Griffin and Phoenix (http://www.imdb.com/title/tt0460812/) - prerada iz 1976.god., lijepi glumci, lijepi krajolici, tužna priča...oboje su u terminalnoj fazi (on lezije na plućima, ona rak jajnika), a da to ispočetka ne znaju. On rastavljen, dvoje djece, ona sama i zatvorena. Ipak započnu vezu koja prerasta u ljubav koja dobiva drugo, dublje značenje radi ozračja posljednjih dana, kao da iskonskije proživljavaju svaki trenutak. Ima upečatljivih trenutaka (npr. kad mu na početku doktorica objasni situaciju i veli da mu ne mogu spasiti život, on pita da li mu može potvrditi kartu za parking), ima i sladunjavih. Meni je bio zanimljiv radi prihvaćanja istine o bolesti, načina na koji se ljudi promijene kad shvate u čemu leže vrijednosti, a posebno mi je drago što nije bilo patetike u stilu "mi se sad volimo, a nećemo ubrzo biti zajedno" i potoka samosažaljivih suza.
Nije film, ali: odgledali smo Tudore, sezone 1, 2 i 3.
Na TV-u je upravo zavrsila 4. sezona, koju sam uspjela uloviti od pocetka do kraja, no prethodne sezone nisam.
Tople preporuke.![]()
Gledali Hannu (http://www.imdb.com/title/tt0993842/), onak, ok triler za razbiti dosadnu ponudu na zemaljskim tv postajama i
Ljubav u doba kolere (http://www.imdb.com/title/tt0484740/)- odličan, provokativan, romantičan, nimalo ne zaostaje za knjigom. Pogledati nekoliko puta.![]()
Sinoć je na HRT3 bio Veliki diktator, od 19-21h, taman da klinci pogledaju prije spavanja.
Njihov prvi Chaplin, jako im se svidjelo.
A i nama velikima je bilo baš fora pogledati ga nakon dugo vremena.
Halimin put
večeras sam oči isplakala
možda je predvidiv
možda se poigrava osjećajima
ali mene je baš potresao
i odličan mi je
glumci su svi redom izvrsni, nema ni jedne loše uloge
ali Alma Prica je maestralna
za mene je ona inače naša najbolja glumica
ali ovdje mi je jednostavno savršena
da je američka glumica odavno bi imala oskara
The Sunset Limited-pogledati obavezno. Directed by Tommy Lee Jones. With Samuel L. Jackson, Tommy Lee Jones. Two men in an apartment with their opposing beliefs.. realista vs. vjernika.
"Woman in Black" - dobro snimljeno, odlicna atmosfera, glumci super (Daniel Radcliffe se odlicno prebacio sa Harryja Pottera na ostale uloge :klanj: ), ali - vec vidjeno i predvidljivo.
"The Avengers" - za zabavu tog tipa, prolazna ocjena.
"Cosmopolis" - knjiga puno, puno bolja. Paul Giamatti izvrstan, doduse!
"Going the Distance" - zabavna, dosta dobro obradjena tema kako odrzati vezu na daljinu, na mjestima ipak prevulgarna (zahvaljujuci sporednim ulogama).
mi smo se bacili na hitchocka, svaki vikend pogledamo jedan ili dva
neke sam gledala prije, neke tek sad prvi put
baš uživancija
ustvari su me naživcirali neki "novi" filmovi u koje ulupam sat i pol do dva slobodnog vremena i onda budem ljuta što nisam ugasila ranije :D
idemo sad malo na sigurno![]()
Kod mene svatko ima svoj žanr. Događaj je kada nas jedan film može sve okupiti ispred ekrana. Zadnje se to desilo sa "Hancock"-om.
tko ono voli wesa andersena? tangerina? gledala sam sinoć njegov novi film, moonrise kingdom, prekrasan je, kao slikovnica. dirljiv i duhovit, sa njegovim prepoznatljivim potpisom.
Ja, ja, bas idem u kino ovaj vikend, thnx na preporuci sasa!![]()
Ja sam zadnjih dana pogledala par filmova za zabavu i opuštanje, dakle, ništa pametno...
Skyfall - novi James Bond. E, sad... Nikako mi Daniel Craig ne paše u ulozi Bonda, pa mi to kvari cijeli film i ukupni dojam, ali Javier Bardem u ulozi negativca je odličan, odličan. Inače je to, kao i svaki Bond-film, crtić za odrasle.
The Last Seduction - krimić o ženi koja je hodajuće zlo, nevjerojatno nešto.![]()
Ted - bio jednom jedan usamljeni dječak koji je za Božić dobio medvjedića, poželio da medvjedić oživi i ovaj je oživio... Oni su od tada najbolji prijatelji. Ne, nije dječji film, nije božićni, nemojte ga gledati s klincima i nemojte ga gledati ako ste osjetljivi na x-rated humor.
The Sentinel - špijunaža, kontrašpijunaža i tako dok vam se ne zavrti u glavi... U glavnoj ulozi Michael Douglas, njega volim, pa eto.![]()
Poprilično napet i uvjerljiv triler/drama
Frozen /2010/
Kraj definitivno nije s happy endom, više je za ljubitelje hororaca po meni.
http://www.imdb.com/title/tt1323045/
ovo je ispravan link, slučajno su isti naslovi:
http://www.imdb.com/title/tt2363439/?ref_=fn_al_tt_1
Ted je super za ekipu koja se puca na puno psovanja. Inače prilično pitak židovski humor, ali psujuuuu....
meni se Ted nije svidio,gledala sam ga u kinu. dok recimo Parada,pogledala sam ju 2 puta u kinu i jedva cekam opet![]()
Meni je film bio ok za ubit' večer, uz pivo i čoksu (jedan od onih koje pogledaš i u roku od tjedan-dva zaboraviš). U pravu si za psovanje, no čini mi se da se u svakom film ima nekoliko razina humora/priče, da zadovolje što širi krug publike. Hollywood, je l'.![]()
![]()
Mi smo zadnjih dana pogledali Taken, klasičan krimić s Liamom Neesonom. Moram priznati da mi je tema bila prilično uznemirujuća, neće moja djeca sama putovati svijetom, a-a.![]()
Zatim Armin, film zbog kojeg je mm rezolutno izjavio da prestaje gledati domaće filmove. Dakle, toliko razvučen i dosadan film... Nisu imali čime popuniti minutažu, pa postoje besmislene scene tipa neonske reklame s imenom hotela punih deset sekundi u kadru i tome slično. I više je nego očito što je pisac htio reći, ali rekao je to razvučeno, dosadno i patetično.
I jedna klasična komedija, Tootsie. Vjerujem da ste je gledali, ako niste, pogledajte. Odlični Dustin Hoffman i Bill Murray, starinski humor.
Meni je Armin bas bio dobar film. Ako je i bio razvucen, to mi se bas uklapalo u tematiku.
Evo kako su ukusi različiti(na Armina mislim).
Mi smo nedavno gledali God Bless America, prilično crn i ciničan film. Meni se svidio.
I sinoć novi Tarantinov, Django Unchained. Klasičan Tarantino, što bi značilo dobra priča, brz film, jako puno nasilja, nekoliko prilično nadrealističnih scena i dobri dijalozi. Soundtrack tak-tak. Christoph Waltz i Leonardo Di Caprio izvanredni.
ja sam zadnjih 7 dana uživala u kinu, bila 4x, to nisam bila u zadnjih 6 mj
Svećenikova djeca, dobar, prva polovica "na valcer" sve vuče na paštašutu
a onda kraj...
uh
Prave mućke, komedijica, nije loše, pogotovo za ljubiteljice Colina Firtha
neće dobiti Oskara, ali dobar za razbibrigu
Sumrak saga, zadnji dio, morala radi Vanje, na dobar, zabavan način loš film
i danas Pet legendi, crtić, super je
još moramo pogledati Piev život (ne znam zašto moja V ne želi to ići gledati, a ona obožava ići u kino)
i Krš i lom
a ja bi pogledala i ovo o tsunamiju, ali MM neće, da mu je glupo unaprijed
zato želi ići na Tarantina, tako da ćemo i to
e da, i moram ići pogledati Jadnike
baš me veseli povratak u kino, meni je svaki film 50% bolji kad ga pogledam u kinu
http://www.imdb.com/title/tt1462769/
Prekrasna priča, uz dozu fantastike, film nakon kojeg smo i dragi i ja ostali bez riječi. Preporučam ga svakome!
Sinoć gledali : http://www.imdb.com/title/tt2125435/
Težak film, barem meni, nisam ga još shvatila do kraja, ali definitivno dobra priča sa odličnom poukom. Pogledati!
večeras ću gledati silver linings playbook. baš se veselim!
"Hobbit" - tople preporuke. Povesti svakako i klince u kino!![]()
Moj klinac je gledao i oduševljen je, al nisam sigurna da li će klinka to moći podnijeti, s obzirom na tehnologiju snimanja, kak je tvoja podnijela?
mi smo s klincima odgledali 3d hobbita, nisu se bunili, dapače, bili su oduševljeni (8 i 6 god)
ja moram priznati da nisam primjetila kod hobita nikakvu razliku u odnosu na "normalno" snimanje
The Lovely Bones - impresivan film, ali nije za one sa slabim zivcima. Pretuzno.![]()
je, Sasa, i ja volim Wesa Andersona, a Moonrise Kingdom mi je najbolji.
U zadnje vrijeme mi je bio presladak Safety not guaranteed, baš me raznježio.
Istu temu - ljubavna priča dvoje čudaka - obrađuje i Eagle vs Shark, ali oni su htjeli biti više artistički nego holivudski pa su za moj ukus malo pretjerali s time koliko su svi čudni. Ali sladak je film, za jecanje u PMSu.
Nedavno sam po drugi put pogledala Exit through the gift shop - urnebesan dokumentarac o street artistima, uključujući Banksyja. Toliko je bizaran da vjerujem da je istinit.
http://www.moj-film.hr/film/info/intouchables/
Ovaj film gledam već nekoliko puta i nije mi dosta.
http://www.imdb.com/title/tt1470171/
Abandoned, zadnji film s pokojnom Britanny Murphy. Meni napet triler, ali i za ne očekivati previše.
Pogledala i Hitchcocka (2012), bogme je Hopkins zaslužio i nagradicu za ulogu, npr Oscara![]()
a70v je spomenula Krš i lom, gledali smo ga nedavno u kinu i stvarno je odličan
Ja baš nisam luda za crtićima, ali ovaj me stvarno zabavio.
cini mi se da sam tu knjigu citala, vidis, nisam ni znala da ima i film.
jedan za razbibrigu: http://www.imdb.com/title/tt1931533/
x
pijev život sam gledala na televiziji i film mi je - katastrofa. al ne vjerujem da je u kinu bolji. ono kao nešto duhovno, a bezveze. kao quellonagovorila i j da gleda, uspuhao se od dosade jadan do kraja.
novi tarantino - meni odličan.
nedavno gledala i ribolov lososa u jemenu - kako kaže aleks, komedijica, nije loše, simpa film.
knjiga mi je genijalna, super da su napravili fim - lososa mislimbum si pogledala
Potpisujem za Losose. Dojmljiva i humoristična romansna pričica s naravno happy endom. A i s meni omiljenim Evanom![]()
Odgledali na DVD-u kompletne "Star Wars" filmove. E. vidjela jedan, zapela da hoce i drugi, i onda udri ispocetka. Dost' su joj se svidjeli.
Opet na DVD-u, film kojemu se redovito vracam, "Spanglish". Meni je predobar.
"Becoming Jane", svidjeo mi se - a posebno mi je dobar James McAvoy (koji mi je pak odlican jos od filma "Atonement", snimljenog po knjizi Iana McEwana). Ovo je stariji film, no tek sad ga pogledah po prvi put.
Posljednje uređivanje od Elly : 23.01.2013. at 10:19 Razlog: dodala u tekst
Sinoć pogledali Anu Karenjinu, ovaj što je sad u kinima, odličan film, pogotovo za one što su pročitali knjigu!bilo je već filmova po toj knjizi, ali ovaj je savršen!
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Ovo sa Keirom Knightley? Nemoj zezat, meni se već izbor glumaca nekako ne sviđa - ali pogledat ću svakako.
Elly - Star Wars su super ideja za gledanje sa djetetom, moram ih nabaviti!
Becoming Jane se i meni jako svidio, a i James McAvoy također.
Malo mi je čudan ovak mršav i s bradom, ali prolazi on kod mene u svakom izdanju jer je tak vraški zgodan! :D
E da, i film Začin za brak je super ako ga tko nije gledao, pogotovo oni što su duže vrijeme u braku, iako ja nisam dugo, Meryl Streep me u svakoj ulozi oduševi!
Sent from my WT19i using Tapatalk 2