Stranica 74 od 85 PrviPrvi ... 2464727374757684 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,651 do 3,700 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ledena, kako je prosla punkcija? Sjecam se kad je mm izasao van, pogledao me i odvalio se smijati jer koliko je bio u "strahu" nije registrirao da je dr rekla "lezite na ledja" pa je on legao na trbuh a kad je izasao i smijao se jedan ga je decko tako zbunjeno gledao i ulazio unutra... Nadam se da ce biti dobri rezultati! I na'rani co'eka
    edina, kako je kod tebe? Nadam se da je sve ok.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

e rominka...znas da ocekuj neocekivano..i dosli mi,kasnili zbog magle,al aj...udje moj cojek,nema ga pol sata...nis od punkcije.najvjerovatnije je nece ni biti.ali sreca neopisiva kad nam je doktor rekao,a nalaz kariograma,il kak se vec to zove.kaze muz,sta je to.kao,pa kak su vam radili mikrodeleciju bez tog na k,to ide skupa...mi blup,ko ribice tupave..nis,dao uzorak u nekom sobicku,krv mu izvadili i to je bilo to.kao,kad napravi taj kariogram,damn,ne znma ni napisat,onda nek se narucimo.i ja suze ronim od bijesa niz on brdo.i kazem ja,aj na rebro,mozda su nekim cudom izvadili.kad ono-nisu!!i moli,kukaj,cvili i uguraju nas na red 8.4. na rebro..al ne znam sta ja moram ic na rebro vadit isto nest?mora i uzv testisa radit jer vrli urolog nas nije vidio variokelu ko prst velku i debelu..to nie vidjo pametnjakovic.i bris mora vadit.tak da je situacija mutava,sve naginje na to da ce bit prag...al ovo tapkanje ime ubi...i odemo se nazderat ko prasci u arena centar,onda nam bilo lakse...morala sam razvuc post jer nemam kom cvilit osim vama..sve u svemu,muz je dosao bez ikakvih nalaza osim sgrama.al dr.peros stvarno ok lik,i sestre i sestre na rebru.stvanro su nam izasli u susret.tak da mirujemo sliejdecih 3 tj.,onda opet u osvajanje brda,al na rebru..tko znam di ce nam kraj bti i sta jos..al cim je doktor rekao da vec na prvu se vidi da nece bit potrebe za punkcijom...tako nam usrano stanje...
    eto,drage moje kameleon i rominka,kao sto vidite,na rubu sam da se odam alkoholu od srece neizrecive:DDDD
    sta kod vas?de mal pozitive neke da citam

Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj ledena prvotno napisa Vidi poruku
    e rominka...znas da ocekuj neocekivano..i dosli mi,kasnili zbog magle,al aj...udje moj cojek,nema ga pol sata...nis od punkcije.najvjerovatnije je nece ni biti.ali sreca neopisiva kad nam je doktor rekao,a nalaz kariograma,il kak se vec to zove.kaze muz,sta je to.kao,pa kak su vam radili mikrodeleciju bez tog na k,to ide skupa...mi blup,ko ribice tupave..nis,dao uzorak u nekom sobicku,krv mu izvadili i to je bilo to.kao,kad napravi taj kariogram,damn,ne znma ni napisat,onda nek se narucimo.i ja suze ronim od bijesa niz on brdo.i kazem ja,aj na rebro,mozda su nekim cudom izvadili.kad ono-nisu!!i moli,kukaj,cvili i uguraju nas na red 8.4. na rebro..al ne znam sta ja moram ic na rebro vadit isto nest?mora i uzv testisa radit jer vrli urolog nas nije vidio variokelu ko prst velku i debelu..to nie vidjo pametnjakovic.i bris mora vadit.tak da je situacija mutava,sve naginje na to da ce bit prag...al ovo tapkanje ime ubi...i odemo se nazderat ko prasci u arena centar,onda nam bilo lakse...morala sam razvuc post jer nemam kom cvilit osim vama..sve u svemu,muz je dosao bez ikakvih nalaza osim sgrama.al dr.peros stvarno ok lik,i sestre i sestre na rebru.stvanro su nam izasli u susret.tak da mirujemo sliejdecih 3 tj.,onda opet u osvajanje brda,al na rebru..tko znam di ce nam kraj bti i sta jos..al cim je doktor rekao da vec na prvu se vidi da nece bit potrebe za punkcijom...tako nam usrano stanje...
    eto,drage moje kameleon i rominka,kao sto vidite,na rubu sam da se odam alkoholu od srece neizrecive:DDDD
    sta kod vas?de mal pozitive neke da citam
    oboje vadite kariogram na rebru kod prof.begovića nalaz se ćeka oko 2mj sretno dalje

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ledena kako to da su vas uopće naručili na punkciju samo s jednim nalazom?! Nemoš vjerovat, malo me iznenađuju.. mm morao skupiti tri sg, nalaz hormona, uzv i color dopler testisa, mikrodelecije i analizu kariotipa... tek sad punkcija! I da, mi smo čekali nalaz kariotipa 3 mj..
    Ne ostaje vam drugo, nego se strpiti, znam kako ti je...

P.S. Nemoj se ljutiti, al ja se umorim dok pročitam tvoj post . Ne zato što je velik, nego nigdje točke, velikog slova, uf, uf

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cao zenske!
    Nije me bilo 100 godina. Nista zivo nismo radili/preduzimali u zadnjih godinu dana. I sama sam bila umorna od svega.
    MM je konacno progovorio da pristaje na hormonsku terapiju, ako nam je dr. uopste i da, obzirom da mu je FSH visok.
    Mi smo imali uspesnu M-Tese, ali neuspesan ICSI ;(
    Muz kaze da ce radije uzeti donora nego da ponovo ide pod noz.
    Uglavnom moje pitanje glasi ... sta mislite koji saplementi su najbolji za azoo? Ne svidja mi se ovaj ArginMax jer se mora gutati 6 kapsula dnevno. Dajte nesto manje

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zasto bas mi, ne postoje nikakvi suplementi, nikakvi preparati kod azoospermije. To ce vam reci bilo koji doktor. Moj savjet je da ne gubite vrijeme, odite kod urologa, androloga, endokrinologa. Za davanje hormonske terapije mora biti predispozicija, a visok FSH vam na zalost ne ide na ruku. Njegova visoka vrijednost znaci da nema proizvodnje pa hipofiza luci sve vise i vise misleci da ce se nesto potaknuti. A FSH ne mozes povratiti u normalu, nazalost. Ne znam koje ste godiste, ali ne gubite vrijeme, vec nadjite ozbiljne doktore da vam ucine sve sto mogu.
    Ledena, i meni zaista nije jasno kako su vas mogli upisati za punkciju bez prethodnih pregleda, a to znaci minimalno 3 spgrama, nalaze hormona isto opetovanih, kariograma (koji u principu ti ne moras raditi), mikrodelecije, inhibin b...Spominjes Prag, i tu cu te morati razocarati. Ukoliko budete imali najmeru ici preko Zavoda, punkciju cete morati uciniti, to je naime jedan od nalaza koji oni zahtijevaju. Pokazuje da ste ucinili sve moguce u nasem zdravstvenom sustavu, ali da nije bilo rezultata. S obzirom da se kod ove dijagnoze nalazi punkcije ne mijenjaju taj nalaz ne mora biti svjez. Uzv testisa tkd. morate obaviti, tj tm mora, kako bi se vidjelo da nema nekakvih izraslina, cista, zacepljenja...to traje kratko i isto se u principu ne ponavlja ukoliko je nalaz uredan. I ovo sto kaze U dobru i zlu, al' je tesko citat tvoje postove

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Rominka prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto bas mi, ne postoje nikakvi suplementi, nikakvi preparati kod azoospermije. To ce vam reci bilo koji doktor. Moj savjet je da ne gubite vrijeme, odite kod urologa, androloga, endokrinologa. Za davanje hormonske terapije mora biti predispozicija, a visok FSH vam na zalost ne ide na ruku. Njegova visoka vrijednost znaci da nema proizvodnje pa hipofiza luci sve vise i vise misleci da ce se nesto potaknuti. A FSH ne mozes povratiti u normalu, nazalost. Ne znam koje ste godiste, ali ne gubite vrijeme, vec nadjite ozbiljne doktore da vam ucine sve sto mogu.
    Ledena, i meni zaista nije jasno kako su vas mogli upisati za punkciju bez prethodnih pregleda, a to znaci minimalno 3 spgrama, nalaze hormona isto opetovanih, kariograma (koji u principu ti ne moras raditi), mikrodelecije, inhibin b...Spominjes Prag, i tu cu te morati razocarati. Ukoliko budete imali najmeru ici preko Zavoda, punkciju cete morati uciniti, to je naime jedan od nalaza koji oni zahtijevaju. Pokazuje da ste ucinili sve moguce u nasem zdravstvenom sustavu, ali da nije bilo rezultata. S obzirom da se kod ove dijagnoze nalazi punkcije ne mijenjaju taj nalaz ne mora biti svjez. Uzv testisa tkd. morate obaviti, tj tm mora, kako bi se vidjelo da nema nekakvih izraslina, cista, zacepljenja...to traje kratko i isto se u principu ne ponavlja ukoliko je nalaz uredan. I ovo sto kaze U dobru i zlu, al' je tesko citat tvoje postove
    Znam da ne mogu pomoci preparati, ali sam mislila uz hormonsku terapiju (ako je uopste i dobijemo) da uzme i neke preparate.
    Ja imam 33, muz 38 valjda imamo jos pola godine da probamo i hormonsku jer nam to jedino preostaje. Muzu su i varikokelu popravljali pre 1.5 god.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam ti brutalno realna, pa tako da jednostavno uz nase dijagnoze ne usudjujem se, vise, zanositi da bi kombinacija cinka/vitamina e i ne znam cega jos, ili tribestan, ili bilo sto slicno moglo utjecati. Sto vise saznajem i ucim o azoo svjesnija sam nepovratnosti situacije, ali neke smo situacije naucili na vlastitoj kozi. Npr koristenje maticne mlijeci koja je izuzetno zdrava je vrlo kobna kod muskaraca koji boluju od azoo jer poremete odnose muskih i zenskih hormona u organizmu. To je nesto sto saznas kada krenes s time. Da se to nama, mm nije dogodilo ne bi bili saznali, i tek tada su nas doktori posteno oprali jer kako nam je palo napamet bez konzultacija upustiti se u tako nesto. Uglavnom, trebalo nam je nakon maticne mlijeci dobrih 8 mjeseci da se hormoni vrate na staro, ali smo zeznuli testosteron zbog toga, ja savjetujem pustiti medicinu da radi svoje, a ono sto mi mozemo uciniti jest da zivimo zdravo, umjereno, aktivno i da budemo sretni.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Samo za drustvo u cosku-tipkam vam sa lapa,ne sa tableta!ja pola nase procedure ne kontam,majkemi...Naruce nas tamo,ovaj kaze nemate ovo,ono...Pa nismo mi sami sebe poslali nigdje.Al aj,prezivimo i to.Nazovem urologa da pitam gdje i sta za uzv testisa,a men seljober ko iz topa-pa sta ce vam to,samo vas zavlace.Tako da kad sve zbrojimo i oduzmemo,vise se ne nadamo bas nicemu normalnom.Nek nas bacaju vam,tam-nama svejedno.Spremni smo da ce ovo trajati u epskim razmjerima.Onak,prati me neki osjecaj zatupljenosti.Cekat cemo nalaze sta je vadio sad,pa cemo skupa se naruciti na vv.Meni moraju jos hormona i hormona povadit jer ,eto,mi ne mozemo ni jedan kompletan nalaz obavit kak spada.Ma nek mi vade i slijepo crijevo ak treba,sam da ne ponavljamo neke stvari za bezveze.Evo,trudim se upotrebljavati i velika slova,a to iziskuje dodatni napor..Ocekujem da cete cijeniti sav moj trud,al č i ć i ž i đ ne trazite

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Dragi moji pozdrav svima
    Pratim vas koliko stignem,nisam bas u potpunom toku,nisam imala niti volje za ovu nasu temu,sto zbog poslo,sto svega sto se lose dogodilo, ali uletim ponekad na brzinu ,pa procitam i postove.
    Svima puno srece i uspjeha u daljnjim borbama,posebno mojim dragim s kojim kontaktiram preko p.p.
    Neznam dali ste culi za istrazivanje o proizvodnji sperme iz dna, koje se vrti od 2009.godine ,pa ako zelite ukucajte si na googlu:
    LJUDSKU SPERMU PROIZVEST CE OD MATICNIH STANICA, pa si malo procitajte ako zelite ,meni je to mali tracak nade ,sobzirom da su na misevima uspjeli ,sad se jos istrazuje 1-2godine ,da bih se moglo pokusat na ljudima.Pa evo dragi moji neznam dali ce to biti tako brzo,i dali cemo taj vlak uloviti mi koji imamo vec dosta godina,ali eto bar da buduca djeca nemaju ovakvih problema u buducnosti kao mi nazalost.Eto toliko od mene, ako kako mogu pomoc tu sam.Velik pozdrav svima.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

evo da i ja prijavim novije nalaze......testosteron je u odnosu na proslu godinu sa 14,5 pao na 12,7, fsh je 8,4, lh 3,2 , prolaktin 240 a estradiol na gornjoj granici 0,128 (<0,13)...spermokultura i urinokultura bez izolovanih patogenih bakterija...i naravno spermiogram ponovo sve nule s tim sto je ph sada cak 9 (prosle godine je bio 8,5) a nivo fruktoze je sa 4 sada pao na 2,6...zaista ne znam sta da mislim,da li je neko zacepljenje ili je neopstruktivna azoospermija...uskoro cemo se naruciti kod androloga,pa mozda dobijemo i neku terapiju...
    suborkama i suborcima,sve najbolje i da ovo proljece donese mnogo dobrih vijesti i rezultata

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mrnjau, ja bih rekla da dokle god spgram varira, i dokle god s vremena na vrijeme nadju nesto (ako sam dobro shvatila) da je bolje nego da je vec dana dijagnoza. Mozda je bio bolestan, pa je prerano radjen spgram. Bitno da idete andrologu, koji ce, nadam se, dobro sagledati sliku.
    ledena, ja ti imam, doslovce jednu biljeznicu, od samog pocetka u koju zapisujem pitanja, nedoumice, i sve moguce i formacije, pa kad dodjemo kod dr ja to lijepo na stol i otvorenih karata kazem da ne idem van dok ne pretresemo. Srecom, vecinom smo naletili na dobre doktore, a birokracija i sdministracija su druga stvar. Zaista, probaj si zapisati pitanja, ali i kada telefonski s nekim pricas, pa ti da info ili vas naruci -trazi ime i prezime.( jednom su nas zezli tako, ali ja sam rekla da sam razgovarala s tom i tom gdjom, da mi je rekla to i to, u toliko i toliko sati - sve mi je dala krive info- ali vadili su nam krv jer je njihova djelatnica dala krive info, a mi smo putovali 600 km).

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

šta reći osim borba, borba i opet borba...
    pozdravi svima
    ledena, žao mi je šta je tako ispalo...i nadam se da će vam nalazi biti ok pa ćete uskoro moći i na punkciju..
    mm obavio sve te nalaze šta si nabrojala, i bome je trajalo...ali eto, ipak je neka nada na našoj strani da ćemo uopće doći do punkcije/ biopsije tu kod nas..., a 8.4. je začas!

inače, mm je dijagnoza azoo+ retrogradna ejakulacija, tako da idemo u postupke s plivačima iz urina ( ovaj mjesec sekundarni, jer prošli nije bilo niti jednog pokretnog), tako da čekamo kako će to proći, a onda se naručujemo za biopsiju, nalazi su svi spremni i ok, a biolog dao zeleno svjetlo!!

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sluzbeno mi je zlo od svega.Nemam bas nekog optimizma.Nakon 2 mj.krvavog mobbinga,nakon sto su me degradirali,skinuli koeficijent i placu,proglasili nepsosobnom,sad su me i bacili na novo radno mjesto,putujem sat vremena svaki dan.I iskreno,strah me kad dodje moj red za vadjenje hormona.Bojim se i tsh i svega da s enije ovo odrazilo tamo gdje mi najmanje treba.Tako da mi ovaj neorganizirani pocetak nase borbe i nije drama preteska,ali je drama.

I kak kaze kameleon,borba,borba i samo borba...

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ajme Ledena, pricas moju pricu! Tako mi je zao. Ali ne daj se! Da te tjesim i da ti kazem da ce doci sve na svoje u firmi- vjerojatno nece cim su ti tako nesto ucinili. Evo ja se borim sa svojima sad vec dvije godine. Istina da je sada malo lakse, ali ne zbog njih vec zbog sefice koja me sada vodi jer je puna razumijevanja. Drzi se!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

rominka,kamo puste srece da spermiogram varira u tom smislu ... za godinu i par mjeseci,4 spermiograma su pokazala sve same nule...
    mi trenutno nismo u mogucnosti da trazimo bolje strucnjake van tuzle,pa cemo makar zakazati kod androloga,mozda nam da neku terapiju...inace urolog ne zna u cemu je kod nas problem...tako da mi jos uvijek ne znamo da li je opstruktivna ili noa...uglavnom u odnosu na proslu godinu,muz se uspio rjesiti zlatnog stafilokoka i velikog broja eritrocita koje je imao u ejakulatu,ph je porasla u odnosu na proslu godinu sa 8,5 na 9 a fruktoza je pala sa 4 na 2,6...mozda nekome ovakvi nalazi jasno ukazuju u cemu je kvaka,ja apsolutno od drveta ne vidim sumu...
    ma bitno mi je da dok se ne dokopamo strucnjaka u zagrebu ili beogradu,u nasem gradu napravimo sve preglede koje mozemo...
    i kod nas je gusto,mrdnut ne mozemo odavdje dok ne sredimo neke zivotno bitne stvari na sudu,a valjda je to uvijek tako,poslije niza peripetija i problema,dodje vrijeme da se sve nezavrseno konacno okonca...
    sretno cure u postupcima

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kontaktirala sam Bahceci, vezano za naš problem, evo i odgovora:
    Postovani,

Postoji samo jedna skupina pacijenata koja ima mogucnost za lijecenje
    problema sa spermom. To su pacijenti koji imaju FSH i LH hormon
    manji nego sto je normalno (manje od 1). Za tu skupinu moguce je osigurati
    poboljsanje, ubrizgavanjem lijekova. Za ostale skupine pacijenata, ne
    postoji ucinkovit nacin lijecenja.

Urolog dr. Emre Bakircioglu kaze da je u vasoj situaciji moguce pronaci
    spermu microTESE metodom.

Dr. Emre Bakircioglu planira da bude u Sarajevu u aprilu da bi
    pregledao pacijente i nakon toga obavio micro-TESE, TESA, MESA operacije.

Prije nego sto urolog dodje trebali bi ste doci na konsultacije s dr.
    Enver Kurt. On ce vam objasniti sve detalje.

Ukoliko treba uraditi cijene su;
    Micro-TESE je 2.500,00 KM.
    TESA / MESA je 1.500,00 KM.

Za sad smo još uvek u razmatranju gde ćemo da krenemo, zakazala sam termin u klinici u Srbiji pa ćemo videti, ako ništa drugo pravac Sarajevo pa šta namBog da

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Cure čiji su muževi prošli punkciju testisa na VV, jel su dobili kakvu lokalnu anesteziju? MM ide za tjedan dana na TESA, ja ga uvjeravam da će dobiti neku lokalnu, jer mislim da sam negdje pročitala da se dobije, al sad neznam jel to vrijedi za sve bolnice..jel hoće?

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne, za punkciju ne daju nista - to je bezbolno, jedino traze da ostanes sjediti koju minutu nakon. Mozda ce eventualno imati feeling da mu je ostala igla, ali to ce kratko trajati. Uistinu je bezbolno - kaze mm.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Rominka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, za punkciju ne daju nista - to je bezbolno, jedino traze da ostanes sjediti koju minutu nakon. Mozda ce eventualno imati feeling da mu je ostala igla, ali to ce kratko trajati. Uistinu je bezbolno - kaze mm.
    o fuck! mm se pravi hrabar, al imam osjećaj da ga je ipak trta, u zadnje vrijeme me često pita: "jesi ti sigurna da ima lokalna?sigurno me lažeš!"
    Neznam da mu sad kažem istinu Ma preživit će !

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mi bili na punkciji, i ništa nisu našli. Mm kaže da je bezbolno skroz, nema nikakvu anesteziju i posle toga je još vozio 300km do kuće. Mi ćemo polako da se spremamo za micro tesu, pošto ne bi da idemo na običnu biopsiju, kad ga već seku, neka onda bude najbolja metoda koja može da se uradi. Da li neko ima informaciju kada stiže doktor iz Istambula, promakli su nam termini za aprili

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vesnam sretno

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sretno Vesnam.
    i mi bi do sarajeva ali nikako se odluciti kada. bas me zanjima kada ce doktro dolazit. bili su nas zvali prosli mjesec ali nismo mogli ici pa su rekli da se javimo kad budemo mogli.
    sretno svima

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nama su iz Sarajeva rekli da jos nemaju tocan datum a da se nadaju da bi doktor mogao doci sredinom ovog mjeseca.Sretno svima.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pozdrav!
    Evo da prijavim izvještaj s punkcije .. MM je jučer u 8,45h bio naručen kod dr.P na VV, dr. pregledao nalaze, pričao mu više o biopsiji nego o punkciji (isplašio ga kako je punkcija bolna), i poslao ga da ipak da i ejakulat za svaki slučaj... Onda smo čekali 2 sata da dođe dr koja radi punkciju.. ušao unutra i za 5min izašao van blijed kao krpa Kaže da nije toliko bolno koliko je mislio da će biti, u biti sama punkcija ne boli, nego kad mu stisne testis i nategne, to ga je zabolilo..pa mu je malo bilo slabo, al brzo ga je prošlo. Za sat vremena više nije ništa ni osjetio, kao novi!! Uboli su u oba testisa, pa eto nadamo se da će naći nešto..sad slijedi čekanje nalaza 10-15 dana...

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj u dobru i zlu prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav!
    Evo da prijavim izvještaj s punkcije .. MM je jučer u 8,45h bio naručen kod dr.P na VV, dr. pregledao nalaze, pričao mu više o biopsiji nego o punkciji (isplašio ga kako je punkcija bolna), i poslao ga da ipak da i ejakulat za svaki slučaj... Onda smo čekali 2 sata da dođe dr koja radi punkciju.. ušao unutra i za 5min izašao van blijed kao krpa Kaže da nije toliko bolno koliko je mislio da će biti, u biti sama punkcija ne boli, nego kad mu stisne testis i nategne, to ga je zabolilo..pa mu je malo bilo slabo, al brzo ga je prošlo. Za sat vremena više nije ništa ni osjetio, kao novi!! Uboli su u oba testisa, pa eto nadamo se da će naći nešto..sad slijedi čekanje nalaza 10-15 dana...
    U dobru i zlu,

nadam se da će stići pozitivan rezultat, potrebno je na ovoj temi dobrih vijesti. Samo mi je čudno što toliko čekate na rezultat, mi smo znali ishod već nakon dva sata.

Sretno

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala sos!
    I meni je čudno, ja sam mislila da će nam reć da nazovem popodne, al eto, tako su rekli, nadam se da će biti brže.. Rominka koliko ste vi čekali?

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

U roku od dva tjedna smo dobili nalaz. Iako su rekli tri tjedna. Ali nije to ni tako dugo, barem nisam tako dozivjela.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

U dobru i zlu ,mi smo takoder kao i Rominka cekali 2.tjedna rezultate punkcije sa V.V. svu srecu vam zelim da se nade puno plivaca.

Zasto bas mi ,bas mi je zao sto ti muz nezeli vise na micro-tese sobzirom da su vam nasli spermije.,iako ostaju posljedice poslje tese ,moj muz je rekao da bih isao jos 10.puta samo da postoji sansa i 1% da ce se nesto naci ,ali za nas nema svrhe vise. Sretno sa terapijom ako cete pokusat.

Svima curama koje se spremaju u Bahceci - Sarajevo na micro-tese , zaista od srca zelim da se vrate svi sa pozitivnim rezultatima, i da vise nikad nebude toliko losih rezultata kao sto je bilo u 12.mj. kad nas je isla velika grupa sa ovog foruma.

Aboni76 ,cekam zeljno tvoj postupak iz Bahcecija.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Postoji nada hvala , čekat ćemo nema nam druge, ma proć će to brzo!
    Kako ste vi? Jeste pričali šta ćete dalje? Možda preintimno pitanje..

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ludaaaa sam od ove nase birokracije!!! Znam da bi bilo jos gore da je nema, ali da netko moze biti toliko tvrd....uf....zasto se uz prokletu azoo moram jos i sa njima stalno boriti....zivim u selendri ( u svakom pogrdnom smislu te rijeci - mentalnoj i geografskoj) gdje dr op misle da su bogovi i da su apriori u pravu...po njima rebro treba priznati nalaz iz ove moje selendre, zapravo banka tkiva mora priznati....ne znam vise mora li ili ne mora, znam da je dr. s rebra trazila, inzistirala da nalaz hiv-a, hepatitisa bude iskljucivo iz petrove sa transfuzije. Cak je to zaokruzila, podcrtala i stavila usklicnike i rekla da moraju dati putni nalog...a gle cudna li cuda, mm ni uputnicu ne moze dobiti!! Buahahahaha - to se ja smijem i lupam glavom u zid )

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Rominka,probaj dobit njih na Petrovoj i pitaj moze li uputnica za pregled kod njih pa da se u sklopu toga izvadi krv? birokracija je katastrofa ali teoretski zahebavaju odavno i za sve pretrage koje mozemo obavit u svojim selendrama nisu nam obavezni dat uputnice za dalje. npr uputnica za ljecenje ide na prvi najblizi medicinski centar sto ne mora biti zgb, a i ti s petrove ne bi da njihove kolege laboranti ne znaju radit. gluposti. ako po pragu priznaju nase hrv nalaze ne vidim sto je njima teško.
    drži se ne daj se. strpljenja.

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i da...mi smo nalaze punkcije s VV cekali od 1.7. do negdje sredine devetog mjeseca. jeste da je isao postom al toliko dugo?! ljeto pa ljudi odmarali,bilo je to prije 4 god mozda su se popravili.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

oho...vidim da se nesto dogadja

u dobu i zlu,dobre info sam proctala i od tebe i rominke vezano za punkciju.mi jos cekamo nalaze od prije 3 tj.,a u ponedjeljak u 10smo na rebru

a svima nam vrijeme ideeee

moja kolegica je ostala trudna prirodnim putem,nakon 2 neuspjele inseminacije u kbo i kad su upali u ovaj zacarani krug pokusaja.dobro,situacija je ful drugacija od nase,ali dala mi je nadu.i odmah mi rekla,uspjet cete,samo ne odustajat!!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Romi ti stvarno imaš peh Nama odavdje isto ne daju uvijek putni nalog (Slavonija), jedino smo dobili za kariogram i mikrodelecije, i sad za TESA.. zato što se to ne radi u KBO..A imamo blizu 500km do Zg
    Little ivy ajme, valjda nećemo toliko dugo čekati, izludit ćemo..
    ledena dobro je s vremena na vrijeme dobiti poticaj i nadu od nekoga

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Aha vidim da je u pitanju i uputnica..Bože sačuvaj...ja sam mm-vom doktoru op govorila šta da napiše na uputnicu za genetske pretrage..nikad se čovjek u svojoj karijeri nije susreo s tim..

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Je li netko od vas s NOA možda pratio odnos estradiola i testosterona u seminalnoj plazmi i jeste li pokušavali terapiju letrozolom, tj. Femarom, i ako da, kakvi su bili rezultati?
    Zahvaljujem na bilo kakvoj informaciji.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

konfuzija,ja na tvoje pitanje mogu samo da dam konstataciju u vezi sa nasim slucajem...naime,pretpostavljam da se kod mm radi o noa,u spermi nema niti jednog spermatozoida,testisi normalni cak i veci od prosjecnih a testosteron na donjoj granici dok je estradiol na gornjoj,vjerujem da postoji povezanost i nadam se da ce androlog dati odgovarajucu terapiju...za femaru znam da je supresor estrogena(kao i klomifen) i da ga neki doktori preferiraju jer ima manje nuspojava npr. ne tanji endometrij kod zena i puno se brze izlucuje iz organizma a koristi se i kod zena koje su oboljele od raka dojke (moja ga svekrva uzima u terapiji )...
    da li je tm prepisana femara? ako jeste i ako te ne mrzi,napisi molim te vrijednosti njegovih hormona

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Konfuzija, možeš li malo više detalja napisati o ovome? Nama niko nije predlagao ni femaru ni klomifen, ali mm je koristio pregnyl koji nije dao efekte.
    Posljednje uređivanje od sos15 : 06.04.2013. at 17:36

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj u dobru i zlu prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji nada hvala , čekat ćemo nema nam druge, ma proć će to brzo!
    Kako ste vi? Jeste pričali šta ćete dalje? Možda preintimno pitanje..

U dobru i zlu ,ma sve ok ,nema vise nikakvih tajni ,sad svi znaju, bar su nas ostavili na miru.
    Kao sto pise u mom potpisu "kraj", to je to , a cemu da se nadamo jedino Bozjem cudu i nicem drugom.
    Eventualno bi pokusali s nekom terapijom ,ali to jos istrazujemo sto bi se moglo probati.
    U meduvremenu sad vec 2.mjeseca cekali smo nalaz inhibina b,kojeg nazalost vise nigdje nemozemo napravit,
    pa eto da znate Zagreb nula bodova ,cak su nam u privatnom laboratoriju ovih dana vratili novce jel je nemoguce ocitat taj nalaz
    kao do daljnjeg ,neznam sto im to znaci.zbog cega ali eto ,zvala sam i Vinogradsku ista stvar.,a bez njega nista od terapije.
    Svakako vas pratim , i cekam pozitivne rezultate od svih ,sa bilo koje strane ,zaista bi bilo lijepo nakon duzeg vremena da
    i na ovoj nasoj temi pocmu opet lijepe vijesti da nam stizu.

Romi za nepovjerovat ,a tako je to kod nas,nazalost. ,bit ce bolje draga. cekam biopsiju vasu

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

evo da se javim ovdje...mi odgodili i biopsiju i zg,
    jer smo izvukli iz urina par komada za oplodnju...(mm- azoo i retrogradna ejakulacija)
    došli do transfera dvije mrvice i sada
    ovaj nam je postupak bio za odraditi, imali zamrznute js jer prošli ciklus nije bilo plivača...napravili sve pripreme za zg... i eto...kad smo se najmanje nadali...zbilja klišej ali tako je ispalo...još treba doćekati betu...
    velika svima

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

kameleon za veliku betu
    postoji nada to sam negdje pročitala da isto par čeka dugo nalaz inhibina, navodno nema reagensa..

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pa evo, čitam neke studije na netu.. U slučajevima kada je estrogen veći od testosterona (piše negdje i točan omjer koji treba biti), dobri rezultati se postižu letrozolom, to je dosta slučaj kod nešto debljih muškaraca npr. E sad, negdje piše da je dovoljno pratiti ta dva hormona u serumu (iz krvi), a negdje preporučuju seminalnu plazmu. Našeg androloga (VV) estradiol nije uopće zanimao, niti u serumu niti u plazmi. Tako da bi rado odradili tu pretragu, ali ne znam gdje dati testirati seminalnu plazmu.
    Sos, ne znam ni ja previše, novi smo u ovomu i za sada imamo kripto. Kakvi su hormoni tvoga muža (FSH, LH, testosteron, estradiol)?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

konfuzija a kakvi su hormoni kod tm?
    MM isto ima estradiol visok 300 (ref.vr. 55-173), testosteron 28,32 (ref.vr. 9,3-35), Ftesto 42,07 (muškarci od 20-39god - 31-147), FSH 14,13(1,3-8,1)
    Androlog na VV također nije pridao nikakvu važnost estradiolu, kao on varira, a mm je pio vitamine pa je možda zbog toga...

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Prvo da čestitam kameleon, ovo su baš super vijesti, nadam se da ćeš nam ubrzo javiti lijepu trocifrenu betu.

Konfuzija, što se tiče nalaza, mm je poslednji put radio u januaru ove godine: LH 8,3 (ref. vr. 1,7-8,6); FSH 21,3(ref. vr. 1,5-12,4); Prolaktin 216(ref.vr. 86-324); Testosteron 2,28 (ref.vr. 2,8-8,0); estradiol 23,66 (ref.vr. 7,63-42,6). Nama niko nije obraćao pažnju na te omjere, a za nalaze iz seminalne plazme nisam ni čula, ali raspitaću se gdje se radi. Ja se iskreno malo bojim tih terapija jer je mm došlo do poremećaja hormona tokom terapije pregnylom,a bez rezultata. Sad pije sperm hope,pa se nada čudu. Misliš li da bi na osnovu njegovih nalaza vrijedilo pokušati tu terapiju femarom? Ko bi mi uopte to propisao?

Što se tiče inhibina b, ako vas put nanese u Banja Luku, možete ga odraditi za 20 EUR, rezultati budu gotovi za 5-7 dana, a može se slati i brzom poštom uzorak za Beograd, tamo je još jeftinije. Čini mi se da je tužna tako radila.
    Posljednje uređivanje od sos15 : 08.04.2013. at 00:31

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

U dobru i zlu, koja je logika iza tvrdnje da se estradiol može podići zbog vitamina? Za boga miloga, onda nitko ne bi pio profertile i spermhopeove i ne znam što još ne. Kako vam je to objasnio? Pa duplo mu je veći od gornje granice!

Sos, testosteron je nizak. Amerikanci kažu da bi odnos estrogena prema testosteronu trebao biti oko 4:1 (u korist testosterona). E, tu sad treba uzeti u obzir da je estradiol samo jedan od estrogena, i naravno preračunati mjerne jedinice.
    Evo, pa malo pročitaj:
    O klomifenu: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16422830
    O letrozolu (Femari): http://www.steroidology.com/forum/an...nhibitors.html
    O omjeru estrogen-testosteron: http://www.alsearsmd.com/excess-estrogen/

Ja bih uradila sve pretrage i onda tražila dobrog androloga. VV se očito može prekrižiti. Zna li tko kakva je dr. Bernat na Rebru glede ovakvih terapija?
    Posljednje uređivanje od Konfuzija : 08.04.2013. at 11:36

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

sos, u dobru i zlu hvala vam!!!
    ja se ful nadam ali do bete!!!
    konfuzija, ja sam o dr.Bernat čula samo najbolje..
    rominka kakvi su vam nalazi???
    ledena jeste obavili onaj pregled šta je bio za 4.mj??
    pozdravi svima!!!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

18 april zakazane konsultacije u Bahceci klinici. Jaavljam sta su rekli

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mi još nismo povadili sve hormone. Zna li tko gdje se u državnoj klinici može izvaditi INHIBIN B? Ne bih vadila privatno jer su mi jedni već zbrljali AMH, i to ne malo.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Konfuzija neznam, tako je rekao, kao da svašta može utjecati na e2 i da on varira iz dana u dan..mene je isto zabrinjavalo to, al i dr. op nam je to rekao... Trenutno se ne opterećujem tim..sad čekamo nalaze punkcije, pa ćemo vidjeti... Inače ovako je mm zdrav, radio je sve moguće pretrage za koje je mogao dobiti uputnicu i sve mu je ok, jer sam se ja bojala da nije neki tumor ili tako nešto, onda zna e2 biti povišen...al eto hB sve je dobro.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •