Kuca snova- sinoc gledala.i jos uvijek sam pod dojmom...
Kuca snova- sinoc gledala.i jos uvijek sam pod dojmom...
To ćemo, nadam se, pogledati za koji dan!
U međuvremenu, Bullets Over Broadway, dobri stari Woody Allen, odličan film.![]()
merida je prekrasan crtić. mi oduševljeni.
pogledala jutros franc film-nedodirljivi i baš sam uživala
Mislim otići s malom u kino pogledati novu Zvončicu (s tatom je gledala novo Ledeno doba i Madagaskar) a Meridu smo još početkom godine gledali na internetu i nije joj se baš svidjela...kažu da je to crtić za djecu staqriju od7g, a moja ima5g.
Doma gledam hum. serije Mućke, a kako ja volim "stare filmove", pa sam i malu zarazila s tim, često moram s njom gledati Prohujalo s vihorom, Neki to vole vruće (naravno preskoćimo neke djelove jer nisu za nju)...Doktor Živago, Čovjek koji je previše znao, Bibliju...ako netko od vas ima kakv stari film molim da mi se javi na p.p. jer ako to smijem reć nemoguće mi ih je nabavit ni legalnim ni ilegalnim putem...često znaju biti u Konzumu, po stvarno niskoj cijeni, ali u zadnjih 1g ništa nisam našla....
ako tko ima filmo s Spencerom Tracyjem i Katharine Hepburn te filmovi Audrey Hepburn...pogotovo Adamovo rebro i Praznik u Rimu-ali na hrvatskom
The Royal Tenenbaums (http://www.imdb.com/title/tt0265666/), dakle, tu ima svašta: komedije, tragedije, drame, čudnih odnosa i još čudnijih osobnosti...glumačka ekipa brojna i izvanredna...dok sam ga gledala, imala sam dojam kao da je bogatima dozvoljena bezbrižnost i nepodnošljiva lakoća postojanja, dok si probleme stvore sami iz čiste dosade. Jako mi se svidio, naravno.![]()
away we go ( Novi život) besplatan u iskon videoteci ovaj vikend, o mladom paru koji traži mjesto gdje će se skrasiti sa bebom koja je na putu, lijepi filmić a dio sa maggie gyllenhaal je za krepat
Simple Simon (http://www.imdb.com/title/tt1686313/), švedski film o mladiću s Aspergerovim sindromom i suživotu s bratom. Oduševilo me kako je u filmu vizualno prikazan Simonov način razmišljanja u jednadžbama i pravilnim krugovima, njegovom potrebom za organiziranošću, a ujedno daje realnu sliku genijalnosti tih osoba (iako se Aspergerov sindrom smatra dijelom autizma). Dijelom i komičan i vrlo dirljiv u dijelu kad Simon organizira večeru na otvorenom za brata i djevojku koja bi mu po Simonovoj tablici različitosti bila idealan partner. Odličan, vrlo odličan.
Danas gledala sam "Na putu" tužno mi je bilo
The Lincoln Lawyer, krimić, izvrstan.
Bračne svađe /Carnage/, odlična glumačka ekipa s toliko poznatim "bračnim" dijalozima i odnosima među likovima. R. Polanski, K. Winslet, J. Foster, treba li više pisati?
http://www.imdb.com/title/tt1692486/
pa naglasit da je film dosta statican,da se cjelokupna radnja se odvija na jednom mjestu....MM je bio glavni kad bi se probudio:sta jos nisu izasli iz DB-a?![]()
A MM je baš pozorno pratio razgovore, počeo uz ručak a završio prikovan uz TV (što mu je rijetkost). Da, nema akcije, samo dijalozi, četiri lika i jedan prostor![]()
Danas navečer na novopokrenutom HTV3 odličan film o lezbijskom paru koji je ovdje više puta spomenut - Djeca su dobro.
Sinoć smo pogledali Fracture, izuzetno dobar krimić s Anthonyjem Hopkinsom i Ryanom Goslingom.
Pogledali Nedodirljive, slažem se s onime što ste ranije pisali na topiku. Divan film.
Budem, već se duže brusim na taj film.
Hvala za preporuku dokumentarca, našla sam ga na youtubeu!
Jučer sam gledala Djeca su dobro na HRT3 (ali ne od početka), al tak, nije mi baš ostavio neki dojam. Zato sam vrištala od sreće i ostavila svu šljaku sa strane, posjela klince ispred ekrana kad je počeo Gospodar prstenova od Bakshija iz 1978. (sorry, me addict!). Iako ga se isto može naći na ytub., ovo mi je bilo kao božićni poklon!![]()
Lov na losose u Jemenuodlična, romantična suvremena..hm? bajka
moja preporuka, Soul Kitchen, njemačka drama s elementima komedije za odmaranje mozga u večernje sate![]()
Nadam se da ćete pogledati film o porodima, Sloboda porodu u četvrtak, 20.09.
ZAGREB, KIC, Preradovićeva 5 u 19 sati
VELIKA GORICA, POU, Dvorana Galženica, Trg S. Radića 5, 19h
KARLOVAC, Gradska knjižnica, Šestićeva 1 u 19 sati
BJELOVAR, Knjižnica "P. Preradović", Šetalište I. Lebovića 9 u 18 sati
OSIJEK, Gradska i sveučilišna knjižnica, Europske avenije 24 u 17,30 sati
VARAŽDIN, CineStar Varaždin, Ulica grada Lipika 15 u 18 sati
RIJEKA, Molekula, Delta 5/1 (bivša zgrada Ivexa) u 19,30 sati
PULA, Gradska knjižnica i čitaonica, Kandlerova 39 u 18 sat
*NOVO* POREČ, Gradska knjižnica, Trg Marafor 3, 18 sati
RAB, Hotel Arbiana, Obala Petra Krešimira u 18 sati
ZADAR, Gradska knjižnica, Ulica S. Radića 11b u 18 sati
SPLIT, Središnja knjižnica, Ulica slobode 2 u 18 sati
DUBROVNIK, Zavod za javno zdravstvo, Dr. A. Šercera 4a u 16 sati
Duma, kroz par tjedana/mjeseca ćemo nadam se počet sa drugim sličnim projektom, i nadam se da ćeš se javiti za pomoć oko organizacije u SB![]()
Sinoc pogledala "Anu Karenjinu", iz 1997 (a sad vidim da su napravili i remake koji ce u veljaci doci u kina, glumci Keira Knightley i Jude Law... hm.... )
Dobar film, relativno blizu knjizi, ali radnja nekako prebrzo tece.
Evo jednog filma baš za trudnice (i mame) What to expect when you're expecting. Ima dosta poznatih glumaca. Film paralelno prati radnju više obitelji koje očekuju dijete ili žele dijete. Skroz simpatičan film.
Volim i inače taj tip filmova koji prati paralelno više priča koje se na kraju obično negdje dodirnu (Valentinovo, Sretna nova godina, zapravo ljubav...). Imate li koji film tog tipa za preporučiti?
Mene je ugodno iznenadila činjenica da je HRT3 prikazao sinoć crtić , Pokretni dvorac (http://disney.go.com/disneypictures/castle/). Jest da mi je, kao i svaki japanski anime, dijelom nerazumljiv u dijelu fantazije (demoni, duhovi i sl.), a preobrati su mi neki puta totalno nelogični, ukupan dojam mi je zadovoljavajuć količinom mašte i pričom. Mislila sam da se klincima neće svidjeti ili da će biti zbunjeni, no klinka je bila oduševljena, dok je klinjo uglavnom šutio i gutao crtić širom otvorenih očiju! Očito sam ostarila.![]()
Ah, Miyazaki, skoro da nemreš fulat. Probaj onda malu Ćihiro (Spirited away) i zapravo bilo što drugo od Studija Ghibli, samo ne "Groblje krijesnica" (nije Miyazaki) za koji imam samo jednu preporuku: izbjegavati.
Inače, MM i ja smo filmofili ali trenutno nam potomstvo onemogućuje užitak (što da kažem, imamo puna 4 vanjska diska od terabajt i pol filmova u HD-u)
Obično gledamo filmove kad klinci zaspu ali ja budem već umorna tako da ima more filmova kojima moram odgledati završetke.
Inače nisam ljubitelj ratnih filmova, ne volim tu patetiku ali mi se jako svidio film "Rat konja" (znam da je dobar film kad ne zaspem prije kraja). ima nekoliko vrlo upečatljivih scena
to je ciklus animiranih filmova od Miyazakija nedjeljom na HTV 3, takvi vrhunski crtići se ne propuštaju!!!
tko je propustio Pokretni dvorac, ide idući ovu nedjelju oko 22 h, "Dostavna služba dobre vještice Kiki"
A termin je do yayaFali samo da u bliskom terminu bude tekma pa da u pol crtića puste Ćosića da nam pred tekmu naširoko objasni koliko Ćorluka zarađuje na reklami za ... ne znam ... tenisice.
meni termin savršen, taman klinci zaspu čvrstim snom a ja se uvalim s mm-om pod dekicu i gledamo crtić![]()
Mi isto. Bas za mame & curice, nekako (ja se i raspekmezila). Bio mi je odlican i onaj kratki crtic na uvodu u "Meridu hrabru", onaj sa mjesecom.
![]()
I dodajem jos:
- "The Hunger Games" - dovoljno me je zainteresirao da bih se stala u red za knjigu, povremeno (OK, u zadnje vrijeme cesce) volim takve razbibrige
- "The Iron Lady" - sjajan, tople preporuke. Odlicna Meryl, sto je starija - to je bolja. :klanj:
Playing by heart, Nine lives, New york I love you, Love actually:
http://www.imdb.com/title/tt0314331/
http://www.imdb.com/title/tt0808399/
http://www.imdb.com/title/tt0420015/
http://www.imdb.com/title/tt0145734/
http://m.imdb.com/title/tt1615065/
Gledala nedavno, dobar filmic O. Stonea.
Muzika izvrsna, Blake Lively izgleda famozno i dok duva![]()
imala sam maraton filmova Woodyja Allena - 2 klasika: Annie Hall i Manhattan i jedan po Sanjinoj preporuci Sweet and Lowdown, odličan film i divna muzika, naročito za one koji vole jazz.
Filmovi koje sam u zadnje vrijeme gledala (a da su ok): "Gavran" (Edgar Allan Poe), "Igre gladi" (reality show iz budućnosti- pobjednik je tko ostane živ), "Čovjek na rubu" (to je onaj kada tip cijeli film stoji na rubu kao da se hoće baciti, nije neko remek-djelo ali je odlična zabava), "Vidio sam đavla". Ovaj zadnji je korejski, malo je mračan (film o osveti) ali gluma mi je prva liga. ("Prometeja" sam počela gledati ali sam nakon 15 min zaspala)
Ima stvarno odličnih korejskih filmova, dok mi se kineski filmovi zadnjih godina baš ne sviđaju nešto, film "Heroji" mi je jedan od najdražih filmova uopće, no imam osjećaj kao da stalno pokušavaju snimiti nove "Heroje" no na kraju filmovi ispadnu nekako previše teatralni.
Gledala sam i onaj turski film o Mehmedu II Osvajaču ("Osvajanje 1453.") i za njega vrijedi ista kritika. Dobio je odlične ocjene, no ja inače ne gledam turske serije pa mi je sve nešto prenaglašeno, nisam ljubitelj dugih zamišljenih pogleda. Inače produkcija sama po sebi je bez zamjerki, kostimi, scenografija... sve na visokoj razini.
pogledala sam na ZFF-u Orkanske visove
sviđa mi se taj sirovi, naturalistički prikaz, ali ne mogu se oteti dojmu da je redateljica dosta toga propustila prikazati (ne događaje, nego osjećaje)
u svakom slučaju, zanimljivo, ali nisam skroz zadovoljna
Freja, što ti misliš o filmu?
jel bio još netko?
Daaa, i scena kada onaj mladi časnik jaše na konju ususret Nijemcima, onaj izraz njegovog lica (kao dječak u strahu) i dalje ta scena (da ne prepričavam)... mrak! Toliko dirljivo, sve je jasno i realno a nema sakaćenja, šištanja krvi i sl. Već sam mislila da nećete skužiti o kojem je filmu riječ jer je kod nas preveden kao "Put rata".
Oduševljena sam crno-bijelim filmovima na HRT-3 ne propuštam ih....pohvala, pohvala
Kupila sam u Konzumu filmove na DVD-u za 19 kn
Željezna lady -Meyryl Streep odlična, ali film je malo spor, nedorečen na nekim mjestima, voljela bih da je bio detaljniji, jer kad se radilo o njezinom djetinstvu glupo je kad moraš razmišljati i sam donositi zaključke jer se ne radi o psihološkoj drami već autobiografskom filmu u kojem bi se trebale iznositi činjenice
Moj tjedan s Marillyn - izvrsna Michelle Wiliams (pitanje je dana kad će ova mlada dama dobiti Oskara za glavnu ulogu) zanimljiv fil za one koji već ponešto znaju o glumičinom životu....meni je bio zanimljiv
Umjetnik- gledala sam ga s kćeri koja ima 5,5 godina...njoj je bio super...očekivala sam da će ipak u jednom dijelu film početi biti zvučni ali nije....dobra gluma, klasična priča koja po meni ipak odgovara ovom našem dobu a ne onom u koje je film smješten, a nekad se to malo osjeti i u načinu glume da je malo "moderniji".
Meni je film dobar, priču bi možda malo promjenila ili dodatno razradila, ali režija, montaža, fotografija, kostimi, glazba pa i gluma -fantastični.
Volite li stari Holywood i njeme filmove - uživat će te.
Gilda-neki dan na HRT3 fantastičan što drugo reć, od glume, priče predobar!!!!