-
888, ne znam odakle si, čini mi se iz Dalmacije ili Hercegovine. Ako si iz Hercegovine, ne znam kakav je tamo zakon, ali znam kako je u Hrvatskoj. Ta lista posvajatelja nije nikakva lista čekanja pa da se ide po redu, nego se biraju odgovarajući roditelji konkretnom djetetu, a ta odluka je isključivo na socijalnim radnicima. I sve mora ići preko državnih institucija, a ne preko vjerskih. Nama su rekli da je tendencija da se posvoji dijete iz što udaljenije županije što mi je potpuno logično. Nemoj da te obeshrabre niti birokracija niti priče, postoji puno pozitivnih primjera. Ja znam za jedan par koji je usvojio za tri mjeseca i nekoliko parova koji su usvojili u roku od godine dana.
Što se tiče Srpske, nekako sumnjam da kod njih postoji potpomognuta s donatorskom spermom, ali raspitaj se.
Mi smo odustali od svih kombinacija potpomognute izvan Hrvatske jer nemamo financijskih mogućnosti, a i šanse su toliko male da nam se ne da prolaziti opet toliko razočarenja.
Ako ste rekli roditeljima i najbliskijim prijateljima, to je za početak dosta. Ostalima možete, kad vas pitaju, jednostavno reći da imate nekih problema i da za sada ne možeš ostati trudna. Meni je bilo najgore kad su me moji učenici pitali želim li imati djece. Naravno da s njima ne želim pričati o svom intimnom životu, a opet moram im nešto suvislo odgovoriti. Rekla sam im da moram njihovu generaciju odraditi do kraja i da ih ne mogu sada ostaviti i otići na porodiljni. Oni su se osjećali jako važnima jer je ispalo da su mi oni važniji od privatnog života. Ne moram vam ni reći da sam imala knedlu u grlu dok sam im to govorila.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma