Joj daj ne spojlaj![]()
I nama se svidio film! Klinci glumci su super, najvise Koko i Marko. Marijana so, so...
Kusanove knjige sam jako voljela dok sam bila osnovnoskolka. Vise sam voljela jedino Zlatka Krilica![]()
Nije spomenut na zadnjim stranicama pa da ga ili ponovim ili prezentiram- DIVAN JE!
Life of Pi (2012)
http://www.listal.com/movie/life-of-pi-2009
viiiisoka ocjena s razlogom... sinoć smo ga gledali MM i ja... oduševljeni smo, a ja sam i zaplakala... mislila sam da me samo Hachiko: A Dog's Story tako mogao dirnuti, ali ovo je u rangu+ fantastične scene!
Probajte ga naći u HD 720p... ja ću ga svakako još jednom gledati![]()
Flight - superica, Denzel totalno cool; Hobit - tak tak (obožavam Gospodare prstenova)-ovdje nema zgodnih![]()
Danas pogledala "Zagonetni dječak". U kinu, naravno. Meni su filmovi za gledati u kinu, a ne na televiziji.
Baš lijep film, po mom guštu.
toplo preporučam pogledati film- The Words (ne znam kako su ga preveli), ja sam se oduševila, prepredobar
Anu Karenjinu možete i preskociti (to je naravno moj dojam)
Vrata: http://www.tportal.hr/showtime/film/...l#.UUXB4Y5dXHg
PREPORUČAM!!!
Izuzetno snažna drama o isto tako dvjema snažnim ženama i njihovom odnosu (i ne samo njihovom, tu su i životinjice). Po meni, film je pravo remek djelo, duboka, teška, sjetna priča, odlična gluma (Helen Mirren je zaista briljirala), fotografija fantastična, izvrsni dijalozi.
Izaberite trenutak kad ćete ga gledati, jer sam ja još pod dojmom filma (čitaj tužna).
OT, ja sam jako voljela Živi pijesak, ne znam koliko sam to puta čitala. Tko zna kako bi mi se danas svidio.
Argo sam gledala i ok je, ništa spektakularno obzirom da je dobio Oskara.
Sad se spremam gledat Odbjeglog Djanga ali mi djeca idu prekasno spavat a film traje preko 2,5 sata i ne nalazim vremena.
Preprepredobra knjiga!
A što se filmova tiče, u zadnje vrijeme...
Hot Fuzz - film za ljubitelje britanskog humora, satire i ismijavanja svega i svačega (radila ga je ekipa koja je snimila Shaun of the Dead, ako ste ga gledali, skužit ćete što mislim pod ismijavanje). Hot Fuzz počinije kao komedija, ali kasnije postaje malo spooky... Na tragu Stratfordskih supruga.
No Country for Old Men - dobar, onako tipično Coenovski (s jako, jako puno nasilja).
Gambit - još jedan Coenovski, izvrstan, izvrstan! Dijalozi su izvrsni, ima pravu mjeru britanskog humora i još k tome Colin Firth kao bonus.(Na imdb-u je dobio relativno lošu ocjenu, no meni je odličan.)
Mi smo konacno pogledali Djanga, odlican mi je.
I na dijelu se cuje moj ljubljeni Cash![]()
Znala sam da sam nešto zaboravila.V for Vendetta, također mi se jako svidio. Ideja je neskriveno inspirirana Orwellom i film je u nekim trenucima prilično tjeskoban, ali ooodličan. (Stephen Fry, palac gore.)
Argo. Jako dobar.
Inace nisam prevelik fan Bena Aflecka, no dobar je. I zgodan je s bradom, inace mi je njanjav![]()
Ukljucujem se! Jako volim filmove, ali otkako sam rodila ne znam jesam li tri pogledala!
Ali ajde nekidan sam u tri dijela uspjela pogledati Flight! Meni je sjajan![]()
Argo pocela, ali nikako zavrsit
Sad sam odgledala kraj Sex i grada na tv! Upucajte me, ali obozavam taj film![]()
Par starih... (Izgleda da je mm bio u retro raspoloženju kad je birao filmove.)
Ruthless People - krimić komedijica s Dannyjem De Vitom i Bette Midler. Priča o bogatašici koju kidnapiraju, ali muž za nju ne želi platiti otkupninu, u nadi da će je otimači ubiti i da će je se riješiti. No da, film je iz sredine osamdesetih, odvaljivali smo na modu i muziku.
The Freshman - Matthew Broderick glumi zbunjenog provincijalca koji dolazi u New York na studij i slučajno upada u organizirani kriminal. Marlon Brando ima genijalnu ulogu, ali neću reći ništa više od toga za slučaj da ga odlučite pogledati. Zabavan filmić.
Clockwise - komedija zabune, u današnjem svijetu mobitela i navigacije bilo bi je nemoguće snimiti. Odličan humor (britanski) i odličan John Cleese.![]()
http://www.listal.com/movie/3-idiots
PREPORUČAM
čitam ovo i pitam moju V je li joj film bio strašan
odgovor je (uz začuđeni pogled, ono, koje pitanje): nee
mada se jedna mama, iz društva koje je bilo na rođendanu na kom je moja V gledala film, bojala isto toga, njena cura je
isto strašljiva, ali sve je prošlo ok, i ta curica je rekla da isto nije bilo ni malo strašno
neki dan gledali Moonrise Kingdom....nije me se dojmio....tko ne voli Wes Andersona ne mora gledat,njegov tipican uradak....
(meni se od njegovih jedino svidja The Life Aquatic with Steve Zissou)
sinoc pogledali Limitless, solidna razbibriga....
ja sam se zbilja zabavila gledajući ga.kad gledam Tarantina, ne znam jel više uživam u scenariju, režiji, muzici, glumi...vidim da mu je Waltz stalan izbor, i neka je.Di Caprio isto odličan, odvratan do boli-isto se pretvorio u glumčinu
uglavnom, dugo traje, no gleda se baš u dahu, posebno kad dođu na Candyland,baš je neka dramatska napetost.gledala sam ga do 1 i 30 u noći.
Neki dan sam pogledala "Nedodirljivi" na HBO. Oduševio me! Baš sam se lijepo nasmijala!
Lov (Jagten)
http://www.imdb.com/title/tt2106476/
Može se gledati na razne načine, čak i kao početnica za "kako nekome kvalitetno smrdati život"
Nisam gledala, ali sam dobila preporuku. Ashes and snow.
http://www.imdb.com/title/tt0493393/?ref_=sr_3
nama se jučer jaaako dopao ovaj
http://www.imdb.com/title/tt1045658/
jao, life of pi
ne dijelim oduševljenje većine ljudi
nije loš, no nisam očarana
a, sad ono što mi je bilo dobro. ako se ponavljam, pardon
dakle, u zadnje vrijeme mi je odličan bio impossible. i neku večer sam, po preporuci s ove teme, pogledala the words. super je.
a tko ima priliku otići u kino europa (inače meni najdraže kino), neka pogleda ovaj film: http://www.kinoeuropa.hr/index.php?p...=45214&lang=hr
priča o djevojčici koja živi u saudijskoj arabiji i koja poželi imati bicikl
i zanimljivo je vidjeti s čim se susreće djevojčica od 9, 10 godina u saudijskoj arabiji koja želi bicikl. za razliku, npr. od djevojčice koja živi, recimo, u zagrebu, splitu ili bilo kojem drugom gradu
topla preporuka![]()
Fierce Creatures - film čiji scenarij je napisao i u kojem glumi John Cleese, američko-britanska komedija, tipična za devedesete i već pomalo retro, ali solidno zabavna.
Hysteria - ne znam je li o ovom filmu već bilo riječi na topicu. Uglavnom, radnja se odvija u viktorijanskoj Engleskoj, u kojoj se svaku ženu koja se imalo pobuni protiv svog položaja u braku ili društvu proglašava histeričnom te je se, sukladno dijagnozi, "liječi". Nadobudni mladi liječnik koji silno želi ostaviti trag u medicini slučajno dobiva posao u ordinaciji liječnika koji je najpoznatiji londonski stručnjak za liječenje histerije... Film je izvrstan; pametan, duhovit i zabavan.
Super, već mi se i opis sviđa, a znači nije mračnjak... evo, i pa ti sad vjeruj klasifikaciji bolesti,a ona je vrlo često u tim nekim "soft" bolestima samo sign of the times...
Ja sam gledala "Ljubav"... ne znam bi li ga preporučila ili ne, mislim, meni je izvrstan, ali baš je težak... ako se gleda na kraju dana, trebalo bi ga ipak presjeć' s nekim ležernijim sadržajem. Inače mi je film rijetko pošten film ogoljen do koske o starosti, umiranju, odnosu generacija, kad je umjetnost utjeha, kad nije... onako, kako ga vidim ja, iz svoje sredovječne perspektive. Kaže da je redatelj snimio film po nekoj priči iz svoje obitelji, tako da će ga više razumjeti ovi koji su u obitelji imali susret s nemoćnom starosti koja traje, nego možda ovi gdje su ljudi umirali blagu, u snu, ili na naglo, ne znam.
uzivala u filmu zbilja je za preporuciti.
Side Effects , takodjer zanimljiv, zapravo geldajuci ova dva filma shvatila sam zasto volim ici u kino,
Olympus Has Fallen mislim da sam vec pisala kako s jednom frendicom volim ici pogledati trash filmove bas iz zabave, ali ovaj je i za nas dvije bio previse, preporucam samo u slucaju ako nemate sta raditi u 3 ujutro.
Oz the Great and Powerful gledali smo ga svi obiteljski, svima nam je bio zanimljiv iako nije sinkronziran (meni osobno je tako i draze), s vjesticama cak ni balerina nije imala probelema.
Za Agro i Life of Pi djelim misljenje s Anci
Ana Karenjina prvi tren sam bila iznenadjena pristupom, ali mi se svidjeo. sve se odvija u kazalistu. kako sam sjedila u redovima blize ekranu u oci su mi upale zanoktice kod Keire![]()
U zadnje vrijeme zaista slabo stignem pogledati filmove.
Preporucujem "To Rome with Love", "My Week with Marilyn" i starog Gatsbyja - novog cu tek ici pogledati u kino.
spajalica je preporučila Side effects, i ja se pridružujem pohvalama.izvrstan film Stevena Soderbergha, s odličnom glumačkom ekipom, pun obrata i napet do samog kraja.odlično!
također, jučer sam pogledala The Flight Roberta Zemeckisa sa Denzelom Washingtonom. ubilo mi želju za letjeti avionom u skoro vrijeme, ali film mi je bio izvrstan.
Drago mi je što ti se svidio.![]()
Ja sam ih u zadnje vrijeme gledala dosta, samo još da ih se sjetim... :skleroza:
Wag the Dog - ovo je petnaestak godina stara i još uvijek aktualna komedija (gledala sam je kad je bila nova i još jednom sad, oba puta mi se svidjela) o tome kako zamaskirati vijest x proizvodnjom vijesti y, odnosno kako mediji manipuliraju stvarnošću. Dustin Hoffman u ulozi holivudskog producenta, savršen.
Solitary Man - crna komedija, u glavnoj ulozi Michael Douglas, dobar film.
From Rome with Love - iako volim Woodyja Allena, ovaj film mu je mrvicu slabiji od ostalih, čini mi se da je pokušavao ponoviti šprancu s Parizom i snimiti film u kojem grad igra jednu od glavnih uloga. Nije loš, ima super trenutaka, ali nije onako dobar kako sam očekivala da će biti.
I Give It a Year - ljubavna komedijica, ništa posebno.
21 & Over - isto komedijica, zabavna, namijenjena trenutačnom zaboravu.
Easy A - film o srednjoškolki (ali nije za srednjoškolce) koja slučajno proširi trač o sebi, a zatim ga namjerno razvija, promatrajući dimenzije do kojih raste. Zabavno, s prilično pogođenim poantama.
I, konačno, RocknRolla, klasičan film Guyja Ritchieja, brz, bučan, s odličnom muzikom i puno nasilja.
The impossible!
Meni super! Doduse bio mi je malo tezak, ima par gadnih scena! Ali vrlo zanimljiv!
The comapany you keep film je dobar, ali nekako odudara od danasnjih filmova. nesto mi je smetalo, ni sama jos ne znam sto (ali ja sam taj dan bila jako tuzna pa mozda je u meni bio problem, a ne u filmu, ili pak u ljudima koji su pored mene sve komentirali)
Oduševio me Nick Nolte, jako jako dobro je odigrao svoju kratku ulogu. Svi glumci su prikazani realno sa svojim godinama, sto je dosta bitna stvar za cijeli film. dakle ovdje cete svasta vidjeti ali stariijih ljudi koji izgledaju kao da mogu na modne piste ne.
I Shia Saide LaBeouf je odigrao dobro ulogu novinara istrazitelja koje bi ja zeljela citati i u nasim novinama, a sudeci i po filmu i sami akteri filma u americi.
Pogledali jučer The Place Beyond the Pines, glume Ryan Gosling, Bradly Cooper i Eva Mendes, odličan film!!
Sent from my WT19i using Tapatalk 2