Stranica 82 od 85 PrviPrvi ... 32728081828384 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,051 do 4,100 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Pozdrav, drage zene! Vec duze vreme pratim forume na kojima se "okupljaju" oni sa istim problemom koji imamo i mi. Nisam se do sada ukljucivala u diskusiju jer se prosto nije dogadjalo nista (osim u mojoj glavi ), ali sada smo najzad napravili prvi korak! Naime, mom muzu je pre desetak godina, dok je bio u prvom braku utvrdjena azospermia (na prvom spermogramu pronasli 3 sp., posle toga nikad nista). On bas i ne voli da prica mnogo o tome, tako da nemam mnogo detalja, ali to sto je definitivno je da je on to veoma tesko podneo, podrsku tadasnje supruge nije bas imao i kroz godine koje su dolazile ubedio je sebe da on decu ustvari i ne zeli, da nema nikakve nade da ce ih ikad imati i odlucio da se nikada vise nece tome nadati. E, onda sam se nekoliko godina posle njegovog razvoda pojavila ja , i moram reci da je bio fer i jos pre nego sto smo se u bilo sta upustili ispricao svoj problem. U nekoliko navrata pre nego sto smo se vencali mi je ponovio da moram da rascistim da mozda nema nikakve sanse da imamo potomstvo. Tako da, iako je to sve delovalo malo nerealno u mojoj glavi, moram priznati da je ova borba bila moj izbor i stvarno nemam razloga da krivim ni sudbinu niti bilo koga drugog osim sebe ako se u zivotu ne ostvarim kao majka.
    I tako, bez mnogo pritiskanja, posle skoro dve godine braka moj dragi je potrazio uput za specijalistu. Inace, zivimo u Norveskoj i upuceni smo na jednog doktora, androloga koji je specijalizovan za problem muske neplodnosti (zovu ga King of sperm ). Spermogram nije uradjen, na prvim konsultacijama je dr pregledao prostatu i testise UZ-om, rekao da su umanjeni i na osnovu onoga sto je MM ispricao(imao zausnjake sa velikom temperaturom kao 9-ogodisnjak) i izgleda MM-a (ima veliki stomak koji izgleda kao "nakacen") zakljucio da je najverovatnije problem sa hormonima. Prepisao mu je odmah terapiju (pergotime, 50 mg - sastav je ustvari clomifen, 7 dana, pa jos 35 dana svaki drugi dan) koju je trebalo poceti da pije ako rezultati analize hormona pokazu ono u sta on sumnja. Zbog te terapije ga ovde mnogi dr smatraju sarlatanom jer je taj lek ustvari namenjen zenama, ali s druge strane ima rezultata kod mnogih parova. A rezultati hormona bilo su sledeci: FSH 7(<12), LH 5<12, Prolaktin 93(<700), Testosteron 10 (8-35), SHBG 19(8-35), Free test. 5,2 (2,3-9,9). Ako neko razume ovo malo bolje molim neka prokomentarise, ali meni bas i nije jasno zasto se dr odlucio da dopise da treba poceti terapiju pomenutim lekom, sta se tu u stvari moze popraviti? MM je na kraju pregleda pitao da li postoje neke sanse, a on je odgovorio da sansa uvek postoji i da ce u svakom slucaju zamrznuti ako nadju nesto posle te terapije (2.11. bi trebalo da popije poslednje tabletu).
    Inace, sto se mene tice, jos uvek ne mogu sa sigurnoscu reci da je sve u redu, ali nemam nekog narocitog razloga ni da sumnjam. Menstruacija je prilicno redovna, ciklus 27-31 dan, doduse imala hlamidiju pre 5 god, bez recidiva, ali u svakom slucaju krece i ja na pretrage za koji dan, pa cemo videti kuda dalje. Verovatno sam udavila sada, ali ne zamerite, moram nekom da ispricam sve sto mi se desava (nisam napomenula da imamo dogovor-nikom nista ne pricamo, ni mojoj ni njegovoj porodici), a pod stresom sam zbog neizvesnosti, svaki slobodan trenutak koristim da citam forume, tako da nekad imam utisak da cu eksplodirati. Puno pozdrava svima i pisemo se !

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

sos 15 mm i nalaz bili u zg-u, ali dr. mu rekao da su jako dobri..pa nisam izdržala da ne javim da su napokon stigli nalazi i da su ok!!!
    piše ovako: analizirano 5 kanalića lijevog i desnog sjemenika od kojijih svaki sadržavao 20 tak sjemenskih kanalića.u kanalićima očuvan normalan proces spermatogeneze nalaze se sve stanice spermatogeneze. spermatogonija,spermatocita 1 i2 reda,nezrelih i zrelih spermatida te SPERMIJA.
    nalaz biopsije lijevog sjemenika:
    IMUNOHISTOKEMIJA(PLAP):negativna
    score :10 puna spermatogeneza, 1tubularna fibroza= 9
    nalaz biopsije desnog sjemenika:
    sore: 10 puna spermatogeneza,1 tubularna fibroza= 9

piše samo: pohranjeni bioptički materijal pogodan za kombinirani TESE/ICSI zahvat.
    ne spominju se brojke...
    ja kažem mm imamo ih 18, a on veli da je to 10 uzoraka tkiva tako da
    bitno da materijala ima i da je pohranjen!!!
    30.10. imamo dogovor za IVF I ET
    u dobru i zlu barem su konzultacije mogli obaviti..
    sos 15 hvala!!!
    boss kako ste nam vi???

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

kameleon bitno je da ste ih nasli i zamrznuli , sad jos malo srece i nadam se da ces se uskoro brinuti oko drugih briga i obilaziti druge forume.
    mi smo dobro imamo jednog decka a za drugo drzimo fige da bude cura. vec smo dogurali do polovice jos pola i gotovo ako bog da.

mammasita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ljudi,pozdrav,suprug mi ima azoospermiju-još ne znam kakvog tipa. Ima li nade za nas ikako? Što više čitam forume,manje sam optimistična i već lagano ludim. Hvala svima unaprijed

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

kameleon super
    boss već polovica

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kameleon to su fantasticne vijesti!!! Bravo! Najiskrenije se nadam da ce strajk zavrsiti sto prije!
    Boss, vec polovica prosla, ajme meni koje uzbudjenje!!! ))))
    kad svratis nakon nekog vremena i ulovis tako lijepe vijesti, ma odmah se osjecam bolje i poletnije - skoro da bih zvala zg, al strajk je

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kameleon, divnoooooo ja na temu retko kad svratim, mm je na terapiji pregnilom, dosta je smršao, i pije lekove za regulisanje insulina, u februaru kontrola pa biopsija, pa ćemo videti šta dalje.
    Što bi ja volela da se ova tema jednom ugasi i da je više niko nikad ne pokrene, ubija me ovo čekanje rezultata, terapije, maltretiranje, užas...
    Inače me je jako dobra drugarica pre par dana pitalča za savet, zatrudnela i hoće da abortira, kad se nisam šlogirala

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

hvala vam svima, sretna sam, presretna, iako tek na pola puta..
    Rominka, ma šta mi je čekati da dovrše štrajk, pih,čekam od 5 mj. za termin, pa ako mi ovaj propadne, čekat ću i dalje
    bitno da su nam plivače pohranili, da ih nisu ostavili negdje u sali da čekaju radi štrajka!!!!!!! od dijagnoze azoo do biopsije cca 2 god...nije loš prosijek, ha?
    boss školski do kraja i da budu pišulinac i curica
    vesnam za što bolje nalaze!!!
    svima!!

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj mammasita prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudi,pozdrav,suprug mi ima azoospermiju-još ne znam kakvog tipa. Ima li nade za nas ikako? Što više čitam forume,manje sam optimistična i već lagano ludim. Hvala svima unaprijed
    Draga,u istom smo "sosu",na pocetku borbe,sa zastrasujucom dijagnozom i malo informacija. Mada,za razliku od tebe,ja sam sve optimisticnija sto vise citam forume.000 na spermogramu jeste obeshrabrujuca,ali bas na ovim stranicama mozemo procitati da azoo ne znaci i nemogucnost da do trudnoce dodje.Veruj u medicinu,do pre 10 godina ovo sto doktori danas postizu bila je naucna fantastika,ja ocekujem da ce za par godina poceti da proizvode spermatozoide od bilo kojih drugih celija iz tela. Znsm

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Draga,u istom smo "sosu",na pocetku borbe,sa zastrasujucom dijagnozom i malo informacija. Mada,za razliku od tebe,ja sam sve optimisticnija sto vise citam forume.000 na spermogramu jeste obeshrabrujuca,ali bas na ovim stranicama mozemo procitati da azoo ne znaci i nemogucnost da do trudnoce dodje.Veruj u medicinu,do pre 10 godina ovo sto doktori danas postizu bila je naucna fantastika,ja ocekujem da ce za par godina poceti da proizvode spermatozoide od bilo kojih drugih celija iz tela. Znam taj osecaj kad pocinjes da ludis od neizvesnosti,ali moramo pokusati razmisljati pozitivno.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

vojvodjanka dobro došla nerazumijem te nalaze, jel ti to sa znakom manje znači da su referenten vrijednost manje od tog broja ili ? ne kužim..po tom ispada da su svi hormoni u referentnim vrijednostima...neznam.. mm ima visok FSH i E2, punkcijom nije nađeno ništa, sad bi trebao na biopsiju, nije imao nikakve terapije....

mammasita ako neznate još kakav je oblik azoospermije imate još dosta nade, samo hrabro dalje, gdje idete na punkciju? Ja ti mogu preporučiti VV, samo ako tm nije nikad bio tamo morat će prvo kod androloga, prvi pregled se čeka cca. 3 mj, trebat će raditi analizu kariotipa, mikrodelecije y kromosoma, pa onda tek punkcija...nama je trebalo malo manje od godinu dana da dođemo do punkcije....

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj u dobru i zlu prvotno napisa Vidi poruku
    vojvodjanka dobro došla nerazumijem te nalaze, jel ti to sa znakom manje znači da su referenten vrijednost manje od tog broja ili ? ne kužim..po tom ispada da su svi hormoni u referentnim vrijednostima...
    Hvala na dobrodoslici! Da,taj znak znaci manje i ispada da su svi hormoni ok,ali testosteron i prolaktin su na samoj donjoj granici. Ma ne kuzim ni ja mnogo toga,npr.kako to da mu nije trazio da uradi i spermogram,ali opet se nadam da dr zna sta radi.Iskreno,ja se nesto i ne nadam da ce ta terapija dati rezultate,verujem da je sledeci korak TESE i uput na ICSI,pa u to polazem sve svoje nade.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

pozdrav cure...
    MM ima azoospermiu sa povecanim FSH (19), Urolog je konstatovao jos i upalu prostate i dao nam terapiju TAVANIC 10 dana (koja je vec zavrsena), nakon toga dobili smo Nolvadex ( za hormone) i jos uvijek je na toj terapiji. MM je bolovao zausnjake prije par godina i nikada nije radio spermiogram do sada. Prije sspermiograma je bio jako bolestan( pluca) i par mjeseci je pio antibiotike i kojekakva cuda od tableta dok nisu potrefili pravu terapiju. Da li je moguce da je zbog svega toga bio los spermiogram( sto se ja iskreno i nadam)??? Tkodjer koristi onaj mix s medom i sjemenkama, suhe smokve u maslinovom ulju, tikvino ulje. Osjeca se puno bolje od kada to sve koristi i prijmetili smo promjenu u spermu (sada je gusca i bijelicasta a prije je bila providna) ne znam da li to moze znaciti da se nesto desilo na bolje ili sta????Mi smo mislili kroz par dana da ponovimo spermiogram , ne znam je li to ok??? Takodjer planiramo uzeti Tribestan tablete , pa ne znam da li mi iko to preporucuje? molim nekoga sa tim iskustvom da mi javi bilo sta ... Ljubim vas sve i hvala vam puno

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kameleon to je super vest. Mogu zamisliti da tvojoj sreci nema kraja. Samo se setim koliko sam ja od srece plakala kad su mom muzu na prvom Micro Tese pronasli plivace. Zivim za taj dan da se opet tako isplacem ko’ kreten.
    Vojvodjanko, ja se stvarno nadam da ce vam ta terapija pomoci, posto ja mislim da nizak FSH je pokazatelj problema u hormonima, a ne u proizvodnji, kao sto je slucaj kod nas.
    Mi brojimo dane do 3. decembra.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Magnolie najbolje je pričekati 3 mjeseca od zadnjeg spermiograma, toliko treba da se spermatogeneza obnovi...

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

u dobru i zlu hvala na odgovoru.

mammasita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

vojvodjanka dobro došla nerazumijem te nalaze, jel ti to sa znakom manje znači da su referenten vrijednost manje od tog broja ili ? ne kužim..po tom ispada da su svi hormoni u referentnim vrijednostima...neznam.. mm ima visok FSH i E2, punkcijom nije nađeno ništa, sad bi trebao na biopsiju, nije imao nikakve terapije....

mammasita ako neznate još kakav je oblik azoospermije imate još dosta nade, samo hrabro dalje, gdje idete na punkciju? Ja ti mogu preporučiti VV, samo ako tm nije nikad bio tamo morat će prvo kod androloga, prvi pregled se čeka cca. 3 mj, trebat će raditi analizu kariotipa, mikrodelecije y kromosoma, pa onda tek punkcija...nama je trebalo malo manje od godinu dana da dođemo do punkcije....
    Draga,još ne znamo,tek čekamo nalaz da vidimo FSH,tapkam u mraku,koji nam je slijedeći korak? Urolog?

