znači,kod opstruktivne azoo će zamrznuti što nađu,a kod neopstruktivne neće? Pa to mi nema logike
znači,kod opstruktivne azoo će zamrznuti što nađu,a kod neopstruktivne neće? Pa to mi nema logike
Kameleon,kod kojeg doktora idete u Petrovu na ivf? Koliko se čeka?
Kod neopstruktivne nece nista ni naci pa nemaju sta ni zamrznuti. Kod neopstruktivne azoospermije je narusen proces spermatogeneze(stvaranja i razvoja spermija),a kod opstruktivne se spermiji stvaraju ali zbog nekog razloga(najcesce fizicke prepreke ili ne razvijenosti izvodnih kanalica) spermiji nemogu van. U tom slucaju budu nadjeni biopsijom i punkcijom.
Neopstruktivna je kao urođena,čula sam da se zna i tada nešto naći,vjeroatno je to ravno čudu,ali eto
U daaaaaaaalekoj Kanadi.
veli pozdrav cure, pratim vas al nemam vremena pisat..vidim da raspravljate o oblicima azoospe, kod mog muža je diagnosticirana neopstruktivna azoosper, da bi mu nakon 3 godine našli spermije u talogu u klinici bahceci sarajevo, svaki put po 10 spermića nakon što uradi spermiogram..bili smo u postupku u Bahceciju prije dva mjeseca i nije nam uspjelo, mada su nam davali velike šanse..idući postupak planiramo u split na Cito ..
a inače koristio je muž od vitaminskih pripravaka sve i svašta
Mammasita mm je bio kod urologa nā rebru, dr. Hauptman..on mu je i radio biopsiju.morao napraviti brdo nalaza i sve se je malo oduzilo.. za pregled je brzo dosao nā red.. kako je rekao i florijan, rebro suradjuje s petrovom, tako da smo se tamo prijavili za postupak.
Evo da vam malo pomognem,imam 35 godina i utvrđena mi je azospermija sa 32 godine.Totalno dsustvo sprematozoida.Naravno urolozi prvo predlažu terapije lekovima,što sam i uradio,profertil,testocaps,čak sam i kod onog travara u Beogradu uzimao one čajeve za 300 eura,da bi posle po latinskim nazivima video da su to redovni čajevi od žalfije i sl.Nakon godinu dana uzimanja svih ovih skupih lekova i čajeva jer se sve pije po 3 meseca,otišao sam kod poznatog novosadskog urologa,prek čovek ali vrhunski stručnjak Jasenko Đozić(radi i privatno i na poliklinici u NS).Odmah mi je predložio da se uradi biopsija testisa(uzme isečke iz testisa) i da mi otvoreno kaže mogu li ili ne imati dece.Tek nakon biopsije utvrdio je da je tkivo u jednom testisu jako loše,a u drugom da nije sjajno,ali je našao problem,tj našao je spermatozoide koji su mladi i nerazvijaju pa ih i nemogu izbaciti.Prepisao mi je 4 meseca da pijem ženski lek Nolvadex koji služi ženama za rak dojke a i nije ni skup do 400 dinara kutija.Nakon te terapije ja sam od 0 spermatozoida proiveo 300.000 spermića,napravio sam pauzu mesec dana pa još 1 mesec terapije i dostigao 1 milion spermatozoida sa procentom 1posto živih,ali dovoljno za vantelesnu oplodnju.Odmah smo se prijavili o državnom trošku za vantelesnu i eto)) ,žena mi je iz prvog puta trudna već 12 nedelja.
Prvenstveno muževi ne treba da padnu u depresiju ,potrebno je totalno poverenje i prepuštanju doktorima i biti prema terapiji odgovoran.
Eto nadam se da će moj komentar pomoći i drugim parovima,jer isto smo žena i ja tragali i za rešenjima preko ovog i drugih foruma,zato ćete moj komentar naći i na drugim forumima.Srećno svima i bez predaje.
Read more: http://www.doktor.rs/forum/pitanja-o...#ixzz2hPSadeh6
Evo,ovo sam našla slučajno,ulilo mi je nadu,nadam se da će i vama. Inače,je li se tko liječio u Beogradu u Jevremovoj?
Mammasita cestitam! Ako smijem pitat kakvi su ti bili hormoni? Fsh, lh?
ovaj tekst je copy paste s nekog srpskog foruma,to sam našla i pastala ovdje,voljela bi da vam se mogu pohvaliti sa sličnom pričom....
jeste probali ovo?
http://heliks.hr/shop/tribestan-sopharma
MM takodjer pije Nolvadex, hvala na pozitivnoj prici bas ste me oraspolozile***** . Nadamo se da ce nam biti bolji nalaz slijedeci put. Hvala Vam punoo
![]()
Isli smo juce kod urologa. Muzu je posle mesec ipo dana koriscenja HCG, testosteron se povecao sa 13 na 22.
Je li ovo neki dobar znak ili ne mora nista da znaci???
Zasto_bas_mi, a sta je sa ostalim hormonima? Ja mislim na ta pitanja,doduse,ni sami doktori ne bi umeli da nam odgovore sa 100-% sigurnoscu.
Ja iscitah ceo forum, i tek mi sad nije nista jasno, rekla bih da je pravilo da nema pravila.
Inace, studiram opet nalaz hormona MM-a, tj. komentare doktora i nesto mi je sinulo.Naime, dr je pored svakog nalaza nazvrljao svoj komentar (npr.pored testost. i SHBG koji su malo iznad donje granice napisao je "dobro"), a pored FSH i LH pise "hypoppe" ili "hyporpe", nisam uspela da rastumacim sva slova. Uglavnom, ja sam to izguglala kad je stigao nalaz, nista nisam nasla. A danas mi je kliknulo dok sam citala neke stare postove da je mozda hteo da kaze da vrednost ta dva hormona upucuje na hipogonadizam!Tako da tek sad ne znam sta da mislim!
Ja sam juce isla kod svog lekara, uputila me kod ginekologa, tako da cu uskoro i ja krenuti da proveravam svoje stanje. Da, jos mi je i savetovala da pocnem da uzimam folnu kiselinu, kao u slucaju da terapija da rezultata pa "slucajno" ostanem trudna. E, mislim se, draga moja, nemas ti pojma! Ali ja svejedno kupila folnu...![]()
hehe i ja sam isto.
Tj neke Preg Vit vitamine od kojih mi se povraca, pa sam pomislila kako li je tek ovim nasim kukavcima sto sve gutaju.
Ostali hormoni us na nuli. Tj FSH je 0.46, spao sa 49 ili koliko je vec bio. Ja se sokirala. Kaze doktor "pa da... to tako treba da bude jer HCG ponistava FSH i LH"
Mom muzu je prolaktin bio preko 20 pre par godina, a sad je na normali negde oko 10ak. Od cega li taj hormon skace da mi je znati.
Ljudi Edina nam se porodila. Pisonja je mali![]()
Divno,cestitam srecnim roditeljima! A bas sam danas citala neke njene postove i kaze termin joj je 14.10., pa sam pomislila kako cemo ovih dana imati veselu objavu!
Nista ni meni,draga mopadaasto_bas_mi,nije jasno sa tim hormonima,ali to nije ni cudno,ali je jako cudno da ni doktori tu nisu nacisto,jer da jesu ne bi sad mi mozgale zasto test.skace,a FSH padao_O
hvala. nisam dugo sveacala na forum. beba je dobro. porodila sam se 7.10
Dr. Bernart andrologica na Rebru, toplo preporučam iz vlastitog iskustva (vidi moje stare postove) specijalizirala u Njemačkoj gdje je radila i Micro-Tese, mlađa garda malo širih pogleda od večine naših urologa, možda na prvu loptu malo čudna ali meni je jako pomogla u našim odlukama što liječnički što ljudski.
Da li moze neko da mi kaze koliko kosta Gonal-F 900IU, ako se tamo koristi za stimulaciju. Nije bitno da li je BiH,Srbija ili HR
Hvala
i evo gledam tvoje stare postove,jeste vi na kraju u Pragu na postupku sa spermom donora ili?
zasto bas mi u bih nemas gonal 900 , ja ga kupovala u ljubljani i tamo je najjeftiniji bio je 300 evra mada par dana poslije je nesto poskupio cini mi se na 360 evra
edina cestitke na momku
MM ima fsh u tom rangu, a dijagnoza je oat...uvijek bude spermija u ejakulatu, ali je iza nas puno neuspjelih postupaka
Edina, cestitke na sinu i od mene, uzivaj u majcinstvu beskrajno!
Edina čestitam i želim vašem malom čudu puno sreće, zdravlja i ljubavi u životu!
da li neko zna gdje se mogu izvaditi nalazi y delecije i karigram u sarajevu? unaprijed hvala
Magnolie,
Aboni76 je radila u Sarajevu, pošalji joj pp. A na forum Ringeraja.ba imaš napisano vezano za mikrodelecije na Temi: Pregled za parove sa sterilitetom, pa potraži.
hvalaaaaaaaaaa
Hej,devojke,ima li sta novo? Ja sutra radim hormone,a MM zavrsava terapiju klomifenom i za ponedeljak ima zakazano kod androloga gde ce uraditi spermogram(prvi posle skoro 10 godina) i videti sta dalje. U svakom slucaju,rekao je da ce odbiti ako mu ponudi nastavak hormonske terapije jer je jaaaako nervozan od nje,a hormoni su mu ionako u referentnim vrednostima.
Juce nas je malo ohrabrio moj ginekolog ( preko 20 godina iskustva u radu sa sterilitetom), zbog normalnog FSH. Ja znam iz vasih iskustava da to ne mora nista da znaci,ali,eto,lepo je nadati se.
Hrabice i hrabri moji,kao prvo zelim vam puno srece,strpljenja...i na kraju nagradu koju svi zasluzijeteImam pitanjce, jel netko zna kako u RH ili BiH nabaviti taj Nolvadex?
vojvođanka držimza spermiogram
kod nas nema ništa novo...
muryja ti neznam za Nolvadex, javit će se već netko....
![]()
Ma nema sanse njega ubediti,to ti je tip "samo bez presa". Jedino ako dr uspe. Ja ne verujem da ce na tom spermogramu biti rezultata(tacnije,znam da nije realno,ali se ipak nadam da se tacnost analize promenila u poslednjih 10 god.). Sto se tice i punkcije i biopsije,na to sam ga pripremila i za sad se ne buni. A ja njegovu nervozu stoicki podnosim,sve zarad "viseg cilja",ionako nije neki smiren tip inace. Zivi bili pa videli,mozda ga i dr ubedi
.
Zasto_bas_mi,kad vi zavrsavate sa terapijom? Imas li ideju sta vam je sledeci korak?