Najgore je što su na prethodnom spermiogramu našli dva nepokretna,pa sam se baš ponadala da ćemo napokon ući u postupak, kad ono opet ništa.
Da smo bar tad imali mogućnost da zamrznemo ta dva. Ljuta sam i na državu u kojoj živim i na sebe. Da smo bar tad otišli uraditi spermiogram negdje gdje mogu zamrznuti.
Sad mi ostaje samo nadati se da će ova terapija imati efekta.
Da, i nama su jednom našli jedan pokretni i jedan nepokretni. To je bilo samo jednom i poslije opet ništa. Što je najbolje od svega, nikom nije jasno kako su se i ta dva pojavila kad MM ima mikrodeleciju y-kromosoma, što smo naknadno saznali. .ebiga, loša sreća, loše zdravstvo, loše društveno uređenje i okruženje. Što je najbolje, oni su MM htjeli raditi biopsiju samo u dijagnostičke svrhe za što mi nismo htjeli ni čuti, raditi takvu operaciju samo radi dijagnoze-suludo!
I mi smo dobili u par navarata takvu "ponudu". To smo automatski odbijali. Sad ćemo vidjeti hoće li ovaj Pregnyl išta odraditi, ako ne onda mycrotese. Iskreno, ja baš nisam neki veliki borac. Divim se ljudima koji godinama pokušavaju, meni se poslednja godina samo svela na azoo, sanjam po noći nalaze koje trebamo odraditi, od jutra samo ganjam po forumima i doktorima, to jednostavno više nisam ja. Druženje sam svela na minimum (baš ono što moram). Ne znam koliko ovako možemo izdržati. Da mi je smo znati ima li svrhe sve ovo.
Nama su na zadnjem sg isto našli jedan nepokretan i ko zna hoće li ikad više! Sos15 tako sam i sama, povukla sam se, neide mi se nigdje jer kod koga bih god htjela svi imaju djecu malu, nije to meni problem,meni je drago zbog njih, ali svi pitaju šta ima kod nas, kad idemo ponovo za Zg, pa krenu tješit bez povoda, kao ma bit će, znam ja jedan par, nisu dugo imali djecu....uvijek isto, tak da smo smanjili ta druženja i to ne planski, nego nesvjesno. Stvarno što ti kažeš, dan mi se svodid na forume i teme o azoo.
Danči jel vi razmišljate o posvajanju?
i u doalbru i zlo, nemaš mi šta pričat tako ti je kod svakoga od nas, mislim ja sam se našla u tvojoj priči..sve su mi prijateljice il trudne il imaju malu bebu il planiraju trudnoću..al ne mora značit da oni nemaju neki drugi križ u životu, možda se nama čini da je nekome savršeno i ide sve po redu u životu ali nije to tako
a vi ste mladi, a kad se tako povučemo samo možemo sebi naškoditi
mi smo razmišljali o posvojenju, zvala sam u Međugorje al to su procedure koje treba proć, i puno parova čeka na posvojenje
a ako su se pojavili nepokretni spermi jednom pojavit će se ponovo, možda ovaj sperm hop pomogne ja imam nade da hoće pa ga možete naručit i vi il hormonska terapija
ko zna kakve planove ima s nama dragi Bog
samo nemoj padat u depresiju time samo odmažeš i svom mužu
sve sam ja to prošla
i u dobru i zlu oprosti što sam malo pobrkala slova u početku![]()
888 hvala ti, nisam ja u depresiji, nisi me dobro shvatila, mene smeta što nas stalno svi ispituju o tome. Normalno da svi imaju problema, nikom život nije savršen.
Ja sam prihvatila to i idemo dalje, nemislimo mi osustati, al nam je posvojenje opcija, ako nebude nade. Ja koliko sam čitala na ovom forumu, ne djeluje mi tako komplicirano, samo treba biti uporan i često ih zvati.
Cure jel ima koja od vas kojoj je testosteron kod muža u normali, sad čitam na temi potpom. u Sarajevu, da muževi dobiju neke injekcije za poddizanje testosterona. MM je ukupni testosteron 28,32(ref. 9,3-35), a slobodni 42,07(ref.31-147 za muškarce od 20-39 god), to je dobro jel?
Zna li neko od vas koja je razlika između slobodnog i ukupnog testosterona i šta mislite da li bi mm trebao uraditi i nalaz slobodnog ako je ovaj ukupni dobar?
i u dobru i zlu, kod mog muža testosteron je 13 a referentne vrijednosti su ( 5-30 ) to sam prepisala upravo sa nalaza. a za taj slobodni prvi put čujem ?
testosteron je u granicama normale mislim, i doktri mu nisu ništa na to rekli jedino da bi se mogle uključit injekcije za povećanje testosterona al to je ostalo na tome?
jel tvoj muž puši cigarete?
slobodni testosteron je izraz koji koriste frikovi teretane,to sma od njih cula.to nest ima veze sa uzimanjem steroida,povecavaju to pa se nabija misicna masa...odgovor mi je totalno na razini vrtica.a steroidi povecavaju taj slobodni testosteron i onda postaju agresivniji i dlakaviji i tupavi.naravno,okruzena sam i takvim likovima.al steroidi dosta na kvalitetu sperme utjecu.tako je mm i dosao do nalaza za azoo.htio je poceti uzimati steroide,pa su mu preporucili da napravi spermogram.nista ni od steroida ni od spermica.
izgleda sam ja jedina ovdje u depri do ibera..al to vald moras past na dno dna da se polako dignes..
888 neznam kakve veze ima slobodni testosteron, mom mužu je pisao na uputnici i izvadio ga je, vidjet ću sada na VV kad bude vadio hormone hoće li mu i njega vaditi. Vjerujem da je bitan nebi ga tražili da nije bitan. Malo ću proguglat. MM puši, al smanjio je dosta sada, kaže da će prestati skroz. Jel tvoj puši?
aboni76 i 888 jel kod vaših muževa opstruktivna ili neopstruktivna azoo?
kod mog muža ne neopstruktivna azoo
neopstruktivna azoospermija i svi nalazi ok
U dobru i zlu, da, mi od prvog trenutka znamo da nam je posvajanje opcija, ja sam i kao cura uvijek imala pozitivno mišljenje o tome i divila se ljudima koji su to napravili. Kao što reče 888 tko zna kakve planove s nama ima dragi Bog, ja mislim da samo posebni ljudi mogu imati toliko ljubavi i topline da odgajaju i podižu dijete koje biološki nije njihovo, iako naravno, nakon posvajanja postaje njihovo i vole ga kao što bi voljeli i vlastito biološko. Nije da ovo govorim da bih hvalila sebe ili vas druge koji ste na ovom topicu, ali čini mi se da su svi parovi koji ne mogu imati djece zapravo prekrasne osobe. Ja osobno poznajem još nekoliko parova koji nemaju djece, neki su i stariji i svi su tople i drage osobe.
I ne samo da razmišljamo, nego smo upravo danas predali zamolbu i sada čekamo obradu, tj. procjenu podobnosti. Sada više neću pisati o tome jer to nije tema ovog topica, a koga zanima nešto više neka se prebaci na podforum posvajanje djeteta, tema ima puno korisnih informacija i puno toplih ljudskih priča. Te priče su nas samo ohrabrile u našoj želji za posvajanjem.
U dobru i zlu i 888, sve smo mi to prošli, kao što sam već rekla mi za svoju dijagnozu znamo već pet godina, a u braku smo sedam. I meni je uvijek išlo na živce kad me počnu tješiti, ali nisu ljudi krivi, samo su needucirani, a osjećaju da moraju nešto reći. Ja im onda smireno objasnim da nisu sve dijagnoze iste i da se neki oblici neplodnosti vrlo lako liječe, a neki uopće ne. Iskreno, u tim razgovorima shvatila sam da većina ljudi pa čak i mladih nema pojma o vlastitom tijelu, o hormonima, o genetici i o tome kako funkcionira spolni sustav. Jedna moja poznanica, mlada cura s fakultetskom diplomom, rekla mi je da prvi put čuje o XX i XY kromosomima. A mojoj mami je sve to toliko apstraktno da uopće ništa više ne pita jer ništa ne razumije.
Nas su isto ispitivali, ali mi bismo uvijek odgovorili nešto tipa: "Bit će kad Bog da." ili " To više ne ovisi o nama." Tko je pametan odmah sve skuži. Moram reći da smo bližim prijateljima i rodbini odmah sve rekli i da su nam oni podrška u svemu. Najvažnije je da se ničega ne sramite i da stoički podnosite to svoje stanje. Morate biti hrabri i jaki i reći sami sebi, ok, ako je to moj životni križ, ja ga prihvaćam i ponosno ću ga nositi. Recimo, ja ne dopuštam da me ljudi sažaljevaju i kažem im da mi nismo nesretni i da svejedno volimo svoj život, da imamo ispunjen život nekim drugim stvarima, volimo svoj posao i imamo razne hobije i interese, imamo dva prekrasna nećaka s kojima provodimo vrijeme, imamo puno kumova i zapravo stalno organiziramo nekakva druženja, proslave rođendana, godišnjice braka, roštiljade i sl. Jedino što nas pogađa je to što nas neki ne zovu na proslave dječjih rođendana, jer eto mi nemamo djecu, a kao na tim rođendanima se druže djeca.
Uglavnom, želim vam reći da vam baš sad treba druženje, ali s pravim prijateljima i rodbinom, tj. s onim ljudima koji vas vole. Iskreno im sve recite, kakav problem imate i kako se osjećate. Vidjet ćete, ti razgovori će vam jako pomoći. Sretno!
u dobru i u zlu, je puši, ali je smanjio upola.. mene zanima da li duhanski dim išta utječe, doktori nam nisu ništa rekli
al čitala sam neke radove gdje se apelira na prestanak pušenja kod azoospermija
znam da dim cigarete ubija vitamin C
Posljednje uređivanje od 888 : 25.07.2012. at 23:49
DanijelaD sve si ovdje lipo napisala da ja nemam šta nadodat, u potpunosti se slažem stobom.
a ovo da i rodbini kažemo svoj problem malo teže, kod nas je mala sredina trebalo je vremena da i roditeljima kažemo a i prijateljima al ne svima
dosta ljudi i ne zna šta je azoospermija, nisam ni ja znala dok se nisam susrela s tim a sad sam sve proučila
ja sam zvala u međugorje kad smo se raspitivali za posvajanje, al rekla mi je časna da se dosta čekat ili nać dobru vezu da preskočimo 100 tinjak parova što je predalo zahtjev
prije nas
a razmišljmo o donatorskoj možda u prag ,ne znam šta je sa Republici Srpskom jel imaju banku sperma
888, ne znam odakle si, čini mi se iz Dalmacije ili Hercegovine. Ako si iz Hercegovine, ne znam kakav je tamo zakon, ali znam kako je u Hrvatskoj. Ta lista posvajatelja nije nikakva lista čekanja pa da se ide po redu, nego se biraju odgovarajući roditelji konkretnom djetetu, a ta odluka je isključivo na socijalnim radnicima. I sve mora ići preko državnih institucija, a ne preko vjerskih. Nama su rekli da je tendencija da se posvoji dijete iz što udaljenije županije što mi je potpuno logično. Nemoj da te obeshrabre niti birokracija niti priče, postoji puno pozitivnih primjera. Ja znam za jedan par koji je usvojio za tri mjeseca i nekoliko parova koji su usvojili u roku od godine dana.
Što se tiče Srpske, nekako sumnjam da kod njih postoji potpomognuta s donatorskom spermom, ali raspitaj se.
Mi smo odustali od svih kombinacija potpomognute izvan Hrvatske jer nemamo financijskih mogućnosti, a i šanse su toliko male da nam se ne da prolaziti opet toliko razočarenja.
Ako ste rekli roditeljima i najbliskijim prijateljima, to je za početak dosta. Ostalima možete, kad vas pitaju, jednostavno reći da imate nekih problema i da za sada ne možeš ostati trudna. Meni je bilo najgore kad su me moji učenici pitali želim li imati djece. Naravno da s njima ne želim pričati o svom intimnom životu, a opet moram im nešto suvislo odgovoriti. Rekla sam im da moram njihovu generaciju odraditi do kraja i da ih ne mogu sada ostaviti i otići na porodiljni. Oni su se osjećali jako važnima jer je ispalo da su mi oni važniji od privatnog života. Ne moram vam ni reći da sam imala knedlu u grlu dok sam im to govorila.
888, što se tiče RS mogućnost za potpomognutu s donatorskom spermom ne postoji i sumnjam da će u bližoj budućnosti biti. Uopšte, kad je u pitanju muški sterilitet nema pomoći u RS. Što se tiče usvajanja i to je dug i mukotrpan proces, bez jake veze, teško ćeš nešto postići.
Potpuno te razumijem kad kažeš da je teško živjeti u maloj sredini s takvim problemom, i sama se s tim suočavam. Kod nas u okolini svako zabija nos u tuđa posla. Ne mogu shvatiti da ljudi nemaju toliko obzira da su u stanju tri godine zaredom kad god te vide ( a viđaju te skoro svaki dan) pitati: šta ima novo i kad ćete vi? Pa ako samo malo uključiš logiku, možeš skontati da postoji problem ako neko nakon tri godine braka nema dijete, a rješio je neka osnovna pitanja koja bi ga možda sputavala (npr, posao, stan, auto, itd). Što je najgore, mm se nikako s tim ne može pomiriti, ne može podnijeti pomisao da nas ljudi sažaljevaju, on čak ni svojim roditeljima to nije rekao. To meni dodatno otežava stvar, jer kad god odemo kod njih svekrva me pita šta ima novo i gleda me u stomak. Imam osjećaj da mene krivi.
Nije lako dati savjet u ovim situacijama, ali mislim da svako od nas mora prihvatiti situaciju kakva jeste i pokušati u skladu sa svojim mogućnostima naći najbolje rješenje. Meni lično posvojenje i potpomognuta s donorom djeluju sasvim ok, ali mm se još s tim ne može pomiriti. Ni ja nisam zato da idemo na te opcije dok ne ispucam sve mogućnosti za biološko dijete, ali ako ne daj Bože, vidim da nema šanse, samo molim Boga da mm to prihvati i da počnemo gledati druge opcije, jer mislim da bi se teško mogla zadovoljiti životom bez djece. Ne bih da nekog uvrijedim, svako zna najbolje za sebe, ali mene i sama pomisao na to slomi, pogotovo što potičem iz mnogobrojne porodice.
Znači nema tu pravila, ponadala sam se pošto mm nije testosteron nizak, a FSh nije jako visok da je veća šansa da je opstruktivna. A vidjet ćemo!
Što se tiče ovog drugog o čemu je riječ, mi smo odmah rekli roditeljima i najbližima, i prijateljima dvojim. A i sad već dosta ljudi zna i neda nam se to skrivati, normalno ne govorimo sve detalje, jer bi morala objašnjavati sve, a to rjetko tko razumije, ali kažem, nemožemo prirodnim putem, morat ćemo na potpomognutu i to je to.. Prije smo govorili kad bude, dat će Bog, al sad to više ne govorimo.
Danijela tako i mi, sasvim normalan život vodimo, normalno dođu nam crni dani, kad nam se ne ide nikud i kad su neke prigode gdje će biti puno ljudi jer znamo šta će biti,ispitivanja, ali i to smo već svladali..imamo isto nećake koje obožavamo, i čak smo razgovarali da i ako uspijemo jedno dijete iz potpomognute(ako bude materijala), da bi možda drugo posvojili.
Kod nas je vjerovatno neopstruktivna, jer nam je FSH duplo veći, a ostali hormoni su ok (nismo vadili inhibin). Zbog FSH moj je zaključak da je neopstruktivna, jer se urolog nije htio baviti nama, nalaze smo uradili tako što smo zamolili doktora da nam da uputnice na osnovu spiska koji je meni SOS dala, dao nam je uputnice i tu je završio s nama.
Mi smo iz BiH, kod nas je još gora situacija. Ja nisam mogla vjerovati da doktor uopšte nema nikakve volje da se makar malo pozabavi nama, još smo kod njega otišli preko veze i hladno nas je otkačio, tako da nismo ni pokušavali da odemo kod nekog drugog, a čitajući po forumima, shvatila sam da u cijeloj BiH i nema doktora koji se bavi muškom neplodnošću...Ma užaš
![]()
Joj da, mislim da mi je netko već rekao isto iz BiH da je takva situacija kod vas. A nije ni kod nas ništa bolja što se tiče urologa, nama je isto ladno rekao da nam on nemože pomoć da idemo za Zg, nije nam ništa ni objasnio, sve što znamo sadznali smo na internetu i forumima.
Tako smo i mi sve saznali preko interneta i foruma. Nadam se da su Zagrebu stručnjaci, da će ozbiljno pristupiti problemu i da će vam pomoći. Kada ćete ići u Zg?
Joj, cure moje, bojim se ja da ni u Hr nije ništa bolje s doktorima. I MM je prvi put išao preko veze kod jednog androloga, koji mu je odmah jasno, glasno i bez sustezanja rekao da nikad neće imati djece i da razmisli o usvajanju i donorskoj spermi. Onda je on bio mjesecima u depri iz koje sam ga jedva izvukla svojim pozitivnim razmišljanjima pa smo pokušavali raznim alternativnim metodama, da bi nakon dvije godine išao kod drugog androloga, opet preko veze, ovaj je bio topliji i ljubazniji, dao MM da radi dodatne nalaze i nakon toga smo došli do pravog uzroka azospermije (mikrodelecije y-kromosoma).
Azospermija se zapravo ne liječi i doktori jednostavno ne znaju što činiti. To je prava istina s kojom se teško suočiti i dobro je za vas koji ste tek saznali da se borite i sve pokušavate, jednostavno morate proći sve faze te borbe kako si kasnije ne biste ništa prigovarali.
sos15, potpuno te razumijem, i ja sam odmah rekla da je jedino što ne želim biti cijeli život bez djece. I ja potičem iz mnogobrojne familije, ali to čak nije pravi razlog, nego jednostavno želim se ostvariti i kao majka i želim da ja i MM budemo roditelji. Iako imamo posao, obitelj i prijatelje, jednostavno život ima više dimenzija i mi želimo proći sve te dimenzije, a osjećamo da smo sposobni za to.
I da, u narodu vrijedi mišljenje da je žena ta koja ne može imati djece jer "narod" uopće ne zna da postoji i muška neplodnost. Ja sam svom mužu rekla da ne moramo nikome reći u kome je problem ako on to ne želi, možemo reći samo MI ne možemo imati djece, međutim on nema kompleksa što se tiče toga i od prvog smo dana bliskim ljudima rekli pravu istinu. Prvi su saznali svekar i svekrva, i iskreno da vam kažem, meni je bilo teže reći mojim roditeljima jer sam mislila kako oni sad sigurno misle, eto moja kćer je potpuno zdrava, a zbog NJEGA neće imati djece. No, ponekad vas jednostavni ljudi iz naroda jednostavno iznenade. Moj tata, tradicionalan i poluobrazovan čovjek, ali pun životne mudrosti, rekao je: "Bože moj, uvijek je bilo parova bez djece, to je Božja volja i mi tu ništa ne možemo." I više nikad ništa nije pitao niti komentirao. A jedna moja tetka koja ima troje djece i svako dijete ju je na neki način razočaralo, rekla mi je sljedeće: " Ako možeš imati djece, a ne želiš, to je grijeh. Ali, ako ne možeš imati djece, budi sretna." Eto, što da vam kažem, čudesni su putevi Božji!
I da, nama nikada nitko nije dao da vadimo inhibin, niti je itko to spomenuo. I isto, da nema ovog foruma, bili bismo tabula rasa. Androlog Peroš rekao je MM da nikad nije imao tako informiranog pacijenta, a sve informacije bile su s foruma.
