Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2796

Tema: A što gledate? (zanimljivi filmovi za preporuku)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inside Job - dokumentarac o tome kako je došlo do globalne financijske krize 2008. godine, jako mi se sviđa kako je snimljen i pogotovo kako su prilično komplicirani ekonomski koncepti objašnjeni za nas neekonomiste.

Nekoliko puta tijekom filma digla mi se kosa na glavi.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Inside Job - dokumentarac o tome kako je došlo do globalne financijske krize 2008. godine, jako mi se sviđa kako je snimljen i pogotovo kako su prilično komplicirani ekonomski koncepti objašnjeni za nas neekonomiste.

Nekoliko puta tijekom filma digla mi se kosa na glavi.

super dokumentarac. ali bome nije za prije spavanja. imali kredit ili ušteđevinu na banci teško ćete mirno zaspati. ono što mi je upalo u oči- u filmu su akteri gotovo isključivo muškarci. žene se pojavljuju minimalno kao sporedni likovi- recimo prostituke na koje strošio novac. ali jasno se vidi "tko nam danas sudbu kroji". ne mislim reći da bi žene bile moralnije ili pametnije na istim pozicijama, nego da ih naprosto uopće nema.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    super dokumentarac. ali bome nije za prije spavanja. imali kredit ili ušteđevinu na banci teško ćete mirno zaspati. ono što mi je upalo u oči- u filmu su akteri gotovo isključivo muškarci. žene se pojavljuju minimalno kao sporedni likovi- recimo prostituke na koje strošio novac. ali jasno se vidi "tko nam danas sudbu kroji". ne mislim reći da bi žene bile moralnije ili pametnije na istim pozicijama, nego da ih naprosto uopće nema.
    Da, osim one novinarke, jedina žena u filmu je prostitutka. Baš sam komentirala s mm-om činjenicu koja se često povlači po austrijskim medijima - nijedna ovdašnja banka u svom upravnom odboru nema ženu! Bila je jedna žena u UO jedne banke donedavno, ali je otišla i sad bankarski svijet vode isključivo muškarci. Nije ni čudno, ne vjerujem da bi se žene mogle snaći u svim tim "slobodnim aktivnostima" koje su očigledno odlučujuće za napredovanje. Tužno je što mnoge žene vjeruju da smo dosegli ravnopravnost i da je po tom pitanju posao odavno završen.

Natrag na laganije teme, preporučila bih vam Carnage, film Romana Polanskog sa zaista fantastičnim glumcima (izdvajam Christopha Waltza, koji je predobar). Riječ je o kazališnom komadu minimalno prilagođenom za film; dva para roditelja čiji su se sinovi posvađali i potukli (tj. jedan je uvrijedio drugog, a drugi je prvome izbio zub) nalaze se kako bi porazgovarali o tome što se dogodilo. Naravno, razgovor se širi na druge teme i tijekom večeri ispliva sve i svašta...
    Posljednje uređivanje od Sanja : 14.05.2012. at 17:11

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Natrag na laganije teme, preporučila bih vam Carnage, film Romana Polanskog sa zaista fantastičnim glumcima (izdvajam Christopha Waltza, koji je predobar). Riječ je o kazališnom komadu minimalno prilagođenom za film; dva para roditelja čiji su se sinovi posvađali i potukli (tj. jedan je uvrijedio drugog, a drugi je prvome izbio zub) nalaze se kako bi porazgovarali o tome što se dogodilo. Naravno, razgovor se širi na druge teme i tijekom večeri ispliva sve i svašta...
    Odličan film.

Jučer smo gledali http://www.imdb.com/title/tt1532503/ -beginners, krasan, spor i melankoličan film o odnosima unutar obitelji i tome kako isti utječu na naše buduće odnose. McGregor je sjajan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •