evo maila Jinemed klinike (istanbul),koja ce raditi(ja mislila vec radi) na Cengic Vili u Sarajevu:
"Poštovanje ,
Želimo da Vas obavijestimo da naša klinika počinje sa radom u prvoj sedmici APRILA!
Ukoliko želite da se informišete ili zakažete termin, možete nas kontaktirati na br:
387 61 906 209 ( Ebru Basara )
387 61 553 411 (Berina Hurlov )
Srdačan pozdrav!"
oni su rekli meni u mailu,izricito sam pitala,rade microTESE i oni(cak je neko napisao da su skloni probati i neku terapiju prije micro...bahceci nije u tom folu).
po ovom pitanje,evo naseg iskustva:....on bi dao preporuku za Prag ili Maribor ....
MARIBOR: rade TESE, kostalo nekad prije 5 godina oko 500 e sa zamrzavanjem(ako nema nicega,onda je oko 350e.) bili smo svega 4 dana(jedan prije zahvata,dan zahvata i mozda jos 2 dana-kod prijatelja so boravili,pa smo mogli) mm se osjecao relativnod obro,malo vrucice i to je to. dobijes PH nalaz-i danas to smatram najvaznijim nalazom koji imamo.
PRAG: PRONATAL-rade meki mesa/Tese zahvat.ni dan danas ne znam staj eto,ali microtese nije milion posto.
razlika toga i biopsije u MB-u je sto nema PH nalaza, sto odmah kazu ima/nema psermija i rez je preko cijelih testisa,a u MB je bio samo mali,par cenata sirok rez. osim toga,oni naplate oko 900e, bez obzira ima li sta z azalediti ili ne(sto mi je od svega najveci apsurd)
Ne znam da li ova druga klinika(dr Lazarovska) radi MICRO?to jos nisam cula.
i Jinemed i Bahceci u Sarajevu ce raditi microTESE,pitala sam-ne bi nam valjda lagali...
![]()