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

mammasita definitivno urolog, poslat će tm na puno pretraga- sve ovo šta ti je napisala u dobru i zlu, te će ovisno o rezultatima dati terapiju ili preporučiti punkciju ili biopsiju odnosno tesa/tese. sretno

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Drage moje, dugo nisam pisala.Povremeno vas pratim, ne stignem pisati, sada i radim pa je ritam naporan.Mislim na vas, sretno svima!

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Zasto_bas_mi, hvala za dobre vibracije. Kod mene one idu gore-dole 1000 puta u toku dana,od ocaja do optimizma. Jos sam pod pritiskom jer apsolutno ni sa kim ne pricam o tome.
    Malo sam googlala oko hormona i,ne znam kako mi je ranije promaklo,nadjem da normalna vrednost FSH ukazuje na opstruktivnu azoo. Sad sam skroz u zbunu o_O! Je l' zna neko za takve slucajeve? FSH u granicama(7), a nizak test.(na donjoj granici),uz male testise(to kaze dr,ja nisam primetila).
    I jos jedna stvar- mm jeste imao zauske,ali pre puberteta. Je l' to igra neku ulogu?
    Udavih stvarno,izvinjavam se,ali znam da me shvatate,kao sto rece mammasita, pocinjem da ludim=-O!

mammasita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj medeni prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje, dugo nisam pisala.Povremeno vas pratim, ne stignem pisati, sada i radim pa je ritam naporan.Mislim na vas, sretno svima!
    jel ovo tebi uspjelo iz prve? Jesi išla u Prag na trošak HZZO?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj vojvodjanka prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto_bas_mi, hvala za dobre vibracije. Kod mene one idu gore-dole 1000 puta u toku dana,od ocaja do optimizma. Jos sam pod pritiskom jer apsolutno ni sa kim ne pricam o tome.
    Malo sam googlala oko hormona i,ne znam kako mi je ranije promaklo,nadjem da normalna vrednost FSH ukazuje na opstruktivnu azoo. Sad sam skroz u zbunu o_O! Je l' zna neko za takve slucajeve? FSH u granicama(7), a nizak test.(na donjoj granici),uz male testise(to kaze dr,ja nisam primetila).
    I jos jedna stvar- mm jeste imao zauske,ali pre puberteta. Je l' to igra neku ulogu?
    Udavih stvarno,izvinjavam se,ali znam da me shvatate,kao sto rece mammasita, pocinjem da ludim=-O!

Vojvodjanko, ne znam zasto, ali ne mogu da ti posaljem privatnu poruku.
    Nemoj da ludis! Koliko dugo ti je muz na toj terapiji?? Moj muz je na terapiji i ako mu je FSH 49 (nemoj da padas u nesvest) hehe

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Zasto_bas_mi, poruke verovatno jos uvek ne mogu primati jer sam nova na forumu,nemam dovoljno postova da bi se pokrenula ta opcija.
    Muz mi nije ni mesec dana na terapiji (nestrpljiva sam,znam,a znam i da ce mi za sve ovo trebati mnooogo strpljenja). On je prica za sebe,ne mogu ga ubediti da pije uz terapiju bar jos neke vitamine,kao "da je trebalo rekao bi dr"=-O. Njegov stav je da senicemu ne nada,da se ne bi razocarao,ne voli ni da pricamo o tome. S druge strane,ja sve vreme samo o tome razmisljam,zato i ludim,jer nemam s kim to da podelim,a inace nisam po prirodi neki tajanstven tip koji svoje misli i osecanja kupi u sebi.
    Na kakvoj terapiji je TM?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

joj sta vas se nakupi preko noci .
    vojvodjanka ne mora znaciti ako je fsh u normali da je opstruktivna a koliko me pamcenje sluzi da kod tuzne su slicni nalazi.
    magnolije sto se tice sperme i kod mog muza dok je primao menopur se promjenilo od vodenaste doslo do bjele guste i mi smo se ponadali i bili sigurni medjutim nakon 4 mjeseca terapije opet azoo pokazalo , tako da izgled sperme nemora znaciti da u njoj ima spermatozoida , a isto tako nemozes znati poslije terapije da li ih ima u testisima ako nema vani.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Vojvodjanko,moj muz je slican tvome. Najvise se boji razocarenja. Ne zeli da prica o tome, a i kad prica uvek je negativno, a niko zivi ne zna o nasem problemu. U sustini mi smo najsrecniji kad ne spominjemu tu temu uopste.

MM je na HCG terapiji od 1og avgusta.
    Jedva je pristao da pije OMEGA 3, CO Q10 i vitamin C.
    Fertilaid je odma’ odbio jer misli da mu daje “zgaravicu”, tako da je ja razmucujem u nekom napitku koji pije svaku vece. Usput iskoristim priliku pa ubacim piskavicu, spirulinu i svasta nesto …
    Bademe i grozdjice mu dajem svaki dan i lazem ga da je za zeljezo. Mislim i on zna da je za zeljezo dobro, ali zna i da ga lazem, ali eto cisto da se ne bi pricalo “o tom problemu”.
    Mesec dana nisam smela da mu kazem kada mu je operacija da se ne bi unervozio, kao sto jeste sada.
    Mislim ja sam se ovde razvezala o MM, ali cisto da ti kazem da nisi sama/jedina i da pokusas naci nacina kako da ga “smuntas” hehe
    Da... trebaju ti debeli zivci, tj treba ti strpljenje.

Do kad treba muz da ti bude na terapiji? Je li doctor spominjao ikakve operacije?

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj boss prvotno napisa Vidi poruku
    vojvodjanka ne mora znaciti ako je fsh u normali da je opstruktivna a koliko me pamcenje sluzi da kod tuzne su slicni nalazi.
    Vidim,ima jos jedna cita tanjica,i kod nje je isti slucaj,a ja sam se taman ponadala da su ti normalni hormoni dobar znak.:-\

Citiraj zasto_bas_mi prvotno napisa Vidi poruku
    Vojvodjanko,moj muz je slican tvome. Najvise se boji razocarenja. Ne zeli da prica o tome, a i kad prica uvek je negativno, a niko zivi ne zna o nasem problemu. U sustini mi smo najsrecniji kad ne spominjemu tu temu uopste.

MM je na HCG terapiji od 1og avgusta.
    Jedva je pristao da pije OMEGA 3, CO Q10 i vitamin C.
    Fertilaid je odma’ odbio jer misli da mu daje “zgaravicu”, tako da je ja razmucujem u nekom napitku koji pije svaku vece. Usput iskoristim priliku pa ubacim piskavicu, spirulinu i svasta nesto …
    Bademe i grozdjice mu dajem svaki dan i lazem ga da je za zeljezo. Mislim i on zna da je za zeljezo dobro, ali zna i da ga lazem, ali eto cisto da se ne bi pricalo “o tom problemu”.
    Mesec dana nisam smela da mu kazem kada mu je operacija da se ne bi unervozio, kao sto jeste sada.
    Mislim ja sam se ovde razvezala o MM, ali cisto da ti kazem da nisi sama/jedina i da pokusas naci nacina kako da ga “smuntas” hehe
    Da... trebaju ti debeli zivci, tj treba ti strpljenje.

Do kad treba muz da ti bude na terapiji? Je li doctor spominjao ikakve operacije?
    He he,da nisu tvoj i MM ista osoba koja vodi dvostruki zivot.Dobro si me nasmejala sa ovim grozdjicama. Nasla sam ja nacin da ga smuntam,samo za to treba strpljenja i vremena,a ja ga nemam. Inace,on je na terapiji do kraja meseca,a pred kraj ce nazvati dr da vidi sta onda,tj.kad ce raditi spermogram. A o operaciji ni pomena,rekao mu je samo to za umanjene testise i prostatu (pitao gå je i da li se seca da su mu testisi otekli kad je imao te zausnjake,ali ovaj moj se ne seca) i kao odmah posumnjao na hormone zbog gojaznosti(samo u predelu stomaka). Sad,meni sve to deluje malo blesavo,jos i ne trazi spermogram, ali racunam covek je strucnjak,toliko god.iskustva,reputacije,valjda ne blebece bezveze.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj vojvodjanka prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim,ima jos jedna cita tanjica,i kod nje je isti slucaj,a ja sam se taman ponadala da su ti normalni hormoni dobar znak.:-\

He he,da nisu tvoj i MM ista osoba koja vodi dvostruki zivot.Dobro si me nasmejala sa ovim grozdjicama. Nasla sam ja nacin da ga smuntam,samo za to treba strpljenja i vremena,a ja ga nemam. Inace,on je na terapiji do kraja meseca,a pred kraj ce nazvati dr da vidi sta onda,tj.kad ce raditi spermogram. A o operaciji ni pomena,rekao mu je samo to za umanjene testise i prostatu (pitao gå je i da li se seca da su mu testisi otekli kad je imao te zausnjake,ali ovaj moj se ne seca) i kao odmah posumnjao na hormone zbog gojaznosti(samo u predelu stomaka). Sad,meni sve to deluje malo blesavo,jos i ne trazi spermogram, ali racunam covek je strucnjak,toliko god.iskustva,reputacije,valjda ne blebece bezveze.
    Hehe da nismo na razlicitim kontinentima I js bih posumnjala...nego trebao bi bar 3 mesecs biti na terapiji. Toliko treba spermicima da "odrastu" hehe

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Videcemo,na prve konsultacije nisam isla s njim,ali na druge bogme hocu,MM nema pojma,ne zna ni sta bi pitao,toliko se ne upusta u tematiku da ne zna ni sta su punkcija ili biopsija,a kamoli zasto se rade. Tako da ja planiram da "preslisam" dr oko njegovih metoda i daljih planova da znamo na cemu smo.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Pozdrav svima.

Može li jedan savjet po iskustvu ( nisam sve postove pročitala), gdje napraviti biopsiju testisa.
    Naručeni smo u MAribor,ali dr. Vlaisavljevic ne vjeruje u uspješnost ( u našem slučaju). Čitala sam o micro punkciji i toi se laički čini boljom varijantom. Kod MM je neopstruktivna azospermija s visokim FSh.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Sania,

što je vam prof Vlaisavljević predložio? Je li predložio donaciju kao metodu liječenja?
    Posljednje uređivanje od Inesz : 09.10.2013. at 08:07

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

sania, micro tese se koliko ja znam ne radi u HR, samo tese(biopsija) i tesa (punkcija)
    ne znam odakle si, ali ima dosta dobrih iskustava iz Baheci klinike u Bosni. Tamo rade micro tese..
    Također, dosta ljudi ide i u Prag..
    MM je radio biopsiju u Zagrebu, dobro je prošlo i nalazi su odlični, ali njemu su hormoni ok..
    je li tm dobio neku terapiju ? koliko čitam ovdje, za visoki fsh se dobiva neka terapija...
    sretno!! i da vam uspije u Mariboru! Kada ste naručeni???

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Da, prof. Vlaisavljević nam je rekao za mogućnost donora, ali je nama prepustio odluku o ovoj optimističnijoj varijanti (biopsiji), iako nam ne daje nikakve nade.
    MM je prije 10 godina operirao karcinom testisa, prošao kemoterapije...
    U tijeku operacije mu je učinjena i biopsija preostalog testisa (zbog lošeg nalaza spermiograma-azospermija) nalaz inkopletan zastoj spermatogeneze.
    Pronađeno je nešto spermija...ali nije ništa zamrzavano, jer takvih mogućnosti u bolnici nije bilo
    Dvije godine poslije na VV pregled kod endokrinologa dr. Čolak-a.
    MM rečeno da nema nikakvih šansi za popravak spermatogeneze, nisu preporučene nikakve metode začeća u klinikama isl...(iako su se nalazili nekakvi slabo pokretni spermiji-par komada).
    Pili smo i Tešićeve čajeve, nakon toga oligoastenospermija.
    Nakon toga MM je godinama bježao od tog problema.
    Prije godinu dana akutni pankreatitis. Tri mjeseca bolnice i antibiotika. Temperatura skoro mjesec dana...
    Danas nalazi spermiograma gori nego ikad, u talogu centrifugata ništa...
    Za biopsiju su nam rekli da će zvati, jer to rade planski. Moraju skupiti pacijente koje će odraditi i taj dan moraju isprazniti salu od drugih slučajeva.
    Trenutno MM pije Tribestan, mada nemam neke vjere.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Sania
    koliko dugo TM pije tribestan, mi smo razmisljali da uzmemo pa cekam nekoga ko ima iskustva s tom terapijom. MM ima azoospermiju sa visokim FSH ( 19) tek smo odradili jedan spermogram, pa cemo uskoro i drugi odraditi i usput smo htjeli kupiti tribestan , a pije jos i Nolvadex? ne znam...sta predlazete???

mammasita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Gdje si radila micro tese?

mammasita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ima li ijedna azoospermija happy end? Danas to trebam čuti

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Sania prvotno napisa Vidi poruku
    Da, prof. Vlaisavljević nam je rekao za mogućnost donora, ali je nama prepustio odluku o ovoj optimističnijoj varijanti (biopsiji), iako nam ne daje nikakve nade.
    MM je prije 10 godina operirao karcinom testisa, prošao kemoterapije...
    U tijeku operacije mu je učinjena i biopsija preostalog testisa (zbog lošeg nalaza spermiograma-azospermija) nalaz inkopletan zastoj spermatogeneze.
    Pronađeno je nešto spermija...ali nije ništa zamrzavano, jer takvih mogućnosti u bolnici nije bilo
    Dvije godine poslije na VV pregled kod endokrinologa dr. Čolak-a.
    MM rečeno da nema nikakvih šansi za popravak spermatogeneze, nisu preporučene nikakve metode začeća u klinikama isl...(iako su se nalazili nekakvi slabo pokretni spermiji-par komada).
    Pili smo i Tešićeve čajeve, nakon toga oligoastenospermija.
    Nakon toga MM je godinama bježao od tog problema.
    Prije godinu dana akutni pankreatitis. Tri mjeseca bolnice i antibiotika. Temperatura skoro mjesec dana...
    Danas nalazi spermiograma gori nego ikad, u talogu centrifugata ništa...
    Za biopsiju su nam rekli da će zvati, jer to rade planski. Moraju skupiti pacijente koje će odraditi i taj dan moraju isprazniti salu od drugih slučajeva.
    Trenutno MM pije Tribestan, mada nemam neke vjere.
    Oprosti možda je preintimno pitanje..ali, zašto niste pokušali ICSI poslije tog nalaza?
    Vidim da ste svašta prošli...žao mi je...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

mammasita ima pročitaj cijeli topic :mig:
    nemogu se sad svih sjetiti, jedna od cura je ajvica, boss nam je azoo trudnica...možda se neke i jave..

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sania, micro tese se koliko ja znam, radi samo u Bacheci klinici u Sarajevu i Istanbulu, te u Gentu... u pragu rade TESE/TESA/MESA, ali ne i micro TESE.. nek me netko ispravi , ako griješim... sos15 sigurno zna, oni su se spremali za Prag..

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Sania,divim ti se na hrabrosti i istrajnosti. Nekad sazaljevam samu sebe,ali kad cujem neku pricu kao tvoju postidim se. Tvoja prica,tj.prica TM je dokaz i da je stvarno sve moguce,od azoo do oligo posle tako agresivnih tretmana,to je meni potvrda da medicina ima jos mnogo da istrazuje na ovom polju. Zelim vam od srca svu srecu na micro tese ili tese,za sta god se odlucite.

mammasita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

mammasita ima pročitaj cijeli topic :mig:
    nemogu se sad svih sjetiti, jedna od cura je ajvica, boss nam je azoo trudnica...možda se neke i jave..
    slobodno mi copy pastaj na pp,evo tražim i ja...

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

slobodno mi copy pastaj na pp,evo tražim i ja...
    Nadjoh i ja- alma_itd,big blue,nisam jos stigla celu temu da iscitam.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

U dobru i u zlu,
    Ta dijagnoza i nije bila Bog zna što, ali meni dovoljno. U to vrijeme MM nije značila ništa, jer je doktor rekao da nema nikakve šanse i nije dobio nikakvu preporuku za daljnje lječenje neplodnosti. On se zatvorio u sebe i nije htio čuti za daljnje metode.
    U takvoj situaciji i s takvom dijagnozom nisam nikad agresivno nastupala prema MM, jer se tako najlakše udaljiti (a to mi nije nikad bio cilj). Sad smo hvala Bogu opet to otvorili da budemo čisti prema svojoj savjesti. Jedino me muči pitanje: biopsija ili micro biopsija?
    I strah me me još jednog razočaranja...

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Nema me par dana i imam šta vidjeti. Tema oživjela, ali ne kako bih ja to željela.

Prije svega pozdrav novim curama, ne mogu reći "dobro došle" jer na ovoj temi ne bi niko trebao biti.

Neko je pitao za Prag: tamo se ne radi micro tese, mada oni kažu da je to micro tese, ali to je "mesa", ipak ima razlike. Micro tese u našoj okolini možete jedino odraditi u Sarajevu.

Cure drage, pokušajte imati što više strpljenja za svoje mužiće, nije njima lako, samo to pokazuju na drugačiji način. Budite uporne i ne odustajte.

Mi, veteranke, smo tu da vam pomognemo ako ikako možemo. Samo pitajte.

mammasita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Nadam se da nisam dosadna,ja tek par dana znam za azoospermiju,prije nikad nisam ni čula za to,tako da mene sve zanima,sve opcije i koliko se može iskamčit od HZZO-a,jer,ruku na srce,nitko ne leži na parama. Nravno,bude li potrebno,i mi ćemo platiti koliko bude trebalo

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

mammasita,

pokušaj kontaktirati rominku ili florijana, oni su iz HR, pa ti mogu pomoći oko dijela vezano za HZZO. Vi ste na samom početku. Trebaš odraditi još dosta nalaza da se vidi o kom tipu azoospermije je riječ. Još ima nade, samo hrabro.

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

"mammasita" pozdrav ne pratim baš previše u zadnje vrijeme ovaj pdf češće smo na onome potpomognuta u Pragu ali evo nekih informacija za početak.
    Mi smo sve odradili preko HZZO-a, jest da je trajalo ali što ćeš to nam je sudbina. Nađite dobrog androloga ja sam bio na Rebru dr. Maja Bernart (moje preporuke) specijalizirala u Njemačkoj i gore radila Micro-Tese a sada ovdje Tese. Ona će vas uputiti na potrebene pretrage. Prvo hormoni, zatim kariotip i Mikrodelecija Y kromosoma, po nalazima hormona će se vidjeti što dalje da li je potrebna neka terapija ili što. Uz to spermiogram i to nekoliko puta u nekoliko mjeseci. Ako nema nikakve terapije zadnja crta obrane je bijopsija prilikom koje se eventualni pronađeni materijal zamrzava, Rebro radi u kombinaciji sa Petrovom tako da ako ima materijala dalje supruga kreće u Petrovoj na MPO. Ukoliko nema materijala iz bijopsije zadnja opcija je donacija, pošto je kod nas zakon po tom pitanju nikakv svi koji se odluče za tu verziju odlaze van (najčešće Prag). Ako se ide na donaciju, treba zahtjev potpisan od strane MPO specijaliste, nalaz bijopsije supruga, spermiogram, nalaz prohodnosti jajnika (HSG) supruge i predaje se na HZZO. Mi smo bili i u Sarajevu na konzultacijama za Micro-tesu ali smo se ipak odlučili za Tese na Rebru. Nakon nalaza hormona će se nešto više znati ako je neopstruktivna Azoo moje mišljenje je da nema smisla raditi punkciju i dijagnostičku bijopsiju jer nema zamrzavanja a kod Azoo svaki je plivač jako važan. Uz ove sve medicinske pretrage i postupke slobodno možete koristiti vitaminske pripravke i čajev koji mogu popraviti sliku spermiograma. Pročitajte cijeli ovaj podforum jer tu če te saznati sve potrebne informacije i ne sramite se pitati doktore ništa, pustite da vam oni ispričaju svoju priču i onda ih pitajte konkretna pitanja (da ne ispadne da ih učite , mada sam ja u nekim situacijama znao zahvaljujući ovome pdf možda i više od nekih doktora), i slobodno pitajte ako vas još što zanima

Pozdrav
    Posljednje uređivanje od florjan : 10.10.2013. at 07:44

mammasita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Hvala ti Florijan,
    nisam skužila,znači HZZO Prag odobrava samo ako je slučaj s donorom?
    moje mišljenje je da nema smisla raditi punkciju i dijagnostičku bijopsiju jer nema zamrzavanja a kod Azoo svaki je plivač jako važan. Ne kužim ni ovo,u slučaju neopstruktivne azoo-nema zamrzavanja,nego? Što je s vama napokon bilo,jeste uspjeli?
    Pozdrav

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tako je HZZO odobrava postupke koji se ne mogu napraviti kod nas, što se tiče punkcije i bijopsije neki liječnici su ih prepisivali samo da se potvrdi dijagnoza znači ništa pronađeno ne zamrzavaju što je bez veze jer kod azoo i svaku malu šansu treba iskoristiti. Kod opstruktivne azoo je nešto lakše jer plivača ima samo ne mogu van tako da se do njih može i punkcijom a bijopsijom pogotovo (ispravite me ako griješim) a kod neopstruktivne ih nažalost nema uopće, u svakom slučaju moje je mišljenje zamrzavanje i to u više uzoraka. Mi smo sve ispucali i okrenuli novi list te se odlučili na donaciju u Pragu.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj Magnolie prvotno napisa Vidi poruku
    Sania
    koliko dugo TM pije tribestan, mi smo razmisljali da uzmemo pa cekam nekoga ko ima iskustva s tom terapijom. MM ima azoospermiju sa visokim FSH ( 19) tek smo odradili jedan spermogram, pa cemo uskoro i drugi odraditi i usput smo htjeli kupiti tribestan , a pije jos i Nolvadex? ne znam...sta predlazete???
    MM pije Tribestan nekih mjesec dana (otkako smo se vratili iz Maribora) kao pripremu za biopsiju.
    Biljni preparat bez nuspojava.
    U svakom slučaju ne može biti gore od zadnjih rezultata.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj sos15 prvotno napisa Vidi poruku
    Nema me par dana i imam šta vidjeti. Tema oživjela, ali ne kako bih ja to željela.

Prije svega pozdrav novim curama, ne mogu reći "dobro došle" jer na ovoj temi ne bi niko trebao biti.
    Ja mislim da je ipak sreca sto nas ima mnogo na forumu iako su dijagnoze koje imamo svakako daleko od srece.Smatram da je ipak pozitivno sto se ovde ukljucujemo jer to znaci da se borimo,istazujemo mogucnosti...Ovde se moze naci toliko ohrabrenja i korisnih informacija da ja stvarno mislim da je sreca sto ovaj forum postoji i sto smo na njemu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •