Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Pedijatrica iz Sigeta...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Pedijatrica iz Sigeta...

Jedno pitanjce... Da li ima roditelja koji su kod pedijatrice Milice Đekić u Sigetu? Zanima me da li ste zadovoljni... puno hvala
    Ako sam fulala mjesto za pitanje molim moderatorice da prebace.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo mi smo već 2 godine pacijenti dr.Đekić-Jakovac i više sam nego zadovoljna i doktoricom i sestrom-ljubazne,brižne i nježne i uvijek spremne objasniti sve što sam ih pitala :D :D :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma daj... a dali ste bili puno bolesni. Zanima me kakva je u dijagnostici. Jer ako ste više manje zdravi opet nisam saznala ništa. I daj mi reci kako izgleda sistematski pregled kod nje kod zdravih beba. Da li gleda motoriku beba ili samo pita šta dijete radi u određenoj dobi? Jako me to zanima.... pliz pliz na odgovorima

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mi nismo bili puno bolesni al sva cijepljenja i preglede je obavila savršeno nježno.
    Pri svakom redovnom pregledu radi kompletan pregled od motorike,pregleda ušiju,ma sve.
    A evo i jedan primjer:moja L.nije dobila na težini između 3.i 4.mjeseca i odmah nas je poslala na Šalatu kod gastroenterologa da bi isključili bilo kakvu bolest
    Ja oduševljena a danas je mojoj L. viš os 2 god

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pitam jer sam ja prošle sve te vježbe i totalno su mi klince secirali... u smislu ovu ruku slabije otvara, diže se u stajaći korištenjem jedne noge a mora obje koristiti... Da ne opisujem šta sve jer neće tako kratko biti shvatljivo. Uglavnom, onda sam ja gledala što bi bilo po pitanju motorike normalno uz puno tolerancije (uz mišljenja doktora). Opet možda neshvatljivo...
    Srž ovog svega je da znam jednog pacijenta koji je kod nje. Dijete ima 12mj. Vojnički puže (jedva). Nema bočne obrane u sjedećem. Nekad može a nekad ne može kad iz sjedećeg padne u ležeći se opet posjesti. Hoda po prstima. Ne može se uz nešto primiti i ustati.... I sad ja sam laik i drugi su čak pitali da kaj s malim nije u redu? Da kaj su mi mišići atrofirali, da kaj mu je sa tetivama... I sad me zanima kako on prođe sistematski pregled kao sve ok? Dijete se jedva ponekad posjedne u dobi od 12mj. Ja majci ne govorim ništa zbog određenih razloga... I stalno se nadam da će pedijatrica reagirati i dati djetetu vježbe. Još bolja stvar mali sad ide u vrtić...

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne znam šta da ti kažem..čudn mi je sve to.
    Kod nas reagira i na najmanji problem,ne znam možda zato što sam med,sestra :?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hvalilii su doktoricu i prebacivali se kod nje jer je odlična dijagnostičarka! Meni je dobra i nebi je mjenjala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sundance, imaš PP.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

VILENJAK daj mi onda reci kako ona ocijenjuje motoriku djeteta ako je tako dobar dijagnostičar.... Ja kao i laik bi ocijenila da nešto nije u redu s djetetom. A da ne pričam da su se i drugi koji nisu prošli vježbe pitali da kaj je sa djetetom.
    A oni koji su prošli vježbe znaju da je loša motorika djeteta povezana sa prenatalnim krvarenjima koja se vide na UZV mozga. Ovisi o stupnju krvarenja. A i neka djeca sa određenim krvarenjima ne kasne u motorici. Manja krvarenja. I sve to nije ništa strašno ako se s djetetom vježba. I naravno što se prije počne to bolje.
    Ma mene jedino fascinira to da se dijete od 12mj ne može samo posjesti. Dalje ne moram ni govoriti... a nitko ne reagira!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Sundance prvotno napisa
    Ma mene jedino fascinira to da se dijete od 12mj ne može samo posjesti. Dalje ne moram ni govoriti... a nitko ne reagira!
    Ovo mi je stvarno čudno da se dijete od 12 mjeseci ne može samo posjesti i da pedijatrica ne kanalizira dalje, iako mislim da se u ZG-u možda i pretjeruje s awarenessom oko motoričkih detalja.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sundance jesi ti sigurna da je dr,rekla majci tog djeteta da je sve u redu s njim?Ja znam jednu kojoj je dijete vuklo nogu i šepalo i dr.ju je poslala kod ortopeda a ona NIJE otišla i još priča kako joj je dr.rekla da je s malenom sve u redu :? :? :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma ziher joj je rekla da je sve ok... i mali sad ide u vrtić! No dobro, zato sam i pitala kak izgleda sistematski kod nje jer npr. moja pedijatrica je mene znala samo pitati šta dijete radi. Znači ja sam joj mogla napričati čuda jer nije provjeravala. Pa onda nije krivica pedijatrice ili možda je! Ovisi kako se gleda.
    Kad sam joj ja rekla da mali hoda po prstima i da jel ga još stavlja u hodalicu ona mi je na to odgovorila da ne hoda on po prstima. To je samo kad se žuri. ( a hoda svaki korak napravljeni). Pa ak je nju pedijatrica pitala jel mali stoji ili hoda na punim stopalima ona je ziher rekla da stoji.
    No dobro, neću se zamarati više. Ja bi jedino da mogu, A NE MOGU, pedijatrici rekla jer bi nju ta mama jedino i slušala.
    Eto tema se može i zaključati....
    svima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •