-
AP kod osmogodišnjaka
Jako mi se sviđa ideja AP i drago mi je da je netko našao ime takvom tipu odnosa a djecom tj. odgoja. Moj odnos sa J je skroz AP( dojenje na zahtjev, nošenje....) Međutim prije osam godina kada sam rodila E. nisam imala Internet niti Rodu. Moji su postupci bili prilično AP no dojenje svaka tri sata, trudila sam se da spava sam ( i nisam uspjela i nije mi žao)
Da skratim pitam se kako nadoknaditi sve te propuste sa starijim sinom, ima li netko iskustva. Naš je odnos bio super, ali sada sve teže postižem win win situacije.
-
-
Nisam ni ja prije devet godina, kad se rodio Marko, znala sve sto znam sada. I puno bih toga drukcije da imam priliku s njim ponovno, na puno stvari koje sam radila nisam bas ponosna.
Ali ne grizem se radi toga, niti smatram da se to nadokradjuje kolicinom necega. Vodi se djetetom samim, i gradite ciglu po ciglu odnos pun povjerenja i ljubavi.
Nije AP popustljivost po defaultu, AP je razumijevanje djeteta i njegovih potreba. Dijete koje je "tesko", "tvrdoglavo" i "svojeglavo" ne dobiva ono sto mu u stvari treba (namjerno stavljam navodnike, nisu djeca sama po sebi takva, ona su odraz naseg stava prema njima).
Nemoj razmisljati na nacin da ti nesto trebas nadoknaditi. Cesto roditelji manjak vremena prevedenog s djetetom nadokradjuju materijalnim stvarima. To nije dobar put. Usredotoci se na vas buduci odnos, analiziraj koje su situacije za vas posebno teske i probaj promijeniti pristup u njima.
Vodi se uvijek da trebas biti blaga i dosljedna, i da kazne moraju primjerene dobi djeteta i "prekrsaju".
Kazne koje ja primjenjujem u ovoj Markovoj dobi su oduzimanje privilegija (npr. nema plejstesna x dana). A nagrade su povecanje privilegija (npr. digne komediju u videoteci).
-
Ode post, a htjela sam dodati: kazne i povecanje privilegija ja i Marko unaprijed dogovaramo. Nema iznenadjenja i nema drame i vike, ispostivam ja dogovor za dobivanje privilegija, otrpi on svoju "kaznu". I kako kaze maria71, sve 5.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma