-
kad u veću sjedalicu?
imam jedno pitanje, moj maleni ima 8 mj, 10 kg i dug je 72 cm, sad se vozimo još u Peg Perego primo viaggio 0-13, a od vrha glavice do kraja sjedalice ima još nekih 3 cm. meni se već čini da mu je tijesno a sad kad počne i vrijeme vestica i bude malo jače obučen da li smo već kandidati za veću sjedalicu 9-18? u nekim dučanima mi tvrde da je već vrijeme za nju :/
-
pusti dućane, njima je cilj prodaja
ovako: MINIMUM uvjeta za prelazak u AS 9-18 kila (i vožnju u smjeru vožnje) je da bebač samostalno ustaje (pridržavajući se za nešto) i da ima barem 9 kila
preporuča se prelazak u veću AS odgađati koliko je god moguće jer su djeca najsigurnija kad se voze u AS suprotno od smjera vožnje ovo 'koliko je god moguće' u praksi znači ili dok dođe do 13 kila (onda više ne smije u AS grupe 0+) ili dok mu vrh glavice u AS bude manje od 2 cm udaljen od vrha AS
dakle:
- po kilaži imate još 3 kile fore
- po dužini bi isto mogli imati još dosta fore (ako se izduži, namjestite AS u malo okomitiji položaj - pod kutem oko 60 stupnjeva u odnosu na tlo - pa ćete još malo dobiti na prostoru)
- ne znam kako ste s ustajanjem
što se tiče deblje odjeće: jakne se ionako moraju skidati u AS, a deblje veste nemoj oblačiti nego više tanjih slojeva pa 1 ili 2 sloja skineš kod smještanja u (zagrijan) auto
-
e da, trebao bi u rujnu biti pregled AS u Zagrebu, pa se lijepo dovezete i provjerimo situaciju
-
as
hvala :D
tako sam si nekako i mislila! što se tiče ustajanja uz pridržavanje to radi unatrag tjedan dana! ostati ćemo još u ovoj a dođemo i na pregled!
-
da ne otvaram novu temu....
V. ima 10 mjeseci, 10,5kg, i 76cm. ne ustaje sam na nogice, još ni ne puže (hipotonija).
u 0+ sjedalici mu je glavica skoro do gornjeg ruba, iako po njegovoj dobi još ne bi trebala biti. ima malo dulji trup, i kraće nogice, pa valjda zato. pokušala sam ga bolje namjestiti, i ne ide drugačije, osim ako ga skroz ne spustim, ali je onda čudno svinut i guza mu nije u onoj udubini (ne znam jel shvaćate).
uskoro će ovu sjedalicu potpuno prerasti, u kojoj da ga onda vozim? :?
da ga ostavim u jajetu, iako je glavica do ruba, ili da ga prebacim u drugu grupu?
ili da uzmem onu kombiniranu u koju mogu i veća djeca, a može se okrenuti u suprotnu stranu?
-
Kombinirana obicno nije rjesenje kad dijete ima vise od 10 kg jer nazalost vecina njih se smije koristiti u unazadnom polozaju samo do 10 kg.
Koju sad autosjedalicu koristite? Jel pise u uputama do koje visine djeteta se smije koristiti?
-
dobili smo ju uz kolica Pikolo. to je ona što obično ide uz skoro svaka no name kolica. ne piše ništa za visinu, samo da je do 13kg.
-
uvaljujem se
.imamo AS skupinu 9 do 18 kg.sin ima oko 15-16 kg.no dužinom je već onako da mu pola glave viri van od naslona.i sad,dal se još može vozitit u AS ili je prerastao?thanx
-
Administrator foruma
ako mu je vrh sjedalice ispod sredine ušiju prerastao ju je po visini. ako nije onda neka još malo pričeka.
-
ok,thanx.još jedno pitanje.ako mu recimo visina bude OK za tu autosjedalicu (sad mu je naslon onako na vrhu ili malo niže uha ),a težina ju npr. pređe,onda ostajemo i dalje u njoj dok dosegnemo i visinu ili je treba mijenjati za veću težinsku kategoriju bez obzira što je visina još OK?
-
Administrator foruma
uvjeti težine i visine kod AS grupe I su ili/ili. znači bilo koji uvjet da je zadovoljen mora se preči u sljedeću grupu. sjedalicu grupe I se ne smije koristiti kada je dijete teže od 18 kg ili kada je vrh sjedalice ispod sredine uha. ukoliko se sjedalica preraste po visini ali dijete nema barem 15 kg onda je potrebno koristiti kombiniranu sjedalicu grupe I/II/III.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma