iste nalaze(cak i biopsije) kao mm i nakon terapije andriolom i menopurima,punkcijom nasli 16 spermija.
    sad cekam da mm odradi taj spermiogram(na koji nam se.by the way,nikako ne da,jer znam d anece biti nista,a dr insistira...) i da javimo da nema nista,te da nam da menopur.
    boss,je li tm primao menopure?ako je,koliko?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

prima ih evo vec 3 sedmica krajem januara cemo odraditi kontrolni spermiogram pa cemo vidjeti, pisala sam vec jednom al cu ponoviti kad je on trebao poceti primati zavrsio je neki momak sa terapijom i i dobio nalaz normospermija, i dosad su svi na nasoj klinici dobro reagovali na menopur pa valjda ce i on. jedino sto sam skontala da niko nije primao ovako veliku dozu kao sto se kod nas daje, nasi propisuju 3 mjeseca i to po 3 puta sedmicno , a citala sam po forumima da ih vecina prima 3 sedmice i to jednu do dvije sedmicno.e sad da li je to do doze pa ovdje svi reguju na njega neznam al znam da ko god je do sada primao pojavili su mu se u spermi .
    a sto se tice spermiograma ni nama se neda raditi mi od maja mjeseca nismo jos ponovili ni jedan, jednostavno nekako nam se ne gledaju opet one slike na kojima je sve prazno i sivo sa par leukocita.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a,kazi jeste li radili hormone'?ok su?
    stvarno je doza velika.meni su rekli sve ukupno 8 menopura da primi taj neko ko se lijeci....a,ta doaz tm je dosta velika....dakle,tm je/ce primiti oko 30 menopura?!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

kod nas su hormoni ok , testisi normalni , ma sve idealno al ih nema u spermi.i ja sam citala da po srbiji daju mnogo manju dozu tako nesto po 8 do 10 komada. a nasi daju bas udarnu dozu nisam racunala koliko ce ih primiti al znam da ce nas to kostati oko 1000 evra, pa moguce da i zbog tolike doze menopura svima se dosad pojavilo i to mnogo spermatozoida.
    moje misljenje je neka ih i prima i toliko samo da ga opet ne moraju bosti i sjeckati.
    fsh je kod njega 2,1 ,a lh 6,5

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bas mu je nizak fsh...kod mo gje oko 6 i lh i fsh.a genetika?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

to nismo radili jer niko nije ni spominjao , mozda zato sto su mu braca puna spermatozoida, a mozda za to sto ih je i on imao prije godinu i po , pa zato misle da je genetika u redu.
    pa i nije nizak fsh donja granica je 1,5 a gornja 12 , tako da je po vrijednostima fsh u redu, jeste blize donjoj granici al svejedno menopur ce ga sada podici.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma,da,nisma ni mislila da je nizak ispod granice :D
    nisam odavno cula d aneko ima fsh oko 2,bilo da je muskarac ili zena.
    uglavnom,vi cete sigurno naci spemrije,on ih je vec imao ....sretno vam!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da li mislite da bi i jedan od vasih doktora propisao ili Klomifen ili bilo kakvu drugu terapiju nekome ko ima visok FSh?
    Mom muzu je 33
    Ali mu se testosteron smanjio u duplu od kako je radio Micro Tese, pa zato pitam.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zasto se smanjio testosteron?
    osim toga,ima neko da je malo bolje upucen,sta najbolje pokazuje stanje testosterona u organizmu:testosteron,free testosteron,androstendion ili dihidrotestosteron?
    ja nemam pojma o tome...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kazu da se obicno i smanji posle Tese procedura zato sto je to otklanjanje celija u kojima se proizvodi testosteron.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Bog ljudi!!! Zanima me da li je itko od vas uzimao menopure na svoju ruku, ili da se obratimo doktoru, inače hormoni ok. Provat čemo još sa čajem od g. Mije pa ako to ne uspije, mislili smo provat. Imali smo spermije i sada opet ništa.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jeli ovaj menopure samo ko ima nizak fsh?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Koliko sam ja razumijela, menopur bi trebao djelovati samo za one kojima su hormoni ok.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

menopur se daje samo onima sa niskim fsh i onima kod kojih su hormoni u redu tj normalni.
    marina niko nije uzimao menopur na svoju ruku, jer ipak sa njim se dize vrijednost hormona koliko sam ja skontala, najbolje ti je popricati sa urologom oko te terapije, nisu bas hormoni za igranje.
    kod nas daju i sa normalnim hormonskim statusom jer kao pomaze, i on se daje 3 mjeseca prije vto jer on samo privremeno vraca spermatozoide.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Hvala boss!!!Ukoliko se uzima tri mjeseca prije postupka, da li se uzima tri mjeseca u komadu ili samo nekoliko tjedana.Da li se uzima svaki dan? Želim se prije dobro informirati na forumu , prije nego i spomenemo liječniku, jer iz iskustva smatramo da smo im samo broj i ukoliko vide da i malo pojma imamo, pristupe drugačije.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

kod nas je malo drugacije , u srbiji valjda uzimaju 8 do 10 komada i to 3 sedmice otprilike dva puta sedmicno, a ovi kod nas daju 3 mjeseca i uglavnom 3 puta sedmicno.ili znaju dati 2 mjeseca po jednu sedmicno a treci mjesec po 3 puta sedmicno.
    i to je bas neka udarna doza , sad cija je terapija bolja ne znam al znam da ova nasa uzasno puno kosta, otprilike ko pola postupka.i koliko sam skontala da kad ih dobijes taj efekat je kratkog dejstva da ponovo se nakon odredjenog vremena vraca na staru dijagnozu i zato ih daju pred postupak da bi imali ih svjezih i dobrih za postupak.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Agrh-u je propisao klomifen iako je imao 15,1, a meni sa 15,9 kaže da neće biti učinkovito iako je agrh-u dobio spermatogenezu. Mislim da su doktori u k... po tom opitanju!!!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ja smatram da je spas naći nekog doktora koji će se zauzeti za tebe. Mi na takvog još nismo naišli, Da li netko zna možda nekog jako dobrog endrologa, koji se bvi s ovim i ima iskustva sa raznim slučajevima. Mi smo bili po Splitu i imali osjećaj da te se samo žele riješit.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

polo promjeni doktora ako nisi zadovoljan sa njim,nadji sebi drugog doktora nisu svi doktori istog misljenja.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Danas sam zvala dokotra da vidim dali muz treba i dalje da koristi inekcije i rekli su da korsiti

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Boss promijenio sam i privatne i državne, na pametnog ili dobrog naišao nisam ;(

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

koliko dugo su oni kod kojih su se pojavile stanice spermatogeneze uzimali klomifen? mm je uzimao klomifen i andriol i po nalogu dr juce morao raditi s-gram.
    naravno,samo nule,ali je biolog koji je gledao uzorak rekao da su svi parametri savrseni (tipa viskozitet i ne znam sta jos sve) i da je stalno ocekivao da ce naci spermije u iducem krugu (radi po staroj skoli-pregleda uzorak p onekakvim krugovima,pojma nemam)

sad dr hoce punkciju,ja nisam bas za...voljela bih prvo menopur,pa onda punkciju...sta vi mislite?
    na svoju ruku smo uradili inhibin,cekamo nalaze u ponedjeljak.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

tuzna ja mislim da ti je pametnije poslije menopura raditi punkciju, jer mozda mu menopur pomogne pa ga nebudu morali ni bockati.drzim ti fige da ce se popraviti.
    nego kod nas izgleda da ide iz krajnosti u krajnost, sinoc je sperma bila ekstremno gusta , takonesto jos nisam vidjela. od vodene dosli smo do ekstremno guste tako da vise nemam pojma kakva bi trebala biti normalna.al mi nekako izgleda da smo otisli u drugu krajnost sto se tice gustoce. mozda cete reci da nisam normalna u sta gledam i sa cim se ja opterecujem.
    polo nadji nekog ko je imao slicne nalaze kao sto su tvoji i ko je dobio terapiju pa se raspitaj kod koga su isli, to ti je najpametniji nacin da dodjes do dobrog doktora, a ako treba izmjenjaj ih sve. nisam sigurna al cini mi se da sam skontala da ih je i tuzna izmjenjala dosta dok nije nasla ovoga koji je sada lijeci.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Tužna, draga di ste radili inhibin? Ja sam htjela da ga izvadimo u Splitu , ali nakon 10 poziva po bolnicama , saznala sam da to nitko ne radi i da uopće ne znaju šta je to. Da li znate nekoga tko ga je vadio u Splitu, ili se izvadi krv , pa ju laboratorij šalje u Zg?

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Vidim ja da vasi dr pokusavaju da kod vas do spermica dodju pomocu nekih lekova, a zasto nas odmah salju na biopsiju? Mislila sam da je zbog dobrih hormona, ali citajuci vase postove vidim da to bas i nije tako... Doduse pio je Klomifen, ali su nam bez obzira na to rekli da radimo biopsiju.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

marina,mi radimo inhibin u bg. izvadimo krv u epruvetu bez reagensa,spakujemo i saljemo za bg. tamo kosta 17 e inhibin

pitala sam nedavno u bolnici mogu li raditi hormone tako,rekli d amoze,hormoni se i rade iz krvne plazme.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sto se dr tice....da ,nasli smo dr,ali evo opet nam se misljenja ne slazu.kaze ond a sad nakon andriola i klomifena,i nula na spermiogramu,radimo punkciju,ja bih radije nakon menopura,pa cemo vidjeti gdje cemo se naci i kako.sad cekam do 14.12. misljenje jos jednog ljekara iz bg.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Tužna, slažem se s tobom u vezi pokušaja s menopurom. Mi to također planiramo ukoliko ništa ne nađemo. Ipak treba provati sve prije punkcije i biopsije.Sretno!!!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Tužna , koliko dugo ste uzimali klomifen?

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uzimao je mm od februara do kraja aprila ezerex.profertil i nolvadex(sto je isto kao i klimifen,ako sam skuzila dobro)
    onda je trebao uraditi inhibin(dakle,ni punkciju ni biopsiju,samo inhibin da se vidi da li je porastao-to je trazio tadasnji dr.-to nije ovaj koji nas sad lijeci) ,ali je dobio uzasnu upalu krajnika,tako da je brinuo oko toga 20-ak dana i nismo ni uradili inhibin.
    onda sam supila u kontakt sa ovim dr i evo 3 mjeseca je pio andriol(testosteron ) i klomifen.
    nule i dalje na spermiogramu,ali bolje nisam ni ocekivala.
    ja bih htjela probati i menopur,pa onda punkciju i eventualno microtese(svakako nam je microtese zadnja opcija kako god bude)
    ali,ovaj dr sad insistira na punkciji,koa nema smisla menopur ako u testsisima nema stanica spermatogeneze,a ja opet mislim da mormao pokusati sta god ta punkcija sad pokaze...

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

marina25,isprazni inbox

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Jesam!!

argrh avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa Vidi poruku
    koliko dugo su oni kod kojih su se pojavile stanice spermatogeneze uzimali klomifen? mm je uzimao klomifen i andriol i po nalogu dr juce morao raditi s-gram.
    naravno,samo nule,ali je biolog koji je gledao uzorak rekao da su svi parametri savrseni (tipa viskozitet i ne znam sta jos sve) i da je stalno ocekivao da ce naci spermije u iducem krugu (radi po staroj skoli-pregleda uzorak p onekakvim krugovima,pojma nemam)

sad dr hoce punkciju,ja nisam bas za...voljela bih prvo menopur,pa onda punkciju...sta vi mislite?
    na svoju ruku smo uradili inhibin,cekamo nalaze u ponedjeljak.
    ja pio klomifen točno 9 mjeseci i sad spermiogram kaze da ih ima 5.0mil/mil, nepijem klomifen već oko 10mj, ali sad pijem profertil pa ću ti uskoro i taj rezultat reći. Azoospermija bez stanica spermatogeneze, bez sertolijevih stanica, bez spermatozoida u početku, ali ću ponoviti, sve je individualno.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Angrh, nakon koliko vremena uzimanja klomifena su se pojavili spermiji?

argrh avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj MARINA25 prvotno napisa Vidi poruku
    Angrh, nakon koliko vremena uzimanja klomifena su se pojavili spermiji?
    već sam ti odgovarao,ali evo copy/paste:
    MARINA25
    Nakon cca 2,5mjeseca Klomifena (ponedjeljkom,srijedom,petkom), prvi spermiogram kontrolni je pokazao da u nativnom ejakulatu nema spermija,ali u 1/10 taloga centrifugata se pojavilo 50-60 spermija pokretljivosti 50% osrednje do dobre. Nakon 3,5 mjeseca, u nativnom ejakulatu opet nista,ali je izvanredan porast testosterona (34,7) i opet u centrifugatu se pojavilo 30-ak spermija lošije pokretnih. Nakon 5 mjeseci Klomifena, u nativnom ejakulatu se pojavilo 0,5mil/ml spermija,nakon 8 mjeseci Klomifena, u nativnom ejakulatu ih je bilo 5.0mil/mil, poslije toga više nisam radio nijedan kontrolni spermiogram, a taj zadnji je bio u 8mj, pa smo išči u postupak ICSI.. Sad po savjetima dr pijem profertil, pa ću iza nove god uraditi još jedan kontrolni spermiogram i vidjeti rezultat nakon njegove (profertil) terapije da li ima još "većeg" pomaka...
    lijep pozdrav

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Da, sorry!!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Angrh, kakvi su ti hormoni bili?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor