Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2792

Tema: A što gledate? (zanimljivi filmovi za preporuku)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    A pitanje od kojeg smo krenuli jest smijemo li Mikicu pozvati na odgovornost i/ili osuditi ako se sustavom okoristi. Ja nisam sigurna, ali na kraju mislim da smijemo, pa cak i trebamo, jer kad bismo manje podrazumijevali to sto Mikica radi, i kada bi jasnije imenovali nemoralno ponasanje, onda bi se i sustav korigirao. Ne vidim kako bi drugacije ti korigirala sustav- a bez da Mikica malo nadrapa- na tocno koji nacin?
    a nije to pitanje od kojeg smo krenuli
    pitanje od kojeg smo krenuli je imamo li empatije prema Mikicama
    možda nisam bila sasvim jasna, Mikica će nadrapati, ovako ili onako, i ne može se riješiti svoje osobne odgovornosti - ne mislim da te ikakve društvene uvjetovanosti mogu apsolvirati toga
    samo apeliram na iste kriterije prilikom osude - za radikalne pripadnike društva i za Mikicu

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    a nije to pitanje od kojeg smo krenuli
    pitanje od kojeg smo krenuli je imamo li empatije prema Mikicama
    možda nisam bila sasvim jasna, Mikica će nadrapati, ovako ili onako, i ne može se riješiti svoje osobne odgovornosti - ne mislim da te ikakve društvene uvjetovanosti mogu apsolvirati toga
    samo apeliram na iste kriterije prilikom osude - za radikalne pripadnike društva i za Mikicu
    Ali sta znace isti kriteriji? Ako me pitas imam li istu empatiju za sirotinju koja zivi bez vode i grijanja i ukrade kruh za djecu i za Mikicu koju je sustav iskoristio na nacin da je potegla debelu vezu prilikom zaposljavanja u zamjenu za svoj glas- apsolutno nemam. I ne osudjujem ih jednako. Mikicu osudjujem puno vise- a drzim da mi Mikica vise stete nanosi- skupa sa stavom da je takvo kopanje i penjanje prihvatljivo- jer drugog nacina nema.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •