-
Sos zao mi je ali gurajte naprijed. Jeste napravili y- mikrodelecije i inhibin? Nama je konkretno dr u Pragu rekla da oni uopće ne bi radili biopsiju već se eventualno, ovisno ova dva nalaza, radi Microtese zbog invazivnosti. Dobro se raspitaj. I uopće ne kuzim zašto nm šalju na biopsiju? A nisam sigurna da li u slo možete zalediti u slučaju da nesto nadju....
-
Rominka,
Inhibin b smo radili, tačnije izvadio je krv, nalaz bi trebao biti gotov sledeće sedmice, a kariogram i mikrodelecije će valjda odraditi sledeće sedmice, ne znam koliko ćemo to čekati. Rade li microtese u Pragu? Je li tvoj muž to radio? Ja sam mislila da sad sačekamo te nalaze i nalaze hormona štitne,pa da vidimo šta dalje. Naš doktor nam predlaže ili Prag ili Maribor, a za Sarajevo bi morali sami plaćati. Ma ne znam ni sama šta da radimo. MM je najveći problem izostanak s posla, a mene to onda još više nervira, kao da ova siutacija nije dovoljno loša. Zato me i interesuje koliko to sve traje.
-
sos15 kod nas u Hrvatskoj ti još nitko ne radi bijopsiju (Tese) sa pohranom eventualno pronađenog materijala (samo dijagnostički znači i ako nađu nešto nema zamrzavanja za što ne vidim nikakvu svrhu pošto je to dosta invazivna metoda), trebali bi početi na Rebru "uskoro" a o to uskoro njima traje od 9mj prošle godine.
U Sarajevu ima jedna klinika istanbulska klinika "Jinemed" ali ne znam da li rade MicroTese, a Bacheci klinika također iz Istanbula na koju će dolaziti dr Emre B. raditi MicroTese bi se trebala otvoriti isto u BiH uskoro (poslao im email u petak i jučer mi odgovorili da će uskoro, papirologija)
Pozdrav
-
mm pise u histopatoloskom da su nadjene spermatocite prvog reda i da su prisutne leydigove celije u uobicajenom broju,e sad mene buni ovo spermatocite prvog reda ima neko da mu je slicno pisalo u histopatoloskom nalazu?
-
mi smo biopsiju radili u jevremovoj o svom trosku i mm je istog dana dosao kuci,intervencija je trajala pola sata sa pripremama,a histopatoloski smo cekali sedam dana.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma