Stranica 68 od 85 PrviPrvi ... 1858666768697078 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,351 do 3,400 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Rominka, ne bih se složio s tobom iz razloga što je jedan dečko imao azoo pet godina (nick mu je "argrh") i dobio je toliki broj spermija da može imati dijete normalnim putem. Znači da nije baš sve tako crno - bijelo. evo jednog njegovog maila:

ovako, ja ću ti reći studije doktora i lijekova koje koristim:
    1. Nemoj slušati jednog doktora
    2. Trebaš obaviti prvenstveno sve pretrage ako nisi, a to su:
    a) urin
    b)urinokulturu
    c)dks,kks (kompletnu krvnu sliku)
    d)ejakulat bakteriološki
    e)ejakulat na mikoplazme
    f)pregled na varikocelu ultrazvukom
    pregled ako imaš problema sa mokrenjem, onda prostatu (jer rijetka pojava je da kod muškarca bude tzv. retrogradna ejakulacija, tj. da se spermiji zadrže u mjehuru prilikom ejakulacije)
    g) da li si imao kakvih upala zuba,uha,pio antibiotike, prebolio zaušnjake (mums)???
    h) neznam trenutno točan naziv pregleda da li je urođeno, neki kromosom se gleda....

dalje, pročitao sam da ti je neka infekcija sa ureom. Trebaš znati da svaki antibiotik utječe jaaaaaako na stanje spermija,spermatogeneze...

Tribestan nije loš, pokušaj, ali koliko vidim ti imaš nizak nivo testosterona, a znaš li koliko ti je slobodni testosteron, koliki prolaktin???
    Da ti pojasnim FSH.TO JE SAMO MARKER koji ukazuje da nešto nije u redu sa proizvodnjom sjemena.On se nemože regulirati,ali on ti je ne baš prevelik, sličan mome, ali vidim da ti je testosteron mali. Tribestan povećava testosteron koliko znam, ali mislim da "koči" hormon LH...jbg, zato je meni klomifen propisan koji je digao testosteron nakon već 2,5 mjeseca na nivo da su se pojavili bili spermiji (uz njega sam pio vitamin e200) svakih 7 dana pa 2 pauza.

Pitanje broj 1. da li te je doktor uopće uputio da radiš bris uretre? (klamidija)
    2. da li te pitao za upale neke?
    3. da li te pitao za zaušnjake?
    4. da li ti je rekao da uz optimalne okolnosti ponoviš spermiogram nakon 3 mjeseca?
    5. da li ti je uopće rekao da li ima u ejakulatu stanica spermatogeneze?
    6. da li ti je rekao da li ima u ejakulatu sertolijevih stanica?

Pa drugi mail: o.k., ja bih ovim redom išao da eliminiraš sve moguće čimbenike mogućeg uzroka poznato u medicini a to su ove pretrage:
    1. DKS (KOMPLETNU KRVNU SLIKU)
    2. URIN
    3. URINOKULTURU
    4. DOPLLER SONOGRAFIJU SCROTUMA (PREGLED NA VARIKOCELU) jer se ona često nemože vidjeti "golim okom"
    5. BAKTERIOGRAM EJAKULATA (ejakulat bakteriološki)
    6. BAKTERIOGRAM URINA
    7. EJAKULAT NA MYCOPLASME I UREAPLASME
    8. ODREĐIVANJE HORMONALNOG STATUSA FH, FSH, PROLAKTIN, TESTO, SLOBODNI TESTO, ESTRADIOL, IZOENZIM LDH, KISELA FOSFATAZA, FRUKTOZA, LIMUNSKA KISELINA, CINK

Nakon svih tih pretraga koje ti mogu biti gotove u roku od 8-15 dana, otišao bih urologu ili točnije endokrinologu, te bih poslušao njegov savjet. Ukoliko se pokažu svi nalazi u redu, osim što si rekao da trenutno imaš fiziološku floru uretre, to samo dobro operi mrcinu ujutro mlakom vodom i stvar bi trebala biti riješena. Nadalje, kada riješiš sve te pretrage, ako ti je sve u redu i opet imaš visoki FSH, to nije kraj. Poslušaš šta će ti reći urolog ili endokrinolog, moraš dobiti terapiju neku, jednostavno-moraš!
    Ti sada piješ tribestan i to je o.k., nisam farmaceut i nije važno, znam pouzdano da dobro djeluje.Međutim, ja bih pokušao KLOMIFENOM s obzirom na visoki FSH a istovremeno niskim Testosteronom, jer je Klomifen ipak klinički ispitan i provjeren-testiran na neplodnosti muškaraca. Kako imamo vrlo slične referentne vrijednosti hormona, pio bih ga ovako:
    Na početku kroz 5 dana uzimao bih 2x1 tabletu Klomifena dnevno, a kasnije bih nastavio samo jednu tabletu Klomifena 3xtjedno (ponedjeljkom, srijedom, petkom). Uz to bih uzeo vitamin E200, i pio na način 5 dana po jednu tabletu, pa 2 dana pauza. Ako pušiš, onda nebi možda bilo loše i vitamin C uzeti i piti na način 20 dana po jednu, pa recimo 5 dana pauza. U prehranu bih ubacio malo svježeg nemasnog mladog kravljeg sira, dovoljno ti je 10-15 dkg dnevno, pa ponekad mladog luka, malo rotkvice i špinata i to je u biti to. E sad, najvažnije je to kakvi će tebi biti nalazi koje sam ti gore naveo da obaviš, ali ako budu u redu, trebalo bi se dogoditi nakon recimo otprilike 45 dana da odeš na kontrolni spermiogram i po mogućnosti da im kažeš da ga uzmu odmah na analizu, te također da ako ih nema u nativnom ejakulatu, neka pogledaju u centrifugatu ejakulata. Isti dan bih napravio obavezno kontrolni pregled hormona, i tada bi trebalo doći do porasta testosterona, a ako dođe do porasta testosterona, doći će i do razvijanja spermija i spermatogeneze.
    Naime, klomifen djeluje ovako: Zamisli da si pustio vodu na slavini i začepio prstom da ne curi. Kada nakon nekog vremena pustiš prst, voda pod velikim pritiskom ide...Tako i klomifen, nakon 40-50 dana pokaže u principu minimalni pomak kod 1/3 muškaraca sa niskim testosteronom. Ako bi došlo do pomaka, nastavio bih piti klomifen slijedećih 9 mjeseci i to bi bilo to. Nakon toga se može pričati o rezultatima spermiograma i ostalog.
    Da te utješim, ja sam bio 5x radio spermiogram uz FSH 15,1, TESTOSTERON JE BIO 15,5, SLOBODNI TESTOSTERON 50(norm. 30-147). Nakon svih pretraga koje sam ti naveo gore, dobio sam terapiju klomifena i prvi malo bolji rezultat je bio tek za 2,5 mjeseca jer ga nisam radio prije toga. Onda je svaki slijedeći kontrolni pregled koji sam radio oko 1,5 godine na VV prosječno svakih 45-50 dana, rezultat spermiograma iz apsolutne nule bio u početku da je porastao testosteron, pa su našli opet u centrifugatu nešto spermija, pa opet samo u centrifugatu, onda odjednom nakon 5 mjeseci su našli nativno 16 komada, pa slijedeći put 0,5 mil, pa sam zadnju kontrolu imao cca 5.0mil/mil spermija, i tek tada smo krenuli u postupak oplodnje, sve skupa, oko 1,5 godinu VV sa naglaskom da sam pio točno 9 mjeseci klomifen. Sveukupno, od 2008.god sam saznao za azoospermiju, sa tim da 2009.g nisam mogao nikakve pretrage raditi 6 mjeseci radi težeg prijeloma noge na nogometu kojem sam se vratio radi gibanja i rekreacije, a sport je također poželjan za bolji spermiogram i sve ostalo.
    Eto, ljudino, ako ti šta nebude jasno,pitaj, ali ako si krenuo sa tribestanom, nemoj slučajno poslušati mene mimo znanja doktora i savjet: napravi te pretrage, to nekošta ništa...
    svako dobro, a ako zatrebaš klomifen, nekupuj ga u RH jer je skup a neide na recept, nego u Bosni ga imaš od proizvođača Belupo i košta kutija 6KM(25KN), a kod nas je kutija bila mislim oko 130kn i to više nije Belupo, već neki drugi proizvođač.
    Zaboravio sam na ovu pretragu, a važna je jako:
    0. BRIS ILI EJAKULAT NA KLAMDIJU (savjet, probaj ejakulat ili urin dati, a ne da ti gura "cijevčicu u penis")
    1. DKS (KOMPLETNU KRVNU SLIKU)
    2. URIN
    3. URINOKULTURU
    4. DOPLLER SONOGRAFIJU SCROTUMA (PREGLED NA VARIKOCELU) jer se ona često nemože vidjeti "golim okom"
    5. BAKTERIOGRAM EJAKULATA (ejakulat bakteriološki)
    6. BAKTERIOGRAM URINA
    7. EJAKULAT NA MYCOPLASME I UREAPLASME
    8. ODREĐIVANJE HORMONALNOG STATUSA FH, FSH, PROLAKTIN, TESTO, SLOBODNI TESTO, ESTRADIOL, IZOENZIM LDH, KISELA FOSFATAZA, FRUKTOZA, LIMUNSKA KISELINA, CINK.
    Lijep pozdrav

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Polo, nisam sigurna da razumijem poantu posta. Nije meni namjera reci ljudima da odustanu, ali piti kojekave cajeve od samoprozvanih nadrilijecnika je samo produzavanje agonije. Sto prije covjek/par shvati svoju situaciju i prihvati ju kao takvu te se krene informirati(educirati) tek u tom trenu mogu krenuti naprijed. Sve pretrage koje si napomenuo, davnih dana su obavljenje. Tribestan je mm pio po preporuci lijecnika. Dosadna sam, ali zaista ne razumijem poantu i sto si mi htio reci, pa ako bi mi mogao detaljnije pojasniti bila bih zahvalna. Naime, svaka informacija mi/nam je dobrodosla. Na takav nacin smo i uspjeli uciniti puno pretraga jer su nas drugi uputili na njih.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj cicsa80 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da se i ja konacno javim. Zao mi je sto nemam lepe vesti iz Sarajeva. Dr kaze da tubule nisu razvijene, testisi imaju vise krvnih sudova nego sto je uobicajeno, uzeto iz oba testisa i stavljen uzorak u centrifugu-nula bodova. Posle biopsije mom ranjenom orlu se slosilo(bas posle saopstavanja rezultata), pao mu pritisak, bio bled i crnilo mu se spustilo od ociju do nozdrva, hladan znoj a on leden. U tom trenutku zaista mi nista nije bilo vazno vec samo da se povrati, da bude dobro. Zivot je miliji od svega a mi cemo naci neko resenje. Na srecu, nije popio ni jednu tabletu za bolove, nista ga nije bolelo, nije imao temperaturu. Ima jedan rez na sredini. Devojke, ja zaista verujem da smo bili u najboljim rukama i da je dr dao sve od sebe. Procitala sam da neciji muz misli da mu nisu radili na oba testisa(ne secam se ciji). Nemojte da sumnjate jer sada u ovim trenucima, sumnja je nesto sto ce vam otezavati oporavak. Pustite kraju, pustite da sve izadje iz vas, nek prodje vremena koliko god je potrebno da se saberete pa onda u napad. dr nam je rekao da je azo bolest koja nema lek, da je svaki slucaj za sebe, da ni cuveni hormoni nisu stvarni pokazatelj stanja sve dok se ne zaviri u testise. Nalazio je spermice i u testisima smanjenog volumena i u onima sa Klinefelterovim sindromom gde znacajnu ulogu ima starost pacijenta. Po hormonima mm, dr bi rekao da je Klinef. u pitanju ali genetika obara misljenje i svi se cude sto izgleda "normalno", cak mu je na konsultacijama podizao majcu da vidi koliko je maljav, gledao bradu jer bi uz ovakvo ludilo od hormona trebao biti cosav.
    Moja dusa se super oporavlja, otisao je malo pre na posao. Ja mu ne dozvoljavam da dize bilo sta tesko, sve je jos sveze i ne zelim da prizivamo djavola. Meni je juce bio dan za plakanje. Nastavljam i dalje sa pretragama. Sledece nedelje idem da kontrolisem homocistein zbog trombofilija i glukozu i insulin zbog insulinske rezistencije. Moram dalje.

Sos mila, zao mi je zbog bake.
    Drzite se devojke i muzice pazite. Bicemo na vezi!
    Drago mi je da si se javila i da ti je muzic dobro...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Rominka oprosti na nesporazumu, samo sam htio napomenuti da je svaki organizam poseban i svakome može nešto drugo pomoći. Evo argrhu je pomogao klomifen iako ima isti FSH kao i ja, a meni liječnici tvrde da nema teorije. Tko je tu lud? Puno pozdrava!!!

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Polo, nemas se zasto ispricavati. Slazem se da je svaki slucaj zaseban, i kao takvom bi nam doktori trebali pristupati. Vecinom trpaju u isti kos i tu sve stane. Da je bilo po njima, mi konkretno puno toga ne bi bili obavili jer su pocetni nalazi vrlo porazni. No nakon pocetnog soka, ucenja, pokusavanja svega i svacega, dogodilo se to da kad odemo doktoru vise to nisu njegovi monolozi vec su to diskusije i razgovori i promisljanja sto uciniti dalje. Po mom misljenju je saznanje jedini pravi put. No isto tako mislim da treba znati stati i sagledati situaciju realno koliko god to bilo bolno, a je.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

evo cure.. clanak od jucer o zamrzavanju sperme na Rebru
    http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/s...ih-radova.html

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Draga Vatra hvala na trudu, no nazalost to meni izgleda copy-paste clanak onom proslogodisnjem, cak je Nova tv u isto vrijeme to plasirala. I isto se trebalo cekati koji mjesec za sve papire...zao mi je tog doktora jer ce vjerojatno opet dobiti hrpu mailova, poziva, a ne moze nista napraviti osim se ispricavati.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pozdrav svima!
    Pocetkom 11 mjeseca moj muz i ja naucili smo novu rijec: azoospermia. Svima vama vec jako dobro poznata.
    Pa da vam se predstavimo...
    Iz ZG-a smo, mm 35 ja 30 godina. Kod mene sve ok, kod njega:
    1. spermiogram azoospermia
    u ejakultu nadena ureaplasma
    FSH povisen 26, ostali hormoni u granicama
    2. spermiogram azoospermia
    cekamo pregled kod urologa P. B. na sv. duhu.
    Imate odmah kakve savjete kome se obratiti kako bi cim prije dosli do prave dijagnoze? Unaprijed hvala!
    Znam da cemo se jos dugu druziti...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Maku, dobrodošla u naše, nažalost, ne baš malo društvo
    Što se tiče ureaplasme, mislim da vam neće biti problem to riješiti, ja sam je nekad imala, popila jednu dozu antibiotika i poslije toga je uvijek bilo u redu...Mi nismo iz hrvatske, tako da ti ne mogu preporučiti kome da se obratite, ali će ti se sigurno javiti neko drugi...

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Pozdrav svima.Nadam se da se muževi oporavljaju.Pratim vas ali ne stignem pisati.
    Sos, jako mi je žao zbog bake, znam kako ti, mene je moja najdraža napustila dok sam bila trudna..
    Maku, dr. Čolak s V.V. nije loš.Bitno je da krenete kod nekog subspecijaliste(androlog ) koji će vam dati upute da radite ostale nalaze(karigram, mikrod...) pa da tako dođete do uputnica za to.Možete na svoju ruku odraditi inhibn b jer se plaća(nisam sigurna je li ima gdje na uputnicu bez plaćanja) pa da sa što više nalaza dođete na pregled i dobijete na vremenu.Kao što je spominjano, dr. Ježek je dobar, mi smo ga kontaktirali mailom i dao nam je neke upute.Važno je na početku vidjeti je li opstr. ili nepostr.Slobodno se javi ako šta mogu pomoći.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Pisem iz makedonije.iz licna iskustva sa tese i micro tese nece moci da nagju dovoljnu kolicinu spermatozoida da se zamrznu.jedino resenje je da radis tese a da bude spreman embrion vase sopruge i odma da se radi icsi.ja nisam tako uradio,ne radite istu greski.sa azoospermiju tesko da se nagje materijal za zamrznavanje.to sam kasnije saznao i radicu iz pocetka,ali ne na nasim prostorima,moracu u belgiju zasto to je zadnja sansa

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

maku dobrodošla, mi smo na VV, dr. Čolak više ne radi tamo, androlog je dr.Kristijan Peroš, ok je. Trenutno je na nekom konziliju,mislim da se vraća u siječnju. mm-a je poslao da napravi analizu kariotipa i mikrodelecije y kromosoma, pa s tim nalazima kod njega.. Na prvi pregled smo dugo čekali, 3mj, a otad je prošlo 4 mjeseca.. Naoružajte se sa strpljenjem..bitno je saznati je li opstruktivna ili neop., kod mm nalaz upućuje na neop. pošto mu je fruktoza u ejakulatu normalna, i jednom je nađen jedan nepokretni sperm., al zasad je službeno još uvijek dijagnoza samo azoospermija.. sretno!
    Posljednje uređivanje od u dobru i zlu : 18.12.2012. at 15:15

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

imam jedno pitanje... mozda je glupo? ili ja ne kuzim? kako doktori dijagnosticiraju da li je opstruktivna ili neopstruktivna azoospermija? uvz?biopsija?

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

vatra86, mislim da prvo naprave hormone i ako je sve u redu sa hormonima, onda ide punkcija i ako nađu materijal onda je opstruktivna, znači ima ih ali čisto iz nekog fizičkog razloga ne mogu van. (ispravite me ako griješim)

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da u biti, tek nakon punkcije se može sa sigurnošću reći jeli opstruktivna ili ne. Ako je fruktoza u ejakulatu u ref. vrijednostima, to upućuje da su kanalići ok, tako je nama rečeno...Florjan vidim dda ti imaš neop. azoo, kakva je kodd tebe fruktoza?

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pozdrav svima, dugo vas citam i pratim i zao mi je jako zbog losih nalaza...mm ima azoo s tim da su svi nalazi super, jedino kariogram nismo napravili...iza nas je sest neuspjesnih postupaka...sve sam ja to dobro prihvatila, ali ono sto me zanima je kako vasi muzevi to prihvacaju?...mm jos, cini mi se, nije to sazvakao ni nakon 3 godine borbe sa azoo...zaista imamo velikih problema zbog toga, cak po cijenu braka sto me uzasno boli...ali s njegove strane dolaze takve misli, pogotovo nakon neuspjeha...ne mogu vam ni opisati koje su to teske depresije...o drugim opcijama ne zeli ni cuti...

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mrvice7,

kako ste došli do materijala za 6 postupaka? Jeste li radili ICSI svih 6 puta? Teško je bilo šta reći, svaka osoba drugačije prihvata probleme. Moj dragi je bio par dana u nekoj vrsti depresije, bio je jako tužan, i bacao je komentare, tipa: da je samo za baciti, da mi nije potreban,itd. Počeo se oporavljati otkako se vratio na posao, valjda ga to zaokupira. Ni on ne pria o drugim opcijama, voljan je probati još s nekim preparatima, ne bi li se nešto pronašlo. Moraš biti jaka i jasno mu staviti do znanja da ti je on najbitniji i da si uz njega, bez obzira na problem. Znam da je teško, meni nekad dođe da mu svašta kažem: jer u toj svojoj boli, čini mi se da nekad zaborave na našu, pa ih u nekim momentima možda i treba podsjetiti na to.Jeste li pokušali raditi postupak na drugom mjestu nekad promjena godi?
    Posljednje uređivanje od sos15 : 20.12.2012. at 21:12

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mrvice mislim da uglavnom oni to teže prihvataju od nas žena...Kada smo mm i ja počei raditi na bebi, a trudnoće nije bilo, ja sam bila ubjeđena da je do mene, jer imam brak iza sebe, u kojem nisam mogla imati djece iz nepoznatog razloga, mm je to znao, otvoreno razgovarali, rekli jedno drugom, ok, ako ne bude moglo, idemo na vto, ako ne može ni to, usvojit ćemo dijete...Kada smo saznali da je azoo u pitanju on se totalno izgubio...Ti kažeš da je iza vas 6 postupaka, znači kod vas ipak ima spermića? Mislim da je kod azoo to veliki uspjeh i da ne trebate odustajati, jednom će uspjeti, mora

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Prva tri smo odradili u Ljubljani gdje je napravljena biopsija a ostala tri u Cita gdje je radjena punkcija testisa i svaki put su ih, hvala Bogu, nasli dovoljno...ma najteze mi je sto uvijek poslije neuspjeha slijede njegovi ispadi koji ga drze po desetak dana...sad sam rekla da godinu dana ne idem u postupak jer ne mogu vise sve to izdrzati...treba mi odmor od svega...neuspjesan postupak prebrodim i glavu gore, ali ova njegova stanja mi teze padnu od neuspjeha...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sos draga kako si ti, dugo te nama

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Aboni, ponovo sam s vama. Ovih par dana je bilo zaista teško, mislila sam da neću sve to izdržati. Bojim se i pomisliti šta bi mi se još moglo desiti. Sreća u nesreći je što mi je na poslu strahovita gužva, pa radim od jutra do večeri, bar mi to zaokupira misli po danu, a kad dođem kući, samo padnem u krevet. Kako si ti? Je li se muž oporavio?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

florjan,u dobru i zlu hvala na odgovorima, mislim da cu ja ipak predloziti da idemo na punkciju ako bude potrebna prije biopsije, a mozda se i sgram popravio.. vidjet cemo drugi cetvrtak
    aboni i mm je tako reagirao kad je doznao za azoo, sad je ok, cak na poslu ima par njih koji isto idu na vto pa se i s njima pospika o tome..nije mu bed vise o tome pricat, cak sam ga pital da li bi mu bio bed da moramo ici na donaciju, rekao je da nije o tome razmisljao ali da moramo isli bismo...eto
    mrvice tesko je to, znamo svi.. i to sta kaze sos da se svatko drugacije nosi s problemom.. vi ste ipak dugo u tome i njemu vjerojatno pada i samopouzdanje i vjera u sebe... mozda da idete kod nekog psihologa... bilo bi zalosno da vam brak propadne zbog toga, iako ima takvih slucaja..bas mi je zao sto se na takav nacin nosi s time. a ko zna kakav ce mm biti ako nam se dogodi isti scenarij.. saljem ti veliki hug!
    ostalim curama veeeeelika pusa, a i muskima

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Znam da ti je teško, ali makar pokušaj da ne misliš šta bi se loše moglo desiti...Valjda je sada red da se počne nešto lijepo dešavati...Muž je ok, radi, ja se trudim biti ok, tata mi ima karcinom, to me je jako pogodilo, ali kao što tebi rekoh da pokušaš i ja pokušavam misliti da neće biti ono najgore...Mislim da smo svi mi jači nego što mislimo da jesmo, pa sve u životu nekako preživimo...Veliki pozdrav i pozdravi muža puno...Jel on dobro?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vatra jeste li vi radili hormone?

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Joj, draga, baš mi je žao. Nadam se da će ti se tata oporaviti. MM je sad dobro, nema više bolova, samo mu smetaju konci koji su počeli izlaziti. Rana je prilično zarasla.
    Posljednje uređivanje od sos15 : 20.12.2012. at 22:11

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nadam se i ja, moram pozitivno razmišljati ...

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj u dobru i zlu prvotno napisa Vidi poruku
    Da u biti, tek nakon punkcije se može sa sigurnošću reći jeli opstruktivna ili ne. Ako je fruktoza u ejakulatu u ref. vrijednostima, to upućuje da su kanalići ok, tako je nama rečeno...Florjan vidim dda ti imaš neop. azoo, kakva je kodd tebe fruktoza?
    u dobru i zlu, gdje se vidi fruktoza, vjerojatno na spermiogramu, baš gledam nalaze (rađeni u Petrovoj) ali nema fruktoze ima pH, viskozitet, aglutinacija, round cells, bijela krvna zrnca. Zar se fruktoza mora ekstra tražiti ili što ?!?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

malo upadam na temu...
    mm ima jako malen volumen ejakulata (0,3mL) i ucinjena je analiza u smislu pH, viskoziteta, aglutinacije, leukocita i sl., ali pise na nalazu da zbog malog volumena nije moguce napraviti biokemijsku analizu, koja podrazumijeva npr. fruktozu i cink. a mozda neki labosi jednostavno to ne rade u sklopu spermiograma.
    Posljednje uređivanje od bubekica : 21.12.2012. at 09:42

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj florjan prvotno napisa Vidi poruku
    u dobru i zlu, gdje se vidi fruktoza, vjerojatno na spermiogramu, baš gledam nalaze (rađeni u Petrovoj) ali nema fruktoze ima pH, viskozitet, aglutinacija, round cells, bijela krvna zrnca. Zar se fruktoza mora ekstra tražiti ili što ?!?
    Florjan mi smo prva dva sg radili u Osijeku u KBO, a treći na VV, nismo to ekstra tražili, ja sam mislila da se to podrazumjeva..
    Na nalazima iz OS je volumen,pH, likvefakcija, leukociti, cink, fruktoza, citrati, (ovo ostalo vezano za spermatozoide nepišem, pošto su crtice)
    A na ovom odd VV je volumen, pH, likvefakcija, leukociti, piše stanice spermatogeneze - 0, nativno nisu nađeni spermiji, u centrifugatu nisu nađeni spermiji (to neznam jel su u Osijeku radili), ondda oni svi izoenzimi, onog koji nam je bitan nema uopće, odnosno nemjerljiv je, tako piše, i ima fruktoza, lim.kiselina, cink, i neki ACP neznam šta je to...

Možda da odeš na VV napraviti sg?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

aboni žao mi je za tatu..drži se
    sos ddrago mi je da si bolje..
    mrvice dobroddošla..neznam šta bih ti rekla za muža, budi uz njega, pokušajte što više razgovarati, možda da mu malo po malo približiš temu usvajanja ili donacije..a šta znaš možda vam idući put bude i dobitni, ipak imate spermija...vjerujem da će to sve biti dobro, oni su puno labilniji od nas žena...
    Ja imam sreće što je mm dosta jak što se tiče toga, barem za sad i opcija posvajanja mu je jako bliska, kao i meni

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

u dobru i zlu hvala, nisam čuo ovo za fruktozu, vidjet ću pa možda odem i na VV, kako je tamo sa SG, vjerjatno se treba naručiti i za koliko je nalaz gotov?
    LP

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nema na čemu..Joj neznam, mm je išao kod androloga, na to je čekao 3mj i rekli su mu da apstinira 5 dana prije, tako da smo mi znali da će raditi sg, sad se nemogu sjetiti jel smo i uputnicu za sg morali imati, al uglavnom, poslije pregleda kod androloga odmah je radio sg, nalaz je stigao za nekih 25 dana..

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mi smo u jednom navrati radili samo sgram na vv, treba uputnica, mislim da se ne narucuje, ali ako zelis najbolje provjeri sve informacije na 2353904. treba imati na umu da su oni od iduceg tjedna na godisnjem do 7.1., pa mozda ne bi bilo zgorega da nazoves danas (najbolje izmedju 13 i 14) pa vidis kakva je situacija. sretno!

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Florjan, na VV ti se podrazumijeva da ce medju ostalim traziti cink, fruktozu i to vec pri prvom pregledu/sp. Moj je dojam da su dosta detaljni po tom pitanju, apsolutno sve sto mogu traziti oni ce napraviti odmah, barem je nas slucaj bio takav.

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Još jednom hvala na informacijama
    LP!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj aboni76 prvotno napisa Vidi poruku
    Vatra jeste li vi radili hormone?
    vadili smo hormone, briseve uretre, ejakulat bakterioloski i sve super!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vatra to je odlično što su mu hormoni u redu...Je li koristi nešto od preparata za poboljšanje spermograma...Ja sam mm odmah kupila da pije cink, a dr. u Bahceciju mi je rakao da nabavmo ArginMax i to smo naručivali iz Amerike...Kod nas se naknadno ispostavilo da je genetika u pitanju, tako da to nije moglo puno da pomogne...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

aboni pije cink, vitamin c, i maticnu mlijec...pa cemo vidjeti u cetvrtak nadam se da je pomoglo

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku
    aboni pije cink, vitamin c, i maticnu mlijec...pa cemo vidjeti u cetvrtak nadam se da je pomoglo
    Sretno i javi novosti

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Svima koji danas proslavljaju sretan Božić!

Zna li iko šta nam je sa new girl? Ne javlja se, a transfer je već trebao proći.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo mene nije me bilo neko vreme,Srecan Bozic svima koji slave danas...
    imam pitanje za devojke ciji su mm bili na Micro....Imaju li vasi muzici jos uvek bolove,pri hodanju i naglim pokretima slabijeg itenziteta...

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Tanjice, kako ste mi? MM i dalje ima bolove povremeno, kad se penje stepenicama ili učini nagao pokret. Takođe, na dodir ga još boli pomalo. Ni konci nisu svi otpali. Kako je tm?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Čestit Božić svima koji slave!

Evo ja sam pitala mm, on kaže da njega ništa ne boli...Kako ste vi cure?

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Aboni, kako si? Evo ja sam na forumu, danas mi je baš bio težak dan, umjesto da slavimo ja sam bila tužna, danas bi vadila betu ili bar radila testić da je sve bilo u redu. Na to sve, došle su mi moje tri kumice pa sam bila okružena bebama, a srce se kidalo.
    Posljednje uređivanje od sos15 : 25.12.2012. at 22:28

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Draga Sos, znam da ti je teško, svima je teško koji se bore sa neplodnošću, a pogotovo vama koji ste nažalost preživjeli ovaj neuspjeh i ostali bez nade ...Nadam se da će se ipak pojaviti neka mogućnost da imate svoje dijete i da će ova patnja i bol napokon nestati....Šaljem ti veliki zagrljaj

Ja se trudim biti dobro, pokušavam optimistično razmišljati, pa ćemo vidjeti šta će biti....

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Aboni, i pored drugih problema sa kojima se susrećete, vi morate i imate razloga biti optimistični. Svu svoju energiju trebate usmjeriti u pozitivne misli oko postupka koji planirate.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Znam draga Sos, to i pokušavamo...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pozdrav devojke!
    Tanjice, mog nista ne boli ali konci jos nisu poceli da ispadaju, ni jedan jedini a ja ga svaki dan zagledam pa sam mu se malo popela na glavu.
    Mi smo oboje malo bolje. On zeli da ide kod onih baba, da pije cajeve a ja bas i ne verujem u to. Medjutim, svuda cu ga pratiti i gde god bude pozeleo da ide-idem sa njim, znam da ce ga to smiriti i da ce moci da kaze da je probao bukvalno sve.
    Sos dusice, drzi se! Moras biti jaka jer tek treba da nunas svoju decu. Znas i sama da za sve postoji resenje samo sto to nije uvek onako kako bi smo mi zeleli. Sam Bog zna zasto nam je put takav. Da sam nasla drugog muskarca za svog saputnika mozda nikad ne bih bila ispunjena ovolikom ljubavlju a bas ona mi daje snage. Nekako smo jos bliskiji i povezaniji posle Sarajeva i znam da ce to da traje i da raste.
    Aboni,drzim palceve za vase dalje uspesne korake.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mi danas idemo na 2. Sgram... Pusa svima!

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Vatra,

sretno i javi se sa dobrim vjestima!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •