ajme davore sto si postao strog
meni je snjezno kraljevstvo bio super. gledala ga s frajlom i bas smo se dobro zabavile
Hobbit, kako nisam bas ljubitelj Tolkiena, a tu sam knjigu procitala par puta od par nakladnika, jer jelte po fanovima Tolkiena nisam citala pravi prijevod. ne mogu ni za ovaj film dati neke visoke ocijene. Nekako mi je sve vec vidjeno. cak ni efekti nisu tako dojmljivino dozvolit cu da je do mene i do mojih problema. No ono sto je sigurno u filmu imate niz dozvoljenih sloboda od strane redatelja u vezi radnje, sto koliko znam nije bilo u gospodarima.
Butler, radi se o americkom afroamerikancu ciji roditelji nastradaju u jednom danu u polju pamuka od strane vlasnika. majka mu je silovana, a otac okrutno ubijen ispred njegovih ociju. vlasnica plantaze ga uzima za kucnog "crnca" i uci ga poslu. odratao on odlazi i kroz zivot postaje batler u Bijeloj kuci. Pratimo kroz njegov zivot niz povjesnih dogadjaja u politici i kako oni utjecu na njegov zivot. Forest Withaker mi je sjeo u glavnoj ulozi. ali cijeli film mi je OK za pogledati, ali nije neko vrhunsko djelo.
The secret life of Walter Mitty ugodno sam iznenadjena filmom, s obzirom da sam ocekivala totalnu glupost. no iznenadila sam se. Ugodno i to jako. Kasnije sam nasla da je film zapravo obrada. sad bi zeljela i njega pogledati. Film je jos bio dojmljiviji zbog Islanda
The Wolf of Wall Street film je dobar, ali sama tema, jos gore sto je istinita, me lagano bacila u depresiju. sta ljudima radi novac i moc koju dobiju s njima. nista im nije vazno, sem njih sami. kao i u nekim scenama sta su ljudi spremni napraviti za novac. u jednoj sceni jedna zena u uredu prisaje da joj obriju glavu za neki iznos $, a pri tome se svi dobro zabavljaju. Jonah Hill koji mi nije drag glumac, ovdje je fenomenalno odglumio. Leonardo diCaprio i Scorsese su ovjde opet pokazali kako su dobar tandem.
Prisoners teska, teska psiholoska drama. I nakon ovog filma zapitala sam se zasto ne spominjem Hugha Jackmana kao jako dobrog glumca. Nakon Prestige-a i niza filmova u kojima i nosi glavne uloge ostane mi u sjecanju ali ga nekako nepravedno zaboravim. ali covjek odglumi odlicno, bilo to Xmana ili pak oca nestale djevocice, koji uzima pravdu u svojim rukama.
i da li ste vi na kraju filma culi zvizdaljku?