Danijela sve si u pravu što si napisala, znam da nema lijeka za azoospermiju, ali ne mogu razumjeti te doktore koji hladno kažu nemate šanse, ovaj naš je na osnovu palpatornog pregleda i na osnovu jednog spermograma na kojem je bila dijagnoza azoo i drugog na kojem je dijagnoza cryptozoospermija, rekao da nemamo nikakve šanse i da ne dajemo džaba pare na vantjelesnu oplodnju. Da nema interneta mi bi se vjerovatno pomirili sa sudbinom, ali hvala bogu pa su nam dostupne informacije i možemo razmijeniti iskustva i mišljenja, pa znamo da postoji nada, ma koliko mala bila, možda uspijemo, možda ne, ali makar ćemo znati da smo sve pokušali što smo mogli...
ni jedan se doktor ne bavi tim problemom bar ovdje kod nas, znači nemaš ti koga šta pitat ?
doktori samo kažu donatorska sperma il posvajanje, tako je bar nama rekao naš doktor kad smo se vratili iz Slovenije sa lošim nalazom
sad ako nam nisu našli u sloveni ništa ne znam jel pametno ić na microtesu u sarajevu, i trošit vrijeme i novac, il odman ić na donatorsku?
nisam pametna? a financiski smo ograničeni, ko i većina nas na forumu
Ajmo napraviti jednu anketu. Neka se jave svi oni s ove teme (s dijagnozom azoospermije) koji su uspjeli doći do začeća nakon MPO. Znam da ima parova koji su bili na mikrotese negdje vani i koji su uspjeli, ali mislim da ih nema puno.
Evo, malo sam čitala stare postove i našla da je medeni dobila curicu donatorskom spermom i da netko govori da je fatamorgana trudna, ali ne znamo kojom metodom. Pitanje je ima li uopće azoo trudnoća, a da nisu sa donatorskom spermom?
Mislim da bi svima bilo lakše kad bi nam se reklo da nitko nikad s azoospermijom nije dobio svoje biološko dijete. Tada bismo odmah mogli na donatorsku ili usvajanje. Ali ipak mislim da je prije nekoliko godina bilo i trudnoća koje bismo mogli nazvati nedonatorske, tj. da je muškarac s azoospermijom, nakon mikrotese, dobio dijete. Ako se sjetite tko je to bio, javite da imamo čime hraniti svoju nadu. (A čuj mene, iako smo predali papire za posvajanje, još uvijek imam snage i za ovaj dio bitke.) Ako ništa drugo, možda pomognem nekom drugom.
Opet ja! Vrag mi nije dao mira pa sam čitala neke druge pdf-e koji su malo stariji i našla da neke cure koje su davno pisale o azoospermiji, danas imaju djecu. To su regina78 i Ginger. Ajde javite nam se i utješite nas, ispričajte nam kako ste uspjeli!
Evo da malo doprinesem ovoj divnoj akciji podizanja morala parovima sa azoospermijom.
Sjetila sam se još jedne djevojke kod čijeg muža su pomoću mycrotese, rađene u Gentu,
pronađeni spermići i koja ima bebu: Sanja79!!!
Čini mi se da je bila i jedna djevojka koja je uoči odlaska u Prag na biopsiju poslala supruga da odradi još jedan spermiogram i da su pri tome našli par spermića,pa su u Pragu punkcijom došli do bebe. Ne mogu se sjetiti njenog nicka, ali potražiću. Znam da ima još parova koji su donatorskom spermom došli do beba, ali morala bi se malo vratiti po postovima da se podsjetim nick-ova.
Sve u svemu malo je njih koji su došli do bebe sa azoo, a da nije u pitanju donacija ili posvojenje.
Sad sam se sjetila nikca djevojke o kojoj sam pisala Mirela33. U međuvremenu sam naišla na još jedan slučaj, pa sam vam kopirala njenu priču:
"evo i mene da ti dam malo moralne podrške
MM su tek nakon treće punkcije uspjeli naći toliko spermija da oplode moje tri jajne stanice od kojih ona uspješna upravo skače oko mene i pjeva "veliko putovanje malog puža".
Dijagnoza: azoospermia sa povišenim FSH i niskim testosteronom, "proizvodnja" spermija skoro na nuli i neće ići na bolje. Izgleda da smo uhvatili zadnji vlak, iako se ja još nadam da će biti još nešto, ali MM nema hrabrosti uopće otići na još koju punkciju- jako se teško nosi sa negativnim rezultatima i izbjegava razgovore o toj temi, a vrijeme ide......................
SRETNO!!! "
Posljednje uređivanje od sos15 : 27.07.2012. at 08:09
Super Danči za ideju, ja isto znam za ove koje su nabrojane, vjerojatno ima još parova, samo nisu svi na forumu. Ja znam za jedan par kod kojih je bila u pitanju opstruktivna azoo i punkcijom su mu izvadili i odmah prvi postupak uspio, imaju blizance. Dokle god ne napravimo biopsiju nadam se da je i kod nas opstruktivna, mada nalazi ne upućuju na to.
![]()
Drago mi je da doprinosim podizanju morala.
Evo, sad kad smo prozvale neke cure (sretnice), pozivam ih da nam se jave i detaljno nam sve ispričaju: koje su metode koristili za poboljšanje spermiograma (čajevi, tribestan, vitamini itd.), gdje su radili oplodnju, kojom metodom, kako su našli spermije (mikrotese, obična biopsija ili punkcija)?
Dragi moji azoo, sa vama sam pocela na ovom forumu i uz vasu podrsku i vase strpljenje da mi date sve potrebne odgovor, od srca se zahvaljujem.. Moram vam reci eva da u 9mj krecemo u postupak za bebicu i sve je super i daj boze da tako ostane.. HVALA VELIKA..
U postupak cemo u cita, od azoo bilo je variranja od 15mil-4- a sad je trenutno 4,4 ali sa 25 % Progresivno pokretnih pod odznakom A-- Idemo polovinom 10, mene su stavili na produzeni postupak, premda smatram da uopce nije bilo potrebe.. Od1 dana ciklusa mi idu jasmin i 17 dan sa injekcijama ciklusa pocinjem..Tako da sam racunala da ce to punkcija biti polovicom 9 ili krejem.. Sve cemo vidit kako mi se jajnici ponasaju.. Rekao mi je dr. da mi je maternica ko svicarski sat.. EH da vas pitam meni svaki put kad idem u socijalnog ili u cita kazu kad mi polodne dan gledaju da mi se stvara oko 4-5 folikula u jajniku? Sad sam malo u strahu ja a bome i suprug mi.. Rekao mi je doktor da po nasim nalazima i svemu daje 40% sanse za prvi put bas radi moji godina(25)
Hedoniza sretno, želim ti od srca da uspiješ iz prvog puta...Evo jedna ohrabrujuća priča...Moja drugarica je pokušavala ostati trudna dvije godine, muž uradi spermogram, ima spermića ali su svi mrtvi, mislim da je dijagnoza terato...da ne tražim sada kako se tačno piše...Koristio neke lijekove, ništa se spermogram nije poboljšao...Odluče se za VTO, ona ima 30 godina, svi nalazi super....Krenu sa pripremama, ona je samo molila boga da mu nađu nekoliko živih spermića...Odrade punkciju, kod njega nekoliko živih, dobiju 3 embrija, vrate joj dva, prije mjesec dana je rodila curicu....
Konačno lijepe vijesti.
Hedoniza, kako je TM uspio popraviti spermiogram, kažeš da je prije bio azoo, a sad više nije.
hededoniza čestitam, baš mi je drago da imate dobre nalaze i nadat je se dobrome
da li je kod vas opstruktivna azoospermija?
pozdrav, i ja sam jedna od tih cura!!!!
Prije 3 godine nas je bilo dosta tu aktivno, danas ne vidim niti jednu ali s njih 5-6 se privatno čujem. Sve smo bile u Pragu i danas živimo svoj san!Reginu ne čujem, slala sam joj poruku na PP ali je ne prima jer je zatrpana pa je ovim putem i ja molim da nam kaže kako je došla do svoje bebe.
Ja razmišljam o ponovnom odlasku, ali ne još, sad ću vas samo malo pratiti i psihički se pripremati!![]()
Hedoniza,
Sad sam pročitala da ste u Splitu zamrznuli spermiće tm. Zar se to radi u Splitu? Meni je rečeno da ne mogu u Hrvatskoj zamrzavati spermiće?!!!
Sad mi tek ništa nije jasno. Koliko ste paltili zamrzavanje i je li nađeno iz ejakulata ili punkcijom?
Da kako ne, ima ti ih smrznit u cita po 600kn prvi 6mj, a ondadalje opet na 6mj.. Nama je iz ejakulata..