Anci, hvala ti na preporuci!
Prikazuje li se još u kinu Europa?
Anci, hvala ti na preporuci!
Prikazuje li se još u kinu Europa?
Dokumentarac Maidentrip o Lauri Dekker koje je između 14. i 16. godine sama jedrilicom oplovila svijet i tako postala najmlađa osoba koja je to učinila. Al to nije priča o ganjanju sportskog uspjeha i rekorda, nego prikaz pretvaranja djevojčice u odraslu osobu, snimljen njenom vlastitom rukom. Pokažite ga vašim kćerima. I sinovima. Previše nas današnji svijet uvjerava da nismo odrasli ni sposobni do valjda tridesete godine.
u ljenom kinu na bačvicama odgledala s MM Disconnect koji pokazuje koliko si probelma mozemo navuci forumiranjem, ali eto mene i dalje ne sprecavai drugim mreznim zivotima.
tri primjera su ekstremna, ali ipak nisu ni tako daleka od realnog zivota. preporucam.
Posljednje uređivanje od spajalica : 31.08.2014. at 20:36
Dodala bih još jedna dokumentarac na listu, End of the Century, priču o Ramonesima. Odličan film, daje dobar uvid u to kako je ta grupica vrlo faličnih, da ne kažem sjebanih tipova, na hrpi proizvodila nešto tako odlično. Negdje sam pročitala i jednu smiješnu kritiku koja kaže otprilike, da je film duplo glasniji i upola kraći da bi bio savršen. Uglavnom, mi smo ga gledali s djecom, iako ima nekih dijelova u kojima se spominje prostitucija i droga, nije naglasak na tome.
Duh babe Ilonke. Domaći s višestrukom koprodukcijom. Apsolutno fantastičan film. Ne znam kako sam ga do sada uspio izbjeći.
Sinoć pogledali Oblivion. Ono, znala sam da će kraj bit američki, al tolko je slinav da sam još 15 minuta poslije filma u krevetu klela i pizdila.
Rekao mi je muž da zaboravim tih zadnjih 10 minuta, al ne ide to tako...
Volim SF pa nisam pretjerano objektivna, jer mi se sviđa priča i film je odlično snimljen, jako dobro izgleda. Al osim nepodnošljivog kraja, tu je i glavna glumica koja u cijelom filnu samo slaže jedan duckface za drugim. Kraj nje Tom Cruise djeluje ko Laurence Olivier u najboljim danima.![]()
marta
ja isto obožavam SF i isto sam sklona pogledati kroz prste ako je priča dobra i ako je film dobro snimljen. al i meni je kraj bio previše. a i ima šupljih djelova koji su me iznervirali.
uh, da mi je opet gledati matrix po prvi puta...joj što volem taj film![]()
Gledala sam i Edge of Tomorrow, puno bolji iako je pucačina u igri. Naravno i tamo je kraj prejadan. Nekad davno sam čitala jednu priču u Siriusu koja se doticala teme, kraja vremena i ponavljanja unedogled, naravno da nije bilo nikakve niti potencijalne romanse u igri pa me tim više nervira kraj. I ne paše mi uz ulogu one vojnikinje da se odjednom raskelji na tipa kojeg je upoznala taj dan... Cvijeto, jel i tebe to nervira?
Nisam cvijeta, ali me ne nervira.
Nije ga upoznala taj jedan dan, nego taj stojedan dan.
I nije on samo neki tip, nego jedini tip s kojim ima zajedničko nešto izuzetno.
I ja volim SF, ali ni Oblivion ni Edge of Tomorrow mi nisu bas sjeli.
Pogledala sam za vikend Divergent - dosta je blizu knjizi, islo mi je malo na zivce sto otkrivaju unaprijed nesto sto se u knjizi sazna tek kasnije, ili cak i u 2. dijelu.
Ali inace je manje-vise ono sto sam si zamisljala dok sam citala knjigu.
Noah, uz veliko kasnjenje... meni je prekrasan, pogledali smo ga kasnije sa E., i svidjelo se i njoj (bas obradjuju mit o Arki).
Predlozite mi horror kojeg se moze pogledati sa 11-godisnjakinjom.
E. ima zelju za Halloween kokice & DVD sa nama, a meni ne pada napamet nista sto je onak, vise zabavno nego strasno...
Nama su dobre parodije na horore (npr Dracula Mel Brooksa http://www.imdb.com/title/tt0112896/ )![]()
Ja jako volim Corpse bride. Nije bas horor, istina![]()
Na kraju nisam naisla u videoteci ni Corpse Bride ni parodije na horrore - valjda nas je vise imalo istu ideju kako provesti Halloween..
Pogledali smo Sleepy Hollow.
E. je dosla do zakljucka da je Johnnyjev veliki fan.![]()
Dark Shadows - zabavno!
I ponovo smo (prvi put gledali u kinu, na DVD-u poslije vise ne) pogledali Tim Burton's Alice in Wonderland - maestralno!
mi smo obiteljski jucer pogledali Hachi: A dog s tale
klinci su uzivali, a ni mi odrasli nismo ostali ravnodusni.
Film je snimljen po istinitom dogadjaju u Japanu iz 1925-1934 godine, ali se film odvija u americi u danasnje doba, o psu koji pronadje sam svog buduceg gospodara, pa kad gospodar umre, ovaj ga jos 10 godina ceka na vlaku kojim se gospodar svaki dan vracao s posla.
Posljednje uređivanje od spajalica : 10.11.2014. at 11:42
spajalice, nisam to gledala, a priča mi zvuči poznato. podsjeća me na priču iz zbirke priča Otključani globus Pere Zlatara. davno sam to čitala.
Ajme, Hachi! Moj mlađi je bio toliko plakao da sam mu morala mijenjati jastuk koliko je natopljen bio, nije se na njemu više moglo spavati...
Evo preporuke za dobar triler, The calling:
http://www.imdb.com/title/tt1666335/?ref_=fn_al_tt_1
Malo me razočarala Susan Sarandon u ulozi policijske inspektorice, ne leže joj takve uloge. Ali zato mi je Donald Sutherland u ulozi svećenika, iako ima manju ulogu, maestralan.
A je li tko gledao u kinu Gone girl?
Gone girl, je meni OK film, no ima par stvari koje mi nisu sjele, no preporucam pogledati. Pike i Afleck su odlicno odradili posao.
Sinoc na HRT2 The secret life of Bees. za moj pojam kasno, ali odgledala sam ga cijelog.
vrijeme Kinga u americi. Bijela djevojcica Lily (Dakota) zajedno sa svojojm dadiljom Rosaleen (Hudson) bjezi od kuce, jer ju otac zlostavlja i fizicki i psihicki, nakon sto su dadilju na ulici pretukli jer je planirala ici na izbore. Bjezi u jedan grad, trazeci tocno odredjenu kucu, za koju se ispostavi da u njoj zivi dadilja njene majke. Dadilja August (Latifah) zivi sa svoje dvije sestre June (Keys) i MAy (Okonedo) , ima pcele i dopusta
im da prvo prespavaju. No prihvaca ih i dospusta im da ostanu koliko zele. U filmu se prati tezak zivot crnaca u Americi 60-tih godina. Nestanak i prebijanje. sudbina dvije obitelj u jednoj gdje obitelj gubi sestru, a druga u kojoj djevojcica gubi majku i zivi sa teretom njene smrti.
Posljednje uređivanje od spajalica : 11.11.2014. at 08:12
Gledala i ja, ben affleck odličan u toj ulozi, ma ustvari nije mi film loš, zanimljiva je tema.
Anci sve sto je iritantno kod Affleca u svim filmovima ovdje je bas ono sto treba. nisam ni ja citala knjigu.
Ajme
Mm ga isto ne moze vidjeti ocima. Strasno je iritantan.
A mene nervira marky mark kao glumac i kad vidim da mm stavlja nesto gdje se on pojavljuje, ja se povlacim.
I meni je Ben bezvezan. I Nicholas Cage - taj je s istim izrazom lica odglumio sve, ikad, igdje.
ajme Nicolas Cage, ovaj isjecak je ono sto ja ponekad pomislim da treba zbilja napraviti![]()
Posljednje uređivanje od spajalica : 11.11.2014. at 11:11
"Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events" - inace mi je Carrey strasno iritantan, no ovo je bilo zabavno.![]()
BTW, E. je to morala pogledati za skolsku "DVD-lektiru".
http://www.imdb.com/title/tt0339291/
Veceras nas, za vlastiti gust, ceka "Corpse Bride" (Anci :D).
Pogledali sinoć Scarlet Johansson u filnu Under the skin - vrlo uznemirujuć film. Ne znam bil ga preporučila il nepreporučila.
Zimska kost iz 2010
odlican!
Jennifer Lawrence sjajna
Ja sam dosta toga odgledala zadnje vrijeme, ali za nista posebno nemam preporuku. htjela sam takve filmove jer su mi trebali, ali imam ne preporuku izbjeci Serenu. Necakinja i ja imamo obicaj nakon rucka i svih drugih obiteljskih dogadjanja pogledati film u kinu, zapravo pobjeci, e pa ni prpito stanje mi nije pomoglo da mi film sjdne.
genijalan film Temple Grenadine! Glupo mi je reći da je film o autizmu. Film je o hrabrosti, optimizmu, uspjehu, roditeljstvu i znanosti pa tek onda o autizmu
Boyhood- oduševio me, naizgled svakodnevne obiteljske situacije višeslojne obitelji, snimani isti glumci (djeca) kroz duži vremenski period, od vrtićaraca do pobertetlija. divim se redatelju kako je to uspio.
Dobar mi je i oduševio me i Unbroken, A Jolie kao redateljica stvarno me ugodno iznenadila ovim filmom o jedinstvenoj temi - opraštanju i ljubavi, duboko sakrivenim ratnim zbivanjima u drugom svjetskom ratu.
Ja sam toga dosta odgledala u zadnje a sjele su mi sljedeće 3 komedije,svaka totalno drugačija :
What we do in the shadows 2014, horror-komedija o vampirima (New Zealand)....baš sam se lijepo nasmijala, ko bi reko da down-underi imaju tako dobar smisao za humor....
Pride 2014, UK komedija, super super, topla priča,pribojavala sam se nekog crnjak kraja (ko u Paradi) ali ga nema! Temeljeno na istinitom dogadjaju.
About time 2013, UK romantična fantasy komedija - uopće nije sladunjava (a očekivala sam s obzirom da glumi Rachel Mcadams), na mene je baš ostavila dojam.
Ne znam jel tko spomenuo, jel gledate filmove na filoviti i sl.?
Misliš na filmoviti?
Nađe se pokoji ok film, no dokumentarci su im (a ima i podosta filmova) najčešće u stilu određene ideologije i životne filozofije koja je oprečna s mojom pa ih ne gledam, čak su mi i bedasti.
Jučer sam gledala All Is by My Side, film o Hendrixu. Ja ne mogu vjerovati da je netko uspio napraviti takvo govno od filma a imao je toliko materijala za napraviti savršenstvo. Eto, za sve ljubitelje Hendrixa..nemojte ni pokušavati jer ćete se razočarati.
mi smo prosli tjedan gledali ( s djetetom) maleficent. kad je bio u kinu, mislila sam (po isjeccima) da je totalno neprimjeren i prestrasan, ali bas nam je bio dobar.
The Imitation Game-izvrstan film, odlicni glumci i gluma!
Slazem se sa zasad skuliranom o About Time-i meni se jako svidio!
Boyhood-meni osobno izvrstan, andream je vec opisala radnju pa da se ne ponavljam![]()
Posljednje uređivanje od annie84 : 16.02.2015. at 11:31
The Kings Of Summer - simpatičan film za pubertetlije i mlade. Dvojica prijatelja za vrijeme ljetnih praznika odluče otići od kuće, sagraditi si kućicu u šumi, a u tome im se pridruži čudni vršnjak. O obiteljskim odnosima, prvim ljubavima, prijateljstvu....
http://www.filmovita.com/the-kings-of-summer-2013/