u zadnjih par godina nijedan film me nije oduševio, osim jednog: ENOUGH SAID (James Gandolfini, Julia Louis Dreyfus)
http://www.imdb.com/title/tt2390361/
meni genijalan, predivan, prekrasan....
u zadnjih par godina nijedan film me nije oduševio, osim jednog: ENOUGH SAID (James Gandolfini, Julia Louis Dreyfus)
http://www.imdb.com/title/tt2390361/
meni genijalan, predivan, prekrasan....
Mi se upravo vratile iz kina, gledale smo Cinderella - i nije losa, tipican (pre)adolescentski filmic koji klinci mogu pogledati i sami u kinu, nema nasilja, samo verbalne zlocestoce (i pritom je Cate Blanchette fantasticna).
Mi smo isle ipak zajedno.![]()
Naravno da ste isle zajedno
Ja se bas veselim tim filmu, vjerujem da ce se i mojim curama svidjeti.
A Cate mi je inace fantasticna!
Mi smo je upravo danas gledali, jako je zgodan film i lijep za gledanje, baš smo uživali.
Gledali smo i novu Annie nedavno, premda je dobila jako loše kritike nama se baš svidjela.
The theory of everything - biografska priča o fizičaru Stephenu Hawkingu. Zanimljiv u svakom slučaju.
Glumi Eddie Redmayne.
E. (11.5 god.) je u kinu s frendicama pogledala "Into the Woods". Jako joj se dopao, kaze da je jedan od razloga taj sto su se kod Pepeljuge pridrzavali originalne price. Uglavnom, ona daje svoje preporuke.
Sinoc smo pogledali jedan stariji ali vrijedan, ovoga puta zajedno: "Dead Poets Society" - nisam dobila dojam da joj je bio tezak, jutros mi je uz dorucak prije skole pocela pricati o tome kako ga je dozivjela.... Nakon njene reakcije, vjerujem da je to film koji vrijedi pogledati sa teen populacijom.
Posljednje uređivanje od Elly : 17.04.2015. at 10:52
ne znam da li je netko spominjao, nebraska, prošle godine nominiran za nekoliko oskara. prekrasna priča, bez patetike i klišea. preporuka.
http://www.imdb.com/title/tt1821549/
The way - nije spektakl, ali me dirnuo. Otac dolazi po posmrtne ostatke sina koji je poginuo na hodocascu u Pirinejima. O pojedincima sa svojim bolima, tugama i zivotu.
Zaboravih i film Vjetar koji povija jecam. O gerilskoj vojsci irskih seljaka i borbi za nezavisnost, poslije i gradanskom ratu. Predivan krajolik.
Pogledali smo dokumentarac Searcing fo Sugar Man. Neočekivano predivan.
"Wild" iliti Divljina u našem prijevodu - dobra drama, predivni prizori prirode, divljina u prirodi ali i životu jedne Cheryl od kojeg želi napraviti odmak .... i predobra Reese Witherspoon u glavnoj ulozi.
Novi zivot (Away we go). Sladak filmic o paru koji ceka bebu. Traze savrsen dom za savrsenu obitelj. Opustajuce, jednostavno, zivotno.
Je li tko gledao 2. sezonu "Počivali u miru"? Meni je bila izvrsna.
Ja sam gledala, inače slabo gledam TV ali na ovo sam se zakačila. Prvu sezonu nisam gledala.
Pa, moram priznati da sam dosta razočarana, serija je lijepo snimljena i dobro izgleda, glumci su stvarno dobri, posebno Dragan Despot, čak niti priča sama po sebi nije loša, ali realizacija i nije nešto, prilično je predvidljiva, ima gomila likova koji se na kraju pokažu bespotrebni, ona pucačina na kraju je totalno naivna, kao nekakav vodvilj ili crtić, a posebno me razočarala glavna junakinja koja se pokazala baš kao prava ovca.
Nama ga je prvi u školi prikazao naš učitelj engleskog. Ja ne mogu opisati što je meni taj film učinio. Nakon toga sam ga svaki tjedan posuđivala u videoteci. Pogledala sam ga valjda tisuću puta.
Pogledala sam na DVD-u "Speak" (postoji i knjiga, autor Laurie Halse Anderson).
Cini mi se kao dosta dobro obradjena tema koja je sama po sebi mucna (teen date rape & psiholosko-socijalne posljedice kada 13-godisnja zrtva ne otkrije odmah sto se dogodilo)...
Film (ili knjiga, no knjigu nisam procitala, pa eto predlazem film) kojeg bi roditelji trebali pogledati. Djeca u toj dobi, takodjer.
Je, baš sam ga i ja neki dan pogledala. Dobar je.
e da, stvarno mi nije jasan projektant tog kina, pretpostavljam da ima metar i žilet. Ja nemam 1,80, a opet mi uvijek fali mjesta za noge. Nova taktika, sjedenje do prolaza. Sreća pa je dvorana dovoljno uska pa nemaš onaj nelagodni osjećaj gledanja iskosa
Bila ja nekidan na privatnoj projekciji filma Ti mene nosiš u MSU (dobro, nije baš privatna, ali bilo nas je 11 pa dobro zvuči). Službeno me sram, ali ja sam tek nedavno saznala da postoji kino u MSU, a bila sam u muzeju preko nekoliko puta, živim u blizini otkad je otvoreno.
Toliko im je loša promocija da je to čudo jedno, a znaju imati izvrsne filmove. Bonus je što nema 15 minuta uvodnih reklama, nema kokica, slatkiša i ostalih „mama, kupi mi“ odvlačilica, a i karte su jeftine.
Nisam bila nešto oduševlljena prijedlogom, jer se film stalno po netu povezivao s Mamićem, a on mi stvarno nije usred srca, al ajde.
I stvarno je ok. Maminjo u tragovimaTri ženske/dječje priče o obiteljskim odnosima, zapravo odnosima s ocem. I zaista sam se prepoznala u nekim dijelovima. I sebe i svoju mater (u jednoj od priča je dementni otac, a kod nas je baba) i neke izbore koje ti život nametne i odluke koje moraš donijeti htio-ne htio. Možda bi ga netko gledao na drukčiji način, ali ja sam ga u toj svojoj nekoj trenutnoj priči doživila u smislu kako se posložiti sam sa sobom i krenuti naprijed mjenjajući sebe, a ne druge.
ajd daj nam link na kino tj. na projekcije. da ne kopam sad na njihovim stranicama pola sata
jesam zaboravila napisati da MSU uopć ne voli to svoje kino? treba se potruditi da bi se nešto našlo na njihovim stranicama, a subotom popodne znaju besplatno imati projekcije Baltazara
Ja ih pratim na FB pa tamo dobijem obavijest
sad u najavi nema ništa, valjda ništa i ne prikazuju, obično bude ovdje
http://www.msu.hr/#/hr/program/
za one koji imaju FB - ovdje je njihova stranica na kojoj je zaista i moguće dobiti info o projekcijama
https://www.facebook.com/ArtkinoMetropolis
a film će dalje biti u cinestaru
http://www.blitz-cinestar.hr/najave-...nosis/3300/1/1
ovo je bila neka pretpremijera u sklopu Obiteljskog filmovanja
Napokon sam pogledala jucer Interstellar. Za svaku preporuku![]()
Jučer pogledala The age of Adaline (2015).
Neobičan film o (be)smtnosti, najviše u kontekstu ljubavi i njenoj prolaznosti. U kojoj je zapravo i - smisao.
Preporuka.
http://www.imdb.com/title/tt1655441/?ref_=nm_flmg_act_4
i mi smo popconrnaši.....
sinoć gledala The perks of being a wallflower(2012) ....baš mi se svidio, a jest Hermione iz Pottera odrasla...
Sinoc na DVD-u ponovili Maleficent.
I onda pogledali The Water Diviner - koji mi se dopao temom i glumom, a odusevio fotografijom. Tople preporuke.![]()
Ajme, a meni je Water Diviner bas strasno strasno los. Kao da se Russel Crowe sprda sam sa sobom. Kao da je bio na tipicnoj austraskoj ekskurziji u Turskoj pa tamo odlucio da mora snimiti ovaj film. Predvidiv do bola.
Zapravo nisam mogla prestat mislit na Russel Crowe Fighting around the world episodu South Parka.
Nedorecena sam bila, mislila sam vise na to da je prica iz knjige prenesena na film inspirirana privatnim pismenim izvorima. Pa ako je nekome zivot i rat bio patetican pa ga je pateticno i zapisao...
No knjiga je lijepo napisana, nije kao da citas scenarij.
Sto se filma tice, mimo ljubavne price (koja nije neki dojam ostavila), svidja mi se generalna poruka, da i oni koje politika pretvori u neprijatelje oci u oci mogu biti prijatelji, svi smo mi krvavi ispod koze, i tako to.
Nije nekakav nabrijani film sa milijun specijalnih efekata, eksplozijama i tako dalje. I ponavljam da je fotografija preprekrasna, svaka cast!
Pogledali smo jos i American Sniper, a cekaju nas Buffalo Soldiers (koje smo vec gledali, ali prije X vremena) i Upside Down.
Uz to, gledam stare epizode The X-Files (dok se nove snimaju).
Sinoc gledali "avioni od papira".
Bas zgodan family film.
Posljednje uređivanje od babyboys : 12.07.2015. at 17:24
Serija The Fall (Gillian Anderson,Jamie Dornan)
Izvrsna!
Ajde, da nisam samo negativna, u posljednje vrijeme odusevila su me dva filma: Royal Affair i Testament of Youth, slucajno oba s predivnom, za mene novootkrivenom, Aliciom Vikander.
A second chance, the keeper of lost causes...danska kinematografija![]()
joj zavidim ti... ja zbog djece u prosjeku pogledam 2-3 filma mjesečno. strašno.
Southpaw - o zgodnom boksaču, za uz muža pogledati, ali oni neće znati da je za mame. Zanimljiv je, a nije ni glumac loš.
Rudderles - pola sam filma pretulila. Sin, tinejđer ubije sebe i svoje kolege u školi. Tata se pokušava nositi s tim kako zna.
Boulevard (Robin Williams) - zanimljivo i neočekivano.
Nisu mi spektakularni, ali su neloši za vikendovanje s mužem.
Ja sam ljubitelj psiholoških trilera, krimića i svega što drži gledatelja u napetosti do kraja, pa toplo preporučam sljedeće naslove, za ljubitelje sličnog žanra, naravno: "Dark places" sa Charlize Theron, "Backcountry 2014" o crnom medvjedu, "Gone girl" sa Benom Affleckom.
Gledala s MM The Wild. Odlican!! Svaka preporuka jako dobre psih.drame. Ima nominacije za Oscara. Uglavnom, ne sjecam se kada smo vikendom u cugu/ komadu pogledali neki film. Ovaj je bas, bas to trazio
![]()
Ne sjećam se dobrog filma, ali danas sam vidjela foršpan za Burnt (http://www.imdb.com/title/tt2503944/) i veselim se tome.
Jeste li gledali "Little Boy"?Preporuke!
Ja nemam pojma kako me obišao,al nedavno sam gledala "The Notebook".Mene pogodio,isplakala se k`o budala.
Isto bih preporučila "Dark places",i "Gone girl" mi je dobar.Nije baš noviji,ali dobar(iako vjerujem da ga je većina pogledala) "Prisoners","The Prestige","The Machinist"(odličan,možda ga već spomenuh),"Zodiac","the Game"....Ah,volim trilere...
Ali ću vam otkriti da sam u stvari ljubitelj horora,fantastike i misterije,iako vidim da sam u manjini.Dame,ima li vas kao ja uošte?Ako volite jezu onda "Sinister","Oculus","Mama"...Sve se spremam pogledati najnoviju "Stravu u ulici Brijestova",ali nikako skupiti hrabrost.Ipak je to horor moje mladosti,iako sam čula da novi i nije nešto.Nedavno pogledala dobri stari "the It" i zaključila da je onakav kakav mi je ostao u sjećanju.Spremam se ponoviti "Pet Sematary" iz `89.I sad gledam po IMDB,a ne mogu naći.Ako vam klikne -recite.Ovdje je preveden kao "Kuća voštanih figura" ,isto iz 80-tih(nije ni slično ovome s... s Paris Hilton).Uglavnom,riječ je o grupi mladih koja zaglavi u muzeju voštanih figura,koji je (ajmo reć) nešto kao uklet.Uglavnom svaka figura(prizor) nosi svoju priču i uvuče onoga ko je dotakne...Meni je ,u to vrijeme, bio mnogo dobar!
Silkica da nije ovaj? Waxwork iz 1988., odgovara opisu http://www.imdb.com/title/tt0096426/?ref_=nv_sr_2
I ja napokon tek nedavno pogledala Notebook, plakala od početka do kraja![]()
Moje preporuke za:While We're Young - pametna komedija s Ben Stillerom o sudaru generacija
X+Y - mladi matematicar, Aspergerovac ode na matematicku olimpijadu i zaljubi se
The forgivness of blood - albanski film, o krvnoj osveti
joj, nedavno na televiziji bio - the guard. odličan, odličan, baš feel good film. uživala sam. bio je već na tvu, al ga ja nisam gledala.
plus, odličan dokumentarac, Razred, preporuka:
http://www.liburniafilmfestival.com/...zgalio-publiku
zanimljivo, zabavno, ma odlično.
ostali dokumentarni filmovi na festivalu - majko mila. ono što sam gledala, a nisam sve - od loših, do skroz negledljivih.