Stranica 84 od 85 PrviPrvi ... 347482838485 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,151 do 4,200 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj vojvodjanka prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto_bas_mi,kad vi zavrsavate sa terapijom? Imas li ideju sta vam je sledeci korak?
    Mi imamo zakazanu Micro Tese za 3. decembar. Ja sledece nedelje, tj 7og idem na ultrazvuk. Od tada ce poceti priprema za moj IVF. Vec sam dobila protokol itd.
    Pocela je i mene polako panika da hvata. Sto se nas tice, "ubedjivanje" je odradio nas urolog. Muz je bio tvrdo odlucio da nece ponovo pod noz dok nije video doktora i dok mu ovaj nije dao 80% sansueda ce opet pronaci nesto, ali ipak je proslo 3 godine od prosle operacije. Omatirili smo i ja i on. Sve se menja godinama.
    A JOOOOOOJ!

P.S pozdrav Edina, uzivas li uzivas. .. blago tebi.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj zasto_bas_mi prvotno napisa Vidi poruku
    Mi imamo zakazanu Micro Tese za 3. decembar. Ja sledece nedelje, tj 7og idem na ultrazvuk. Od tada ce poceti priprema za moj IVF.
    To je sjajno! Svakako je bolje kad se nesto konkretno desava,ovo cekanje ubija psihicki! Nadam se da ces nas izvestavati,ja vam u svakom slucaju drzim palceve da sve prodje u redu! Tih 80% je sjajan procenat,bas obecavajuci,mislim da nemas mnogo razloga za brigu,s obzirom na to da su prosli put nasli plivace,znas i sama da kod muskaraca godine ne igraju veliku ulogu.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

zasto bas mi uzivam svaki trenutak sa bebom, ali u ponedeljak moram nazad na posao.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ima li zivih?
    Posljednje uređivanje od zasto_bas_mi : 06.11.2013. at 17:04

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

pozz svima, nova sam na forumu. MM ima 30 god. ja 22 borimo se azoospermiom vec godinu i pol.Hormoni mog muza su sljedeci;
    FSH 12,74- (1,27-19,26)
    TESTOSTERON 5,9 (1,75-7,81)
    PROGESTERON 1,24 (0,14-2,06)
    Kod različitih doktora smo bili i svaki spermiogram velika 0. Inace smo iz Bosne ali na Rebru smo bili na zadnjem pregledu kod dr. Bernat. Koristio je terapiju Profertil kapsule 6 mj. ali nista nije pomoglo, med sjemenke i prirodne mjesavine, ali nista. Sada smo se odlucili na biopsiju jer nema smisla cekati duze da se stanje samo popravi. Punkciju nismo radili jer se ne preporucuje zbog ostecenja tkiva. Kariotip i mikrodelacije su uredu. Jedini problem je sto su mu sa 6 god. radili spustanje desnog testisa lijevi se normalno spustio i to je najvjerovatnije razlog azoospermije. Molim Vas tko je imao ovakvu situaciju gdje je sve uredu i isao na biopsiju da se javi kakvi su rezultai bili!!! pozzzz

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ja još čekam nalaze..
    nakon termina za koji sam mislila da ću dobiti terapiju,ja dobila još novih nalaza za napraviti..
    T4 i TSH su ok
    još sam morala napraviti i AMH-taj još čekam..antimulerov hormon...je li netko ovdje radio taj nalaz??
    smrznuti plivači čekaju...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj lady555 prvotno napisa Vidi poruku
    pozz svima, nova sam na forumu. MM ima 30 god. ja 22 borimo se azoospermiom vec godinu i pol.Hormoni mog muza su sljedeci;
    FSH 12,74- (1,27-19,26)
    TESTOSTERON 5,9 (1,75-7,81)
    PROGESTERON 1,24 (0,14-2,06)
    Kod različitih doktora smo bili i svaki spermiogram velika 0. Inace smo iz Bosne ali na Rebru smo bili na zadnjem pregledu kod dr. Bernat. Koristio je terapiju Profertil kapsule 6 mj. ali nista nije pomoglo, med sjemenke i prirodne mjesavine, ali nista. Sada smo se odlucili na biopsiju jer nema smisla cekati duze da se stanje samo popravi. Punkciju nismo radili jer se ne preporucuje zbog ostecenja tkiva. Kariotip i mikrodelacije su uredu. Jedini problem je sto su mu sa 6 god. radili spustanje desnog testisa lijevi se normalno spustio i to je najvjerovatnije razlog azoospermije. Molim Vas tko je imao ovakvu situaciju gdje je sve uredu i isao na biopsiju da se javi kakvi su rezultai bili!!! pozzzz
    Kada smo išli na Micro Tese upaznala sam par kod kojih je ista situacija kao kod vas, s tim da je kod njega FSH bio 60 i u jednom testisu su našli dovoljno tako da drugi nisu ni radili. Moj vam je savjet da ako možete idete na micro tese a ne na običnu biopsiju. Sretno

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ja isto za to da idemo na micro tese nije bitno koliko kosta.. da li na Rebru rade micro tese???

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

lady555 koliko znam u Pragu se ne radi micro tese, mada oni kažu da je to micro tese, ali to je "mesa", ipak ima razlike. Micro tese u našoj okolini možete jedino odraditi u Sarajevu, Baheci klinika.
    mm radio tese na Rebru, ja u proceduri za postupak u Petrovoj koja je bolnica koja surađuje s rebrom...jako se dugo čeka..
    sretno!!

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Drage moje,dvoumila sam se da li da objavim nasu vest,ali ipak moram. Posle 42 dana na klomifenima i 10 godina od poslednjeg spermograma na kojem su bile sve 0,juce nam je stigao rezultat. 16,7 mil/ml! Dobra morfologija i pokretljivost,komentar dr da se trudnoca moze ostvariti i prirodnim putem kroz vreme. Ja sam u soku,ne znam sta se dogodilo,da li je zamenjen rezultat(ali stima da je premali volumen-1,09, a to mi je MM rekao posle davanja uzorka),da li je greska nacinjena pre 10 godina ili se dogodilo cudo,ali znam da vise ni u sta u zivotu necu biti 100% sigurna,bilo dobro ili lose!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

kameleon mozes li mi pojasniti kakva je situacija kod vas??? jesu ti kod m uredu hormoni i kako je postupak izgledao i koliko kosta??Izvini ako previse pitam, ali to nass tek ceka,jer ukoliko nađu nesto kod mog muza ja cu ici u Petrovoj u posptupak??I posto mi nismo iz Hrvatske moramo placati punu cijenu, a ne znam kolika je...
    I vojvodjanka cestitam na pozitivnim vijestima nadam se da ce te uspjeti doci do svoje srecice!!!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj vojvodjanka prvotno napisa Vidi poruku
    To je sjajno! Svakako je bolje kad se nesto konkretno desava,ovo cekanje ubija psihicki! Nadam se da ces nas izvestavati,ja vam u svakom slucaju drzim palceve da sve prodje u redu! Tih 80% je sjajan procenat,bas obecavajuci,mislim da nemas mnogo razloga za brigu,s obzirom na to da su prosli put nasli plivace,znas i sama da kod muskaraca godine ne igraju veliku ulogu.
    Bravoo . Čuda se ipak dešavaju . Koji vam je plan za dalje? Sretnooo

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

aboni76,lady555,hvala! Ne znam ni sama,ne mogu da dodjem sebi,udala sam se sa cinjenicom da postoji velika sansa da bebe nikad nece biti,budila se i odlazila na spavanje sa strahom da ni na tese nista nece naci,a sad odjednom ovo. Napravicemo plan kad se ovo sve slegne i kada se konsultujemo sa mojim ginekologom i dr King of sperm kod koga se MM leci. Zelim svima od srca da osete ovu srecu i olaksanje koje sam ja dozivela.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Vojvodjanka,cestitam.Ovo je jos jedan dokaz da se cuda dogadaju i da nas Bog nikad ne napusta samo moramo imat strpljenja.Hvala sto si sa nama podjelila svoje iskustvo i dala nam svima nadu.Sretno za dalje i nek nam se dobre vijesti nastave.

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

aaaa vojvodjanka čestitam!!!to su divne vijesti!!!
    lady555 mm je imao sve druge nalaze ok, a pošto smo išli preko hzzo nismo plaćali tako da cijene ne znam..
    Pošto na Rebru nemaju odjel Humane reprodukcije, surađuju s Petrovom, tako da ako se nađe materijala za oplodnju žena ide tamo na postupak.sve skupa jako dugo traje i ako već plaćaš možda postoji bolja opcija. ima u zagrebu nekoliko privatnih klinika: cito, škvorc,betaplus i treba vidjeti kod njih da li rade biopsiju i kolika je cijena. Ne znam odakle si, i u sloveniji se rade biopsije(tese). A ima puno dobrih iskustava iz Baheci klinike,Sarajevo,i rade microtese..
    je li tm već radio neke dodatne nalaze,mm je prije biopsije radio hormone,uzv testisa, trus prostate, kariotip,..i još nešto, moram vidjeti u nalazima..sve ga je slao isti dr urologije koji je na kraju i radio biopsiju..to traje od kad smo doznali dijagnozu 2011.g.
    svima!!!
    u dobru i zlu jeste vi obavili konzultcije, ima kakvih novih planova??
    luli jeste vi negdje u postupku??
    boss kako ste nam vi??

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

lady555, kako ti kameleon kaže, ako već plaćaš, odi u privatnu polikliniku. i mala ispravka kameleon - cito je u splitu, ne zagrebu.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

kod mm svi nalazi su k, hormoni ok, kariotip i mikroelecije ok,ultrazvuk ok,urinokulturua i spermokultura ok jedini problem sto nema spermica. Mi smo nesto krenuli preko poznanika na Rebro pa nadam se da ce strajk uskoro zavrisiti da moozemo doci na red. Ni sama ne znam gdje je pametno ici, bojim se krajnjeg rezultata. Cula sam za Sarajevo, ali opet i tu se mora cekati na red.
    kameleon kolliko vi vec cekate???

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

frka, hvala na ispravci
    lady 555 nisam sada sto posto sigurna ali ako već imate sve ove nalaze možda bi mogli brzo u postupak na Rebru.MM je najviše vremena izgubio dok je napravio sve ove nalaze, a onda 4-5 mjeseci čekao biopsiju, pa ga naručio prije ljeta, pa otišao na godišnji, pa obavio tek na jesen...tako...
    Na Petrovoj se dugo čeka, ako misliš ići tamo najbolje da se odmah prijaviš za prve konzultacije!! Moj dr je rekao da će prvo čekati nalaze biopsije pa da ćemo onda mene pregledati, sada mi dao neke nove nalaze za napraviti, tako da ja evo još uvijek čekam...u 6mj bile prve konzultacije, sada u 11 kontrolni pregled i dogovor za postupak koji će krenuti ili krajem 11 ili u 12 mj...iskreno se nadam..

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

cure jel mi moze netko poslati mail od dr Emre sto radi micro tese u Bacheci klinici u Sarajevu???

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da lije itko iz HR isao u Sarajevo preko Zavoda na microtese?! Zanima me papirologija, tko upucuje....s ovim strajkom, izgubili smo previse, a svakim danom gubimo jos vise vremena. Mozda bih pokusala sa Sarajevom, ali bih voljela vidjeti moze li se preko Zavoda.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Lady, ja sam poslala poruku dr Emre-u na fb! I vrlo brzo dobila odgovor!! Poslala sam mejl i na onaj mejl sto ima na sajtu ali su mi ogovorili na fb!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Lucija hvala na odgovoru, a Rominka i ja sam u stalnoj dilemi da li da cekamo jos da prestanu strajkati ili da idemo u Sarajevo stvarno ne znam sta dalje...

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

I mi smo u istom problemu... Ne znamo kuda dalje! Mm ima azoo sa visokim FSH 26, a gornja granica 12! Planiramo da uzme da pije sperm hope, pa da nakon 6m krenemo u postupak! Ali ja bih mozda pre micro tese, nego biopsiju. Veliko NE ZNAM! Niko nece da uzme na sebe da nam predlozi neku kliniku, krenuli smo u genesis, jer smo iz Novog Sada i culi smo sve najbolje o toj klinici... Ali covek u ovim situacijama ne zna sta je najbolje i najpametnije!!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

lucija ja ti preporučujem ako ste u mogućnosti da idete na micro tese u Sarajevo

kameleon ništa još....

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Lucija, ja ti isto preporucujem Micro Tese. Ponavljam se ko' papagaj, ali da opet kazem da na TESE mom muzu nisu nista pronasli, a na Micro Tese jesu. Isto ima povisen FSH.

Ja za koji dan pocinjem sa Gonal F-om. Priblizava nam se taj 3. decembar.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure ima li netko mozda cijenik od Bahceci? Razmisljamo o micro jer sa ovim strajkom i ostalim problemima....

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zašto bas mi SRETNOOO .
    Rominka sumnjam da neko ima cjenovnik, mi ga nismo nikad dobili, napisat ću ti cijene koje znam, neka me neko ispravi ako je došlo do promjene:

1. Spermogram 100,00 i UZV 100,00,
    2. Cijena micro tese je 2.500,00 KM (tu je bilo uračunato i zaleđivanje u trajanju od jedne godine) ,
    3. ICSI 4.000,00 KM
    4. Lijekovi izađu između 1.500,00 i 2000,00 KM
    5. Nalaz 1 hormona je mislim 50,00 KM (mislim da sam ja vadila dva puta po dva hormona, nisam sigurna)

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

aboni hvala ti puno! a mora li se kod njih vaditi ponovo hormoni ili s tim nalazima možemo doći? jer, iskreno, ne želim opet raditi jedno te isto I još k tome dodatno placati nešto što ne moram.ozbiljno smo zagrizli da bi otišli k njima na micro.i kakvi su uvjeti placanja? kojom valutom?imam puno pitanja, ali ne pada mi sada sve na pamet, zato štogod tebi padne na pamet javi molim te

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Rominka prvotno napisa Vidi poruku
    aboni hvala ti puno! a mora li se kod njih vaditi ponovo hormoni ili s tim nalazima možemo doći? jer, iskreno, ne želim opet raditi jedno te isto I još k tome dodatno placati nešto što ne moram.ozbiljno smo zagrizli da bi otišli k njima na micro.i kakvi su uvjeti placanja? kojom valutom?imam puno pitanja, ali ne pada mi sada sve na pamet, zato štogod tebi padne na pamet javi molim te
    Sve nalaze za micro tese možete raditi kod državnog doktora, obavezno uradite i ekg i pregled kod interniste. Jedino ti za postupak trebaš kod njih vaditi lh i progesteron treci dan ciklusa i opet progesteron 8. dan ciklusa. Ovi nalazi su ti svaki po 25 EUR. Mi smo 250 eura platili avansno, to možeš platiti iz HR na devizni račun, a
    ostatak plaćaš u KM, ali možeš plaćati karticom bez provizije. Meni je to lakše nego nošenje novca sa sobom. Ako de odlučite, javi se na pp, mogu ti preporuciti jeftin smještaj. Ništa posebno, ali čisto, jeftino, hrana dobra, a blizu klinike.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A je li nuzno da se pripremam i ja kad ne znamo na cemu smo? Ja sam jako tesko podnijela terapiju prosli put - ko bundeva sam bila, pa ne bih isla usporedno. Ali, ako mozemo doci s njegovim nalazim, zasto ne mogu doci i sa svojima?! Malo mi je krivo da nemaju cijenik dostupan. Moram priznati da su mi malo netransparentni. Kome bi bilo najpametnije obratiti se mailom? I da li da u mailu vec saljem sve nalaze koje imamo?
    i cure, hvala od srca

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Draga Rominka.Cure su ti sve napisale.MM je bio na micro tese u cetvrti mjesec a ja sam prosli mjesec bila u postupku koji nazalost nije uspio.Ne morate usporedno u postupak iako postoji mogucnost da prilikom odmrzavanja ne prezive svi.Odluka je na vama a mozete se savjetovat i s doktorima.I mm i ja smo sve pretrage obavili u RH sa uputnicom.Nalaze sam u dogovoru sa sestrom slala na mail koji je na njihovim stranicama i u kratkom vremenu su odgovorili.Cijene se nisu mjenjale.Zelim ti svu srecu.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Rominka i mi nismo išli uporedo u postupak, mada se ja nekad pitam da li bi bilo drugačije da jesmo, možda bi bilo više spermatozoida da se nisu zaledili. Oni će ti prihvatiti sve nalaze, ali UZV mislim da moraš uraditi kod njih i hormone kada počneš sa stimulacijom.

Pošto je Luli bila iza mene, neka me ispravi ako je sada drugačije.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Cure su ti već napisale, ne moraš uporedo ako ne želiš odluka je na tebi. Ja sam išla uporedo i bespotrebno sam stimulisana, ali tako sam htjela. Prvi dan ciklusa radila sam i ultrazvuk i vadila hormone kod svog doktora, tako možeš i ti, ali treći i osmi dan su zahtjevali kod njih, s tim što tad plaćaš samo hormone, ne i ultrazvuk, on je uključen u cijenu postupka.
    Najbolje je poslati mail, pa pitati. Sretno što god odlučiš.
    Posljednje uređivanje od sos15 : 21.11.2013. at 15:04

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

aboni 76 i ostale/li koje ste bile u postupcima tese, microtese, imam pitanje: koliko uzoraka tkiva ste imali zaleđeno?jer koliko sam ja shvatila s nalaza mm da su zaledili komadiće tkiva...e sad, kad to dođe do labaratorija, oni odlede 1 komadić tkiva pa traže spermije ili odmah sve šta su izvadili? (mm su izvadili 5 uzoraka sa svake strane)koliko vaših je preživjelo odmrzavanje?
    svima!!!
    rominka super da si krenula razmišljati o sarajevu , jesi zvala hzzo?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

[QUOTE=kameleon;2521615]aboni 76 i ostale/li koje ste bile u postupcima tese, microtese, imam pitanje: koliko uzoraka tkiva ste imali zaleđeno?jer koliko sam ja shvatila s nalaza mm da su zaledili komadiće tkiva...e sad, kad to dođe do labaratorija, oni odlede 1 komadić tkiva pa traže spermije ili odmah sve šta su izvadili? (mm su izvadili 5 uzoraka sa svake strane)koliko vaših je preživjelo odmrzavanje?

Kameleon, MM su isto uzeli oko 5-6 uzoraka i klinika je to sve zajedno zaledila. Zeznuli su nas SKROZ na skorz, jer smo morali sve to odjednom da odledimo.
    Na kraju se ispostavilo da je tu bilo oko 1000 plivaca koji su sad svi propali (((
    Mozes nazvati kliniku, pa ih pitati je li sve skupa zaledjeno ili ne.

Ja sam u problemu, ako postoji neko informisan oko ove stimulacije dobro bi mi doslo.
    Dali su mi GnRH da uzimam 3 dana (15,16,17), odmah 17og su mi dali da pijem estrogen 4mg dnevno. Trebala sam dobiti i jos uvek nisam. Zar se estrogen ne propisuje da bi se zaustavio menzis??? HELP!

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ajme grozno, zašto baš mi,baš mi je žao..
    idete uskoro opet na microtese?
    ne bih se čudila nekom takvom scenariju, pogotovo u hrvatskoj..
    nama je zamrznuti materijal na medicinskom fakultetu u zgb-u, nadam se da su to pametno zaledili..

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nama su rekli da sve odvojeno zamrzavaju i odmah poslije operacije su rekli da nisu našli puno ali da su zaledili u 2 bočice. U te dvije bočice su našli samo tri spermatozoida za oplodnju. Koliko sam uspjela skontati uglavnom se potroše dvije bočice.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

pozdrav svima. redovno vas citam i pratim dogadzana na forumu. zelim scima da vam uspiju postupci da dobijete svoje bebe. ja imam jedan zaledzen embrio i imam u planu da ga uskoro izkoristim, nadam se da ce doktor pristati da radi transfer jer nije proslo dugo vremena od porodzaja

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

cure molim vas, znate li jel se ista pokrenulo u Zg sada kako su doktorima uveli radnu obavezu, ako neko nesto zna nek se javi....

tina_julija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Drage moje, da li itko zna koliko muzevi smiju punkcija ( tesa ) napraviti? da li svaki puta kada se ide u postupak ili jednom pa dok se ne potroši?

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj tina_julija prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje, da li itko zna koliko muzevi smiju punkcija ( tesa ) napraviti? da li svaki puta kada se ide u postupak ili jednomttg pa dok se ne potroši?
    Negdje sam čitala da se ne preporučuje više od 3 punkcije i 2 biopsije. Mada nam je dr Emre poslije neuspješne micro tese rekao da ne preporučuje opet da radimo, a čini mi se da je to rekao i Aboni76 iako je kod njih bila uspješna. Ipak, najbolje je vidjeti s doktorima.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Drage moje, da li itko zna koliko muzevi smiju punkcija ( tesa ) napraviti? da li svaki puta kada se ide u postupak ili jednom pa dok se ne potroši?
    Moj muz sada ide na treci postupak.
    Prva je bila obicna TESE, a dva Micro Tese.
    Nisu nam nikada rekli koliko puta moze da se ide, ali nam je urolog rekao da je Micro Tese procedura putem koje se najmanje ostecuju testisi. Verovatno zato sto otvore testise i gledaju odakle ce da uzimaju tkivo za razliku od ostalih gde se sve radi na slepo.

Inace, meni je danas 5ti dan stimulacije. Posle 4 Gonal F 225iu boce na UZ je bilo samo 5 folikula. Je li to malo? Sestra kaze da je jos rano.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Zdravo hrabrice moje, nije me bilo jakoooo dugo ako me jos netko uopce sjeca.....Naime mi smo imali oligoastenospermiu i varicocelu, nju operirali, nakon toga terapija, proxeed i prvi nalaz nula...onda asmo se totalno opustili nismo ni na sto mislili.,...malo da oduvamo mozak...medjutim prije 7 dana nalaz spermiograma je pokazao ponovo nulu...molim vas pomagajte svim i svacime,,,znam da mi je sad jedina opcija microtesa...da li postoji mogucnost poboljsanja nalaza...sta da mu kupim da cisto rastereceno pije dok se ne odlucimo kome cemo, mislim na koju kliniku cemo ici? Hvala mnogo od srca...u soku sam totalnom, sad samo sabiram i oduzimam i bojim se da je operacija zeznula stvari...

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Svu srecu zelim, mogu misliti koji je to pozitivan sok....cestitam i zelim da uskoro dobijete bebicu....ima nade i za nas....da li ste nesto koristili za poboljsanje spermiograma?

tina_julija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj zasto_bas_mi prvotno napisa Vidi poruku
    Moj muz sada ide na treci postupak.
    Prva je bila obicna TESE, a dva Micro Tese.
    Nisu nam nikada rekli koliko puta moze da se ide, ali nam je urolog rekao da je Micro Tese procedura putem koje se najmanje ostecuju testisi. Verovatno zato sto otvore testise i gledaju odakle ce da uzimaju tkivo za razliku od ostalih gde se sve radi na slepo.

Inace, meni je danas 5ti dan stimulacije. Posle 4 Gonal F 225iu boce na UZ je bilo samo 5 folikula. Je li to malo? Sestra kaze da je jos rano.

Ma pitam jer mm je pikan 4 ili 5 puta, danas je umirao od bolova i otišli na hitnu da bi mu doktorica rekla da je maksimalno kao kroz život dva ili tri, i sad se mislim da li nisam dovoljno surfala internetom ili nasi doktori nisu nista spomenuli a i nije mi palo napamet da je to jako jako osjetljivo... i rekla mu je da su to preslabo istrazili i da treba jednom i dok ima smrzavati a onda ponovno.. ljuta sam na sebe i na njih... sretno!! ja sam imala zadnji puta 6 jajnih stanica ne znam koliko folikula od 2 gonala...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma pitam jer mm je pikan 4 ili 5 puta, danas je umirao od bolova i otišli na hitnu da bi mu doktorica rekla da je maksimalno kao kroz život dva ili tri, i sad se mislim da li nisam dovoljno surfala internetom ili nasi doktori nisu nista spomenuli a i nije mi palo napamet da je to jako jako osjetljivo... i rekla mu je da su to preslabo istrazili i da treba jednom i dok ima smrzavati a onda ponovno.. ljuta sam na sebe i na njih... sretno!! ja sam imala zadnji puta 6 jajnih stanica ne znam koliko folikula od 2 gonala...
    Odjednom mu tako doslo da ga boli ili je imao punkciju u zadnje vreme?

Koliko dana si koristila Gonal i koju dozu?
    Meni su povecali dozu od danas. Sa 225 na 300
    Bas mnogo.

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

edina da doktor odobri i da idete po smrzlica uskoro!!!!!!!
    ivy86 , mislim da bi operacija varikokele trebala biti bezazlena...mm nije ništa pio osim bioastina i nije bilo promjene, tako da nemam nazalost ništa za preporučiti...
    tina_julija mm bio sada prvi put i ne znam baš koliko bi išao opet..dosta dugo je bio off i teško mu je to sve palo, ali ako bude išao opet mislim da bi najpametnije bilo ići na microtese...nadam se da će sve proći dobro...držite se!!
    zašto baš mi da li ti je ista stimulacija kao prošli put ,jer ako si zadnji put imala 9 js mogla bi opet s istom stimulacijom!!
    ja do 1.2014.

tina_julija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ne znam ti točnu koje su mjere, znam da sam dvije ampule miksala u jednu.. 12 dana ili tako nešto... bio mi je prebrz i neuspješan pokušaj pa sam ga tako i brzo zaboravila..

odjednom ujutro, kad se probudio, hodao kao patka, vručina, a hladan znoj ga pere, ne može do zraka doci, bol od testisa, trbuha i bubrega..
    Hvala bogu, nije ništa niti upaljeno, krv urin uredan, prokrvljenost testisa super... eto, sad cemo imat epizode, bar znamo od čega je, a jadničak moj.. punkcije super podnese..

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kako da imam istu stimulaciju kad se sada omatorilo i otezalo i sve ))
    Prosli put mi se oduzila stimulacija na 12 dana. Sada imam novu doktoricu i ovo joj je bio plan da me pripremi za punkciju u utorak ili sredu.

Pitanje za zenske ciji su muzevi imali Micro Tese....
    Moj dasa misli da ce biti u stanju da vozi posle Micro Tese, ako moja punkcija bude taj isti dan.
    Da li su vasi muzevi vozili???

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

danas doktor odobrio i idemo u januaru po jos jednu bebu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •