Stranica 53 od 85 PrviPrvi ... 343515253545563 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,601 do 2,650 od 4229

Tema: "azoo statistika"

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja kad se pocnem javljati,ne znam stati
    nego, je li nam trebaju svjezi hormoni oboma? naime,ja kontam da uradi samo mm jer ce njemu trebati za konsultacije radi eventualne terapije(za koju molim Boga svaki dan).

ja sam mislila mozda ponoviti hormone stitne radi sebe, a spolne bih uradila nekad pred postupak,ako ikad dodjemo do njega.
    znaci,pred konsultacije sam mislila da mm samo ponovi spolne hormone(treba li hormone stitne,ima neke stare 3-4 godine) i tamo ce raditi spermiogram(ako svatih dobro,oni insistiraju da se kod njih odradi spermigram bez obzira koliko star nalaz spermiograma pacijent ima?)

jos jedno pitanje,koliko dugo se ceka na konsultacije? par dana od dana kad se nazove?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Tuzna ja nisam imala ništa od nalaza, stari su mi nekoliko godina, pa ih nisam ponijela, doktor mi je rekao da sam trebala, tako da, ako imaš nekih svojih starih nalaza, obavezno ih ponesi..MM je imao svježe nalaze spolnih hormona i štitne (i ništa drugo), a dobro si shvatila, mora tamo ponoviti spermogram, ne priznaju druge. Mi smo išli odmah na početku na konsultacije, i nismo dugo čekali, ne sjećam se sada koliko tačno,ne znam kakva je sada situacija, to će ti bolje reći neko ko je išao u zadnje vrijeme...

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bitno je da muževi nalazi budu svježi jer on na osnovu toga može dati terapiju. U suprotnom će morati ili tamo raditi ili kad odradi javljati u Sarajevo,pa onda se opet odugovlači. Nek uradi i hormone štitne, radi sebe. MM je na moj inicijativu odradio i tako smo saznali da je tsh visok. Već je to i sredio dok smo čekali na micro tese. Ti možeš i sačekati za svoje nalaze, ja sam ih imala spremne jer smo već imali termin za Prag, inače ih ni ja ne bi spremila.
    U svakom slučaju ponesite sve vaše nalaze, čak i koje se ne odnose na ovo, npr. od operacije slijepog crijeva, čira, kamenja u buberegu itd. Sve to hoće da pogledaju. NIje bitno koliko su stari.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Što se tiče čekanja mislim da možeš dobiti termin u roku od 7 dana. Ja nisam čekala duže.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Loly prvotno napisa Vidi poruku
    Troska predivno, čestitam od srca!
    Evo još malo lijepih vijesti - mm jučer radili biopsiju testisa, uzeli uzorak tkiva na 14 mjesta i na 6 pronađeni spermiji
    Jedan uzorak poslali na citologiju, a 5 zamrznuli, s obzirom na visoki FSH mm, ovo je super
    Cure ako vas bilo što zanima, pitajte!
    Sretno svima!
    Pozdrav! Nisam baš aktivna na forumu, ali Vas često čitam. Misleći da ih je malo sa ovim Vašim, a i mojim problemom, nisam ni imala o čemu pisati. Mi imamo sličan problem kao i Vi, pa bih molila par uputa. Nas isto uskoro čeka biopsija testisa, pa me zanima što je potrebno prije nje napraviti, bar po pitanju mene kao žene i koliko ranije je potrebno zakazati nekakve konzultacije kod dr. P ili dr.Š u Cita. Ukoliko imate nekakve korisne savjete, dobro bi mi došli. Puno sreće i zahvaljujem!!!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dakle,konačno, odlucila ovako: mm će raditi spolne hormone (FSH,LH , prolaktin i testosteron ovih dana)
    kad to uradi, onda ću zvati kliniku z akonsultacije(ajde,nek se i kod mene nesto desava konacno,makar i konsultacije)

ja bih ponovila hormone štitne radi sebe i onda u nove pobjede....uh!

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Tuzna jako,jako sam sretna zbog vas ,da krecete u nove pobjede,predugo ste odmarali,al eto valjda je tako moralo biti da nam se svima posloze sve stvari u zivotu te da mozemo dalje krenut sa planovima . sretno

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala! gotovo sam zaboravila ovaj krasni osjecaj da se drugi raduju zbog mene. svima

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ji45 dobro dosla, i slobodno pitaj stogod. Za pocetak, najbolje je da onaj koji vas je uputio na biopsiju i tko vam vodi postupak kaze sto bi i ti trebala uciniti. Hocete li usporedno spremati i tebe to ti jedino dr moze reci. Iz vlastitog iskustva mogu reci da su u Citu izuzetno pristupacni dr, odgovaraju na mailove/ pozive u rekordnom roku stoga ti je nabolje se cuti s njima i sve dogovoriti.
    tuzna, uvijek se nekako potrefi da je jesen/zima najaktivnija - valjda smo svi napuni baterije preko lita pa sad imamo force za gurati dalje. Svaki korak u ovim nasim dijagnozama je velik!
    Nado, samo da te pozdravim
    jako me veseli kad vidim uspjeh u sarajevu jer mi se nekako cini da bi i mogli danas-sutra tamo zavrsiti ( ovisno o biopsiji). Jos kad bi nam zavod platio to, jel netko pokusao mozda od zavoda traziti da plati postupak kao sto placaju za prag?

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

za jesen,zimu i uspjesne rezultate svima.,Romi to si dobro rekla napunili svi baterije pa polako krecemo u nove pobjede.

Cuj nije ti losa ideja za zavod,zasto ne probat ,mozda je moguce da se to isfinancira prek zavoda ,treba se raspitat ,nista nekosta probat.,zene probajte,
    ja bih na vasem mjestu da moram,ali kod nas uvjek je sve zavrsilo na placanju i privatnom(jednostavno baksuzi) ,tak da necu niti pokusat,ostavljam mjesto nekom drugom,a kome je to financiranje puno potrebnije.

I evo nekako vjerujem da konacno se sve pokrece u Bahceci Bih., i da vise krene taj postupak sa biopsijama tamo.
    Meni kad jave da dolazi doktor ,idemo dan kad ce on biti tamo,da obavimo te prve konzultacije,cujemo njegovo misljenje o svemu tome i ako trebamo
    terapiju uzimamo ,ako smatra da nije potrebna onda cim prije dogovorit datum za micro.Hormone i sve sto bude trebalo ,mi smo ipak odlucili tamo napraviti,
    muz smatra da je mozda bolje da oni sve to sami naprave kod njih i imaju sve odmah u svom labosu,pa eto slozila sam se.
    pozdrav svima veliki

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mi smo se pokrenule i spremne dočekale jesen,ali izgleda da ćemo se odvući u zimu. Ja sam jutros zvala Bahceci da javim da je ciklus počeo i da vidim krećem li sa stimulacijom, ali ništa od toga. Mikroskop još nije stigao, zapelo nešto s papirima na carini. Još ne znaju kad će stići. Sve više sumnjam da će to i biti u novembru,mada me oni uvjeravaju da hoće.Moram priznati da sam malo razočarana. Ovo odgađanje me nervira.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

A joj sos15, ovo je i mene razocaralo,ja sam mislila da je vec stigao,pa ga nastimavaju i ceka se dokt.Emre da dode,o dokad vise ce se sve kod njih odugovlacit??
    Ma bit ce dobro ako doktor dode ovaj mj.u Bih,ako ni od tog nist nebude onda cu jos i odustat od Bahcecija,nadam se da do toga nece doc da se opet nest zakomplicira.
    Neznam vise sta reci i misliti

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Draga Sos znam baš mi je žao, znam da si se razočarala, baš se odužilo...Nadam se da nas ne zavlače i da će uskoro doći taj mikroskop...Ne znam ni ja šta da mi radimo, mislila sam da čekamo da dr. Emre dođe pa da odemo sa nalazima kariograma, da čujemo njegovo mišljenje, ili možda da odnesemo te nalaze, bez obzira što on nije tamo...Šta vi mislite? Sos, sve hoću da te pitam, pa zaboravim, kako ste vi rješili bolovanje, šta su ti rekli koliko treba tm muti na bolovanju poslije MT i kako to ide sa bolovanjem kada je operacija u privatnoj klinici, na osnovu čega dobije bolovanje? MM ne može dobiti odmor kada on hoće nego kada mu oni odrede, tako da će morati na bolovanje, ne znam hoće li mu ljekar opće prakse htjeti otvoriti bolovanje, pa te molim da mi kažeš kako ste to vi rješili....

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj aboni76 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Sos znam baš mi je žao, znam da si se razočarala, baš se odužilo...Nadam se da nas ne zavlače i da će uskoro doći taj mikroskop...Ne znam ni ja šta da mi radimo, mislila sam da čekamo da dr. Emre dođe pa da odemo sa nalazima kariograma, da čujemo njegovo mišljenje, ili možda da odnesemo te nalaze, bez obzira što on nije tamo...Šta vi mislite? Sos, sve hoću da te pitam, pa zaboravim, kako ste vi rješili bolovanje, šta su ti rekli koliko treba tm muti na bolovanju poslije MT i kako to ide sa bolovanjem kada je operacija u privatnoj klinici, na osnovu čega dobije bolovanje? MM ne može dobiti odmor kada on hoće nego kada mu oni odrede, tako da će morati na bolovanje, ne znam hoće li mu ljekar opće prakse htjeti otvoriti bolovanje, pa te molim da mi kažeš kako ste to vi rješili....
    Žao mi je što širim loše vibracije, ali baš sam očekivala da će to riješiti do novembra kako su obećali. Što se tiče odsustva sa posla mm takođe ne može dobiti godišnji kad hoće, već samo kad je kolektivni odmor. Uzeće bolovanje, moja porodična nam piše i uputnice sve na osnovu nalaza i mišljenja doktora iz privatnih klinika,pa će tako i bolovanje. Zaita je susretljiva. Nama su objasnili da ako micro tese bude npr. u četvrtak,on već u ponedjeljak može ići na posao jer ne radi fizički težak posao, većinom sjedi za računarom.

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj ji45 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav! Nisam baš aktivna na forumu, ali Vas često čitam. Misleći da ih je malo sa ovim Vašim, a i mojim problemom, nisam ni imala o čemu pisati. Mi imamo sličan problem kao i Vi, pa bih molila par uputa. Nas isto uskoro čeka biopsija testisa, pa me zanima što je potrebno prije nje napraviti, bar po pitanju mene kao žene i koliko ranije je potrebno zakazati nekakve konzultacije kod dr. P ili dr.Š u Cita. Ukoliko imate nekakve korisne savjete, dobro bi mi došli. Puno sreće i zahvaljujem!!!
    Draga ji45 najbolje je da nazoveš u Cito i dogovoriš konzultacije, nema čekanje, max. 7 dana. Tamo će ti dr. reći što vam je sve potrebno. Nama je odma reka da smo za biopsiju i dao br. doktorice Radovniković koja radi u poliklinici Salus (u istoj zgradi di i Cito). Naručili smo se kod nje, napravila je mm ultrazvuk, pregled, dala mu da napravi kompletnu krvnu sliku, hormone, sve briseve, kariogram, microdeleciju. Kad je to napravio, učinjena mu je biopsija.
    Ti bi trebala nove nalaze pape, briseve, hormone, hiv, hepatiits, krvnu grupu i rh faktor, ali meni je dr. rekao da to radi tek kad vidim oće li mm naći spermije prilikom biopsije.
    Eto nadam se da sam ti pomogla, ako te još što zanima, samo pitaj, rado ću ti pomoći
    Želim vam puuuuuuuno sreće!!!

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Curke a kako to ide u cito-splitu,sa biopsijom,tko vrsi operaciju,koliko imaju iskustva ,vidim da je pozitivno Loly bilo ,neznam dali ima jos netko da je tamo radio i da su nasli plivace.,a azoo u pitanju????? Koliko je kod njih biopsija i sve sto treba,koliko sam shvatila to je privatna klinika ili sam u krivu???
    ma samo da znam da ih ima vec bih dogovorila snjima ,ali se bojim i mislim da su nam minimalne sanse ,te da je najbolje mikroskopsku biopsiju napraviti,i zato moramo cekat dr.Emre,a tko zna koliko ce to jos potrajat,bas sam razocarana.
    Posljednje uređivanje od postoji nada : 04.11.2012. at 19:16

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj postoji nada prvotno napisa Vidi poruku
    Curke a kako to ide u cito-splitu,sa biopsijom,tko vrsi operaciju,koliko imaju iskustva ,vidim da je pozitivno Loly bilo ,neznam dali ima jos netko da je tamo radio i da su nasli plivace.,a azoo u pitanju????? Koliko je kod njih biopsija i sve sto treba,koliko sam shvatila to je privatna klinika ili sam u krivu???
    ma samo da znam da ih ima vec bih dogovorila snjima ,ali se bojim i mislim da su nam minimalne sanse ,te da je najbolje mikroskopsku biopsiju napraviti,i zato moramo cekat dr.Emre,a tko zna koliko ce to jos potrajat,bas sam razocarana.

moj muž je bio na Citu, nismo dugo čekali da dođemo na red. radili su biopsiju i nisu nažalost našli ništa...a cijenu ću provjerit kad potražim papirologiju pa ti javim...mislim da je bolje čekat na mikroskop u sarajevu i uradit mikroskopsku biopsiju

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I ja sam razmišljala o vraćanju na opciju Praga, ali me muž odgovorio. Kaže kad smo već toliko čekali, sačekaćemo još malo, pa da idemo na mikroskopsku, ako ona daje najveće šanse. Samo ne znam koliko još čekati, vrijeme prolazi i niko od nas neće biti mlađi. Bojim se dok dočekam njegovu micro tese da će se kod mene iskomplikovati.

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Nama je biopsiju radila urologinja, mm je išao na dogovor i napravila mu je dr. pregled, uzv i dala mu da napravi kks, hormone, briseve, kariogram, mikrodeleciju, nakon toga je napravljena biopsija. Od prvog pregleda da operacije je prošlo mjesec dana. Platili smo 5000 kn, a s obzirom da je nešto nađeno platili smo u Cito zamrzavanje 1000 kn.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj loly prvotno napisa Vidi poruku
    draga ji45 najbolje je da nazoveš u cito i dogovoriš konzultacije, nema čekanje, max. 7 dana. Tamo će ti dr. Reći što vam je sve potrebno. Nama je odma reka da smo za biopsiju i dao br. Doktorice radovniković koja radi u poliklinici salus (u istoj zgradi di i cito). Naručili smo se kod nje, napravila je mm ultrazvuk, pregled, dala mu da napravi kompletnu krvnu sliku, hormone, sve briseve, kariogram, microdeleciju. Kad je to napravio, učinjena mu je biopsija.
    Ti bi trebala nove nalaze pape, briseve, hormone, hiv, hepatiits, krvnu grupu i rh faktor, ali meni je dr. Rekao da to radi tek kad vidim oće li mm naći spermije prilikom biopsije.
    Eto nadam se da sam ti pomogla, ako te još što zanima, samo pitaj, rado ću ti pomoći
    želim vam puuuuuuuno sreće!!!
    hvala puno, također sve najbolje!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala Sos . Nadam se da se ovo sa mikroskopom neće odužiti, ne bi bilo u redu da nam govore da će uskoro doći ako neće, valjda nas neće iznevjeriti....

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Cure hvala puno na odgovorima,puno mi znace svi koji se jave i podjele svoje iskustvo.Ovo sa cijenom je skroz ok,to je povoljno,e jos kad bi znala da bi se naslo kao kod nase Loly,odmah bi isli ,al evo ipak sam odlucila da cemo jos sacekat mikroskop.Draga 888,jako mi je zao sto nije proslo uspjesno,nekako sam se odmah stavila u vasu kozu i evo jednim djelom odlucila da je to razlog sto bih jos cekala Bahceci,jel se jako bojim da se nebi naslo sa ovom obicnom.pa eto drage moje,a nista cekat i nadat se da ce to biti uskoro i da nas pozovu sto prije. puse svima

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

postoji nada, malo su se meni polupali lončići, na Citu smo radili punkciju( 1000 kn) a u Sloveniji biopsiju i ona je koštala 200 eura. al ni jedno ni drugo nije bilo uspješno....u subotu će muž radit spermiogram, privatno...pa ćemo vidit jel terapija pomogla ako budu 000 i mi ćemo u Sarajevo i čekamo mikroskop za mikroskopsku biopsiju

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ma sve ok,svi mi ponekad svasta napisemo,ma jedno me muci,jel vam sigurno radena biopsija u Sloveniji malo mi je to prejeftino 200eura,tako se krecu cijene za punkcije vani,oprosti ako sam ja sad nesto krivo povezala?? Znaci i vi se spremate na micro??Koliko nas ima ,sve vise samo da i krene taj postupak sto prije.pozz curke

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

je 200 eura, a vjerovatno zato što smo mi preko veze išli a i brzo smo dobili termin..vjeruj mi nisam ni razmišljala o cijeni, nakon što su nam saopćili loše rezultate odnosno da ništa nije nađeno, ništa nam nije bilo na pameti..to nas je dotuklo
    a sve zavisi od muževa spermiograma, microtesa nam je iduća ako sg ne bude dobar
    nismo ništa od nalaza radilii, jeste vi svi pripremili nalaze za sarajevo. pretpostavljam da je bolje tako, nego plaćat, bar izbjeć troškove koji se mogu..a gledam šta sve traže od nalaza, malo pretjeruju samo izvlače od ljudi pare..a znaju da su ljudi tu naj osjetljivi, prodat će sve samo da dođu do cilja......A TO JE BEBAČO

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj 888 prvotno napisa Vidi poruku
    je 200 eura, a vjerovatno zato što smo mi preko veze išli a i brzo smo dobili termin..vjeruj mi nisam ni razmišljala o cijeni, nakon što su nam saopćili loše rezultate odnosno da ništa nije nađeno, ništa nam nije bilo na pameti..to nas je dotuklo
    a sve zavisi od muževa spermiograma, microtesa nam je iduća ako sg ne bude dobar
    nismo ništa od nalaza radilii, jeste vi svi pripremili nalaze za sarajevo. pretpostavljam da je bolje tako, nego plaćat, bar izbjeć troškove koji se mogu..a gledam šta sve traže od nalaza, malo pretjeruju samo izvlače od ljudi pare..a znaju da su ljudi tu naj osjetljivi, prodat će sve samo da dođu do cilja......A TO JE BEBAČO
    888,kad ste u Sloveniji radili biopsiju je li to bilo u opštoj anesteziji? Koliko dugo se muž oporavljao? Mene brinu ti rezovi, koliko dugo treba da to zaraste jer on planira već nakon četiri dana na posao. Baš mi je to jeftino za biopsiju. Koje nalaze su vam tad tražili? Što se tiče Bahceci, oni nama nisu ništa posebno tražili jer smo donijeli sve nalaze, doktor se smijao da ih ima i više nego što očekuje, ali sve što smo pripremili je po uputama iz Praga.
    Posljednje uređivanje od sos15 : 05.11.2012. at 21:29

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ima nas dosta koji čekamo mikroskop. I na drugim forumima u Srbji i Bosni javljaju se parovi, a sigurno ih ima i koji nisu na forumu. Sva tri puta sam u Bahceci srela još parova s tim problemom. Iz pitanja koja postavljaju sestrama shvatite da je riječ o azoo.

Odavno nam se nije javila anaitomi, šta je s njom?

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ma nek naplate koliko hoce i sve sto zele , samo da ih bude.Moj muz kaze spreman je na sve,i htjeo bi cim prije na micro,dosta mu je godina boli i tuge,i nema toga sto nebi napravio samo da dobije plivace, a vjerujem da nema ovdje nikoga tko isto tako nije spreman sve ucinit samo da dode do svoje djecice.Neka nas sve dragi Bog pogleda i svi dobijemo ono sto si najvise zelimo na bilo koji nacit,tese,tesa,micro ,samo da ih dobijemo.tako se nadamo,mozda i previse ali nemozemo si pomoc

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj sos15 prvotno napisa Vidi poruku
    888,kad ste u Sloveniji radili biopsiju je li to bilo u opštoj anesteziji? Koliko dugo se muž oporavljao? Mene brinu ti rezovi, koliko dugo treba da to zaraste jer on planira već nakon četiri dana na posao. Baš mi je to jeftino za biopsiju. Koje nalaze su vam tad tražili? Što se tiče Bahceci, oni nama nisu ništa posebno tražili jer smo donijeli sve nalaze, doktor se smijao da ih ima i više nego što očekuje, ali sve što smo pripremili je po uputama iz Praga.
    bili smo prije godinu dana, u lokalu su radili biopsiju. A mi smo iz Slovenije odmah krenuli na put,a muž je vozio samo je popio tabletu za bolove..konci su spali sami a nalaze nismo nosili nikakve pošto je naš doktor dogovorio sa dr.Rešom sve i objasnio mu cijelu situaciju...došli smo subotu večer prespavali, znam da smo bili nedjeljom ujutro naručeni i čekaonica je bila puna parova

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

To je onda vrlo ohrabrujuce 888,ako ste mogli odmah na put,znaci da se suprug dobro osjecao.,ajde neke dobre vijesti,s obzirom kako izgleda gadna operacija ,ako to tak ide brzo sve i zaraste,onda super ,utjesila si nas malo jel i mene brine kako to izgleda poslje u kakvom ce stanju nase bolje polovice bit

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

E sad, što se tiče mikroskopske biopsije vidila sam na you tube da je to teža operacija... a biopsija sto su radili mom mužu u Sloveniji ,nije mi se toliko učinila teška, samo što mu je sad jedan testis malo manji
    znač samo sa jednog testisa otkinuli dio tkiva i na tom djelu tražili spermije. samo su našli lydigove i sertoliyeve stanice
    zastoj je u procesu spermatogeneze, a kako spermatogenezu pokrenut ???? jel su svi hormoni ok
    negdje sam našla na forumima da je klomifen kod muškaraca dobar za pokretanje procesa stvaranja spermija?????
    znate vi šta za to?

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Meni sad nikako nije jasno to za biopsiju da je tako jednostavna jer su me svi doktori uvjeravali da je mikroskopska biopsija lakša za podnijeti i da je oporavak brži, te da je oštećenje manje, a po iskustvu tm klasična biopsija je lakša. Kako misliš da mu je testis manji, je li to nakon biopsije? Ne znam kako pokrenuti spermatogenezu, možda se javi neko ko više zna o tome.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Joj curke moje izludit cemo od svega vise,neznam sta vam reci osim da je i mene strah,jel i ja sam davno gledala micro i nadam se da je kako kazu najmanje osteceno tkivo poslje micro.
    To i mene muci za spermatogenezu,nama kad su radili punkciju doktor je rekao nema spermija ,ni stanica spermatogeneze,e sad jel moguce da mozda postoji spermatogeneza ali da je kako se kaze sama punkcija sreca da se nest nade,jel ako nema spermatogeneze kako bi i moglo biti spermija.,neznam dali se ona ikako moze potaknut na stvaranje ili jel ima ovdje curki kojim muzevi nisu imali stanice spermatogeneze(prilikom punkcije) a da su nadeni spermiji.Voljela bih da nam se jave svi koji su imali uspjeha sa ovakvim nalazima kao kod svih nas i da su danas ponosni roditelji da podjele svoja iskustva,te nas potaknu za dalje.pozz svima

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj sos15 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni sad nikako nije jasno to za biopsiju da je tako jednostavna jer su me svi doktori uvjeravali da je mikroskopska biopsija lakša za podnijeti i da je oporavak brži, te da je oštećenje manje, a po iskustvu tm klasična biopsija je lakša. Kako misliš da mu je testis manji, je li to nakon biopsije? Ne znam kako pokrenuti spermatogenezu, možda se javi neko ko više zna o tome.
    jeste, nakon biopsije je testis manji pošto su odrezali jedan komadić..
    ko horor film, a ne stvarnost

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj 888 prvotno napisa Vidi poruku
    jeste, nakon biopsije je testis manji pošto su odrezali jedan komadić..
    ko horor film, a ne stvarnost
    Uh draga ovo ne razumijem?! MM je rađna klasična biopsja, ali mu testis nije ništa manji, a uzeli su mu uzorak tkiva u testisima na 14 mjesta, kaže dr. da su ti uzorci jaaaako sitni, ko zrna šećera, sad samo ima mali rez od nite 2 cm i skroz lipo izgleda

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Nadam se da ce to sve ipak proci dobro s nasim muzevima i kad vec moraju to prolazit,da bude nesto unutra

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Nadam se da ce to sve ipak proci dobro s nasim muzevima i kad vec moraju to prolazit,da bude nesto unutra
    I ja se nadam da sve te punkcije i biopsije neće ostaviti posljedice po njihovo zdravlje.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Drage moje ,koje sve mi imamo brige,probleme,strahove i imamo opet samo jednu zelju..........

A kad pogledam koje se sve nebitne teme otvaraju ovdje,cast izuzecima,ali nemogu shvatit odredene ljude, ili ipak mogu pa njima je dosadno nemaju problema kao mi i onda sta im padne napamet otvore temu da se prepucavaju.kako je to zalosno.

pusa curke (malo sam se morala ispuhat) sory

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pozdrav svima. Molim vas za pomoć. Koja je razlika između micro tese koju rade u Pronatal Prag i ove koju nude u Bahceciu? Vidim da vas većina čeka da Bahceci počne sa postupcima, a nama je doktor preporučio Pronatal. Diagnoza azoospermija, fsh visok, ostali hormoni ok, genetski nalazi (kariogram, y-mikrodelecije i cfrt mutacije) ok, moji nalazi ok.
    Puno sreće, zdravlja, snage i strpljena svima da dođemo do naših željno iščekivanih bebica.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozdrav Luli,

Kod tebe je otprilike situacija, kao kod mene na početku. Sad smo došli na prenizak FSH, ali to je već duga priča. I nama su predlagali Pronatal jer je Bahceci skoro otvorena, pa mnogo doktora i ne zna za tu kliniku ili nema povjerenja u nju. Po našim saznanjima jedino dr Emre (Bahceci) i još jedan doktor iz Belgije rade u Evropi pravu micro tese (mikroskopsku biopsiju gdje se najviše može pretražiti testis, sa najmanjim oštećenjima, šanse za pronalazak spermija su najveće pri ovoj metodi). U Pragu ne rade micro tese, već mesa (čini mi se da je to malo naprednije od klasične biopsije). Jeste li pokušali negdje najprije sa punkcijom? Mnogi su i na taj način pronašli spermije.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Luli prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima. Molim vas za pomoć. Koja je razlika između micro tese koju rade u Pronatal Prag i ove koju nude u Bahceciu? Vidim da vas većina čeka da Bahceci počne sa postupcima, a nama je doktor preporučio Pronatal. Diagnoza azoospermija, fsh visok, ostali hormoni ok, genetski nalazi (kariogram, y-mikrodelecije i cfrt mutacije) ok, moji nalazi ok.
    Puno sreće, zdravlja, snage i strpljena svima da dođemo do naših željno iščekivanih bebica.

Pozdrav!!
    Potpisujem sos15,vecina doktora nezna za ovu kliniku jel je tek otvorena i jos nije pocela sve raditi vezano sa muskom neplodnoscu.tj.,ceka se mikroskop da se moze vrsiti micro-tese.Za Prag i Sloveniju se zna vec godinama i doktori savjetuju zato sto je najblize i financijski najpovoljnije.Osobno kada sam pitala za Istanbul (Tursku),moj doktor je rekao da znaju za tu kliniku ali da pacijentima nespominju zato sto je puno dalje i financijski skuplje ,i da se vecina onih koji si mogu priustiti odluce za Prag ili Slo.,sad kad krene u Sarajevu micro,mislim da ce se svi parovi preselit u Bih ,jel je velika razlika sa obicnom i micro-biopsijom.Naravno kod koga je bolja varijanta azoo moze ici na obicnu ali ja vjerujem svi sa neopstruktivnom da planiraju put za Sarajevo zbog vece sanse da se nadu spermiji. pozdrav

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Cure, kad smo kod mikroskopa. Je li zvao neko ovih dana Sarajevo? Ja sam se s njima čula u subotu i rekli su ove sedmice, pa mi sad glupo opet zvati, a interesuje me ima li novosti.
    Posljednje uređivanje od sos15 : 08.11.2012. at 09:41

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Sos15.,ja sam se snjima dogovorila da me obavijeste na mail,kad dode i da se mozemo dalje dogovorit,jos nema novosti,svaki dan bar 15 puta otvorim mail da vidim dali su mi se javili ali eto jos nista, ja sam se vec pripremila da ce to sve bit mozda i u 12.mjesecu,kak se sve odugovlaci ali tad stvarno mi je to zadnji mj.da cekamo,tak da ako nebude do kraja godine da dode mikroskop i doktor, razmisljamo i o drugim klinikama.
    Posljednje uređivanje od postoji nada : 08.11.2012. at 11:04

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I meni su rekli javiti, ali s obzirom da nas je puno zainteresovano bojim se da me ne preskoče. Ipak ću ja njih zvati u ponedjeljak, pa javim ako bude novosti. Meni je dosta čekanja. Planirala sam ako ne riješe to sa mikroskopom u novembru, najkasnije do polovine decembra, zovem Prag i idemo kod njih na biopsiju. Ne vrijedi više dugovlačiti.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Loly prvotno napisa Vidi poruku
    Uh draga ovo ne razumijem?! MM je rađna klasična biopsja, ali mu testis nije ništa manji, a uzeli su mu uzorak tkiva u testisima na 14 mjesta, kaže dr. da su ti uzorci jaaaako sitni, ko zrna šećera, sad samo ima mali rez od nite 2 cm i skroz lipo izgleda
    mužu je doktor uzeo uzorak samo sa tri mjesta...
    zašto to, nije mi jasno? jeste i vi radili u Postojini? a u Citu je prije rađena punkcija i ništa,,,
    Posljednje uređivanje od 888 : 08.11.2012. at 17:41

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

nekako mi sečini da su doktori mogli uradit više.... naj gore mi je kad vidim, da ne znaju ni oni šta da nam kažu
    il kažu probajte sa donorom ili posvajanjem, ko da ja to ne znam bez njih

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ajme 888,pa to je stvarno malo,jel oni inace tako rade ili u cemu je kvaka?? Sama cijena je premala rekla si nam 200 eura biopsija,mozda zato sto tako malo naplacuju i uzmu samo tako malo tkiva,a rekla si da se poslje dobro osjecao ,cak i vozio?? ocito rade na takav nacin manje tkiva,brze se oporavis ali kolike su sanse da se nade,jel na taj nacin nisu istrazili vecinu testisa kad su uzeli samo na tri mjesta? steta sto vam je uradena takva biopsija.Bit ce bolje sa detaljnijom nadamo se svi.....

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ma je li moguće da ću prva javiti dobru vijest (ako mi post ne bude previše kasnio ). Zvali su me danas iz Bahcecia i javili da dr. Emre dolazi i bit će tu 06.07. i 08. 12. Počeli su zvati pacijente i kreću s micro tese . Jesu li još nekoga zvali?

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ajme 888,pa to je stvarno malo,jel oni inace tako rade ili u cemu je kvaka?? Sama cijena je premala rekla si nam 200 eura biopsija,mozda zato sto tako malo naplacuju i uzmu samo tako malo tkiva,a rekla si da se poslje dobro osjecao ,cak i vozio?? ocito rade na takav nacin manje tkiva,brze se oporavis ali kolike su sanse da se nade,jel na taj nacin nisu istrazili vecinu testisa kad su uzeli samo na tri mjesta? steta sto vam je uradena takva biopsija.Bit ce bolje sa detaljnijom nadamo se svi.....
    a nisu istražili ništa samo su desni testis koristili za analizu, navadno ako ih ima ondam ih najviše ima u desnom testisu......al nije sad bit brzo se oporavit, bitno je nać spermije..a da je trebalo ostali bi još jedan dan da muž se oporavi...samo da su našli spermije.. a možda ih i ima negdje samo se razbiježali

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala na odgovoru, tako sam nešto i prepostavila. Punkcijom nije pronađeno ništa. Rađena u IVF Centru u Zagrebu, nismo dobili ni nalaz, samo preporuku da odustanemo od svega te da razmislimo o drugim opcijama roditeljstva. Kad smo se sabrali, vraćamo se na Humanu u Split, odakle smo i krenuli, te nam doktor preporučuje Pronatal. Pitala sam i za druge klinike (Belgija, Istambul, Sarajevo) za koje sam saznala čitajući ovaj forum, međutim dobili smo odgovor da je Pronatal najbolja, da se najviše posvete pacijentima, itd. Pronatal mi je mailom odgovorio da rade mico tese ali da bi prvo trebalo doći na kozultacije na kojima smo bili u 09 mjesecu kada su nas doktori pregledali. Nakon pregleda doktor je rekao da su testisi manji za 1/3 od normalnih te nam dao 30 % šanse da se pronađu spermiji. Dobili smo spisak nalaza koje moramo napraviti prije postupka i tek kada smo došli doma vidila sam da piše "masa". Malo me zbunilo, pa sam poslala mail na koji su mi odgovorili da je mico tese i masa isti postupak. Kao me to i dalje kopkalo odlučila sam pitat vas za pomoć. Sad moramo dobro razmisliti što dalje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •